Vartalonhoito talvella – kolme askelta pehmeään ihoon

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Kuivina hiutaleina pölisevät sääret kaverinaan kiristelevä ja jopa halkeileva iho ympäri kehoa. Kuulostaako tutulta? Lämpötilan painuessa pakkasen puolelle kaltaiseni laiskat vartalonhoitajatkin viimeistään havahtuvat rasvapurkille. Esittelen tässä miniartikkelissa vartalonhoitoon kolmen askeleen rutiinin, jonka avulla ihon saa ihan oikeasti pehmeäksi – ainoa haaste on vain muistaa noudattaa sitä säännöllisesti. Aloita lukaisemalla tämä teksti!

Vartalonhoito

1) Kuori

Jos olet kuten minä, ja havahdut vartalonhoitoon vasta hädän hetkellä, on ihoa aivan yhtä tyhjän kanssa rasvailla ilman kuorintaa. Ihon pintaan juuttunut kuiva ihosolukko blokkaa kaikki hyväntahtoiset kosteutusyritykset. Kuorinta on siis must-have, jotta saat hoitotuotteet imeytymään ja vaikuttamaan. Suosittelen kuorintaa vartalon iholle, hieman omasta ihosta riippuen, noin viikon tai puolentoista välein.

Vartalokuorinta saa olla hieman reipasrakeisempi tapaus, mutta muista aina kuunnella ja tarkkailla omaa ihoasi. Tunnet ja huomaat kyllä, mikäli kuorinta on liian raffi suhteessa omaan ihoosi. Testaa esimerkiksi mielettömän ihania ja ylellisiä kotimaisen Flown kuorintoja, kuten taivaallisen tuoksuista Cardamom Rosea.

2) Vesikosteuta

Tässä kohtaa tämä vartalonhoidon rutiini eroaa totutusta. Kasvojen hoitamisesta lainattu tapa auttaa erityisesti silloin, kun kuivuus on itsepäistä sorttia, eikä meinaa ottaa kaikotakseen. Levitä välittömästi suihkun jälkeen iholle runsaasti vesikosteuttava ohut emulsio tai geeli, jonka päälle kosteuden lukitsijaksi sivellään vielä öljyisempi tuote. Joskus nimittäin pelkän öljymäisen tuotteen kanssa saattaa käydä niin, ettei iho saa siitä kaikkea tarvitsemaansa ja on itsepäisen kuiva aina vaan. Vesimäinen tuote auttaa tässä asiassa takuulla!

Oma ykkössuositukseni on Patykan ohut, geelimäinen After Sun, jonka nimeä ei kannata hätkähtää. Se on loistava kosteuttaja myös ihan ilman aurinkoakin. Talvella tämä harvoin riittää sellaisenaan käytettäväksi, mutta tarkoitus onkin ajatella tuotetta seerumina. Voit käyttää tätä yksistään aamuisin (mahtavan nopea imeytyvyys!), mutta sivele iholle iltaisin samainen tuote yhdistettynä öljypitoiseen tuotteeseen. Koska tämä on virallisesti After Sun, on sillä rauhoittava vaikutus, jota voit hyödyntää myös talven kylmyyttä vastaan kenkuttelevalle iholle.

Patyka After Sun Voide

3) Ravitse

Viimeisenä vaiheena ihoon viety kosteutus lukitaan öljypitoisella tuotteella, joka voi olla vartaloöljy, täyteläinen vartalovoide tai vartalovoi. Levitä valitsemasi tuote heti kakkosvaiheen jälkeen hieman kostealle iholle. Tämä auttaa öljymäistä tuotetta imeytymään ihoon paremmin, myös hieronta (edes ihan lyhyt!) on aina hyvä idea. Ilman öljyrikasta tuotetta ihoa on hankala (lähes mahdoton) saada pysymään pehmeänä ja joustavana. Sitä ei siis missään nimessä kannata jättää välistä.

Rakastan Neal’s Yard Remediesin aromaterapeuttisia vartalovoita, jotka ovat todella runsaita ja ravitsevia koostumukseltaan. Näissä on jotain spesiaalia niin yleisfiilikseltään kuin tehojensakin puolesta. Kaksi lemppariani ovat Womens Balance ja Aromatic. Sarjalla on myös mahtava öljy, joka on virallisesti hierontaöljy, mutta kaikessa hoitavuudessaan täydellinen ihan tavalliseksikin vartaloöljyksi.

Lue myös:

Meikkivoide kuivalle iholle x5

Neals Yard Remedies Womens Balance Body Butter

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

luonnonkosmetiikan suihkuöljy
Helpoin tapa poistaa aurinkovoide vartalolta – vertailussa suihkuöljyt x3
Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina
Shampoo
Kuinka valita itselle sopivin shampoo
Samea Iho
Samea iho? Testaa näitä heleyttäviä tehotuotteita