Pihistä ja panosta: meikit 2/2
Postaus sisältää mainoslinkkejä.
Eri hintaiset silmä- ja huulimeikit sekä kulmakarvatuotteet pääsevät vertailuun tässä pihistä ja panosta -artikkelissa. Värimeikeissä sävyillä on valtava merkitys, eikä luonnonkosmetiikan sävyvalikoima ole vielä sieltä kaikista laajimmasta päästä. Jos sopivaa sävyä ei ole, hintahaitaria on venytettävä. Pikkurahan löytöjä voi silti tehdä, jaan tässä artikkelissa niistä parhaat.
Tämä artikkeli on jatko-osa, pääset lukemaan meikkipohjaan liittyvistä tuotteista tästä:
Pihistä ja panosta: meikit 1/2.
Lue myös juttusarjan muut osat:
Pihistä ja panosta: puhdistustuotteet, kuorinnat ja naamiot kasvoille
Pihistä ja panosta: seerumit, kasvoöljyt ja kasvovoiteet
Kulmakarvat
Kulmakynä
Pihistä: Benecosin kulmakynä sävyssä Brown on useimmin käyttämäni kulmatuote, sillä sen neutraali sävy ei välitä muun meikin, asun ja hiustensävyn muutoksista. Kynän toisessa päässä tuleva kierreharja helpottaa ja nopeuttaa meikkaamista. Kynä on juuri sopivan kova, jotta se pysyy hyvin, mutta kuitenkin sen verran pehmeä, että piirtäminen onnistuu vaivatta. Tässä tuotteessa on aivan kaikki kohdillaan ja maksaisin tuotteesta ilomielin moninverroin enemmänkin, niin laadukas tapaus on kyseessä.
Panosta: Zuiin kulmakynä sävyssä Taupe on vanha, hyvin monivuotinen lempparini, johon tartun edelleen aina välillä. Sen viileä (ei silti liian harmaa) sävy sopii parhaiten vaaleahiuksisille sekä viileiden sävyjen kaveriksi. Käytän tätä itse etenkin silloin, kun minulla on tyvikasvua reippaammin (oma tyveni on hyvin viileä) tai kun haluan pehmeän luonnollista jälkeä. Mahtavan sävyn lisäksi tämän kynän paras puoli on sen mekanismi: sitä ei teroiteta lainkaan, jolloin jälki ei ole koskaan täysin terävää ja kovan näköistä. Kynällä tulee lähes automaattisesti juuri täydellisen luonnolliset kulmat. Panosta tähän kynään erityisesti, mikäli olet piirteiltäsi vaalea tai vaaleahko ja hiustesi sävy on harmaa tai viileän/neutraalin vaalea. Sävy ja kynän tekemä kevyt jälki ovat omaa luokkaansa.
Kulmageeli
Pihistä: Laveran kulmageeli on mielestäni maailman paras kulmageeli, joten oikeastaan tämän osion voisi päättää jo tähän. Geeliä on saatavilla sekä läpinäkyvänä että sävyllisenä. Itse käytän sävygeeliä, jonka väri on aivan täydellinen neutraali ruskea, joka sopii kaikille kulmien tummuusasteille. Käytän geeliä ilman kynää monesti kevyessä arkimeikissä ja viimeistellympään menoon yhdessä kynän kanssa. Omissa kulmissani on hyvin miedosti sävyä, siitä syystä luotan sävylliseen geeliin tilanteessa kuin tilanteessa. Sävytön geeli sopii puolestaan vain kiinnittämään jo sopivan väriset kulmat paikoilleen. Pito on keskivahva ja itselleni ehdottoman riittävä. Tätä voi hyvin myös kerrostaa, mikäli kaipaat enemmän sävyä tai pitoa.
Panosta: Mitä tarjottavaa kalliimmalla tuotteella voisi enää Laveran geelin loistavuuden rinnalla olla? Ei oikein muuta kuin hienostuneempaa otetta kaikin puolin. Kjaer Weisin kulmageelistä minulla on käytössä sävy Blonde, joka on vaaleampi kuin Laveran sävy ja sopii näin ollen vielä paremmin hennon värisille kulmille. Pakkaus on tyylikkäämpi, sävy maltillisempi ja pitokin on jotenkin joustavampaa. Tähän panostaminen kannattaa, mikäli kaipaat superluonnollista ja meikkaamattoman näköistä huoliteltua ilmettä. Niin suuri Kjaer Weisin fani kuin olenkin, oma valintani kallistuu kuitenkin Laveran puoleen, sillä Laveran sävy ja pito ovat itselleni ihan täydellisiä.
Silmämeikki
Ripsiväri
Ripsiväri on tuote, jossa ei välttämättä voi mennä pelkkä hinta edellä, etenkin jos omat kriteerit ovat kovin korkealla. Tarjonta luonnonkosmetiikan ripsiväreissä ei edelleenkään ole kovin laaja, vaikka huimaa edistystä onkin viime vuosina tapahtunut. Muista aina tutkia ripsariostoksilla tarkkaan harjan muotoa ja mieti, millaista lopputulosta (esimerkiksi hyvin luonnollinen, pidentävä vai tuuheuttava) etsit. Itse pidän näyttävästä, mutta siististä jäljestä ja siihen peilaten alla omat valintani.
Pihistä: Avrilin Lenghtening Mascara on yllättävänkin tuuheuttava. Sarjassa on myös varsinainenkin tuuheuttava ripsari, mutta omiin ripsiini en jostain syystä saa sillä niin paljoa tuuheutta kuin tuolla pidentäväksi nimetyllä versiolla – hyvä esimerkki siitä, että harjalla todellakin on väliä. Avrilin ripsiväri on edullisin mascara, jonka testaamista voin suositella laajasti kaikille. Tämä on todella monien lemppari! Mahtava tuote, jonka pysyvyys on mielestäni myös hyvä.
Panosta: Koska pihistä-vaihtoehto on jo niin loistava, vaaditaan kalliimmalta verrokilta taikoja. Niitä tarjoilee Kjaer Weisin Im-Possible, jolla saan kaarevuutta ja näyttävyyttä ehkäpä kaikista ripsiväreistä eniten. Tämä kerrostuu omiin ripsiini todella kauniisti ja luo mielettömän upean lopputuloksen. Pientä miinusta pysyvyydestä, joka on itselläni hyvä, muttei yhtä hyvä kuin mihin toinen panosta-suosikkini, Und Gretelin Wint, pääsee.
Kjaerin Im-Possible on siis valintani megaräpsyihin ja Und Gretel puolestaan silloin, kaipaan maksimaalista pysyvyyttä. Olen erityisen ihastunut sävyyn Midnight Blue, joka on hyvin tumma yönsininen ja etenkin arkeen ihanan pehmeä vaihtoehto. Se ei näytä varsinaisesti siniseltä, mutta on vaaleille piirteilleni vähämeikkisessä lookissa imartelevampi kuin kova musta. Kerrostamalla Wint tarjoaa myös näyttävyyttä, mutta ei ole silti verrattavissa Kjaeriin sillä saralla. Wintin jälki on luonnollisempaa myös kerrostamalla.
Luomiväri
Pihistä: Bohon luomivärit tarjoavat laadukkaan, edullisen vaihtoehdon, jota käytän itse todella paljon. Sävyvalikoima on erinomainen, mutta laadullista hajontaa on jonkin verran. Suurimmassa osassa napeista on todella hyvä pigmentti ja helposti työstettävä koostumus, mutta muutamia hutejakin valitettavasti mahtuu mukaan. Omat lempparini ovat loistava perusruskea Cacao, kirkas keltainen Bouton D’or sekä mandariinin oranssi Carotte. Kuvassa näkyvää mattamustaa käytän myös usein ripauksina ripsirajaan katsetta syventämään.
Panosta: Kjaer Weisin luomivärit (näistä kannattaa hankkia täyttöpakkaus ja punainen kotelo) ovat suurimpia lemppareitani hienostuneiden, todella imartelevien sävyjensä ansiosta. Oikeastaan melkein kaikki sävyt ovat poikkeuksellisen onnistuneita, helposti häivyttyviä, toisiinsa sulautuvia ja kaikin puolin todella kauniita. Näissä on lähes kaikissa satiininen, kevyesti valoa heijastava pinta, joka imartelee kaiken ikäisiä. Ei tarvitse pelätä liian kimaltavaa tai hehkuvaa lopputulosta! Suosikkisävyni ovat ihana vaaleanruskea Charmed, kultaan taittava keskiruskea Magnetic sekä harmaaseen taittava taupe-sävy Wisdom.
Silmänrajauskynä
Pihistä: Benecosin kynät hoitavat hommansa riittävän hyvin ja maksavat vain neljä euroa! Koostumus on sopivan pehmeä, silti yllättävän mukavasti pysyvä. Suosittelen kuitenkin aina, kynän kuin kynän kanssa, työstämään rajausta hieman siveltimen ja luomivärin avulla, jolloin siitä tulee paitsi tasainen ja pehmeämpi, myös pysyvämpi. Benecosille kiitosta suht laajasta sävyvalikoimasta.
Panosta: Kjaer Weisin kynät ansaitsevat paikkansa aavistuksen Benecosia kovemmalla ja pysyvämmällä koostumuksellaan. Annan myös ison plussan täydellisestä nudesävystä Bright, joka kirkastaa katseen alaluomen vesirajaan levitettynä, mutta on huomattavasti pehmeämmän ja luonnollisemman näköinen kuin valkoinen. Paras sävy ilmeen virkistämiseen, mihin olen millään sarjalla törmännyt!
Huulimeikki
Huulipuna
Pihistä: On oikeastaan vähän epäreiluakin ottaa tähän vertailtavaksi mitään edullista vaihtoehtoa, niin suuri suosikki minulla on panosta-kohdassa. Kirkkaassa punaisessa luotan aivan ehdottomasti tuohon kalliimpaan vaihtoehtoon, mutta huulten sävyä korostavista nudepunista olen ollut todella tyytyväinen Laveran uusien mattapunien sävyyn Tea Rose (myös Berry Nude on todella kaunis). Koostumus on samettinen ja todella miellyttävä, silti oikein mainiosti pysyvä. Tea Rose on täydellinen arkipuna silloin kun haluat huuliin ”vähän jotain”. Siis sävyä, joka luo huolitellun ilmeen, muttei vedä huomiota puoleensa.
Annan kunniamaininnan myös Lily Lolon huulipunille, jotka ovat hieman Laveraa kalliimmat, mutta huomattavasti silti panosta-vaihtoehdon Kjaer Weisiä edullisemmat. Siinä missä Laveran sävyvalikoima on aika maanläheinen ja neutraali niin Lily Lolon punissa on hieman enemmän sävyvaihtoehtoja.
Panosta: Kjaer Weisin huulipunia ei voita mikään. Niin se vaan on. Suurena huulipunien ystävänä nautin Kjaerin punista ihan kaikin puolin. Pakkaus on korumaisen upea, pigmenttiä riittää vaikka kuinka, punan jättämä pinta on todella kauniin satiininen (ei kuivan mattainen, muttei kiiltäväkään) ja pysyvyys on erinomainen. Suosittelen näitä varauksetta kaikille, jotka kaipaavat kunnon punaa, eivät mitään kevyttä kiiltoa tai pientä sävyä. Lemppareitani ovat Red Edit -punat, erityisesti kirkuvan punainen Confidence, oranssiin taittava kirkas punainen Amour Rouge sekä ylellisen punainen, kahta ensin mainittua aivan aavistuksen viileämpi ja tummempi Fearless. Jälkimmäisessä on mukana ripaus kultaa, joka ei juurikaan näy, mutta tuo sävyyn silti juhlan tuntua.
Pidän kovasti myös nudepunien kokoelmasta, josta suosikkini on hento vaaleanpunainen Gracious. Näiden koostumus on himpun verran joustavampi kuin Kjaerin muissa punissa. Silti pigmenttiä ja pysyvyyttä riittää.
Huulikiilto
Myönnän heti alkuun olevani ihan älyttömän kranttu kiiltojen suhteen. En käytä koskaan kiiltoa silloin, kun haluan sipaista huulille vain vähän jotakin (valintani on aina silloin huulipuna tai nykyään suursuosikikseni nousseet Laveran ihanat sävyttävät huulivoiteet, etenkin raikas punainen Strawberry Red sekä heleä pinkki Pink Smoothie). Käytän kiiltoa harvakseltaan, aina tarkasti harkittuna osana meikkiä. Kaipaan kiillolta maksimaalista pysyvyyttä, onhan kaikissa huulituotteissa yksi tärkeimmistä kriteereistäni pitkäkestoisuus.
Pihistä: Lily Lolon huulikiillot ovat ainoat edulliset vaihtoehdot, joita voin edes harkita. Kaikki muut maltillisen hintaiset kiillot pysyvät mielestäni aivan liian huonosti enkä näe pointtia käyttää niitä. Lily Lolonkaan pysyvyys ei ole loistava, mutta ihan hyvä ja heittämällä edullisen hintaluokan paras.
Panosta: Und Gretelin huulikiillot ovat aivan omalla tasollaan. Näiden koostumus on täyteläinen ja kiilloksi siis erinomaisesti pysyvä. Pidän erityisesti matte-laadusta, joka siis tarkoittaa kiiltävää pintaa, mutta ilman helmiäistä. Matte Raspberry on kaikkien aikojen suosikkikiiltoni, josta tulee juuri sopivasti kaunista vadelmaisen pinkkiä sävyä. Jos vain suinkin budjettisi sallii, panosta tässä kohtaa ja saat laatua ehdottomasti koko rahan edestä. Kiillon laadukkuuden tuntee ja näkee.
Huultenrajauskynä
Huultenrajauskynien sävyvalikoima on luonnonkosmetiikassa edelleen melko kehno. Sävy edellä onkin siis mentävä ja napattava tuote sieltä, missä sopiva sävy löytyy. Otan tässä kuitenkin nyt myös kantaa laatuun ja mielestäni sopivan sävyn etsiminen kannattaakin aloittaa näistä merkeistä.
Pihistä: Laveran huultenrajauskynissä on erittäin onnistunut, helppopiirtoinen koostumus. Sävyvalikoimaa on yllättävän mukavasti ja ainakin sävy Mauve kannattaa katsastaa, se nimittäin sopii monien neutraalien punien kanssa hyvin. Mauve on huulia melko lähellä oleva sävy.
Panosta: Und Gretelin Lustec kaksipäiset kynät ovat oma lempparini, sillä toisen pään pohjustuskynä on ihan mahtava apu kuiville, juonteikkaille tai muuten vaan pinnastaan epätasaisille huulille. Omistan kaksi sävyä, joista molemmat ovat todella hyvät, kurkkaa sävykuvat kevään parhaiden uutuuksien artikkelistani. Näihin kyniin panostaminen kannattaa erityisesti silloin, mikäli sinun on vaikea saada huulimeikkiä levittymään tasaisesti – pohjustuskynä auttaa asiaa kummasti. Itse värillinen puoli on koostumukseltaan sekin todella miellyttävän joustava ja laadukas.
Kjaer Weisin huultenrajauskynät haluan mainita vielä kauniiden sävyjensä puolesta. Kirkkaan pinkkiä sävyä Flush käytän ihan sellaisenaankin monesti koko huulille väritettynä. Näissä on mainitsemistani kynistä kuivin ja parhaiten pysyvä koostumus. Panostus kannattaa erityisesti silloin kun etsit pitkäkestoisuutta.