Luonnonkosmetiikan parhaat edulliset ihonhoitotuotteet

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Voiko pienellä budjetilla ostaa laadukasta luonnonkosmetiikkaa? Mitä tuotteita kannattaa ylipäätään hankkia ja mitkä eivät ole välttämättömyyksiä ihonhoidossa? Mihin tuotteisiin kannattaa panostaa ja missä voi pihistää? Tästä tekstistä löydät vastaukset kaikkiin näihin kysymyksiin ja paljon tuotesuosituksia edullisesta luonnonkosmetiikasta.

Luonnonkosmetiikassa raaka-aineet ovat yleisesti ottaen huomattavasti kalliimpia kuin synteettisen kosmetiikan puolella ja tämä onkin se syy, miksi luonnonkosmetiikka on lähtökohtaisesti hieman arvokkaampaa. Luonnonkosmetiikan sisälläkin hintojen laaja skaala selittyy osittain ainesosilla. Kalliimmissa tuotteissa yleensä kaikki tai lähes kaikki ainesosat, jotka luomua voivat olla, ovat sitä. Vesi on saatettu korvata esimerkiksi kukkaisvedellä ja valitut öljyt ovat arvokkaampia. Vaikuttavina aineina on käytetty usein harvinaisempia uutteita tai laboratoriossa muokattuja tehoaineita.

Edullisemmissa tuotteissa esimerkiksi voide voi olla hyvinkin simppeli ja sisältää paljon vettä ja edullisia kasviöljyjä. Raaka-aineiden puolesta erot saattavat olla huikean suuria ja tämä kannattaa ottaa huomioon etenkin silloin, kun ihossa on enemmän haasteita. Erityisesti ikääntyvän ihon ja kuivuuden hoidossa on ensiarvoisen tärkeää, että ainesosat ovat sieltä hoitavammasta päästä. Edullisempi voide voi tehdä kivan ihotuntuman, mutta ei välttämättä aidosti hoida ihoa tarpeeksi.

Hintaan vaikuttaa kuitenkin moni muukin asia, kuin vain käytetyt raaka-aineet. Pakkausmateriaalit sekä koko tuotantoprosessi tuovat oman lisämausteensa hintaan. Näin yksinkertaistetusti: mitä vähemmän pakkausmateriaalia, sen edullisempi hinta. Oletko huomannut, että edullisissa tuotteissa ei useinkaan ole välttämättä lainkaan pahvipakkausta, pelkästään itse pullo?

Pakkauskoko on erittäin tärkeä seikka edullisuutta arvioitaessa. Se kannattaa aina tarkistaa ja verrata litrahintoja, näin saatat löytää aivan huikeita diilejä! Olen tähän tekstiin koittanut nostaa tuotteita alle 20 € hintakategoriasta, mukana on myös paljon tuotteita, jotka maksavat ainoastaan noin 10 €. Aivan kaikkien tuotteiden kohdalla ei tällä hetkellä ole markkinoilla tarpeeksi laadukasta valikoimaa aivan näin pieneen hintaan, joten olen sisällyttänyt joukkoon parhaat edulliset vaihtoehdot, vaikka ne maksaisivatkin päälle parin kympin.

Yleisenä ohjeena sanoisin, että mikäli ihossa ei ole sen suurempia ongelmia, pärjää luultavimmin oikein mainiosti myös hyvillä, edullisilla perustuotteilla. Mitä haastavampi iho, sen enemmän kannattaa vilkuilla ainesosalistaa ja katsoa, että sisältäähän tuote oikeasti hoitavia raaka-aineita.

Mihin panostaa, missä pihistää?

Pienen budjetin ihonhoitorutiinia muodostaessa ensimmäinen ja tärkein asia on miettiä, mitä tuotteita oma iho tarvitsee. Kaikille paras setti ei todellakaan ole putsari+päivävoide+yövoide. Kaikista edullisimmat versiot näistä kolmesta tuskin ihan hirveästi lopulta aidosti hoitavat ihoa. Yritä suosia mahdollisimman monipuolisia koostumuksia ja valitse iholle jätettäväksi tuotteeksi aina vähintään yksi vesimäistä kosteutta antava tuote (=kasvovesi, hoitoneste, geelimäinen kosteusseerumi) ja vähintään yksi öljyjä sisältävä tuote (=kasvoöljy, voide), jonka avulla saat lukittua kosteuden ihoon.

Etenkin budjetin ollessa pieni, mieti tarkkaan, kuinka käytät rahasi ja millaisella kombinaatiolla saat optimaalisimman tuloksen juuri omalle ihollesi. Satsaa mieluummin muutamaan omalle ihotyypillesi sopivaan tuotteeseen kuin pitkään hoitorutiiniin koottuna mistä vaan halvoista tuotteista. Yleisesti ottaen suosittelen kaikille puhdistustuotetta, kasvovettä ja kasvoöljyä perushoidoksi. Mikäli mahdollista, erityisesti talviaikaan hoitorutiiniin kannattaa kuitenkin lisätä vielä kosteuttava seerumi ja/tai kasvovoide.

Luonnonkosmetiikan edulliset ihonhoitotuotteet

Kannustan myös miettimään, mitä ihonhoidolla haluaa saavuttaa ja onko ihossa esimerkiksi jokin haaste, jonka hoitamiseen haluaa erityisesti keskittyä ja panostaa ehkäpä hieman enemmän, myös rahallisesti, ja tinkiä sitten muista tuotteista. Nyrkkisääntönä voisi ajatella, että satsaa iholle jääviin tuotteisiin ja pihistele poishuuhdeltavissa tuotteissa. Muista tämän olevan kuitenkin tapauskohtaista ja riippuvan täysin omasta ihosta ja sen tarpeista.

Itse tinkisin silmänympärysvoiteesta ensimmäisenä, mikäli olisi tarvis. Joka tapauksessa en suosittele ostamaan mitä vaan edullista silmänympärysvoidetta, luultavasti silloin saat hyvin pitkälle samaa tavaraa kuin saman merkin kasvovoide. Sen sijaan suosittelen etsimään silmänympärysvoiteen, joka jollain tapaa selkeästi poikkeaa käyttämästäsi voiteesta. Se voi olla esimerkiksi geelimäinen, viilentävä ja turvotusta laskeva (mikäli turvotus on siis haasteena) tai vaikkapa tuote, joka sisältää hieman helmiäispigmenttiä ja kirkastaa katsetta.

Hoitavampi voidekoostumus voi puolestaan olla tarpeen silmänympäryksille, mikäli käytät kasvoille puhdistavaa epäpuhtaan ihon kevyttä voidetta. Saat varmasti näistä esimerkeistä jo kiinni mitä tarkoitan – silmänympärysvoide on perusteltu ostos silloin, kun se oikeasti eroaa käyttämästäsi kasvovoiteesta. Silmänympärysiholle kaivataan usein myös kiinteyttävämpiä ja silottavampia tuotteita, mutta tällöin joutuu yleensä panostamaan rahallisesti hieman enemmän, sillä anti-age -vaikutteisia tuotteita on haastavaa löytää aivan pikkurahalla.

Lue myös uudempaa pihistä & panosta -juttusarjaa:

Puhdistustuotteet, kuorinnat ja naamiot

Seerumit, kasvovoiteet ja -öljyt

Edullisia sarjoja, joita suosittelen

Yksittäisiä edullisia timantteja on huomattavasti helpompi löytää kuin kokonaista sarjaa. Tässä kuitenkin hieman listaa omista suosituksistani edullisten sarjojen suhteen. Listallani on brändejä, joiden valikoimassa on paljon hyviä tuotteita (joskaan harvalla sarjalla kalliimmistakaan merkeistä ihan joka ikinen tuote on napakymppi).

Taika: kaikki hinnat alle 10 €. Tämä kotimainen luonnonkosmetiikkamerkki on aidosti halvoista tuotesarjoista ehdoton ykkössuositukseni. Kasvotuotteiden puolella valikoima on vielä vähän kapea, mutta olemassa olevat peruskosteuttavat tuotteet ovat yllättävän hyviä! Sarja sopii laajalla skaalalla monille silloin, kun ihossa ei ole suurempia haasteita.

Pulpe de Vie: hinnat noin 7-19 €. Hauska hävikkihedelmäsarja, josta löytyy kattava valikoima tuotteita, myös innovatiivisia ja uudenlaisia ratkaisuja. Tämän voisin kuvitella olevan monen mieleen, sarjassa on tosi kiva fiilis! Lue sarjasta lisää: Ihoa heleyttävää hedelmäenergiaa edullisesti – loistava Pulpe De Vie.

Mossa: hinnat kasvotuotteissa noin 12-20 €. Mossalla on paljon hyviä tuotteita ja sarja on erittäin suosittu Suomessa – mielestäni ihan ansaitusti. Joukossa on muutamia omassakin käytössäni olevia timantteja, mainitsen ne tässä postauksessa myöhemmin.

Lavera: hinnat kasvotuotteissa noin 9-32 €. Laveran valikoima on valtava ja mukaan mahtuu jos jonkinlaisia tuotteita, laatu on pääasiassa hyvä ja sarja on mielestäni helppo ja luotettava valinta kun etsinnässä on edullisia tuotteita. Mainitsen myöhemmin tekstissä tärppituotteita, joista erityisesti pidän.

Cattier Paris: hinnat noin 9-45 €. Sarjassa on ihan parhaat kasvonaamiot ja kuorinta, lisäksi kaikki puhdistustuotteet ovat hyviä. Nämä kaikki ovat hinnoiltaan todella, todella edullisia, sillä ne ovat kaiken lisäksi pakattu suuriin pulloihin ja tuubeihin. Suosittelen Cattierilta siis erityisesti tätä puhdistus- ja naamiokategoriaa. Hintahaitaria kasvattaa sarjan anti-age -tuotteet, joita ei oikein voi kutsua edullisiksi.

Novexpert: hinnat noin 8-50 €. Sarjan hinta-laatusuhde on aivan käsittämättömän huikea. Novexpert on loistava esimerkki teknisestä osaamisesta, rahoilleen saa todellakin vastinetta sekä timanttisten ainesosien, että silkkisten ja toimivien koostumusten muodossa. Sarja on kokonaisuudessaan edullinen siihen nähden, mitä tuotteet pitävät sisällään.

Patyka edulliset hoitolinjat tunnistat hinnan lisäksi pastellisista purkeista, hinnat noin 16-37 €. On mahtavaa, että Patyka tarjoilee luksusta myös edullisemmin, sarjan anti-age -tuotteet kun maksavat reilusti enemmän. Laatu on näissä pienemmän rahan tuotteissa kuitenkin erittäin kohdillaan ja suosittelen näitä erityisesti ylellistä fiilistä etsiville.

Bybi Beauty: hinnat noin 15-39 €. Kuten huomaamme, kyse ei ole mistään superedullisesta sarjasta. Halusin mainita sen tässä yhteydessä kuitenkin, mikäli etsit ihanan näköistä, trendikästä ja todella laadukasta sarjaa kohtuuhintaisesti. Sarja kätkee sisäänsä muutamia todellisia timantteja hinta-laatusuhteeltaan. Tärppejä löydät myöhemmin tässä tekstissä.

Tuotteet, joista löytyy paljon hyviä edullisia vaihtoehtoja

Puhdistustuote

Loistava edullinen puhdistustuote on mielestäni kaikista helpoin kasvotuote löytää. 10-15 € hintahaarukassakin on paljon valikoimaa, parilla kympillä saa jo vaikka mitä. Geeleistä, maidoista ja misellivesistä on eniten tarjontaa, hyvät puhdistusöljyt ovat enemmän kiven alla, mutta niitäkin löytyy useita. Geeleistä paras edullinen vaihtoehto on aivan heittämällä Taikan geeli, jota olen useasti aiemminkin kehunut. Saman sarjan misellivesi on myös huippu. Misellivesistä suosittelen lisäksi jättipakkauksessa tulevaa Laveran Hydro puhdistusvettä (kaikki tämän Hydro-linjan tuotteet ovat muuten erittäin hyviä). Laveralta löytyy myös edullinen hyvä maito, tykkään sen täyteläisestä koostumuksesta, joka huuhtoutuu kuitenkin vedellä pois.

Mossalla on loistava pumppupullosta löytyvä putsari, en tiedä oikein miksi sitä pitäisi kutsua, sillä se näyttää maidolta, mutta käyttäytyy kuin geeli. Tämä on yksi omia uusia arkisuosikkejani. Ei ehkä aivan kuivalle iholle paras, vaahtoaa sen verran reilusti, mutta muille ihotyypeille todella hyvä. Patykan edullisen linjan öljy ja vaahto ovat hintaansa nähden loistavat. Ne jättävät luultavasti kylmäksi, mikäli olet tutustunut sarjan luksusversioihin samoista tuotteista (nämä kalliimmat öljy ja vaahto ovat kerrassaan taivaalliset), mutta ilman kokemusta niistä, nuo edulliset voivat luultavasti kohota jopa uusiksi suosikeiksi. Öljyistä puhuttaessa en voi sivuuttaa Mádaran ihanaa helmeilevän haalean vaaleanpunaista Melting Cleansing Oilia, joka maksaa hieman yli 20 €.

Lisäksi kannattaa katsastaa kaikki Novexpertin putsarit, niistä joka ikinen on ihan loistava. Päätä itse mahtuvatko budjettiisi, sillä niiden hinnat huitelevat siellä kahden kympin molemmin puolin. Haluan kuitenkin mainita niiden olevan mielestäni todellakin aivan omalla tasollaan ja ne kuuluvat omien putsarisuosikkieni kirkkaimpaan kärkeen. Myös Cattierin kaikki putsarit ovat tutustumisen arvoisia, niissä on lisäksi suuret pakkauskoot!

Voit halutessasi lukea mainituista tuotteista (tai ainakin osasta niistä) tarkemmin putsarioppaastani, johon tutustumista suosittelen muutenkin lämmöllä, mikäli se ei ole vielä tuttu!

Edullinen Luonnonkosmetiikka Puhdistus

Kasvovesi

Tavallinen puhdistava tai kosteuttava kasvovesi on melko vaivatonta löytää alle 20 euron, mutta tehokkaat hoitonesteet ja kirkastavat tai ikääntyvälle iholle kehitetyt tuotteet eivät helposti tähän hintakategoriaan sujahda. Monille kuitenkin riittää kasvovedeksi jokin reilusti kosteuttava tuote, näistä suosittelen erityisesti Cattierin suihkutettavaa kasvovettä sekä Laveran Hydro-linjan suihketta. Mossan ja Mádaran kasvovedet kannattaa myös katsastaa, samaten Patykan edullinen hoitoneste Soothing Milky Toner sekä epäpuhtaan ja rasvaisen ihon loistava Anti-Blemish Toner.

Himpun verran yli 20 € maksava Joikin Refreshing Toner on yksi kaikkien aikojen lemppareistani. Mikäli pidät iholla minttuisesta viileydestä, rakastat tätä hoitonestemäistä kasvovettä varmasti! Se sopii monille, mutta aivan herkälle iholle se voi olla liikaa, sen verran reipas minttuisuus siinä on.

Kasvokuorinta

Tämä tuoteryhmä on nyt siinä rajalla, että mihin kategoriaan se parhaiten sopisi, sillä en voi väittää alle 20 euron löytyvän mitenkään rajattomasti vaihtoehtoja. Mutta, olen löytänyt kaksi ihan loistavaa edullista kuorintaa ja lisäksi noin 25 € hintaryhmästä löytyy jo hieman enemmän vaihtoehtoja, myös hedelmähappokuorinnoista.

Ykkössuositukseni edullisista kuorinnoista on aiemminkin hehkuttamani Cattierin savikuorinta, joka maksaa noin kympin ja on kaiken lisäksi 100 ml tuubi – siis tuplasti monia kuorintoja suurempi! Tätä suosittelen kaikille ihotyypeille. Sen paras osuus on todella miellyttävä koostumus, jossa raetta on juuri sopivan paljon ja se on täydellisen kokoista. Herkälle ja ongelmalliselle iholle sopii kuitenkin paremmin aivan minirakeinen Novexpertin Magnesium -hoitolinjan kuorinta.

Hedelmähappokuorinnoista ykkässuosikkini Mádaran AHA Peel maksaa jonkin verran yli 20 euroa, mutta on mielestäni ehdottomasti hintansa arvoinen.

Puhdistava kasvonaamio

Puhdistavia naamioita on huomattavasti helpompaa löytää maltilliseen hintaan kuin vaikkapa kosteuttavia, anti-age -vaikutuksista puhumattakaan. Kuorinnan tavoin ykkössuositukseni naamioihin löytyy Cattierilta. Kympillä saa ison tuubin todella tehokasta savinaamiota, joka hoitaa asiansa moitteettomasti. Tärkeää on kuitenkin valita naamio oikein juuri omalle ihotyypille sopivaksi. Omaa suosikkiani, Green Clay Maskia, en suosittele kuin ainoastaan rasvaiselle iholle sekä paikallisesti käytettäväksi sekaihon rasvaisille ja epäpuhtaille alueille. Muille ihotyypeille sopii puolestaan Pink Clay Mask, joka on huomattavasti lempeämpi versio, eikä lainkaan kuivattava. Se puhdistaa ihoa silti samalla rauhoittaen.

Patykan Detox Charcoal Mask on monipuolisesti ihoa puhdistava ja kirkastava, sopii mielestäni hyvin kaiken ikäisille ja myös ikääntyvälle iholle. Tässäkin naamiossa on käytetty savea, mutta hiili tuo siihen vielä uuden ulottuvuuden.

Tuotteet, joista löytää edullisia helmiä, mutta saattavat vaatia enemmän etsimistä

Silmänympärysvoide

Kirjoitinkin silmänympärysihon hoitamisesta jo tekstin alkupuolella. Hoito on erittäin tärkeää ja tarpeellista, mutta siihen ei välttämättä tarvita erillistä tuotetta. Pidä siis huoli, että valitset juuri omille silmien ympäryksillesi sopivan tuotteen. Mikäli käytät tällaista tuotetta jo kasvoille – hienoa, voit halutessasi käyttää samaa tuotetta myös silmänympäryksille. Mikäli kuitenkin kaipaat kirkastavaa, turvotusta laskevaa tai esimerkiksi voimakkaampaa anti-age -vaikutusta, on erillinen silmänympärystuote paikallaan. Satsaa mieluummin vähän enemmän, jotta saat juuri itsellesi sopivan tuotteen, etkä vain jotain perusvoidetta koska ”silmänympärysvoidetta kuuluu käyttää”.

Alle kahdella kympillä löytyy kyllä ihan vaan kosteuttavia silmänympärystuotteita, mutta erikoisefektejä ei meinaa irrota pikkurahalla. Todellinen löytö on kuitenkin Bybin Bright Eyed Illuminating Eye Cream, joka sisältää hentoista helmiäispigmenttiä, mutta juuri sopivasti, jottei lopputulos ole liian kimaltava tai hohtava. Tämä on kaikin puolin muiltakin ominaisuuksiltaan ihan loistava ja laatuunsa nähden hämmentävän edullinen, huippu esimerkki tarpeeksi kasvovoiteesta selkeästi eroavasta tuotteesta.

Hieman vastaava, helmiäistä sisältävä silmänympärysvoide löytyy myös Pulpe de Vieltä, vielä hieman edullisempana versiona. Pulpella on myös toinen, ihan loistava tuote: Blink of an Eye. Tämä on täyteläistä ja raikasta geeliä, jota voi myös hieman runsaammin annosteltuna käyttää iltaisin silmänympärysnaamion tavoin. Aivan ihan ja edullinen duo, joka sopii oikeastaan kaikille muille, mutta kuivalle ikääntyvälle iholle valitsisin vielä hoitavamman tuotteen.

Lue myös tekstini parhaista silmänympärysvoiteista.

Edullinen Luonnonkosmetiikka Kasvovesi

Kasvoöljy

Kasvoöljyn löytyminen edullisesti riippuu todella paljon siitä, mitä hakee. Puhtaita, yksittäisiä kasviöljyjä saa hyvinkin alle 20 eurolla, niistä suosittelen Nurmea, joka on yksi edullisimmista. Heiltä löytyy pienehkö valikoima perusöljyjä, laajempi ja todella laadukas kattaus öljyjä on puolestaan Haut-Ségalalla.

En voi myöskään olla mainitsematta tässä yhteydessä Bybin loistavia boostereita, jotka ovat siis öljymäisiä koostumukseltaan. Näiden todellista hintaa arvioitaessa kannattaa ottaa kuitenkin huomioon pieni pullokoko, joskin tuote on erittäin riittoisaa. Oman suosikkini tiedättekin, se on Bakuchiol Booster, jota voin suositella lämmöllä ihan kaikille. Se sopii myös, mikäli et ole vielä tottunut öljyjen käyttäjä, mutta kaipaat kuitenkin talveksi jotakin ravitsevaa. Bakuchiol Boosterin sisältämä skvalaani on yksi raaka-ainesuosikeistani sen silkkisen ja tahmaamattoman ihotuntuman sekä silottavan ja pehmentävän vaikutuksen vuoksi.

Useammasta öljystä koostuvia öljyseerumeita on hieman vaikeampaa löytää edullisesti, mutta voin suositella Mossan supersuosittua Vitamin Cocktail Oilia sekä Madaran Pihlaja Dropsia.

Kasvovoide

Erittäin hyvän perustuotteen saa kyllä alle 20 eurolla, mutta kaikki riippuu kuitenkin pitkälti siitä, mitä hakee. Kaikkiin iho-ongelmiin ei välttämättä ole kovinkaan runsasta tarjontaa pikkurahalla. Laitan tähän alle ihotyypeittäin suositukseni, joista osa maksaa yli 20 euroa, mutta ovat edullisista tuotteista parhaat, mitä voin suositella.

Kuiva iho: Mossa Rich Comfort Hydration Cream on sarjan uusimpia tuotteita ja selvästi täyteläisempi verrattuna brändin muihin voiteisiin. Tuote sopii mielestäni kuivalle ja pintakuivalle iholle hyvin aamuin illoin käytettäväksi. Toinen aivan huikea vaihtoehto on Whamisan Deep Rich Lotion, joka ei ensi katsomalla ole erityisen edullinen noin 50 euron hinnallaan. Nyt pääsemme kuitenkin jälleen pakkauskokoon – tuote on kooltaan jättimäinen ja sisältää 150 ml voidetta, mikä on kolme kertaa enemmän kuin normaalit 50 ml pullot. Tämä tekee voiteesta litrahinnaltaan edullisemman, kuin esimerkiksi ensin mainitsemani Mossan voide!

Normaali iho: Taika Kosteuttava Päivävoide tai Kosteuttava Yövoide. Näiden kohdalla voit hyvin unohtaa päivä- ja yövoide nimet ja ajatella niitä mieluummin kevyempänä ja hieman täyteläisempänä koostumuksena. Kumpaa vaan voi aivan hyvin käyttää iholle aamuin illoin – valitse voide ihotyyppisi mukaan. Talveen useimmille parempi vaihtoehto on varmastikin yövoide, joka sujahtaa oikein hyvin myös meikin alle!

Herkkä iho: Mossan Derma+ voide on hyvä perusvoide hieman herkistyneelle ja punoittavalle iholle. Mikään supertuote todella haastavalle iholle se ei tietystikään ole, mutta oikein hyvä valinta silloin, kun kaipaat kosteuttavaa ja rauhoittavaa voidetta, joka sopii hyvin myös meikin alle. Novexpertin herkän ihon Magnesium -hoitolinjan voiteet maksavat aavistuksen yli 20 €, mutta ovat erittäin laadukkaat ja sopivat paremmin, mikäli iho kaipaa tehokkaampaa hoivaa. Täyteläisempi voide sopii talven ajaksi, kevyempi fluid voi olla miellyttävämpi keväällä ja kesällä.

Sekaiho/pintakuiva iho: Neal’s Yard Remediesillä on huikeita voiteita, jotka ovat pakattu suuriin 100 ml pumppupulloihin. Näistä kaikki ovat kokeilun arvoisia, näin talveen pintakuivuudesta kärsivälle (seka)iholle sopii parhaiten Orange Flower Daily Moisture.

Rasvainen/epäpuhdas iho: Rasvaiselle iholle on mielestäni ehkäpä helpointa löytää edullinen ja hyvä kasvovoide. Kevyet, tasapainottavat ja puhdistavat voiteet ovat yleisestikin kaikilla merkeillä voiteista sieltä edullisimmasta päästä. Oma ykkössuosikkini on Novexpertin rasvaisen ja epäpuhtaan ihon Sinkki -linjan fluid, joka on koostumukseltaan todella ihana. Se kosteuttaa hyvin, mutta on kuitenkin kepeä ja sukkelasti imeytyvä. Se ei jätä ainakaan omalle iholleni kiristävää tunnetta, kuten jotkut rasvaisen ihon voiteet saattavat tehdä. Pulpe de Vieltä löytyy hieman samantyylinen koostumus hauskasti nimetyssä Perfect Selfie voiteessa. Tämäkin tuote on kevyt ja kenkuttelevaa ihoa rauhoittava, mutta kuitenkin kosteuttava.

Neal’s Yard Remediesillä on myös rasvaiselle iholle 100 ml voide, Purifying Palmarosa nimeltään, tässä on ihan huikean edullinen litrahinta tuotteen laatu huomioiden. Omalle iholleni kaikista mattaisimman pinnan jättää Patykan Matte Perfecting Fluid, jota suosittelen, mikäli kaipaat mattaisuutta. Tuote on meikinalusvoiteena lyömätön! Kosteutustehoiltaan tämä mattavoide ei pärjää muille mainitsemilleni tuotteille – toisaalta öljyisen rasvaiselle iholle tuote on ylivoimaisesti paras valinta.

Bonus kaikille ihotyypeille: Haluan vinkata vielä Pulpe de Vien ihanasta asteittain päivettävästä voiteesta, jota käytän itse meikittömien päivien piristyksenä. Se muodostaa hentoisen sävyn muutaman tunnin kuluessa levityksestä, mikä virkistää meikitöntä olemusta kummasti. Voiteena tuote on mukavan kosteuttavan tuntuinen. Halutessasi voit toki käyttää sitä myös yötä vasten, mutta itse olen erityisen ihastunut päiväkäyttöön.

Tuotteet, mistä en ole (vielä?) löytänyt hyvää edullista vaihtoehtoa

Kosteuttava naamio

Oikeasti kosteuttavat, edulliset naamiot ovat kiven alla. Koitin kovasti miettiä, mutta kaikki suosittelun arvoiset kosteusnaamiot maksavat vähintään 30 €. Varmasti joku edullinen timantti jossain luuraa, mutta haastavaa on.

Seerumi

Laatuvaatimukseni täyttävää seerumia ei oikein tahdo löytyä alle 20 eurolla, mutta muutamia hyviä diilejä on kuitenkin olemassa. Ainoa alle 20 € seerumi, jota voin suositella, on Pulpe de Vien Like a Diamond, joka on helmiäispigmenttiä sisältävä päiväseerumi. Pidän siitä kovasti meikinalustuotteena, sillä se tuo välittömästi heleyttä ja raikkautta. Se on kosteuttava, muttei siis mikään superhoitava, enkä suosittele sitä helmiäishehkun vuoksi yökäyttöön. Meikin alle se on kuitenkin loistava tuote, joka sopii oikeastaan kaikille ihotyypeille.

Varsinaisista hoitoseerumeista en keksinyt mitään tuotetta alle 20 eurolla, edullisin on hinnaltaan hieman parin kympin päälle kohoava Laveran Hydro Sensation Serum. Sen kosteutustehot ovat yllättävän hyvät  ja se voisi olla helppo valinta myös seerumeihin tottumattomalle.

Seerumi on tehotuote, joten mielestäni onkin luonnollista, ettei sellaista saa aivan pikkurahalla. Tehotuotteen tulisi kuitenkin poiketa selvästi kasvovoiteen tarjoamista hyödyistä. Seerumissa onkin usein isompina tujauksina käytetty vaikuttavia ainesosia tai niitä voi olla monipuolisempi kattaus – nämä seikat nostavat hintaa. Kannattaakin siis harkita, voisiko seerumiin satsata rahallisesti hieman enemmän. Haluan vinkata muutaman suuren pullokoon seerumin, jossa tuotteen litrahinta ei ole lainkaan paha, vaikka kertaostoksena se toki ei erityisen pieni olekaan.

Absolutionin Anti-Soif on seerumiklassikko, josta olen kuullut urani aikana asiakkailta varmaankin kaikista eniten ylistystä. Se on myös yksi omia kaikkien aikojen suosikkejani seerumeista. Sen loistavuus perustuu tuotteen kykyyn samaan aikaan kosteuttaa, mutta myös rauhoittaa ja tasapainottaa ihoa. Se sopii erittäin hyvin kaikille ihotyypeille, myös epäpuhtaalle tai herkälle iholle. Sen riittoisa koostumus imeytyy nopeasti, mutta ei sillä tavalla, että iho tuntuisi heti kuin ei olisi mitään tuotetta laittanutkaan. Seerumista jää miellyttävän pehmeä, mutta ei yhtään tahmainen tunne iholle. Ja se, miksi mainitsen tämän lähemmäs 40 euroa maksavan tuotteen tässä yhteydessä, on tuotteen suuri, 50 ml pullokoko. Suurin osa seerumeista on pakattu 30 ml pulloon, joten rahallensa saa tässä tapauksessa paljon vastinetta.

Toinen suuren pullokoon seerumi on superkosteuttava Mádaran Hydra Firm Concentrate Jelly, jota olen aiemminkin suositellut edullisena vaihtoehtona hyaluronihapposeerumeista. Tämän hyytelömäisen geelin ainesosalista on todella hyvä ja napakka kattaus ilman mitään ylimääräistä. Pullokoko on jättimäinen 75 ml, joten tätä kun vertaa 30 ml seerumeihin, on tuote litrahinnaltaan suorastaan halpa!

Ikääntyvän ihon tuotteet

Yleisesti ottaen laadukkaita ikääntyvän ihon tuotteita on todella, todella hankala löytää edullisesti. Tämän tekstin tuotteista voi kuitenkin ottaa talteen vinkkejä myös ikääntyvän ihon tarpeisiin. Esimerkiksi viimeisimpänä mainittu Mádaran Jelly on huikea löytö myös aikuiselle iholle. Tiukan budjetin anti-age hoitorutiinia muodostettaessa keskittyisin valitsemaan yhden tai kaksi tehotuotetta, jotka sisältävät ihoa silottavia, kiinteyttäviä ja napakoittavia ainesosia ja panostamaan näihin mahdollisuuksien mukaan rahallisesti hieman enemmän. Itse valitsisin luultavimmin ainakin seerumin. Loput tuotteista voivat olla omalle ihotyypille sopivia kosteuttavia tuotteita. Hyvin kosteutettu iho näyttää elinvoimaisemmalta ja nuorekkaammalta, eikä siinä ole kuivuudesta johtuvia pieniä juonteita.

Lue myös:

Luonnonkosmetiikan edulliset meikit

Luonnonkosmetiikan edulliset vartalotuotteet

Luonnonkosmetiikan edulliset hiustuotteet

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Pihista Ja Panosta
Pihistä ja panosta: puhdistustuotteet, kuorinnat ja naamiot kasvoille
Ultraaanipuhdistus
Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona
Pihista Ja Panosta
Pihistä ja panosta: seerumit, kasvoöljyt ja kasvovoiteet
Paras Kasvovoide
Paras kasvovoide eri ihotyypeille – 7 x suositusta