Kulmakarvojen meikkaus – 3 helppoa tapaa

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Kulmakarvat tuovat ryhtiä kasvoille, mutta niiden meikkaus aiheuttaa monille päänvaivaa. Kulmakarvojen meikkaus sujuu huomattavasti helpommin kun tuote on oikeanlainen suhteessa omiin kulmiin! Esittelen tässä artikkelissa kolme toisistaan selvästi poikkeavaa tapaa tehdä kauniit kulmat. 

Kulmakarvojen Meikkaus

Tiedän, että kulmakarvojen meikkaus on tosi monille haaste arkimeikissä. Niiden meikkaaminen saattaa tuntua vähän hankalalta ja lopputulos ei ole välttämättä ihan toivotunlainen. Väitän, että ongelmasta ainakin suurin osa poistuu ihan vain oikealla tuotevalinnalla. Ei ole nimittäin lainkaan sama käyttääkö kulmiinsa esimerkiksi kynää vai geeliä. Esittelen tässä artikkelissa kolme keskenään hyvin erilaista vaihtoehtoa, joista itsellesi parhaan löydät katsomalla omia kulmiasi ja niiden tarpeita sekä miettimällä itseäsi meikkaajana.

Toisen kädenjälkeen voi sopia tarkkuutta vaativa tuote kun taas joku toinen saa parhaimman tuloksen tuotteella, joka ei vaadi vakaata kättä. Luonnonkosmetiikasta ei ainakaan vielä löydy ihan kaikkia synteettisen kosmetiikan tarjoamia vaihtoehtoja, kuten kulmatussia, mutta kaikki helppokäyttöisimmät tuotteet ovat hyvin edustettuina.

Kulmakarvojen Meikkaus

kulmageeli – kulmakynä – kulmaväri

Kulmageeli

Mikäli kulmakarvojen meikkaus tuntuu sinusta mahdottoman hankalalta, on sävyllinen kulmageeli ylivoimaisesti helpoin vaihtoehto. Sävyllinen geeli yksistään käytettynä sopii parhaiten hyvin luonnollista lopputulosta kaipaaville sekä kulmakarvoille, joissa on hyvä malli, mutta kaipaat karvoihin hieman lisää sävyä.

Geeli värittää ainoastaan karvoja, ei niinkään ihoa, joten koloja sillä ei oikeastaan saa paikattua. Itse kuitenkin väritän joskus geelin harjan kärjellä myös aukkokohtia, tämä toimii auttavasti, mutta kovin tarkkaa ja siistiä jälkeä sillä ei kylläkään saa.

Lisäksi geeli on loistava pari kulmakynän kaveriksi, tästä lisää jutussa myöhemmin. Sävyllinen versio on paras valinta mikäli omien kulmiesi väri on vaaleampi kuin käyttämäsi kynä. Jos kulmissasi on jo omaa takaa sävyä, mutta ne ovat itsepäiset ja/tai tuuheat, voit viimeistellä kulmakarvojen meikkauksen sävyttömällä geelillä, joka pitää kulmat ojennuksessa.

Moni levittää geelin viimeiseksi tuotteeksi mahdollisen kynän jälkeen, mutta kannattaa kokeilla myös toisinpäin. Kun aloitatkin kulmakarvojen meikkauksen geelillä, saatat nähdä paremmin, mihin kohtiin tarvitset vielä kynää. Kannattaa ainakin testata kumpi tyyli sopii juuri sinulle!

Kulmakarvageeli Luonnonkosmetiikka

Kulmageelien ykkössuositukseni saa Laveran supersuosittu geeli, josta olen kirjoittanut monet kerrat aiemminkin. Siitä löytyy sekä sävytön että sävyllinen versio, joka on ihan täydellinen lähes kaikille. Sen sävy on neutraali ruskea, eikä lainkaan liian tumma. Silti se sopii todella hyvin myös luonnostaan tummemmille kulmille.

Mikäli kulmasi ovat todella itsepäiset, suosittelen Laveran sijaan Benecosin huomattavasti vahamaisempaa ja pitävämpää vaihtoehtoa. Tästä on sävytön ja kaksi eri sävyllistä versiota: Brunette on hyvä yleisruskea ja Ash Brown harmaalla taitettu aavistuksen vaaleampi ruskea. Vinkki tämän tuotteen käyttöön: pyyhi aplikaattoriharja huolellisesti hylsyn reunaan ennen värin levitystä, muuten väriä tulee liikaa ja tuotteella on vaikea saada siistiä ja kaunista lopputulosta.

Kulmakynä

Kulmakynä on mielestäni kaikista yleispätevin valinta monille. Sillä on helppo tehdä sekä hyvin luonnollista ja kevyttä jälkeä että muuttaa kulmien malli täysin. Kulmakynissä on aika paljonkin eroavaisuuksia keskenään ja itse suosittelen tuotteita, joiden koostumus on sieltä kovimmasta päästä. Nämä pysyvät parhaiten kaikilla ihotyypeillä ja toisekseen niiden kanssa on helpompi operoida kuin kovin pehmeiden kynien.

Kulmakynää käytettäessä kannattaa huomioida, että se piirtää ensisijaisesti ihoon, ei niinkään värjää itse karvoja. Tätä ei välttämättä huomaa kaikissa valoissa, mutta pelkällä kynällä tehdyt kulmat saattavat joskus näyttää vähän hassuilta jos omat kulmat ovat suhteessa vaaleammat. Omat karvat näyttävä siinä kynän jäljen päällä ikään kuin vähän irrallisilta. Tämän saa kuitenkin fiksattua helposti sävyllisellä kulmageelillä, joka värittää myös ne itse karvat.

Suurimmalle osalle vaaleaihoisista enemmän tai vähemmän viileään taittava kynä on paras valinta. Tämä on erityisen tärkeää, mikäli ihosi on punapohjainen. Vähääkään punertava kulmakynä saattaa näyttää yllättävän punaiselta kulmissa, vaikka kämmenselälle kokeiltaessa se näyttäisi vielä ihan hyvältä.

Suosittelen valitsemaan kynän, mikäli sinulla on kulmissasi aukkoja tai niitä pitää pidentää tai muuten muotoilla. Mikäli tarvitset karvoihin ainoastaan väriä, ei kynä ole välttämättä tarpeen. Toinen vaihtoehto kynälle on vahamainen kulmaväri (josta lisää alempana) tai viistopäisellä siveltimellä levitetty luomiväri/puuterimainen kulmaväri. Kynä on mielestäni kuitenkin helpompi ja nopeampi käyttää.

Kulmakynä Luonnonkosmetiikka

Minulla on kulmakynistä kaksi ylivoimaista suosikkia. Luonnonkosmetiikan klassikko Zuiin kulmakynä sävyssä Taupe on mitä parhain valinta sinulle, joka kaipaat todella nopeaa ja helppoa välinettä. Sen kova koostumus ja pyöreäksi kuluva kärki eivät tee liian vahvaa jälkeä. Tätä ei voi teroittaa, mikä tuo lisää vaivattomuutta käyttöön. Sävy on pomminvarma viileä ruskea, joka sopii niin vaalea- kuin tummahiuksisille. Mikäli hiuksesi ovat kovin lämpimän punaiset tai kupariset, tämä saattaa näyttäytyä liian harmaana (valitse silloin sävy Coco). Ainoa miinus siitä, ettei kynän toisessa päässä ole kierreharjaa, joten sen tarvitsee erikseen.

Toinen suositukseni on perinteinen kulmakynä Benecosilta, jonka sävy Brown on täydellinen neutraali ruskea. Koostumus on loistava ja toisessa päässä on jäljen pehmentämiseen tarkoitettu oikein hyvä harja. Käyttämällä tätä kynää kevyin ottein, se sopii myös hieman vaaleammillekin kulmille.

Kulmaväri

Viimeinen tuotevaihtoehto on se kaikista eniten treeniä vaativin. Tämän on kuitenkin ylivoimaisesti paras, mikäli haluat selkeästi muokata kulmiesi mallia ja pidät skarpeista kulmista. Kulmaväri on yleensä purkkiin pakattu vahamainen tuote, jota levitetään siveltimellä. Oikeanlainen sivellin on melkeinpä vielä tärkeämpi kuin itse väri!

Kulmaväri on näistä vaihtoehdoista myös jäljeltään lähimpänä kulmatussia ja kapean siveltimen kanssa saat piirrettyä vähän vastaavia yksittäisiä karvoja kuin tussilla (ei tokikaan aivan yhtä ohuita ja tarkkoja). Kulmaväri kannattaa ottaa siis huomioon myös, mikäli sinulla joitakin koloja täytettävänä kulmissa ja haluat vielä tarkempaa jälkeä kuin kynällä.

Kulmaväreistä suositukseni saa Mádaran Brow Pomade, joka on erittäin hyvin pysyvää – sopii muuten myös silmien rajaamiseen! Erityisesti kulmiin käyttämäni sävy 30 on täydellinen viileän ruskea rajausväri silmiin. Käytän värin levitykseen Mádaran omaa kaksipäistä viistosivellintä, joka on ihan paras! Siinä on tarpeeksi pieni, ja ennenkaikkea ohut kärki, jotta kulmiin saa helposti piirrettyä karvoja imitoivia vetoja. Suosittelen ehdottomasti hankkimaan tämän siveltimen värin levitykseen, se tekee hommasta noin 100 % helpompaa.

Väri kannattaa käyttää kämmenselän kautta, jolloin voit jättää enimmät värit siihen ja saat vietyä kulmiin juuri sopivan pienen määrän. Tämä on tärkein oppini, tuon siveltimen lisäksi, jotta Mádaran napin kanssa onnistuu. Muutaman harjoituskerran se vaatii, mutta lopputulos on sen jälkeen todella hyvä ja kestävä.

Madara Brow Pomade

Muutama vinkki kulmakarvojen meikkaamiseen

Olipa tuotteesi mikä vaan, on olemassa muutamia yleispäteviä vinkkejä, joiden avulla kulmien meikkaaminen voi onnistua helpommin. Nämä vinkit pätevät erityisesti silloin, kun haluat mahdollisimman luonnollisen lopputuloksen.

Etenkin helposti rasvoittuvalla iholla (tai jos käytät meikin alla öljyisiä tuotteita) kulmat ja niiden ympärys kannattaa puuteroida ennen aloittamista, jolloin varsinkin kynä tarttuu ja pysyy ihossa paremmin. Harjaa puuteri kuitenkin pois itse karvoista kierreharjan avulla.

Ota kynästä tai siveltimestä mahdollisimman kaukaa päästä kiinni. Mitä lähempää terää pidät kynää kädessäsi, sitä enemmän tulet huomaamattasi painaneeksi kynää ihoa vasten. Tee kynällä pieniä, yksittäisiä karvoja imitoivia vetoja kulmakarvan kasvusuunnan mukaisesti. Huomaathan, että useimmilla karvat kasvavat etuosasta ylöspäin tai yläviistoon, eivät sivulle päin. Pehmennä kynän jälki aina kierreharjalla.

Luonnollisin jälki tulee välttämällä pitkiä vetoja. Mikäli kulmakarvojesi malli vaatii paljon muotoilua, voit kuitenkin tehdä kulman alareunaan pidemmän yhtenäisen viivan, josta alat piirtää pieniä karvoja. Suosittelen välttämään vastaavaa viivaa kulman yläreunassa, jottei kulmista tule matomaiset pötkylät.

Geeli kannattaa levittää korostamaan karvojen luonnollista kasvusuuntaa. Harjaa karvat etuosastaan yläviistoon, tämä tuo liftausta koko ilmeeseen.

Lue lisää meikkijuttuja:

Se vähän parempi arkimeikki

Ilmettä piristävä meikki

Vertailussa luonnonkosmetiikan ripsivärit x5

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Aleksi

Hyvä kirjoitus,jaoin sen naisystävilleni

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Kiitos kovasti! :)

Vastaa
Johanna

Kiitos näistä vinkeistä! Teen itse meikkejä mutta ostan harvemmin joten sain tästä hyviä ideoita. Onko sulla postausta niistä puuterisista kulmaväreistä / - meikeistä?

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Moi Johanna! Kiva kuulla että artikkelista oli hyötyä sinulle :) Mulla ei ole erillistä juttua puuterimaisista kulmaväreistä, koska käytän sellaisia ihan superharvoin. Silloinkin yleensä mattaista neutraalin ruskeaa luomiväriä, esimerkiksi Bohon luomivärinappi sävyssä Cacao on tällainen. Tuo on muutenkin erinomainen perustuote monenlaiseen meikkiin!

Vastaa
Johanna

Kiitos paljon! 💗

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Arkimeikki Ohje
Arkimeikki 2.0 – ohje huoliteltuun meikkiin
Samea Iho
Samea iho? Testaa näitä heleyttäviä tehotuotteita
Meikkipohja
Paras meikkipohja herkälle ja ongelmaiholle
Arkikampaus
Helppo arkikampaus x 10