Kuinka tehdä maltillisen värikäs silmämeikki ja muita vinkkejä värien käyttöön

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Värikäs silmämeikki tai kirkas huulimeikki saattavat tuntua hurjilta, mutta värit tuovat piristystä ja ihanaa vaihtelua jokapäiväiseen meikkiin. Jaan tässä artikkelissa runsaasti meikkikuvia inspiraatioksi – värikäs meikki voi olla hyvinkin helposti lähestyttävä ja imarteleva, kunhan ottaa huomioon muutaman niksin.

Värit näyttävät ihanan raikkailta muiden kasvoilla, mutta omissa silmissä tai huulissa kaikki ruskeaa värikkäämpi näyttää vain olevan liikaa. Mikäli ajattelet näin, tämä artikkeli on sinulle! Ei ole nimittäin totta, että kaikista maailman ihmisistä juuri sinulle ei sopisi värikäs meikki. Kyse on ennemmin värien ja tuotteiden valinnasta, sävyjen asettelusta ja tekniikoista. Jaan tässä jutussa parhaat vinkkini imartelevaan ja pirteän värikkääseen meikkiin.

Mikäli olet jo tottunut värien käyttäjä ja rakastat sateenkaaren sävyissä hehkuvia meikkilookeja, eivät nämä vinkit ole varmastikaan sinulle. En ole tällöin oikea henkilö inspiroimaan, sillä tyylini on hyvin simppeli. Esimerkiksi YouTubesta löytyy upeita, kunnolla värikkäitä ja vahvempia meikkejä. Itse pyrin auttamaan arempia värien käyttäjiä ja tämän artikkelin meikit ovat melko maltillisia, vain ripauksella väriä. Seuraavaksi siis viisi parasta vinkkiäni värikkääseen meikkiin.

1) Valitse tummia ja pastellisia sävyjä

Sininen Silmameikki

Sinisen silmämeikin tumma versio, mukana myös harmaata pehmentämässä värikkyyttä.

Varikas Meikki Look

Pastellista pinkkiä huulilla, poskilla ja luomilla.

Mikäli haluat mahdollisimman helppokäyttöisiä värejä, älä valitse voimakaspigmenttisiä ja kirkkaita sävyjä. Sen sijaan murretut, tummat ja pastelliset sävyt näyttävät pehmeämmiltä ja ovat useimmiten vaivattomampia käyttää. Yhdistä silmämeikkiin tummaa utuista smokey eyes -fiilistä, ja värit näyttävät heti maltillisemmilta.

Varikas Meikki

Luomilla pehmeää kultaa yhdistettynä tummiin, utuisiin rajauksiin ja hempeää nudepinkkiä poskilla ja huulilla.

2) Käytä värejä pieninä ripauksina

Värikäs silmämeikki voi koostua myös ainoastaan pienistä ripauksista jotakin kirkasta. Väriä ei ole pakko levittää koko luomelle, vaan voit testata värejä pelkästään rajauksissa, silmän sisänurkassa, alaluomella… Kokeile yhdistää kirkkaampaa sävyä turvalliseen ruskeaan tai harmaaseen. Voit taputella värikästä sävyä tällöin esimerkiksi ripsien tyveen tai keskelle luomea, muuten valmiin silmämeikin päälle.

Värikkäitä luomivärejä etsiessä kannattaa kurkata ainakin Zuiin (yksittäiset napit ja duot) sekä Bohon valikoimat. Ihania pinkin ja korallin sävyjä löydät myös poskipunista, jotka sopivat mainiosti luomiväreinäkin käytettäviksi. Korennolla on muutamia kivoja kirkkaita rajauskyniä, alla olevassa kuvassa minulla sähkönsinistä sävyä Ocean.

Varikas Silmanrajaus

Kirkasta sinistä rajauksissa ja lämmintä, kevyesti oranssiin taittavaa nuderuskeaa koko luomella tuomassa kontrastia. Luomivärin voi halutessaan jättää kokonaan poiskin ja tehdä vain värikkäät rajaukset.

Pinkki Silmameikki

Tässä kahden sävyn meikissä keltaista on käytetty ainoastaan pienenä ripauksena yläripsien tyvessä. Keltainen pilkistää luomelta vain lähempää katsottuna ja tuo hauskan efektin. Pinkin luomivärin tilalla voisi olla jokin neutraalimpi sävy, mikäli toiveissa on vähemmän värikäs kokonaisuus.

3) Kirkkaat sävyt voi levittää myös kevyesti

Huulimeikki

Sama huulipuna, kaksi eri ilmettä. Vasemmalla puolella puna on levitetty vahvana kerroksena rajausten kanssa. Oikealla puolella samainen puna on ilman rajauksia ja taputeltu huulille hyvin kevyesti.

Väriä ei ole pakko levittää napista tai puikosta vahvaa kerrosta. Kokeile levittää huulipuna kevyesti taputtelemalla ja luomiväri suurella, vähän lötköllä siveltimellä maalaten, kuin laveeraisi vesiväreillä. Kirkkaalta pakkauksessaan näyttävän meikin voi hyvin asetella kasvoille kevyestikin. Niin, että saat siitä vain häivähdyksen sävyä.

Oma lempparitekniikkani silmämeikissä on tehdä perusruskea silmämeikki ja vähän kerrallaan maalata sen päälle vihreää tai violettia sävyä. Käytän tähän aina häivytyssivellintä, jonka tarkoitus ei edes olekaan napata väriä intensiivisesti. Näin saan silmiäni korostavan, hyvin pehmeän ja tyylikkään meikin, jossa on vain häivähdys väriä.

Violetti Silmameikki

Luomilla violettia laveerattuna ruskeiden sävyjen päälle.

4) Tasapainota kokonaisuus

Värien käytössä on kyse kokonaisuudesta. Sen tasapainottamalla lopputuloskin pysyy maltillisena. Värikäs silmämeikki saa loistaa, kun valitset seuraksi neutraalin sävyisen poskipunan ja huuliin vaikkapa vain kiillon. Vastaavasti taas vahva huulimeikki pääsee oikeuksiinsa kun jätät sen parina silmämeikin minimiin. Mitä useamman värin meikkiin tuot, sen värikkäämmältä kokonaisuus näyttää. Jos kasvojen joka osassa on tapahtumaa, näyttää yleisilme hyvin meikatulta. Vain yhden osa-alueen korostaminen tuo kokonaisuuteen rauhallisuutta.

Lue myös artikkelini huulipunista: Mikä on luonnonkosmetiikan paras huulipuna? Vertailussa 5 suosikkiani

Varikas Huulimeikki

Vasemmalla puolella silmissä ainoastaan ripsiväri, oikealla puolella sekin on jätetty pois.

5) Valitse värit huolella

Pehmea Varikas Silmameikki

Vihreitä silmiä korostavia punertavia sävyjä harmoniassa läpi koko meikin.

Värit pomppaavat esiin vähemmän kirjavana jos ne liittyvät johonkin (silmien sävyyn, vaatteisiin, hiusten- tai ihonsävyyn…).  Myös vastavärit toimivat usein hyvin ja niitä kannattaa hyödyntää etenkin silmämeikissä. Testailemalla löydät itsellesi helpoimmat värit, nämä ovat niitä samoja, jotka olet hyväksi havainnut myös pukeutumisessa.

Itselläni silmämeikissä toimivat hyvin esimerkiksi violetin, kuparin, kullan ja vihreän sävyt, sillä ne sopivat hienosti lämpimän vihreisiin silmiini. Sen sijaan sininen on kasvoilleni hyvin haastava ja tekee aina todella meikatun lopputuloksen. Käytän kuitenkin sitäkin, mutta oikeastaan ainoastaan pastellisena ja tummana versiona sekä rajauksissa.

Kokeilemalla löydät itsellesi vastaavat värit. Aloittaminen on kaikista helpointa miettimällä itsellesi mieluisimpia sävyjä vaatteissa. Suurella todennäköisyydellä sama värimaailma toimii myös meikissä ja voit soveltaa tämän jutun vinkkejä näihin väreihin.

Loppuun vielä muutama vähän kirjavampi meikki-idea:

Varikas Meikki

Kaksi vahvaa väriä, jotka aseteltu selkeiksi omiksi alueikseen (luomille ja huulille). Luomivärissä hyvä häivytys, jolloin se näyttäytyy pehmeämpänä. Skarppi musta rajaus tuo ryhtiä koko lookiin.

Sateenkaari Silmameikki

Luomilla useita sävyjä, jotka kuitenkin sointuvat toisiinsa. Alaluomelle rauhallisuutta tuo ainoastaan yhden värin käyttö. Koko muu meikki on raikas ja kevyt, mikä tasapainottaa yleisilmettä.

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Raikas Meikki
Piristävä ja raikas meikki kaamoksen keskelle
Edulliset Meikit
Pihistä ja panosta: meikit 1/2
Meikkivoide Kuivalle Iholle
Vertailussa meikkivoide kuivalle iholle x 5
Kulmakarvojen Meikkaus
Kulmakarvojen meikkaus – 3 helppoa tapaa