Kasvojen pesu – Puhdistatko kasvosi oikein? Osa 2/2

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Kasvojen puhdistus nähdään lähes aina pakollisena pahana, joka nyt pitää vain tehdä. Mielellään se hoidetaan alta pois mahdollisimman nopeasti ja kaikista mieluiten suihkussa. Samaistutko? Tämä on kuitenkin vaihe, jonka kanssa ei kannata hätiköidä. Vääränlainen kasvojen puhdistus voi aiheuttaa erilaisia iho-ongelmia, mutta toisaalta, omalle iholle sopiva pesu voi parhaassa tapauksessa auttaa nopeastikin esimerkiksi pintakuivuuteen. Tekstin ensimmäisessä osassa paneuduttiin meikinpoistoon ja kasvojen pesuun iltaisin. Tässä jutussa käännetään katseet aamun sekä annan vinkit helposti tukkeutuvan ihon tehopuhdistukseen.

Tämä teksti on suora jatko ykkösosaan, mikäli et ole vielä lukenut sitä, palaa tähän tekstiin vasta luettuasi ensimmäinen osa: Kasvojen pesu – Puhdistatko kasvosi oikein? Osa 1/2

Tekstin edellisessä osassa listasin suosikkini puhdistusmaidoista ja -geeleistä. Kerroin, että meikkaaville suosittelen kaksoispuhdistusta: ensin öljyllä meikki pois ja sitten iho puhtaaksi oman ihotyypin ja sen tarpeiden mukaan valitulla maidolla. Öljy on tarpeeton, mikäli et meikkaa tai käytä aurinkosuojaa.

Entä sitten kasvojen puhdistus aamuisin? En missään nimessä suosittele silloin tuplapuhdistusta, erittäin harvoin edes illasta tutuista putsareista kumpaakaan. Aamulla iho ei ole varsinaisesti likainen, joten sitä ei ole mitään syytä pesemällä pestä. Pintakuivuuden suitsimiseen yksi helpoimmista muutoksista ihonhoitorutiinissa on jättää aamulla kasvojen pesu kokonaan pois.

Mikäli peset aamuisin hiukset, kasvot toki väkisinkin kastuvat, mutta muussa tapauksessa: kokeile jättää vesipesu aamusta kokonaan pois. Mikäli et herää ilman virkistävän viileää vettä, voi sitä pirskotella ainoastaan silmien alueelle. Misellivedellä tapahtuva huolellinen ihon pyyhintä riittää mainiosti. Tämä pieni muutos ihonhoitorutiinissa auttaa useimmilla hyvinkin dramaattisesti ihon pintakuivuuteen. Kasvojen aamupesu on tosiaan useimmiten täysin turhaa.

TOP 3 Misellivedet

1) Whamisa Organic Flowers Cleansing Water

Whamisan Cleansing Water on varmasti hoitavin puhdistusvesi, mihin olen itse törmännyt. Suosittelen pehmeän kukkaiselta tuoksuvaa tuotetta ihan erityisesti kuivalle ja pinnastaan helposti kuivahtavalle iholle. Jättikokoinen puteli kestää pienen ikuisuuden ja rahoilleen saa todellakin vastinetta. Iho ei jää tämän jäljiltä lainkaan kiristäväksi, vaan iho tuntuu kosteutetulta, hieman jopa kuin kasvoveden jäljiltä.

2) Absolution L’Eau Soir et Matin

Absolutionin misellivesi on ehkäpä oma lempparini! Pidän kovasti sen monipuolisista ainesosista, jotka sopivat mielestäni loistavasti oikeastaan kaikille ihotyypeille. Tuote ei kuivata, muttei ole kuitenkaan aivan yhtä kosteuttava, mitä Whamisan vastaava. Tämä puhdistusvesi on kolmikon paras erityisesti sekaiholle ja rasvaiselle iholle. Se sopii erittäin hyvin myös miehille! Kevyen yrttinen ja Absolutionille hyvin ominainen tuoksu on kovastikin mieleeni.

3) Taika Kosteuttava Misellipuhdistusvesi

Taikan misellivesi on todella hyvä ja edullinen perustuote. Tuotteessa ei ole mitään erityisen ihmeellistä (kuten ei tähän hintaan alle kympin hintaan sovi odottaakaan), mutta se hoitaa hommansa todella moitteetta. Taika voisi olla erityisesti valintasi, mikäli et ole aiemmin testannut misellivesiä, mutta innostuit nyt testaamaan, miltä tuntuisi vaihtaa aamupuhdistus hellävaraisempaan vaihtoehtoon. Raikas tuoksu on tämän top kolmosen miedoin ja monien mielestä varmastikin miellyttävin.

Kaikilla mainituilla misellivesillä lähtee meikki, mutta en niitä siihen tarkoitukseen suosittele kuin ainoastaan satunnaisessa reissukäytössä. Taikan tuote on ainesosiltaan simppelein ja sen vuoksi soveltuu parhaiten myös silmämeikin poistamiseen.

Kasvojen Puhdistus Luonnonkosmetiikalla

Lähes ainoa poikkeus kasvojen vesipesuttomuuteen aamuisin on helposti tukkeutuva tai/ja öljyisen rasvainen iho, jotka luultavasti hyötyvät kevyestä pesusta aamuisin. Puhdistusmaito yhdessä konjak-sienen tai kasvoharjan kanssa on toimiva kombo, jota kannattaa testata. Puhdistusgeeli on mielestäni liikaa aamuisin, joten sitä en suosittele aamuun, vaikka se iltaisin olisikin käytössä.

Toinen poikkeustapaus ovat aamu-urheilijat. Hikiliikunnan jälkeen pelkkä misellivesi on monille vähän turhan kevyt. Käyn itse aamuisin salilla ja olen huomannut, että kasvot kannattaa pestä niin pian urheilun jälkeen kuin mahdollista, jotta tukkeumia ei pääse syntymään. Omalle rasvaiselle ja helposti tukkeutuvalle iholleni sekoitan puhdistusaineen savipohjaisesta putsarista sekä geelistä tai maidosta, riippuen kuinka hikisen treenin olen tehnyt.

Puhdistuksen tehostajat – niin siis mitä?

Näin laajaan kasvojen puhdistuksesta kertovaan tekstikokonaisuuteen halusin ottaa mukaan vielä tämän bonusosuuden. Useimmille riittää erittäin hyvin puhdistusöljy meikinpoistoon ja sen kaveriksi ajatuksella juuri omalle iholle ja sen tarpeisiin valittu puhdistusmaito tai -geeli, sekä aamukäyttöön misellivesi. Suurihuokoisen ja helposti tukkeutuvan ihon puhdistamista voi kuitenkin vielä boostata noin joka kolmas päivä puhdistuksen tehostajalla. Se voi olla puhdistusaine tai -väline, joka syväpuhdistaa ihohuokoset aivan pohjiaan myöten.

Tuote voi olla kevyesti kuoriva tai esimerkiksi savipohjainen. Sitä voi sekoittaa kakkosvaiheen putsarin joukkoon tai käyttää sellaisenaan. Jossakin tapauksessa se voi jopa korvata kokonaan kuorinnan tai toimia hyvänä boostina esimerkiksi muuten pelkästään rakeettomia hedelmähappokuorintoja suosiville. Huomaathan kuitenkin, että kaikille näin tehokkaat puhdistajat eivät sovi, eivätkä kaikki ihotyypit niitä edes tarvitse. Mikäli sinulla on kuitenkin haasteita epäpuhtauksien kanssa, suosittelen testaamaan jonkinlaista tehostusta kasvojen peruspuhdistuksen rinnalle.

Kasvojen Puhdistus

TOP 3 Puhdistuksen tehostajat

1) Esse Refining Cleanser

Esse Refining Detox Cleanser on savipohjainen, hyvin uniikki putsari. Raikkaan, hieman sitruksisen, tuoksuinen saviputsari muodostaa pehmeän vaahdon veden kanssa kosketuksiin päästyään. Tuotteen sisältämä bentoniittisavi kuorii ihon pintaa hyvin kevyesti. Essen ideologialle uskollisena tuote ei sisällä liian voimakkaita pinta-aktiivisia aineita, jotka vaurioittaisivat ihon omaa suojakerrosta, hydrolipidikalvoa. Refining Cleanser on ihan mieletön putsari liiallisesta talinerityksestä ja/tai epäpuhtauksista kärsivälle iholle. Todella lämmin suositus!

Suosikkitapani käyttää tuotetta on sekoittaa sitä saman sarjan piparminttuiseen putsarigeeliin. Sekoitus on taivaallinen yhdistelmä virkistävää raikkautta ja todella tehokasta puhdistusta. Kombo ei ole omalle iholleni liian kuivattava, mutta en kuitenkaan missään nimessä suosittelisi sitä helposti kuivuvalle iholle.

2) Novexpert Express Radiant Cleansing Foam

Novexpert Express Radiant Cleansing Foam on ihoa kirkastava, C-vitamiinia sisältävä puhdistusvaahto. Hyvin kevyesti kuoriva vaahtoputsari on kermaisimman ja täyteläisimmän vaahdon muodostava tuote, mihin olen törmännyt. Tuotteen teho tuntuu iholla hyvin pienenä nipistelynä, joka kuuluu asiaan. Se sopii mielestäni parhaiten helposti tukkeutuvalle ja samealle iholle, sillä säännöllisesti käytettynä se auttaa kirkastamaan ihoa. Mikäli iho ei ole helposti kuivuvaa sorttia, voisi tuotetta harkita jopa jokailtaiseen käyttöön meikinipoiston jälkeen esimerkiksi yhden putelin verran kestävänä kuurina. Varmimmin käyttö kannattaa kuitenkin aloittaa esimerkiksi joka kolmas ilta ja muina iltoina tarttua maitopulloon.

3) Kasvoharja

Kasvojen puhdistus ilman tätä veikeää, surisevaa kasvoharjaa tuntuu nykyään jotenkin puutteelliselta. Kasvoharja siis värähtelee tai sykähtelee, mikä auttaa likaa poistumaan syvältä ihohuokosista. Harja myös parantaa hoitotuotteiden imeytymistä ihoon. Säännöllisen käytön olen huomannut auttavan pitävän ihon heleämpänä ja puhtaampana. Tämä on ihana ekstratuote kaikille, ketkä todella haluavat panostaa ihonhoitoon. Ei missään nimessä välttämättömyys, mutta sen verran merkittävä lisä, että haluan tästä teille vinkata. ALEKOODI: Saat koodilla STRAWBERRY kaikista Beautybicin kauneudenhoitovälineistä 10 % alennuksen 31.12.2023 asti

Lue lisää: Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina.

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina
Samea Iho
Samea iho? Testaa näitä heleyttäviä tehotuotteita
Arkimeikki Ohje
Arkimeikki 2.0 – ohje huoliteltuun meikkiin
Ultraaanipuhdistus
Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona