Helppo ja tehokas ihonhoitorutiini kesäksi

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Kesällä ihonhoidossa iskee helposti houkutus oikoa mutkia suoriksi. Suosittelen kuitenkin panostamaan ihonhoitoon myös kesällä, jolloin ihon tarpeet muuttuvat radikaalistikin auringon myötä. Kokosin ihonhoitorutiinin, joka on helppo omaksua kaikille ihotyypeille ja joka tarjoilee iholle sen kaipaamaa monipuolista hoivaa muutamana ohuena kerroksena. Raikkaat ja nopeasti imeytyvät koostumukset ja iholle sen kaipaamien ainesosien tarjoaminen pitävät ihon kosteutettuna ja luonnollisen hehkuvana läpi kesän.

Ihonhoitorutiini

Tässä artikkelissa on kokoamani ihonhoitorutiini, joka sopii aivan kaikille ihotyypeille kesällä. Hoitoa voi räätälöidä oman ihon mukaan, mutta tämä peruskaava sopii noudatettavaksi myös sellaisenaan. Rutiini pohjautuu neljään asiaan: huolelliseen puhdistukseen (erityisen tärkeää kesällä aurinkovoiteiden kanssa!), vesikosteutukseen, ihon ravitsemiseen öljytilkalla sekä ihon suojaamiseen auringolta.

1) Huolellinen puhdistus

Ihonhoitorutiini Puhdistusoljy

Puhdistusöljyllä kyytiä aurinkovoiteelle

Fysikaalinen aurinkovoide (näitä ovat kaikki luonnonkosmetiikan aurinkosuojat) ei poistu suosiolla iholta millään muulla tuotteella kuin puhdistusöljyllä. Tämän vuoksi kunnollinen puhdistusöljy on pakollinen tuote kesään. Suosittelen sen käyttöä toki ympäri vuoden, sillä se on ylivoimaisesti paras tapa puhdistaa myös meikit iholta. Aloita ihonhoitorutiini siis aina puhdistusöljyllä.

Suosittelen jompaakumpaa omista suosikeistani, näiden ominaisuudet sopivat täydellisesti kesään. Djusien Liquid Silk puhdistusöljy tuoksuu jasmiinilta ja limeltä kun taas Evolven Kalahari Dreamissa on kesäisen makea hedelmäkarkkituoksu. Molemmissa on ohuehko, tehokkaasti puhdistava ja helposti vedellä huuhtoutuva koostumus. Djusie on ainesosiltaan laadukkaampi ja hoitavampi, Evolve puolestaan edullisempi ja pelkistetympi. Molemmat hoitavat hommansa moitteetta ja ovat kokonaisuutena mielestäni ylivertaiset kesään.

Taika Puhdistusmaito

Lempeää maitoa puhdistuksen viimeistelyyn ja kesäaamuihin

Ihonhoitorutiini alkaa öljyllä, mutta suosittelen ihan ehdottomasti jatkamaan puhdistusta vielä toisella tuotteella. Koska tämä ihonhoitorutiini on suunnattu kaikille ihotyypeille, valitsin kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen puhdistusmaidon, joka ainakin sopii aivan kaikille. Hiero puhdistusmaitoa kosteille kasvoille kun olet ensin huuhtonut puhdistusöljyn pois. Kiinnitä erityistä huomiota T-alueeseen ja pyörittele muutama ekstrahetki näillä alueilla. Voit tehostaa puhdistusta kasvoharjan avulla, tämä on erityisen suositeltavaa, mikäli ihosi on taipuvainen tukkeumiin. Lue artikkelini parhaasta kasvoharjasta tästä.

Puhdistusmaidoista suosittelen helpoksi yleispäteväksi valinnaksi kotimaisen Taikan Sensitive-puhdistusmaitoa. Sen ohut koostumus on erittäin miellyttävä – puhdistava, muttei silti kuivattava. Se aivan kuin yhdistää geelien ja maidon parhaat puolet. Koostumus muistuttaa nimittäin etäisesti geeliä, vaikka ehta maito lopulta onkin. Tämä on ihana tuote myös yksistään käytettäväksi meikittömille ja aurinkovoiteettomille kasvoille sekä aamupuhdistukseen. Kesäaamuina iho on kiva puhdistaa hyvin, mutta et silti halua kuivattaa sitä.

Ihonhoitorutiini Kasa

2) Runsaasti vesikosteutta

Kasvovedellä kosteutta ja heleyttä

Kasvovesi on must-have -tuote ihan jokaisessa ihonhoitorutiinissa ja sen käytöstä ei missään nimessä kannata luistaa myöskään kesällä. Tai oikeastaan varsinkaan kesällä. Auringolla on ihoa kuivattava vaikutus ja kasvovesi on mitä parhain tuote tuomaan iholle vesimäistä kosteutta ja sammuttamaan ihon janon. Käytä kasvovettä reippaasti aamuin illoin vähintään muutama kerros. Levitä kasvovesi aina käsin taputtelemalla iholle, ei siis vanulapulla. Näin saat tuotteesta kaikki tehot irti ja se imeytyy ihoosi eikä vanulappuun.

Feel Freen kasvosuihke on täydellinen kesätuote kaikessa raikkaudessaan. Se kosteuttaa, muttei tahmaa. Se sisältää lisäksi ihoa rauhoittavaa hamppua ja centellaa eli on omiaan myös aurinkoisen päivän päätteeksi suihkittuna. Tuoksu on mielettömän raikas, puhdas ja mieto. Kokonaisuus vaan toimii tässä tuotteessa aina hämmästyttävän edullista hintaa myöten.

Whamisan Toner Refresh on puolestaan vielä hoitavampi ja kirkastavampi tapaus. Tämä sopii kaikille ihotyypeille kesään, kun kaipaat kunnolla potkua ihonhoitoon. Valitse tämä silloin, jos iho tuntuu kevään jäljiltä vähän nuutuneelta ja samealta tai tuntuu, että iho alkaa aurinkoaltistuksen myötä menettämään hehkuaan. Pirteä sitruksiin vivahtava tuoksu on ihana ja suuri purkki riittää pitkälle syksyyn.

Kesa

C-vitamiiniseerumi ehkäisee auringon haittavaikutuksia

Ihonhoitorutiini jatkuu vielä toisella vesikosteuttavalla tuotteella, joka varmistaa, etteivät auringon säteet pääse kuivattamaan ihoa pinnastaan. Tärkein tehtävä sillä on kuitenkin tarjota iholle antioksidantteja, joita iho kesällä kaipaa runsaasti. Ne auttavat neutraloimaan auringon haittavaikutuksia ihossa. Ehkäpä se tunnetuin antioksidantti, C-vitamiini, on helppo tarjoilla iholle juuri seerumin muodossa. Levitä iholle ensin muutama kerros kasvovettä ja lisää heti perään seerumi.

Feel Freen edullinen Vitamin Drop C-vitamiiniseerumi on hinta-laatusuhteeltaan ihan lyömätön. Tätä voimakkaampiakin C-vitamiinituotteita on, mutta mielestäni tämä on riittävän hyvä peruskäyttöön. Se sisältää C-vitamiinin lisäksi hyaluronihappoa ja auttaa ylläpitämään ihon luontaista hehkua ja kosteustasapainoa erittäin hyvin. Kosteutusteho on tässä parempi kuin monissa muissa verrokeissa. Suosittelen tätä varauksetta oikeastaan kaikille. Mieto tuoksu ja tarpeeksi simppeli inci-lista tekevät tästä seerumista potentiaalisen vaihtoehdon myös herkkänenäisille ja -ihoisille.

3) Auta ihoa pysymään joustavana kasvoöljyn avulla

Ihonhoitorutiini Kasvooljy

Viimeistele kesän ihonhoitorutiini kasvoöljyllä. Iho kaipaa kesällä myös omega-rasvahappoja eikä pysy joustavana ja pehmeänä ilman niitä. Pelkkä vesikosteutus ei siis riitä, vaikka tuntuisikin iholla ihanalta käyttää vain raikkaita geelikoostumuksia. Lisäksi öljy auttaa kasvoveden ja seerumin tuomaa kosteutta pysymään ihossa paremmin. Tykkään valita kesään mahdollisimman kevyen öljyn, joka imeytyy hyvin eikä jää tuntumaan raskaalta tai rasvaiselta. Voit toki halutessasi valita öljyn sijaan myös voiteen, mutta seerumi + öljy -kombo ajaa aikalailla saman asian ja tarjoaa monipuolisempaa ja iholle helpommin räätälöitävää hoitoa.

Djusien Fruit Glaze kasvoöljy on ohut, loistavasti imeytyvä vaihtoehto, joka sisältää ainoastaan kasviöljyjä ja eteerisiä öljyjä. Kevyt koostumus on saavutettu ilman koostumusta muokkaavia ainesosia, joten hoitotehot ovat todellakin kohdillaan. Ihon mukavan pehmeäksi jättävä skvalaani saa seuraa bisabololista ja acai-marjasta, joiden sanotaan olevan erittäin tehokkaita nimenomaan yhdessä käytettyinä mm. pigmenttiläiskille. Djusien öljy onkin mitä parhain tuote hyperpigmentaatiosta kärsivälle, aknearpiselle tai muuten vaan epätasaisen sävyiselle tai samealle iholle. Suosittelen sitä kesäöljyksi kuitenkin oikeastaan aivan kaikille.

Tash Sisterhoodin Retinoil öljyseerumi on keveydessään täysin omassa luokassaan. Sen jättämää ihotuntumaa ei lopulta edes uskoisi öljyn aikaansaamaksi, niin rasvaton se on. Tämä öljy ei tee ihoa myöskään kiiltäväksi – loistava valinta myös sekaiholle ja rasvaiselle ihotyypille. Samettinen koostumus on saavutettu käyttämällä pieni määrä hajotettuja öljyjä. Nämä vievät aina tilaa kokonaisilta, hoitavilta ainesosilta, mutta hoitovaikutus on tässä tuotteessa silti yllättävänkin tehokas. Se tuntuu ravitsevan ihoa erittäin hyvin, sisältämänsä bakuchiol silottaa ihoa ja tasoittaa sen väriä säännöllisesti käytettynä. Valitse tämä, mikäli vierastat perinteisempiä öljyjä.

Tuoksusta vielä, se on Tashissa nimittäin melko voimakas ja parfyymimainen. Minusta todella ihana (kunhan totuttelin siihen ensin parin viikon ajan), mutten uskalla suositella tuoksuherkille.

Kesan Ihonhoitorutiini

4) Suojaa iho auringolta

Aurinkovoide on pakollinen lisävaruste kesään. Suosittelen aurinkosuojan käyttöä koko kesän ajan, sillä se on paras tuote ennaltaehkäisemään ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä. Lempparini aurinkovoiteista ovat Patykan loistavat suojat, joita on olemassa kahta eri suojakerrointa, SPF 30 ja SPF 50. Näissä parasta on täysin tahmaamaton koostumus. Iho ei jää yhtään kiiltäväksi eikä voide tunnu iholla oikeastaan miltään.

Mikäli haluat tuotteelta samalla hoitovaikutusta, on Tash Sisterhoodin aurinkosuojallinen kasvovoide Empow Moisturizer Invisible City SPF 30 loistovalinta. Se sopii erityisen hyvin tähän rutiiniin kuivemmalle iholle tuomaan vielä lisää ravitsevaa vaikutusta. Koostumus on tässä yhtä sulava kuin Patykassa, mutta selkeästi öljypitoisempi. Ei silti liian rasvainen, mutta ero on kuitenkin huomattava Patykan öljyttömältä tuntuvaan voiteeseen.

Patyka on siis perinteisempi aurinkovoide, joka vaatii seurakseen kunnon kosteutuksen, Tashin tuotteella voit puolestaan halutessasi korvata rutiinista aamuisin joko seerumin tai öljyn (tai jopa molemmat!). Huolehdi tällöin kuitenkin, että illan ihonhoitorutiini on kunnossa.

Lue myös: Parhaat itseruskettavat kasvoille ja vartalolle

Ihonhoitorutiini Aurinkosuoja Ihonhoito Kesalla

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Itseruskettava
Kevyen sävyn tuova itseruskettava piristää ilmettä keväällä – parhaat tuotteet kasvoille ja vartalolle
Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina
Tash Sisterhood Feel Free
Kevään kiinnostavimmat uudet luonnonkosmetiikkasarjat Suomessa: Tash Sisterhood ja Feel Free
Kestava Meikki Rasvaiselle Iholle
Kestävä meikki rasvaiselle iholle ja sekaiholle 1/2