Henkilökohtaiset luonnonkosmetiikkasuosikkini

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Vuosien varrella on tullut testattua jos jonkinmoista kosmetiikkapurnukkaa, joten päätin koostaa tällaisen tosi laajan jutun hyväksi havaitsemistani luonnonkosmetiikan helmistä. Jaottelin tuotteet meikkeihin, ihonhoitotuotteisiin, vartalonhoitoon sekä hiuksiin ja hygieniaan. Olkaa hyvät!

MOSSA_luonnonkosmetiikka_hannamarirahkonen_yellowmood1

Vartalonhoito, hiukset & hygienia

Tässä kategoriassa oli hurjan paljon suosikkituotteitani, suurin osa Mádaraa. Huomasinpa senkin, että jokaikinen tämän listan tuote on sellainen, jota olen ostanut toisen ja kolmannenkin kerran. Mukana on aika paljon päivittäiskosmetiikkaa kuten suihkugeelejä, deodorantteja sekä shampoita.

Käytän tasan yhtä vartalovoita ja se on Mádara pihlajavartalovoi. Olen kokeillut vuoden mittaan monia erilaisia vartalovoiteita, mutta palaan aina makealta hedelmäkarkilta tuoksuvan pihlajapurkin luo. Pihlajavartalovoi on iholla ylellisen tuntuinen ja se on ensiluokkainen kosteuttaja. Voide on paksua, mutta se imeytyy iholle suitsaitsukkelaan. Käytän voidetta vartalon lisäksi myös kuiville kynsinauhoille, rohtuneille huulille ja satunnaisesti myös kosteuttavana kasvonaamiona. Erinomainen hinta-laatusuhde. Saman sarjan Mádara DD-pihlajavoidetuubi kulkee kätevämmin mukana laukussa.

Neal’s Yard Remedies suola-savikuorinta on sekä minun että puolisoni suosikki. Kerrankin kuorinta, jossa on oikeasti riittävästi kuorivia rakeita! Kuorintavoide tuoksuu inkiväärille.

Magnesiumsuihke on todettu ainakin meillä parhaimmaksi ensiavuksi lihaskipuun. Suihke lämmittää ihoa ja siinä on magnesiumin lisäksi mustapippuria sekä kamferia. Käytämme jonkin verran luonnollisia lisäravinteita.  D-vitamiinisuihkeen yksi suihkaus sisältää 75 mikrogrammaa D-vitamiinia. Itse otan yleensä kaksi suihkausta päivässä, jolloin saan D-vitamiinia 140 mikrogrammaa. Suihke maistuu todella raikkaalle piparmintulle ja se imeytyy limakalvoilta nopeasti elimistön hyödynnettäväksi. Aprikoosin makuinen B12-vitamiinisuihke tukee hermoston toimintaa ja antaa virtaa varsinkin kaamoksen keskellä. Päiväannos on 1-4 suihkausta, jotka sisältävät 300-1200 mikrogrammaa B12-vitamiinia.

Logonan ruusukasvovesi oli ihkaensimmäisiä luonnonkosmetiikkatuotteitani, joita kokeilin alkutaipaleellani. Kasvovedessä on valloittavan puhdas ruusun tuoksu ja se jättää ihon kosteutetuksi ja pehmeäksi.

Ihoöljyjä kulutan paljon. Sensuelli jasmiinia ja Ylang Ylangia sisältävä vartaloöljy sekä ja porkkanaöljy toimivat niin kasvoilla kuin vartalollakin ja niitä voi ”maustaa” valitsemillaan eteerisillä öljyillä, mikäli kokee siihen tarvetta.

madara_AHApeel_naturalgoodscompany

Hiukset & hygienia

Kylpyhuoneessamme on menossa ainakin jo toinen pullollinen Neal’s Yard Remedies minttu-bergamot käsisaippuaa. Se ei kuivata ja tuoksuu taivaallisen hyvälle.

Tästä kategoriasta löytyi vain yksi suosikki, sekin edullista ja aina hyödyllistä päivittäiskosmetiikkaa. Sante B12-hammastahna on hinta-laatusuhteeltaan ässä.

Tässä kategoriassa jyrää päivittäiskosmetiikka, jonka ostan aina mahdollisimman edullisena. Suihkugeelin ei tarvitse maksaa montaa kymppiä, mutta tuoksun ja koostumuksen on oltava kunnossa! Olemme käyttäneet jo useamman kuukauden ajan Santen huippuja suihkusaippuoita, joista löytyy ihania tuoksuja vähän joka lähtöön. Nämä saippuat eivät kuivata ihoa korpuksi. Suosikkituoksujani ovat raikas Grenadine, piristävä ja trooppinen Happiness sekä makea Lemon Fresh. Sarjan aloe & sitruuna -käsisaippua ja appelsiini-kookos -shampoo ovat nekin hinta-laatusuhteeltaan aivan huikea tuote.

Mádara Gloss & Vibrance shampoo ja Mádara yrttideodorantti ovat aina yhtä luotettavia perustuotteita, joihin satsaan aina mielelläni. Shampoo on todella riittoisa ja se vaahtoaa mukavasti. Sarjan virkistävä minttusuihkusaippua ja kukkaisen tuoksuinen suihkusaippua kuuluvat suosikkilistalle nekin. Minttuinen versio on siitä ihana, että se jättää ihon suihkun jälkeen viileäksi.

Olen nyt käyttänyt hetken ajan Warpaint-hiiltä hampaiden pesuun enkä voi kuin hämmästellä miten paljon vaalensi hampaita jo kahden ensimmäisen pesukerran jälkeen. Kahvin tummentamat hampaat ovat alkaneet vaaleta luonnollisesti, tämä on huipputuote, johon kannattaa investoida!

madara_pihlajavoi_noorashingler_kemikaalicocktail_naturalgoodscompany

Ihonhoito

Mádaran korjaava seerumi on hyvin kevyt ja nopeasti kirkastava seerumi, joka tuoksuu makean yrttiselle. Seerumi tekee kasvoille suojapinnan, joka on sileä ja kosteutetun tuntuinen. Käytän seerumia varsinkin silloin, kun iho on todella väsynyt ja kaipaa nopeaa kirkastusboostia.

Jos olet laillani sitruksisten tuoksujen ystävä, MOSSA-vitamiiniseerumia kannattaa hamstrata! Se on Mia Höytö Cosmetics Lempeä -seerumin ohella toinen öljyseerumi, jota voi käyttää myös meikin alle sen nopean imeytymisen tähden. Ihanan tuoksuinen ja hoitava.

MOSSA misellivesi sai jo aiemmissa postauksissani luonnonkosmetiikan parhaan miselliveden tittelin. Se jättää ihon raikkaaksi toisin kuin muut kokeilemani misellivedet ja poistaa myös silmämeikin täydellisesti eikä ärsytä lainkaan silmiä. Ehdoton tuote kesän matkoille.

Kun on kokeillut kerran Mádaran Detox-savinaamiota, ei ole muihin savinaamioihin paluuta. Tämä oli ainakin omalle iholleni ensimmäinen puhdistava savituote, joka ei kuivata kasvoja korpuksi. Kesän lämpö synnyttää iholla helpommin epäpuhtauksia ja tukkeumia, mutta tämä savinaamio kuorii hyvin kevyesti ja poistaa liikaa talia.

Mádara AHA -hedelmähappokuorinta on maitomaisen kevyttä geeliä, joka levittyy kasvoille helposti. Omalla ihollani kuorintavoide ei ärsytä ihoa lainkaan eikä saa sitä edes punastumaan kuten hedelmähappokuorinnoilla on tapana tehdä, mutta kasvot ovat siitä huolimatta kuorinnan jälkeen todella heleät, sileät ja aivan uskomattoman terveen näköiset. Tämä pikafreesaja kulkee aina mukanani matkoilla, sillä nukun reissuissa usein huonosti ja silloin kirkastavasta kosmetiikasta on korvaamattoman suuri apu.

Kesäihonhoidossa Konjac Sponge -puhdistussieni on säännöllisen kuorimisen ohella yksi helpoimmista tavoista välttää epäpuhtauksien kertymistä ihoon. Sieni kuorii ihoa hienovaraisesti ja tehostaa puhdistusaineen vaikutusta. Iholle ei jää ylimääräistä skröpöä, vaan siitä tulee sileä. Sientä voi täysin huoletta käyttää joka päivä.

zuii

Meikit

Kuluneena keväänä minusta on tullut suuri MOSSA-fani (juttu on tulossa). On uskomatonta miten näin edullinen luonnonkosmetiikan sarja voi sisältää niin monta helmeä! MOSSA sävyttävä päivävoide on täydellinen kesätuote: kevyt, sopivan pigmenttinen, sopivasti ihonväriä tasaava sekä nopeasti imeytyvä. Se ei muutu päivän mittaan lainkaan rasvaiseksi, vaan antaa ihon hengittää ja pysyy mattapintaisena.

Mádara Moon Flower -sävyttävä päivävoide on MOSSAN rinnalla toinen kesämeikkisuosikkini. Se on ohuempi kuin MOSSA eikä myöskään peitä aivan niin paljoa, mutta toimii silti erinomaisesti kevyenä meikkipohjana. Hyvä ensituote nuorelle, joka harkitsee meikkaamisen aloittamista.

Olen kirjoittanut koko blogihistoriani aikana ehkä eniten Zuii-kukkaismeikkisarjasta, koska siitä löytyy niin monta luottotuotetta laatutietoisen ja kohtuuhintaista arvostavan kosmetiikankuluttajan meikkipussiin. Omia suosikkejani ovat sarjan mattapintaiset luomivärit, joissa on voimakas pigmentti ja jotka kestävät käytössä iäisyyden. Kaikista eniten ja säännöllisimmin käytän tummanruskeaa Fudgea, helmiäistoffeen sävyistä Mustardia, mattabeigeä Chestnutia ja puhtaan ruskeaa Bronzea. Jo pelkästään näillä neljällä saa mitä erilaisempia silmämeikkejä niin arkeen kuin juhliinkin.

Zuiin poskipunat Peach ja Mango löytyvät nekin meikkipussistani. Murretun persikkainen Peach on siitä harvinainen sävy, että se sopii lähes kaikille. En enää edes muista koska Zuii lanseerasi uudet kulmakynänsä, mutta sen jälkeen en ole muita merkkejä edes huolinut. Sävy Taupe on tismalleen sopiva sävy omille ruskeille kulmilleni. Kynä on kestävä ja sen viistomaisella muotoilulla jäljestä saa todella tarkkaa. Taupe on sävyltään puhtaan ja harmaaseen taittava ruskea, joten pelkoa punertavista kulmakarvoista ei ole! Sävy Coco sopii vaaleille kulmille.

Sarjan huulipunat ovat niin hyviä, että mikäli olet välttynyt kokeilemasta niitä, nyt olisi aika ottaa härkää sarvista kiinni! Punat jättävät huulten pinnan mattaiseksi ja ne kestävät uskomattoman monta tuntia. Kaikista kestävimmän huulimeikin saa aikaiseksi levittämällä punan alle samansävyistä huultenrajauskynää. Lempisävyihini lukeutuvat fuksia Primrose, joka tilaisuuteen sopiva Classic Red (tämä sävy pitäisi löytyä jokaisen naisen laukusta), horsmankukinnon sävyinen ja hyvin kesäinen Butterscotch sekä pronssinpunainen Copper, joka sopii erityisesti syksyyn.

Logonalta mielenkiintoisimmat ja omasta mielestäni sarjan toimivimmat tuotteet ovat kahta sävyä sisältävät Coffee ja Forest -DUO-kajalkynät.

nealsyardremedies_bathroon1536

Saat kotimaisen House of Organic -verkkokaupan tilauksista aina 10 % alennuksen koodilla yellowmood

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Green Beauty Awards 2017: Kasvojenhoito
Green Beauty Awards 2017: Vartalo & hygienia
Green Beauty Awards 2017: Meikit
Green Beauty Awards 2017: Hiukset