Vinkkejä hiusten muotoiluun Gyadalla ja helppo arkikampaus x 3

Kaupallinen yhteistyö: Waku Organics

Tänään ratkotaan yleisimpiä hiusten muotoiluun liittyviä pulmia! Miten saada kiharat pysymään? Miten loihtia kutreihin tuuheutta? Entä miten taltuttaa pörröiset hiukset? Tämä artikkeli vastaa näihin monia askarruttaviin kysymyksiin, sisältää suosituksia loistavista muotoilutuotteista sekä antaa samalla vinkit kolmeen helppoon arkikampaukseen.

Gyada Hiustuotteet Kokemuksia Gyada Kokemuksia

Minulta useimmin kysyttyjen kysymysten listalla pyörivät hiusten muotoiluun liittyvät asiat, jotka kokosin nyt yhteen tähän artikkeliin. Luonnonkosmetiikan muotoilutuotteiden valikoima on yleisesti ottaen melkoisen suppea, etenkin verrattuna esimerkiksi runsaaseen ihonhoitotuotteiden tarjontaan. Onneksi loistavia tuotteita kuitenkin löytyy! Esittelen teille tänään kohtuuhintaisen italialaisen Gyadan ihan huippuhyviä tärppejä. Ne ovat juuri sellaisia monitoimisia ja helppoja tuotteita, jotka luovat loistavan pohjan nopeille arkikampauksille.

Gyadan tuotteet ovat kaikki samalla ihanan kosteuttavia ja ravitsevia, joten ne sopivat myös huonokuntoisemmillekin ja reippaammin käsitellyille hiuksille. Tuotteissa on kampaamotuotteista muistuttava tuoksu, jonka uskon miellyttävän monia. Itsekin pidän tästä tuoksumaailmasta (joka on kaukana perinteisistä luonnonkosmetiikan yrttituoksuista) nimenomaan hiustuotteissa. Mikäli olet kuitenkin tuoksuille hyvin herkkä, kannattaa testata sen sopivuutta ensin yhden purnukan kanssa – tuoksu on hyvin samankaltainen kautta linjan.

Helppo Arkikampaus

Kampauksen pohja tehdään suihkussa

Ei ole lainkaan yhdentekevää miten ja millä peset hiuksesi. Kiinnitä tuotevalintoihin erityistä huomiota, mikäli sinun on haastavaa muotoilla hiuksia haluamallasi tavalla. Kääntäisin katseet välittömästi suihkuun, jos kiharat eivät pysy, hiuksesi tuntuvat lässähtävän alta aikayksikön tai toisaalta ne pörrööntyvät ja silkkiset kutrit jäävät haaveen tasolle. Kampauksen pohja luodaan suihkussa ja siellä asiat voivat lähteä joko oikeaan suuntaan, jolloin pesun jälkeinen muotoilu hoituu helposti, tai sitten kaikki kääntyy päälaelleen ja parhaimmatkaan muotoilutuotteet eivät pelasta tilannetta.

Vinkki! Kokeile hiusten tuplapesua:

Erityisesti mikäli käytät muotoilutuotteita ja/tai hiuksesi ovat hyvin likaiset ja rasvaiset niitä pestessä, on ensimmäisellä kerralla haastavaa saada 100 % puhdasta jälkeä aikaiseksi (vaikka hiukset siltä tuntuisivatkin). Ero tuplapesun ja yhden vaahdotuksen välillä on monesti dramaattinen, ja sen huomaa vasta kun kaksoispuhdistusta testaa ensimmäistä kertaa.

Kannustan sinua kokeilemaan miltä kaksi pesukertaa tuntuu. Molempiin kertoihin, erityisesti jälkimmäiseen pesuun, riittää hyvin pieni määrä shampoota. Ensimmäisen vaahdotuksen voi tehdä pikakelauksella vähän sinnepäin, sillä on tarkoitus vain poistaa enin lika ja mahdolliset muotoilutuotteet hiuksista, jotta toisella pesukerralla shampoo pääsee kunnolla puhdistamaan hiuspohjan.

Gyada Shampoo

Gyadan shampoot ovat ihan huippuja, sillä ne vaahtoavat hyvin ja ovat helppoja (+nopeita!) käyttää sekä jättävät superkauniin kiillon. Olen itse tykästynyt kovasti Vahvistavaan Spirulina shampooseen, joka jättää hiukset samaan aikaan hyvin ilmaviksi ja ryhdikkäiksi. Tämä shampoo tekee mielestäni loistavan esityön kampauksien pohjalle.

Myös sarjan varsinainen Tuuheuttava shampoo on huippu erityisesti ohuille hiuksille sekä rasvaiselle hiuspohjalle. Se tuo runsautta, mutta hienovaraisella tavalla tekemättä hiuksia natisevan kuiviksi, kuten osa vastaavista tuotteista. Rakennevaurioisille hiuksille suosittelen kuitenkin tämän sijaan spirulina shampoota tuuheuttavana vaihtoehtona, sillä se auttaa paremmin vahvistamaan hiuksia samalla tuoden volyymia.

Pörröisille, luonnonkiharille tai/ja karheille hiuksille sopii puolestaan Anti-Frizz shampoo, joka jättää hiukset vieläkin kiiltävämmiksi, sileämmiksi ja pehmeämmiksi kuin kaksi ensin mainittua. Tämäkään ei kuitenkaan lässäytä hiuksia, eikä tee niitä raskaiksi. Anti-Frizz on myös oma valintani suoran hiustyylin päivään, saan jo yksistään tämän avulla hiuksiini selkeästi sileyttä.

Maksimaalista tuuheutta

Gyada Hiustuotteet

Ole erityisen tarkkana pesutottumustesi kanssa kun havittelet tuuheutta. Valitse joko Gyadan Tuuheuttava shampoo tai Spirulina shampoo ja vaahdota se kahteen kertaan. Gyadan hiustuotteet ovat huomattavan hoitavia ja hyväkuntoisille hiuksille ei ole mikään välttämättömyys käyttää (ainakaan joka pesussa) poishuuhdeltavaa hoitoainetta. Testaile rohkeasti miltä hiukset tuntuvat ilman hoitoainetta, ero tuuheudessa on nimittäin melko suuri!

Itse suosin mieluummin hiuksiin jätettäviä hoitotuotteita, sillä niitä on helpompi kohdistaa ainoastaan kohtiin, missä hoitoa oikeasti tarvitaan. Jokaisen hiukset ovat kuitenkin erilaiset, joten tämän metodin sopivuus selviää ainoastaan kokeilemalla. Kannattaa kuitenkin ravistella omia ajatuksiaan siitä, että joka pesussa olisi pakko käyttää hoitoainetta.

Paras Tuuheuttava Hiustuote

Suihkuta pyyhekuiviin hiuksiin Gyadan Tuuheuttavaa suihketta, joka on itseasiassa ihanan kevyesti kosteuttava, samalla kun se antaa hieman lisää tuuheutta. Itse ajattelen tätä hoitosuihkeena, joka tuo kevyesti lisää volyymia. Todella kiva tuote täydentämään hiustenpesurutiinia.

Suihke ei kuitenkaan tuo rakennetta ja ryhtiä, mitä kaipaan lisäksi, jotta hiukset näyttävät maksimaalisen tuuheilta. Gyadan muotovaahto on tähän tarkoitukseen huippu. Nyt jos irvistelet ajatukselle muotovaahdosta, vakuutan sinulle, ettei tämä ole yhtään sellainen, mistä sinulle on mahdollisesti jäänyt traumoja menneiltä vuosikymmeniltä. Gyadan vaahto on alkoholiton, eikä sisällä muutakaan hiuksia kuivattavaa. Oikeastaan päinvastoin, myös tämä on kevyesti kosteuttava.

Vaahto ei tee hiuksia yhtään koppuraisiksi vaan jättää ne todella pehmeiksi ja mikä parasta, ilmaviksi. Vaahto tuo selkeästi hallittavuutta ja jämäkkyyttä hiuksiin tehden ne helpommin käsiteltäviksi. Mikäli minun pitäisi nimetä vain yksi muotoilutuote, jota suosittelisin mahdollisimman monille, sanoisin epäröimättä tämän vaahdon. Se sopii sekä pitkille että lyhyille, kiharoille ja suorille, paksuille sekä ohuille hiuksille ja oikeastaan minkä vaan kampauksen pohjalle. Ihan huippu!

Gyada Volume Spray

Vinkki! Föönaa hiukset KUNNOLLA kuiviksi:

Loistavinkaan muotoilutuote ei omin voimin tee ihmeitä hiusten tuuheudelle. Parasta, mitä voit asian eteen tehdä, on föönata hiukset kunnolla aivan rutikuivaksi asti. Ja kun sanon rutikuiva, todella tarkoitan sitä. Mikäli hiuksiin jää yhtään kosteutta, ne lässähtävät helposti. Tuuheuttavin föönaus sujuu pää alaspäin.

Tuuheuden maksimointiin sopii lisäksi kuivashampoo. Gyadalla on loistavat tuotteet niin vaaleille, ruskeille kuin punaisillekin hiuksille. Luonnonkosmetiikassa ei liiemmin ole kuivashampoita, saati toimivia sellaisia, mutta tämä Gyadan versio on yksi harvoista oikeasti hyvistä.

Kuivashampoo paitsi auttaa hiuksia pysymään pidempään puhtaina, myös saa ne näyttämään runsaammilta. Hiero pieni määrä tuotetta hiusten tyveen päälaen alueelle, anna vaikuttaa muutama minuutti ja harjaa hiukset kevyesti läpi. Tämän voi siis tehdä jo pesun jälkeen puhtaisiin hiuksiin tuomaan tuuheutta.

Kestävät kiharat

Gyada Muotoilutuotteet

Kiharoiden pysyvyys on kiinni hyvin monesta seikasta, joista yksi on hiuslaatu, johon emme voi itse vaikuttaa. On kuitenkin todella monia pieneltäkin tuntuvia juttuja, joiden avulla pysyvyyttä voi parantaa.

Erityisesti mikäli hiukset ovat pitkät tai paksut, ne ovat usein painavat, mikä jo itsessään aiheuttaa kiharan suoristumista. Pyydä kampaajaltasi ensi kerralla hienovaraisia kerroksia hiusten latvaosaan. Tämä auttaa hiuksia laskeutumaan kauniimmin sekä saa aavistuksen lyhyemmän ja kevyemmän pääliosan kiharat pysymään paremmin. Kerrokset voi leikata niin, että niitä hädin tuskin huomaa, mutta muotoilu helpottuu yllättävän paljon.

Myös kiharoiden kohdalla katseet kannattaa kääntää suihkuun ja huolehtia, ettei omilla pesutottumuksillaan saa aikaan liukkaita hiuksia. Kiharakampauksen alle kannattaa laittaa mahdollisimman vähän hoitotuotteita. Levitä pyyhekuiviin hiuksiin Gyadan muotovaahto, joka on loistava pohja kaikenlaisille kiharoille.

Vinkki! Vaivaton tapa kihartaa hiukset:

Olen laiskuuspäissäni kehittänyt mielestäni loistavan kiharametodin, jossa yhdistyvät nopeus ja kiharoiden kestävyys. Pese hiukset illalla, laita muotovaahto ja anna hiusten kuivua (tai kuivaa föönillä) lähes kuiviksi, siis noin 98 % kuiviksi. Kieputa hiukset yöksi kangaspannan ympärille, joka taikoo nukkuessasi kuin itsestään kiharat! Näitä vastaavia tapoja on vaikka millä mitalla, kurkkaa YouTubesta hakusanalla ”heatless curls overnight”.

Tee aamulla kiharruspuikon avulla muutamia suht tiukkoja kiharoita sinne tänne hiusten pääliosaan, erityisesti kohtiin, jotka eivät ole yöllä kihartuneet ihan täydellisesti. Tähän menee aikaa muutama minuutti ja illalla hiusten kieputteluun toiset pari. Nopeuden lisäksi tämä metodi takaa kestävyyttä, koska osa hiuksista saa tuplakiharruksen.

Gyada Muotovaahto Gyada Lamposuoja

Mikäli käytät kihartamiseen jotakin lämpötyökalua, kannattaa kiharoiden alle laittaa muotovaahdon lisäksi lämpösuoja. Gyadan lämpösuojavoide on ihan älyttömän hyvä, heittämällä luonnonkosmetiikan paras. Voit levittää sen joko vaahdon kaverina pyyhekuiviin hiuksiin tai laittaa vasta hiusten kuivuttua – testaa kumpi tapa on enemmän sinun ja hiustesi mieleen.

Tee kiharoista usean asteen verran tiukemmat kuin toivomasi lopputulos. Tämä erityisesti, mikäli avaat kiharat harjaamalla, mikä hieman loiventaa kiharaa. Itse suosin harjaa, koska sillä tavalla kiharretut osiot sekoittuvat toisiinsa parhaiten. Pelkästään sormin haromalla osiot jäävät helpommin näkymään. Kun kävin vielä töissä muualla kuin kotona, avasin kiharat aina vasta työpaikalla. Näin ne kestivät paremmin tuulen ja tuiverruksen työmatkalla!

Kiharoiden viimeistelyyn kannattaa käyttää kevyttä hiuslakkaa, jota harmi kyllä ei ainakaan vielä löydy Gyadan valikoimista. Mikäli haluat erotella kiharoita tai silottaa niiden pintaa, käytä kuiviin hiuksiin pieni määrä Spirulina geeliä, joka ei tee hiuksia yhtään kovaksi tai koppuraiseksi. Tämä on muuten huipputuote myös kosteisiin hiuksiin käytettäväksi, sen avulla voi puristella luonnonkiharoita paremmin esille. Geeli sopii myös muotovaahdon sijaan kiharoiden alle käytettäväksi.

Gyada Spirulina Hair Gel

Taltuta pörröisyys

Gyada Anti Frizz

Pörröhiuksille helpotusta tuovat Gyadan Anti-Frizz shampoo ja hoitoaine. Nimensä veroisesti ne silottavat hiuksia, mutta eivät ole saaneet ainakaan omia hiuksiani latistumaan. Ohuthiuksiset voivat aloittaa testailun shampoosta ja katsoa riittäisikö jo se yhdessä muotoiluvinkkieni kanssa tuomaan silkkisen sileyden.

Pörröisyys ja karheus voivat johtua hiuslaadusta, mutta myös hiusten kunnosta. Anti-Frizzit ovatkin erittäin hyviä käsitellyille ja kuiville hiuksille. Pörröisyyden taltuttamista kannattaa jatkaa välittömästi suihkusta tullessa. Gyadan suosituin tuote, Modeling Cream, on täyteläistä hiuksiin jätettävää hoitovoidetta, joka samalla silottaa hiuksia ja tuo niihin hallittavuutta. Modeling Cream kannattaa levittää märkiin hiuksiin, älä siis aikaile ja kuivaile hiuksia suihkun jälkeen. Minimaalisen pieni määrä riittää, tämä on todella hoitava tuote!

Gyada Modeling Cream

Mikäli käytät fööniä tai jotakin lämpötyökalua, kannattaa sen alle laittaa ehdottomasti Gyadan lämpösuojavoide. Se on itsessään jo hoitavaa ja erityisesti ohuthiuksisilla riittää korvaamaan Modeling Creamin, joka voi olla liiankin tuhti hennoille hiuksille. Paksummilla ja karheilla hiuksilla lämpösuojavoide viimeistelee Modeling Creamin tuoman hoidon ja sileyden.

Vinkki! Näin föönaat hiuksiisi sileyttä:

Valitse lämpötila mahdollisimman viileäksi. Föönaa hiukset puhaltaen ilmaa ylhäältä alaspäin hiusten suuntaisesti. Voit tehostaa vaikutusta harjaamalla samalla kuivattavaa kohtaa. Vältä pörröhiusten kanssa pää alaspäin föönaamista sekä epämääräistä föönin kanssa puhaltelua sinne tänne.

Luonnonkosmetiikka Lamposuoja

Suoristusrauta viimeistelee sileän lopputuloksen ja suosittelen sen kanssa käytettäväksi lämpösuojavoidetta. Se tekee selkeän eron saaden raudan liukumaan helpommin hiusten pintaa pitkin. Voit suoristaa hiukset huolellisesti osissa tai ainoastaan käydä hiusten pääliosan nopeasti raudalla läpi, tämäkin tekee jo ihmeitä!

Helppo arkikampaus x3

Parempi ponnari

Helppo Arkikampaus Pitkille Hiuksille

Ponnari on helppo ja nopea, ei siitä mihinkään pääse. Mitä jos ottaisit muutaman ylimääräisen minuutin ja tekisit tavallisesta ponnarista salonkikelpoisen?

Levitä märkiin hiuksiin Gyadan Spirulina geeliä, joka helpottaa hiusten käsittelyä. Kuivaa hiukset ja tee tiivispiikkistä kampaa apunasi käyttäen tiukka ponnari esimerkiksi ylös päälaelle tai alas niskaan. Ota vielä pieni määrä geeliä ja silota hiusten pinta, käytä tarvittaessa apuna kampaa.

Erota ponnarista pieni hiussuortuva (kuvassa vasemmalla tämä vaihe), käy se läpi geelin avulla ja pyöritä pompulan ympärille, jotta saat sen piiloon. Kiinnitä pinnillä. Halutessasi voit lopuksi käydä hiusten latvat läpi pikaisesti suoristusraudalla tai vaihtoehtoisesti kihartaa. Samainen Spirulina geeli sopii myös hiusten latvojen viimeistelyyn. Saat niihin sileyttä ja kiiltoa geelin avulla. Tämä geeli on muotovaahdon ja lämpösuojavoiteen ohella Gyadan muotoilutuotesuosikkini. Sopii monenlaisille hiuksille, hoitaa ja vahvistaa hiuksia eikä tahmaa. Suuri plussa monikäyttöisyydestä, tätä voi käyttää sekä kuiviin että kosteisiin hiuksiin.

Tekstuuria suoristusraudalla

Helppo Arkikampaus Puolipitkille Hiuksille

Tämä hiustyyli näyttää erityisen kivalta polkkamittaisissa hiuksissa. Omissa pitkissä hiuksissani tekstuuri ei tule aivan yhtä hyvin esille, vaikka lopputulos onkin toki kiva.

Levitä pyyhekuiviin hiuksiin muotovaahtoa ja anna hiusten kuivua tai kaikista mieluiten föönaa hiukset saadaksesi tuuheutta. Levitä kuiviin hiuksiin lämpösuojavoidetta ja tee jakaus suunnilleen keskelle päätä. Käy hiukset nopeasti läpi suoristusraudalla. Ei haittaa vaikka et käsittelisi jokaista hiusta, kunhan saat kauttaaltaan sileyttä ja suoristettua mahdolliset oudosti taipuneet hiukset. Tee sitten hiusten pääliosaan erikokoisia kiharoita suoristusraudan avulla, vaihtele kiharruksen suuntaa. Tässäkään ei siis ole tarkoitus käsitellä kaikkia hiuksia, ota osioita sieltä täältä.

Anna hiusten jäähtyä ja haro kiharat sitten sormin auki rennoiksi laineiksi. Heitä hiukset toiselle puolelle päätä, jolloin saat reilusti volyymia. Taika on siinä, että lopullinen jakauksen paikka on eri kuin se, missä olet kihartanut hiukset. Tähän hiustyyliin sopii hyvin erilaiset koristeet, kokeile vaikka laittaa toisen puolen hiukset korvan taakse koristepinnin avulla.

Kalanruotoletti

Helppo Arkikampaus Kalanruotoletti

Kalanruotoletti on helppo arkikampaus, joka vaatii aikaa noin viisi minuuttia sekä hieman kärsivällisyyttä, sillä kyseinen letti ei muodostu yhtä vauhdilla kuin tavallinen versio. Voit halutessasi letittää koko hiukset latvaan asti, mutta siinä kestää omaan makuuni turhan kauan. Kalanruoto on erittäin helppo tehdä ja näyttävä, tavallista lettiä kiinnostavampi lopputulos kyllä korvaa hieman näpertämiseltä tuntuvan tekovaiheen.

Levitä pyyhekuiviin hiuksiin pesun jälkeen Gyadan muotovaahtoa, joka helpottaa hiusten letitystä tuoden samalla ilmavuutta. Voit käsitellä hiusten tyven kuivashampoolla ennen kampauksen tekoa, jolloin saat pitoa ja nostetta kampaukseen. Tee rento ponnari haluamaasi kohtaa, esimerkiksi alas sivulle, kuten minulla kuvassa. Onnistut parhaiten hylkäämällä harjan ja kokoamalla hiukset yhteen sormia apuna käyttäen. Nypi ja löysennä ponnaria, ei haittaa vaikka sieltä tipahtaisi muutamia hiussuortuvia vapaaksi.

Jaa ponnarin hiukset kahtia ja tee letti ottamalla ohut hiussuortuva letin reunalta ja tuomalla se päältä ristiin toisen puolen hiuksien joukkoon. Toista sama toiselta puolelta ja jatka tätä niin kauan kuin haluat (ja jaksat). Mielestäni kalanruoto on hauskannäköinen myös vain puoleen väliin ponnaria letitettynä.

Kalanruoto on minusta hienoin, kun sitä nyppii reippaasti auki lopuksi. Huomaa ero oman tekovaiheessa olevan lettini ja valmiin lopputuloksen välillä.

Luonnonkosmetiikka Hiustuotteet

Lue myös Hannamarin kirjoittama artikkeli hiusten hoitoon liittyvistä yleisimmistä pulmista sekä tarkempi esittely Gyadan hoitotuotteista.

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Jenni

Monta hyvää vinkkiä ja tuotetta! Kiitos paljon. Nyt kysymään mitä aineita tytär haluaa kokeilla saadakseen vähän pysyvämpää kiharaa hiuksiinsa.

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Ihanaa kuulla, että artikkeli oli hyödyllinen sinulle <3

Vastaa
Sanna

Kiitos, kivat kampausvinkit!

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Kiva kuulla <3

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Kuivat, rasvoittuvat, katkeilevat, ohuet tai epäpuhtaat hiukset? Katso 5 x Gyada-täsmäapua hiuspulmien ratkaisuun
Täydellinen Iho
Täydellinen iho? Sinulla voi huomaamattasi olla sellainen!
Hyaluronihapposeerumi
Vertailussa hyaluronihapposeerumit
paras silmänympärysvoide
Paras silmänympärysvoide – tuotesuositukset eri ihotyypeille