Nopea arkimeikki muutamalla tuotteella

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Nopea arkimeikki koostuu parhaimmillaan vain pienestä kourallisesta tuotteita, jotka riittävät loihtimaan kasvoille selkeän eron. Pikaehostuksen taktiikkani koostuu nopeatekoisesta meikkipohjasta, jonka kruununa on raikas poskipuna. Lisäksi valitaan muutama osa-alue, joihin panostetaan. Parissa minuutissa on mielestäni aivan turha yrittää höntyillä koko kasvoja valmiiksi. Katso tästä artikkelista tarkemmat ohjeet sekä viisi suosikkituotettani nopeaan arkimeikkiin.

Arkimeikki Luonnonkosmetiikka

ennen ja jälkeen parin minuutin pikameikin

Nopea arkimeikki tarkoittaa minulle muutaman minuutin ja noin viiden tuotteen pikaehostusta. Tavoitteena on hieman tasoittaa ihon sävyä sekä tuoda väriä ja piristystä kasvoille. En kaipaa tällaisessa meikissä peittävää pohjaa, pieni värierojen tasoitus riittää. Tummat silmänaluset on kiva häivyttää näkyvistä, mutta silläkin osastolla tykkään ennemmin luonnollisen kevyestä jäljestä kuin kaiken alleen jyräävästä peittävyydestä. Kevyempi tuote on myös huomattavasti helpompi ja nopeampi käyttää, sen rajoja kun ei tarvitse erikseen ihmeemmin häivytellä. Kiireessäkin lopputulos on hyvä!

Meikkipohjaan kannattaa valita muutama tuote, joiden tietää levittyvän moitteettomasti omalle ihotyypille ja joiden pysyvyys on riittävä mahdollisesti jopa ilman puuterointia. Suosittelen kaikille lisäksi voidemaista poskipunaa, jonka ilmettä piristävä voima on hämmästyttävä! Voidemainen koostumus sulautuu ihoon kauniisti, tuo pientä hehkua ja se on vaivaton taputella paikalleen jopa sormin.

Viimeistele pikameikki valitsemalla kasvoilta yksi kohta, jota haluat hieman parannella ja yksi kohta, jota tykkäät korostaa. Ensimmäinen on omalla kohdallani kulmakarvat, jotka eivät ole omasta takaa aivan priimaa… Sävyllinen kulmageeli taikoo suht harvoihin ja vähäsävyisiin kulmiini heti luonnollista särmää. Korostettavaksi kohdaksi itselläni valikoituu usein huulet. Rakastan huulipunia ja muita huulituotteita ja käytän mielelläni osan meikkaukseen varaamastani ajasta päivän fiilikseen sopivaan huulipunaan.

Voit valita korostettavaksi kohdaksi myös vaikkapa silmät ja sipaista silmämeikiksi esimerkiksi yhtä luomiväriä ja/tai ripsiväriä. Korostettava puoli kasvoilla voi olla myös iho, jonka puunaamiseen voit käyttää suhteessa hieman enemmän aikaa. Kuultotipat tai highlighter korostavat ihoa kauniisti ja saavat sen hehkumaan. Aurinkopuuteri tuo puolestaan lämpöä ja muotoilee samalla kevyesti kasvojen piirteitä.

Suosittelen siis keskittymään muutamaan asiaan ja tekemään niistä meikin tähdet. Muutamassa minuutissa ei välttämättä ehdi panostamaan kaikkiin osa-alueisiin, joten mielestäni on turha edes yrittää hutiloida kaikkea mahdollista.

Nopean arkimeikin perusta

Nopea Arkimeikki

Nopea arkimeikki starttaa meikkipohjasta. Kuten aiemmin jo totesinkin, kannattaa valita muutama helppo ja luotettava tuote, toki oman ihon tarpeet huomioiden. Yritä löytää jokin helposti sormin laitettava meikkivoide, joka toimii omalla ihotyypilläsi ja jonka levityksessä ei tarvitse olla turhan tarkka. Meikkipohjan tehtävänä on luoda kaunis pohja meikille ja tasoittaa ihon värisävyä. Nopeaan ehostukseen kannattaa valita kevyt tai puolipeittävä tuote, joka sulautuu ihoon saumattomasti.

Oma valintani on Tash Sisterhoodin Epic DD Glow sävyseerumi, joka tekee ihosta ihanan näköisen. Se kaunistaa olematta varsinaisesti peittävä. Tämä ei ole edes virallisesti meikkivoide, mutta käytän sitä siis pikameikissä samoin kuin mitä vaan meikkivoidetta. Sävyjä on ainoastaan yksi, mutta tuote on koostumukseltaan sen verran ohutta, että se sulautuu ihooni ympäri vuoden. Talvella se on tosin kaulaani nähden hieman tummahko, mutta en oikeastaan jaksa välittää pienestä värierosta… Raja ei ole kuitenkaan selkeä, sillä sävyseerumi on niin kevyt.

Laitan iholle ensin normaalin ihonhoitorutiinini ja levitän sitten pipetillisen sävyseerumia kahdella kädellä, aivan kuten kyseessä olisi tavallinen hoitoseerumi tai kosteusvoide. Pysyvyys on rasvaisella ihotyypilläni riittävä ilman puuteriakin, joten pikameikissä en laita erikseen puuteria. Seerumin jättämä pinta on myös makuuni juuri sopivan hehkuva sellaisenaan.

Nopea Arkimeikki Meikkipohja

Silmien alle suosittelen erillistä peitevoidetta. Ohuet meikkivoiteet harvoin riittävät kirkastamaan tummia silmänalusia kovinkaan ihmeellisesti. Tykkään Couleur Caramelin peitenapista, sillä se on oikeasti todella helppo ja nopea käyttää. Peittokyky on kevyehkö eli täydellistä peittävyyttä on siis turha odottaa. Se riittää omaan makuuni juuri sopivasti arkeen.

Koostumus on napakymppi: helposti levittyvä ja mukavan voidemainen, ei silti lainkaan rasvainen. Tämäkin pysyy mainiosti ilman puuteria, etenkin maltillisella annostelulla. Paksuja meikkikerroksia kannattaa välttää, sillä ne tekevät ihosta päivän mittaan helposti vähän epäsiistin näköisen.

Minulla on käytössäni peitenapin sävy Light Beige, joka on vaalealle iholle sopiva hyvin kevyesti persikkaan taittava sävy. Se neutraloi hienovaraisesti silmänalusten sävyä samalla kun häivyttää tummuuden luonnollisella tavalla.

Poskipuna piristää ilmeen sekunneissa

Minulla on meikkien teossa yksi sääntö ja se kuuluu näin: mikäli laitat meikkipohjaa, käytä myös poskipunaa. Tätä omaa ohjettani kiltisti noudattamalla varmistan, ettei ilme ole meikkipohjan jäljiltä väsähtänyt. Etenkin vaalealla iholla näin käy ilman poskipunaa helposti, kun ihon luonnolliset värierot on häivytetty näkyvistä. Pyöräytys punaa piristää kummasti!

Tuotteista suosittelen kaikille mieluiten voidemaista poskipunaa sen jättämän kauniin pinnan vuoksi. Se on myös helppo levittää ihan vaan sormin (toki voit käyttää halutessasi myös sivellintä). Valintani nopeaan arkimeikkiin on useimmiten Alima Puren Blossom, joka on täydellinen ruusuisen pinkki, joka sopii lähes kaikille. Etenkin viileitä ihonsävyjä se raikastaa todella kauniisti.

Lue lisää voidemaisista poskipunista ja nappaa talteen muut tuotesuositukseni: Vertailussa voidemainen poskipuna x 6.

Helppo Nopea Arkimeikki

Anna ekstrahuomiota valitsemillesi osa-alueille

Valitse kasvoistasi jokin osa-alue, joka kaipaa mielestäsi pientä panostusta. Haluatko käyttää muutaman ekstrahetken näppyjen tai punoitusten peittämiseen tai loihditko mieluummin kalpeille kasvoille lämpöä ja sävyä aurinkopuuterilla? Itse kaipaan selkeästi eniten ryhtiä luonnostaan vaatimattomille kulmakarvoilleni.

Nopea arkimeikki ei käsitä kohdallani kulmieni puolieron korjausta, haluan ainoastaan pikaisesti kulmiin lisää sävyä. Jo tämä riittää tuomaan kehystä ja särmää kasvoille aivan riittävästi. Hienompien ja tarkempien kulmakarvojen aika on sitten huolellisemmassa meikissä.

Valitsen pikaehostukseen joko kulmakynän tai -geelin, en molempia. Useimmiten valintani osuu sävylliseen kulmageeliin, joista uusi suosikkini on Mádaran Grow & Fix Tinted Brow Gel sävyssä Medium Brown. Pieni harja on kätevä ja väri on luonnollisen näköinen keskiruskea. Pito on mallia keskivahva eli arkeen juuri sopiva.

Arkimeikki Huulipuna

Valitse sitten vielä osa-alue, jota haluat korostaa. Kohta, josta erityisesti pidät kasvoissasi ja haluat tuoda esiin meikin avulla. Käytä tähän loput jäljellä olevasta ajasta. Itse pidän kasvoillani kovasti huulimeikkiin painottuneesta lookista. Nopea arkimeikki ei tällöin kaipaa omalla kohdallani lainkaan silmämeikkiä (toki ripsiväri on itselleni se seuraava askel, mikäli aikaa ja halua panostaa meikkiin löytyy enemmän).

Valitsen huulituotteen päivän fiiliksen mukaan, mutta useimmiten valintani osuu johonkin seuraavista kolmesta: Laveran sävyllinen huulivoide sävyssä Pink Smoothie (tämä minulla on huulillani artikkelin kuvissa), saman merkin huulipuna luonnollisessa ”my lips but better” -sävyssä Tea Rose tai upea kirkas punainen huulipuna Kjaer Weisiltä sävyssä Confidence.

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Arkikampaus
Helppo arkikampaus x 10
Pintakuiva Iho
Pintakuiva iho – mitä tehdä?
Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina
Voidemainen Poskipuna
Vertailussa voidemainen poskipuna x 6