Arkimeikki luonnonkosmetiikalla

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Nyt on aika raottaa meikkipussiani ja selvittää millainen on minun arkimeikki. Minulla ei itseasiassa ole yhtä ja samaa meikkiä, minkä tekisin tismalleen samanlaisena joka päivä, mutta tässä meikissä käytetyt tuotteet ovat ehdottomia luottotuotteitani ja niitä käyttämällä muodostan meikin päivän fiiliksen mukaan. Tämä look kuvastaa hyvin meikkityyliäni, se on ikäänkuin perusmeikki, josta saatan täysin samoilla tuotteilla varioida myös juhlameikin.

Arkimeikki

Olen meikannut itseäni noin 20 vuoden ajan, kouluttautunut meikkaaja-maskeeraajaksi ja auttanut satoja aivan tavallisia naisia jokapäiväisten meikkipulmien kanssa. Tuntumani meikkituotteisiin on kehittynyt vuosien aikana ja olen melko valikoiva purkkien suhteen. Onneksi loistavia luonnonkosmetiikan meikkejä on nykyään tarjolla runsaasti!

Suurinta osaa tekstissä mainituista suosikeistani olen käyttänyt itse monia purkillista ja vielä lisäksi nähnyt niiden toimivan asiakkailleni, eri ihotyypeille ja eri ikäisille. Voi siis sanoa, että tuotteet ovat päässeet listalleni todella hyvästä syystä ja ne ovat takuuvarmoja valintoja todella monille. Tuotteet ovat ovat aivan ehdotonta luonnonkosmetiikan parhaimmistoa ja toivonkin, että saat niistä vinkkejä mahdollisista uusista luottotuotteista myös sinulle.

Minun itselleni tekemä arkimeikki saattaisi olla monien mielestä jopa enemmän juhlameikki. Totta tosiaan, meikki on huoliteltu kokonaisuus kattaen kaikki osa-alueet. Teen samaisesta meikistä usein huomattavasti maltillisemman version, esimerkiksi jättämällä luomivärit kokonaan pois. Toisaalta, tämä look on hyvin lähellä omaa juhlavampaa meikkiäni, saatan ainoastaan tummentaa silmämeikkiä hieman ja lisätä esimerkiksi nestemäisen rajauksen tuomaan katseeseen syvyyttä.

Paras arkimeikki on tietysti sellainen, joka kestää koko päivän, keskityn useamman tuotteen voimin panostamaan nimenomaan meikin pysyvyyteen. Mikäli minulla on kiire, jätän mielummin joitakin osa-alueita kokonaan pois. Ne mitä teen, teen kunnolla ja kestävyys maksimoiden!

Lue myös uudempi arkimeikkijuttuni: Arkimeikki 2.0

1) Silmämeikki

Moni saattaa nyt miettiä, mitä ihmettä silmämeikki tekee kärjessä, eikös meikkipohjasta kuulukaan aloittaa? Silmämeikistä aloittaminen on ammattimeikkaajien suosima tapa ja tämä on minullekin maskeerauskoulusta tarttunut järjestys. Teen meikin oikeastaan aina näin, mikäli käytän luomiväriä. Tekniikan suurena etuna on se, ettei silmämeikkiä tehdessä tarvitse varoa luomivärin karisemista ja meikkipohjan sotkeutumista. Ihonhoitotuotteet ehtivät aamulla myös imeytymään kauemmin ennen meikkivoidetta, kun silmämeikki tehdään ensin.

On tietysti täysin makuasia, missä järjestyksessä meikin haluaa tehdä. Mikäli sinulla on pieniäkään haasteita luomivärin karisemisen kanssa meikkiä tehdessä, suosittelen lämpimästi testaamaan tätä järjestystä.

Suosin nykyään suurimman osan ajasta ruskeita luomivärisävyjä, ne ovat hieman ehkä tylsiä, mutta oikeat sävyt löydettyäni, ahh niin kauniita ja imartelevia. Kjaer Weisillä on ylivoimaisesti kauneimmat sävyt, mihin olen itse törmännyt. Ne ovat todella hillittyjä ja tyylikkäitä, pinta on satiininen eli ei ihan täysin matta, muttei tippaakaan kimaltava tai liian hohtavakaan.

Minulla on kolme suosikkisävyä, joita käytän niin arkeen kuin juhlaan, ne sointuvat toisiinsa täydellisesti ja niillä saa helposti aikaan joko kevyttä tai näyttävämpää jälkeä. Cloud Nine on shampanjan vaalea sävy, tämä on luomiväreistäni hohtavin, mutta silti hyvin maltillinen. Käytän sitä lähinnä silmän sisänurkkiin ja tarvittaessa apuna häivyttämään muiden sävyjen reunoja.

Charmed on suosikkisävyni, käsittämättömän upea lämmin nude ruskea. Tämä näkyy talven vaalealla ihollani hyvin selvästi, jopa vaalean keskiruskean tavoin, mutta kesällä on hyvin lähellä ihon omaa, päivettynyttä sävyä. Levitän Charmedin yleensä koko luomelle, se on upea sellaisenaan tai pohjana tummemmille sävyille. Charmed on muuten ihan mieletön sävy korostamaan sinisiä silmiä!

Magnetic on keskiruskea, jossa on jännä kultaan taittava vivahde. Erinomainen perussävy, jossa on kuitenkin uniikki ja hauska fiilis. Laitan tätä yleensä silmän ulkoreunoihin ja luomivakoon, tummemmassa meikissä koko luomelle. Todella kaunis sävy, joka sopii monille.

Näitä kolmea luomiväriä varioimalla saan muodostettua loputtomasti erilaisia meikkejä. En käytä niitä kaikkia aina samaan aikaan, välillä saatan käyttää jotakin sävyä yksinään tai yhdistää muutamaa eri väriä keskenään. Arkimeikki syntyy useimmiten minulla kahdella sävyllä. Ne on todella nopea levittää, sillä sävyt sointuvat yhteen täydellisesti, eikä niitä tarvitse ihmeemmin häivytellä ja sulauttaa toisiinsa.

Arkimeikki Luonnonkosmetiikka

Ripsiväreissä minulla ei itseasiassa ole aivan ehdotonta ykkössuosikkia, mutta monia lemppareita kyllä on. Tällä hetkellä käytössäni on Kjaer Weisin Lenghtening Mascara ja rakastan sitä, miten kauniit ripset saan tällä aikaan. Ripsistä tulee näyttävät ja siistit, ei mitkään runsaat megaräpsyttimet, mutta ripsiväri todella korostaa omia ripsiä. Tämä, kuten kaikki muutkin ripsivärit, paranee ajan myötä, kun värimassa hieman kuivahtaa.

Lue lisää ripsiväreistä: Vertailussa luonnonkosmetiikan ripsivärit

Viimeisen silauksen silmämeikkiin antaa Kjaer Weisin Bright silmänrajauskynä, jonka pehmeän vaalea sävy kirkastaa alaluomen sisäpinnan ja vie mahdollisen punoituksen pois. Vaalea silmänrajauskynä on vanha kikka, joka on omiaan viemään väsymyksen merkit pois, saaden samalla silmät näyttämään hieman suuremmilta. Nämä ovat pieniä yksityiskohtia, jotka nostavat meikin seuraavalle tasolle, ja joiden ansiosta tavallinenkin arkimeikki näyttää huolitellulta. On aivan makuasia, haluaako keskittyä vain muutamaan suurempaan linjaan vai huomioida myös näitä pienempiä asioita. Vaaleaa kynää kannattaa kuitenkin testata, mikäli kaipaa pikaista piristystä ilmeeseen!

2) Meikkipohja

Arkimeikki Suosikit

Olen käyttänyt vuosikaudet mineraalimeikkipohjaa, se on ylivoimaisesti paras vaihtoehto rasvaiselle iholleni. Arkimeikki tai juhlavampi look – valintani on mineraalijauhe. Kausittain saatan käyttää myös meikkivoidetta, mutta palaan aina puuterimaiseen pohjaan, sillä se pysyy parhaiten ja ei myöskään tunnu inhottavan tahmaiselta loppupäivästä.

Mineraalimeikin suuri etu on lisäksi sen helppo kerrostettavuus. Sillä voi tehdä juuri sellaisen pohjan kuin itse haluaa: joko täydellisen peittävän tai aivan kevyen. Rakastan Alima Puren Satin Matte Foundationia, joka on todellakin nimensä veroinen yhdistelmä kevyttä satiinista pintaa ja mattaisuutta. Ei liian matta eikä liian hohtava. Pidän siitä, että tässä jauheessa ei ole kuin muutama ainesosa, minkä ansiosta se sopiikin usein erinomaisesti myös erilaisista iho-ongelmista (akne, rosacea, POD…) kärsivälle iholle.

Lue lisää: Paras meikkipohja herkälle ja ongelmaiholle

Aliman mineraalipohjaa voi todella mainiosti käyttää ihan sellaisenaan, ilman mitään primereita alla tai puutereita päällä ja näin suosittelenkin suurimmalle osalle. Oma ihoni rasvoittuu kuitenkin reippaasti ja saatan käyttää siksi välillä pohjustajaa. Aliman Smooth + Prime on mielettömän tehokas mattapohjustaja, joka tekee meikin pysyvyyteen ratkaisevan eron. Lisäksi se todella hillitsee kiiltelyä. En kuitenkaan suosittele primeria kuin ihoille, joilla meikki ei pysy. Muussa tapauksessa pohjustaja on täysin turha vaihe.

Arkimeikki Luonnonkosmetiikalla

Primerin ja itse meikkipohjan lisäksi käytän lopuksi Kjaer Weisin puuteria, joka jollain ihmeellisellä tavalla häivyttää hieman ihohuokosten näkyvyyttä. Ihohuokoset kuuluvat ihon rakenteeseen ja en erityisesti kannusta keskittymään niiden kadottamiseen maailman kartalta. Kaikki suurihuokoisen ihon omistajat varmasti ottavat silti iloisena vastaan tuotteen, joka hieman blurraa huokosten näkyvyyttä, samalla kun se parantaa meikin pysyvyyttä. Levitän puuteria ainoastaan otsan keskelle, nenän pieliin ja leukaan sekä nenän viereen, jossa huokoset ovat erityisen laajat.

Arkena en käytä erikseen peitevoidetta vaan käytän samaa Aliman pohjaa silmien alle ja mahdollisten näppyjen ja muiden punoitusten häivyttämiseen. Mikä vaan, esimerkiksi silmämeikkiin tarkoitettu pienehkö sivellin, sopii tähän tarkoitukseen. Arkimeikki nopeutuu kummasti, kun erillistä peitevoidetta ei tarvita!

Suihkutan valmiin meikkipohjan päälle Novexpertin Trio-Zinc Mistiä, joka vie meikistä puuterisen pinnan ja saa meikin istumaan iholle luonnollisen näköiseksi. Suihke tuo iholle kuulautta ja yksinkertaisesti tekee meikistä todella kauniin näköisen. Periaatteessa mikä vaan kasvosuihke käy todella hyvin, mutta rakastan Novexpertin suihkeita niiden tasaisen sumun ansiosta. Ne eivät kastele meikkiä liian märäksi, eivätkä roiski ympäriinsä epätasaisesti. Sinkkisuihke auttaa hillitsemään ihon kiiltelyä päivän mittaan, joten suosittelen sitä erityisesti sekaiholle sekä rasvaiselle iholle. Muille ihotyypeille sopii paremmin saman sarjan Magnesium Mist, joka samalla rauhoittaa ihoa.

3) Väriä kasvoille

Yksi tärkeimmistä asioista meikissäni on värin tuominen kasvoille. Käytän oikeastaan aina sekä aurinkopuuteria, poskipunaa että highlighteria. Nämät tuotteet ovat avainasemassa siihen, että kokonaisuus näyttää huolitellulta. Vaikka silmämeikki käsittäisi ainoastaan ripsivärin, tekevät nämä värituotteet kasvoilla suuren eron. Näistä ehdottomasti tärkein on poskipuna. Jos valitset vain yhden, ota se!

Aurinkopuutereista minulla on yksi ylivoimainen suosikki. Alima Puren Radiant Finishing Powder sävyssä Augusta ei virallisesti oikeastaan ole edes aurinkopuuteri, mutta toimii aivan täydellisesti siinä tarkoituksessa. Purkissa hämmentävän vaaleana näyttäytyvä puuteri jättää iholle todella kauniin kuullon, ilman yhtäkään kimallehippua. Sävy on aurinkoista lämpöä tuova, mutta todella hillitty. Ihan paras aamun kiireeseen, ei tarvitse varoa övereitä. Ihosta tulee tämän kanssa jotenkin vain selkeästi kauniimpi, kuin muilla aurinkopuutereilla. Tästä syystä itselläni on menossa jo ties kuinka mones purkki, varmaankin lähemmäs kymmenes.

Poskipunien suhteen olen melko ronkeli myöskin, mutta olen onnekseni löytänyt useita suosikkeja. Minulle kaikkein rakkaimmat poskipunat valmistaa Kjaer Weis. Heidän voidemainen koostumus on loistava, sillä se antaa kasvoille ihanan kuullon pelkän koostumuksensa ansiosta, sävyissä ei ole mukana lisättyä kimallusta tai kiiltoa. Poskipuna on juuri sopiva koostumukseltaan: tarpeeksi pehmeä, jotta se on helppo levittää, mutta ei liian rasvainen. Suosikkisävyni on kaikille sopiva Blossoming. Jos et yhtään tiedä, mikä sävy sinulle sopisi, ota tämä! Kaunis, neutraalin ruusuinen vivahde pelaa yhteen sekä lämpimien että kylmien sävyjen kanssa.

Highlightereista suosittelen Kjaer Weisin Ravishingia aivan kaikille, se on täydellinen! Pehmeä, kultaan taittava sävy ilman hileisyyttä on yksinkertaisesti paras. Tasainen kuulto näyttää mielestäni ihanalta etenkin nenänvarressa, joka on lempparipaikkani laittaa korostustuotetta.

4) Kulmakarvat

Arkimeikki Kulmakarvat

Olen viime aikoina, paljon aikaa kotona vietettyäni, tyytynyt harjailemaan kulmiin runsaasti maailman parasta sävyttävää kulmageeliä eli Laveran Hazel Blondea. Siinä on ihan täydellinen väri, joka on vaaleanruskea ja hyvin neutraali. Harjailen tätä kulmiini useamman kerroksen ja monesti en tee kulmille lisäksi mitään. Geeli tuo juuri sopivasti sävyä ja ryhtiä. Tuotteessa ei ole erityisen vahvaa pitoa, mikä on itselleni erittäin mieluinen asia. Kaipaan luonnollisen siistiä jälkeä, mutta tykkään kulmakarvoissa tietystä rentoudesta.

Mikäli haluan panostaa kulmiin hieman enemmän, käytän kulmakynää vielä geelin jälkeen. Vuosia käytin Zuiin kulmakynän sävyä Taupe, joka on luonnonkosmetiikan klassikko. Tuntuu, että yhdessä vaiheessa “kaikki” käyttivät sitä. Itse olen siirtynyt nyt enimmäkseen Benecosin kynään, mutta en koe sen olevan ratkaisevasti Zuiita parempi. Tuotteet ovat hyvin erilaisia keskenään, mutta lopputulos on molemmilla yhtä hyvä! Benecosilta käytän sävyä Brown.

Arkimeikki Kjaer Weis

5) Huulimeikki

Huulipuna on ylivoimainen suosikkimeikkini! Käytän arkena kaikenlaisia sävyjä, eikä minulla ole mitään yhtä tiettyä arkisuosikkia, jota käyttäisin aina. Minulla ei ole erikseen juhla- ja arkipunia, vaan valitsen huulipunan sopimaan kokonaisuuteen (muu meikki, vaatteet ja fiilis). Kaikista eniten rakastan kirkkaita, puhtaita pinkkejä ja punaisia, mutta tähän kuvan meikkiin valitsin punan sävy sävyyn paitani kanssa. Sävy on Kjaer Weisin Genuine.

Lue myös: Helppo arkikampaus x 10

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Arkikampaus
Helppo arkikampaus x 10
Samea Iho
Samea iho? Testaa näitä heleyttäviä tehotuotteita
Arkimeikki Ohje
Arkimeikki 2.0 – ohje huoliteltuun meikkiin
Ultraaanipuhdistus
Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona