Kevään kiinnostavimmat uudet luonnonkosmetiikkasarjat Suomessa: Tash Sisterhood ja Feel Free

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Postauksen tuotteet ovat saatu testiin maahantuojilta.

Kylläpäs meitä luonnonkosmetiikan ystäviä nyt hemmotellaan! Suomeen on rantautunut kaksi uutta loistavaa sarjaa, Tash Sisterhood ja Feel Free. Sarjat ovat keskenään hyvin eri henkiset, mutta laatu ja ihana yleisfiilis on molemmilla kunnossa. Siinä missä Tashista huokuu ylellisyys ja viimeiseen asti hiotut satiiniset koostumukset, ilahduttaa Feel Free raikkaalla olemuksellaan ja hämmästyttävän edullisilla hinnoillaan. Otetaan pieni katsaus molempiin sarjoihin, jaan samalla parhaat tärppituotteet kumpaisestakin.

Viime kuukausien aikana on lanseerattu kaksi loistavaa, Suomessa uutta luonnonkosmetiikkasarjaa. Kevään muista, yksittäisistä uutuustuotteista pääset lukemaan tästä: Kevään 2022 kiinnostavimmat kosmetiikkauutuudetNämä kaksi sarjaa, Tash Sisterhood sekä Feel Free ovat keskenään hyvinkin erilaisia, mutta molempia yhdistää ihana käyttökokemus, erittäin toimivat koostumukset ja hyvät tehot.

Tash Sisterhood Feel Free

Ylellinen Tash Sisterhood

Tash Sisterhood on ruotsalainen ylellisen luonnonkosmetiikan sarja, joka hurmaa välittömästi luksusfiiliksellään. Purkit ovat kauniita, pääosin lasisia ja todella tyylikkäitä. Tuoksua kuvailen sanalla kallis. Tiedättekö sellaisen kalliin kosmetiikkatuoksun, mielestäni näissä on sitä fiilistä. Tuoksu ei ole lainkaan luonnonkosmetiikkamainen ja myönnän olleeni aluksi aivan hämilläni sen kanssa. Se oli niin kaukana raikkaista yrtti- ja sitrustuoksuista, mitä rakastan ja mihin olen tottunut, että en saanut tuotteista alkuun mitään irti. Tuoksu tuntui leijailevan ympärilläni aina vaan.

Noin viikon käytön jälkeen totuin tuoksuun kuitenkin ja kävi jotain odottamatonta – koukutuin siihen totaalisesti. Tuoksu on kautta linjan hyvin tunnistettava. Ainoastaan BHA-putsarissa on hieman eri tuoksu (superihana ja raikas unisex-tuoksu), samoin kuin aikuisen ihon Epic Deep Nourishing Glow Serumissa (huomattavasti miedompi tuoksu).

Mikäli olet aiemmin käyttänyt synteettisen kosmetiikan luksussarjoja, ihastut Tashiin tuoksua myöten ihan varmasti. Luonnonkosmetiikkaa pitkään käyttäneillä voi sen sijaan olla alkuun hieman haastetta tuoksun kanssa, mutta sille kannattaa antaa mahdollisuus. Mikäli olet hyvin tuoksuherkkä, ei Tash ole sinua varten.

Tash Sisterhood

Mielettömän ihanan (joskin omalla kohdallani harjoittelua vaatineen) tuoksumaailman lisäksi Tashin tunnusomainen piirre on erinomaiset koostumukset. Ne ovat heittämällä luonnonkosmetiikan parhaat mitä tulee imeytymiseen ja rasvattomaan ihotuntumaan. Joka ikinen tuote, aina kasvoöljyä myöten, imeytyy ihoon todella vaivattomasti jättäen ihon ennemmin mattaiseksi kuin kiiltäväksi. Tämän ominaisuuden ansiosta suosittelen sarjaa aivan ensisijaisesti sekaiholle ja rasvaiselle iholle. Se sopii myös kaikille muillekin, jotka kokevat luonnonkosmetiikan monesti aika öljypitoiset tuotteet vähän turhankin raskaina.

Esittelen seuraavaksi kaksi Tash Sisterhood -ykkössuosikkiani, tarkempi katsaus Tashin koko valikoimaan on tulossa Instagramiini @strawberryemmi lähiaikoina.

Epic DD Glow Serum on nopean arkimeikin kuningatartuote

Olin ajatellut Epic DD Glow Serumin olevan kuin sävyttävä kosteusvoide eli peittokyvyn ja pigmentin olevan suht olemattomia. Mitä vielä, alla näette kasvokuvistani kuinka hyvin tämä tasoittaa! Koostumus on ihan mieletön, täysin rasvattoman tuntuinen. Pinta on himmeän kuulas, ei sellainen kostean kiiltävä (joka on myös ihana), mitä luonnonkosmetiikassa yleensä. Olen käyttänyt tätä lähes joka päivä kotitoimistolla osana pikaista muutaman tuotteen meikkiä. Se taipuu kuitenkin hämmästyttävän hyvin myös osaksi vahvempaa meikkiä. Tällöin olen yhdistänyt seerumin kanssa huiskauksen mineraalimeikkipohjaa tai/ja peitevoidetta.

Nopeassa arkimeikissä en laita lisäksi välttämättä mitään muuta kuin poskipunaa, en siis peitetuotteita tai puuteria. Meikki pysyy kauniina oikeastaan koko työpäivän. Hämmästyttävää ja erittäin poikkeuksellista rasvaisella ihotyypilläni! Laitan Epic DD Glown aina ihan vaan kahdella kädellä levittäen, aivan kuten minkä vaan seerumin tai voiteen. Alle laitan kaikki normaalit kosteustuotteet eli minulle Epic DD Glow on ennemmin meikkituote kuin ihonhoitoa. Sävy on omalle iholleni täydellinen, menee kesällä varmasti himpun verran minua vaaleammallekin sekä vähän tummemmalle myös. Mikään aivan kalpean vaalean ihon tai toisaalta tumman ihon tuote tämä ei kuitenkaan ole.

Epic DD Glow singahti kaikkien aikojen suosikkimeikkieni joukkoon helppouden, kauniin lopputuloksen sekä loistavan pysyvyyden ansiosta. Suosittelen lämmöllä erityisesti osaksi pikaista arkimeikkiä. Tuoksusta vielä sen verran, että se on mielestäni Tashinkin mittapuulla aika voimakas. Ihana, mutta ei tosiaan tuoksuherkille! Tuotteessa on muuten suojakerroin SPF 15, mikä on ihan kiva lisä, muttei korvaa kunnollista aurinkosuojaa.

Tash Sisterhood Dd Glow Serum Tash Sisterhood Dd Glow Serum Kokemuksia

vasemmalla ilman meikkiä – oikealla Tash DD Glow Serum koko kasvoille (myös huulille) levitettynä, muttei mitään muuta (ei siis edes peitevoidetta tai puuteria)

Retinoil eli maailman kevyin kasvoöljy

Ennen Tashin Retinoil -kasvoöljyä en tiennyt, että kasvoöljy voi olla näin henkäyksen kevyt ja jättää mattapinnan. No nyt tiedän ja tiedän myös sen, että tämä öljy on aivan täydellinen aamukäyttöön. Jos koet öljyt turhan rasvaisina, kokeile tätä! Tämä on myös erinomainen valinta, mikäli kaipailet vähän boostia mihin vaan ihonhoitotuotteeseen, mutta ilman öljyistä ihotuntua. Olen lisäillyt Retinoil-tippoja vähän sinne sun tänne ja käyttänyt sellaisenaan, lopputulos on aina sama: ravittu tunne ihossa, mutta ilman rasvaisuuden hiventäkään.

Öljyn omasta mielestäni ärsyttävä Retinoil-nimi on vähän turhaa markkinointikikkailua. Nimi juontaa juurensa bakuchioliin, jonka vaikutukset ovat ihossa retinolin kaltaiset, mutta mitään tekemistä retinolin kanssa sillä ei kuitenkaan ole. Bakuchiol on yksi lemppari raaka-aineistani, sillä sen vaikutukset ovat totta tosiaan huomattavat. Se auttaa häivyttämään arpia ja muita ihonsävyn epätasaisuuksia sekä juonteita, uudistamaan ihoa ja parantamaan sen rakennetta. Se on erityisen hyvä ainesosa aikuiselle iholle sekä epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle.

Retinoilin koostumusta on kevennetty hajotetuilla kasviöljyillä, joita en yleensä halua kasvoöljyyni, mutta tässä niillä on ehdottomasti paikkansa. Öljyyn on saatu silti mahdutettua runsaasti kokonaisia kasviöljyjä ja kokonaisuus tuntuu ihoa ravitsevalta. Kevyt koostumus ei ole siis saavutettu ihonhoidollisten tehojen kustannuksella – loistavaa formulointia Tashilta!

Tash Sisterhood Retionoil

Raikas ja edullinen Feel Free

Feel Free on hurmannut minut tänä keväänä toden teolla ihanan raikkailla ja miedoilla tuoksuillaan ja vesimäisen kevyillä koostumuksillaan. Näin laajaan sarjaan mahtuu myös muutama huti, mutta pääosin linja pitää ja tuotteet ovat erinomaisia. Vielä kun mukaan otetaan hinta, joka on tiiviisti 10 € molemmin puolin, sekä kauniit lasipullot puukorkkeineen, en voi kuin hämmästellä poikkeuksellisen onnistunutta kokonaisuutta.

Feel Freen tuotteita voi napata täydentämään omaa ihonhoitorutiiniaan erityisesti silloin, kun pieni kukkaron nyörien kiristys on paikallaan. Kokonaisuutena sarja sopii mielestäni parhaiten normaalille ja sekaiholle, myös nuorelle iholle. Mikään maailman tehokkain anti-age -sarja Feel Free ei tietystikään ole, mutta yksittäisiä tuotteita (esimerkiksi puhdistukseen) siitä voi kyllä poimia. Settiä voi halutessaan täydentää sitten vaikka erityisesti ikääntyvälle iholle suunnitellulla superseerumilla jostakin toisesta sarjasta.

Feel Freen tuoksumaailma on todella mieto ja raikas, näitä tuotteita uskalla ehdottaa myös hieman tuoksuherkemmillekin. Koostumukset ovat niin ikään raikkaita ja kevyitä. Hintaa on saatu alas lisäämällä veden määrää tuotteissa. Tämä ei ole automaattisesti huono asia, sillä mukaan on valikoitu tehoaineita, kuten hyaluronihappoa, C-vitamiinia sekä kasviuutteita, joita ei edes voi käyttää isoina pitoisuuksina. Kasviöljyjä on sen sijaan käytetty moneen muuhun luonnonkosmetiikkasarjaan verrattuna vähemmän. Mikäli siis tiedät ihosi rakastavan öljyjä, kannattaa omaa rutiiniaan täydentää yhdellä tai kahdella öljyrikkaalla tuotteella muista sarjoista.

Feel Free

Simppelit inci-listat ja vahva vesipitoisuus sopivat äärimmäisen hyvin myös helposti ärtyvälle, kiukuttelevalle ja herkälle iholle. Toki sopivuus on aina tapauskohtaista, mutta paperilla kaikki loistavan matchin ainekset ovat koossa. Feel Freen tuotteita voi myös napata keventämään omaa ihonhoitorutiiniaan, johon on luiskahtanut ehkä turhan monta supermegahypertehotuotetta. Aina enemmän ei ole enemmän vaan iho voi mennä sekaisin kaikista hapoista, kuorinnoista, naamioista ja seerumeista. Oma ihoni on nauttinut, kun se on saanut hengähtää Feel Freen parissa kaikkien ammattiini kuuluvien tuotetestailuiden välissä.

Feel Freen kanssa toimii parhaiten tuotteiden kerrostaminen, johon sarja itsekin kannustaa. Yhdistä sarjan kasvosuihkeeseen (tästä alla lisää) ihotyypillesi sopiva seerumi sekä voide. Samoja tuotteita voi käyttää halutessaan aamuin illoin. Tuotteet ovat yksitellen käytettyinä kevyitä, mutta yhdessä muodostavat ihanan kosteuttavan kokonaisuuden. Esittelen seuraavaksi muutamia lemppareitani Feel Freen laajasta valikoimasta.

Löytöjä kasvojen puhdistukseen

Feel Free Balmy Cleanser

Puhdistustuotteet ovat ensimmäinen asia, joissa ainakin itse mielelläni pihistelen aina kun mahdollista. Feel Freen putsarit ovat onneksi erinomaisia. Suosikkini on vähän yllättäenkin Puhdistusmaito, joka on täysi vastakohta yleensä suosimilleni ohuille emulsiomaisille putsareille. Tämä on nimittäin koostumukseltaan perinteisempää täyteläistä maitoa ja alkujärkytyksestä selvittyäni tajusinkin tuotteen hyvyyden. Se on aivan huippuvalinta meikittömälle iholle tai kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen, erityisesti jos ihossasi on minkäänlaista kuivuutta.

Maito jättää ihon huomattavan pehmeäksi ja joustavaksi. Koen maidon sallivan myös sarjan muiden tuotteiden kepeät koostumukset – kun ihoa ei ole pesty kiristävän kuivaksi, ei ole tarvettakaan kovin rasvaisille hoitotuotteille. Maito huuhtoutuu kyllä vedellä, mutta ei samaan tapaan kokonaan kuin vaikkapa geelit. Tästä siis jää ihoon pieni pinta, mikä yleensä häiritsee minua, mutta tämän tuotteen kohdalla ei jostain syystä lainkaan. Salaisuus on varmasti siinä, että maito tuntuu puhdistavan kunnolla ja puhdistuksen jälkeinen ihotuntuma on vaan niin taivaallisen pehmeä.

Meikin poistoon Feel Free tarjoilee Balmy Cleanseria, joka on nimensä mukaan balmia eli täyteläistä öljyä, joka nappaa meikit tehokkaasti. Tähän hintaan en tiedä mitään muuta öljypohjaista hyvää putsaria. Tätä suosittelen ainoastaan kaksoispuhdistuksen ensimmäiseen vaiheeseen, sillä tästä jää öljyinen pinta. Tuoksu ei ole tässä yhtä raikas kuin suuressa osassa Feel Freen muita tuotteita, mutta hommansa tuote hoitaa erinomaisesti ja on siksi vähintäänkin hintansa arvoinen.

IHANA kasvosuihke kosteuttaa ja rauhoittaa

Feel Free Mist

Hemp & Centella Invigorating Mist on tuote, jossa on aivan kaikki kohdillaan. Tuoksu, pakkaus, hinta ja tehot. Olen aiemminkin sanonut Feel Freen tuotteiden tuoksuvan raikkaalta, mutta tämä on todellakin raikas. Kosteutusteho on odotetusti kevyempi kuin monissa kalliissa superliemissä, mitä olen käyttänyt. Se on kuitenkin erittäin riittävä, kunhan tuotetta malttaa kerrostaa hieman. Se käy kädenkäänteessä, sillä suihke kuivuu ihoon pikavauhdilla, etenkin kun avitat imeytymistä käsin painelemalla. Laitan suihketta itse yleensä aina kolme kerrosta, eikä koko hommaan saa millään kulumaan edes minuuttia.

Tämä kasvovesi tekee juuri sen, mitä ensisijaisesti kasvovedeltä odotankin eli tarjoilee iholle vesimäistä kosteutta. Muilta tuotteilta voi hakea sitten niitä muita vaikutuksia. Tämä suihke on ehkäpä oma Feel Free-suosikkini ja jää takuuvarmasti peilikaappini vakiotuotteiden joukkoon. Suosittelen erityisesti sinulle, joka käytät paljon ihoa aktivoivia tuotteita – tämmöinen simppeli, silti mukavasti kosteuttava ja rauhoittava tuote tuo hyvää vastapainoa.

Aurinkoiset C-vitamiinituotteet

Feel Free C Vitamiini

Feel Freen C-vitamiinilinjan tuotteet tunnistaa oranssista värikoodistaan. Tuoksu on näissä etäisesti appelsiininen, voisi olla jopa hieman voimakkaampikin omaan makuuni. Joka tapauksessa se saa hyvälle tuulelle ja muistuttaa kesästä (tosin, kaikki kesään liittyvä saa minut hyvälle tuulelle…). Tuotteissa on käytetty tehoaineena C-vitamiinin lisäksi hyaluronihappoa ja vaikutus on mielestäni ensisijaisesti kosteuttava ja ihon elinvoimaisuutta ylläpitävä. En voi sanoa näiden olevan mitään superkirkastajia, mutta sellaista tervettä hehkua ne kyllä tuovat.

Suosittelen linjaa oikeastaan aivan kaikille, joskin kuivalle iholle ottaisin lisäksi kasvoöljyn toisesta sarjasta. C-vitamiinisuosikkejani ovat Glow Drops Serum sekä Vitamin Booster Cream. Seerumi on vesimäisen ohut ja nopeasti imeytyvä koostumukseltaan, mainio tuote aamuin illoin käytettäväksi tuomaan ekstra-annos kosteutta. Voide on puolestaan mielenkiintoinen tuttavuus, sillä se vaikuttaa purkissa hyvinkin täyteläiseltä, mutta levittyy ja imeytyy ihoon lopulta yllättävänkin hyvin. Iho jää ihanan pehmeäksi ja voiteen läsnäolon ihossa kyllä tuntee, mutta tunne ei ole silti raskas tai rasvainen. Jotain ehkä kertoo, että oman purkkini pohja paistaa jo ja minähän en tavallisesti edes käytä kasvovoiteita päivittäin!

Feel Free Vitamin Drop Serum

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Kevaan Uutuudet
Kevään 2022 kiinnostavimmat kosmetiikkauutuudet
Ultraaanipuhdistus
Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona
Pihista Ja Panosta
Pihistä ja panosta: seerumit, kasvoöljyt ja kasvovoiteet
Kasvovesi
Paras kasvovesi eri ihotyypeille – 7 x suositusta