Talven 2022 kiinnostavimmat kosmetiikkauutuudet

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Postauksen tuotteet ovat saatu testiin maahantuojilta.

Talven 2022 uutuudet luonnonkosmetiikkarintamalla ovat herkullisia niin väreiltään, tuoksuiltaan kuin koostumuksiltaankin. Valitsin tähän artikkeliin mukaan itseäni erityisesti säväyttäneet uutuuspurkit. Mukana on monipuolinen kattaus ihonhoitoa, meikkejä sekä tuotteita hiuksille ja vartalolle.

Uutuudet 2022

Täydellisiä punaisia huulipunia

Tiedättekin jo, että rakastan Kjaer Weisin vahvapigmenttisiä ja pitkäkestoisia huulipunia. Ei siis liene yllätys, että sarjan uudesta Red Edition -kokoelmasta kaksi sävyä päätyi tälle parhaiden uutuuksien listalle. Löysin myös uuden lempparipunaisen! Sävy Confidence on sanalla sanoen mieletön. Se on superkirkas, kevyesti koralliin taittava punainen, joka imaisee itseensä kaiken huomion. Upea ja uniikki sävy, joka sopii vahvojen punien ystäville.

Toinen lempparini uutuuksista on sävy Fearless, joka on aavistuksen tummempi ja viileämpi punainen, jossa on kaunis, hyvin kevyt kultaan taittava hehku. Tuo hehku on niin hienovarainen, että sitä hädin tuskin huomaa, mutta se tuo sävyyn kuitenkin sitä jotain. Tämä puna on mielestäni arvokkaan ja juhlavankin näköinen huulilla.

Kjaer Weis Huulipuna

Confidence – Fearless

Hyvän mielen kotimainen Djusie

Uusi kotimainen Djusie on aivan ehdottomasti ansainnut paikkansa tällä listalla. Värikkäät pakkaukset ovat jotain täysin ennennäkemätöntä ja tinkimätön suhtautuminen oikeasti ihoon vaikuttaviin raaka-aineisiin ansaitsee hatunnoston. Instagramistani @strawberryemmi löytyy tarkempi arvio sarjasta Uutuudet -kohokohdan alta. Tässä vähän tiivistelmää:

Liquid Silk Cleansing Oil on suosikkini tuotteista ja tästä voin jo nyt sanoa, että se jää varmuudella myös pidempiaikaiseen käyttööni. Koostumus on täydellinen, jotta voin suositella sitä kaikille ihotyypeille – tarpeeksi ohut ja puhdistavan tuntuinen rasvaisemmalle iholle ja toisaalta tarpeeksi runsas myös kuivan ihon tarpeisiin. Meikki lähtee vaivatta, tuote huuhtoutuu täydellisesti vedellä pois ja keskivahva, mm. jasmiinista ja limestä koostuva pirteä tuoksu on ihana.

Ainoastaan rutikuivalle ja kiristävälle iholle suosittelen (etenkin näin talvella) mieluummin tuotteen, josta jää hieman öljyhuntua iholle. Huippu tällainen öljy on tuhti Novexpertin Cleansing Oil.

Acid Bloom Balancing Essencessä on raaka-aineista johtuen hyvin omaleimainen, etikkainen tuoksu, joka ei ole mieleeni, mutta se haihtuu onneksi todella nopeasti eikä jää häiritsemään. Koostumus on täyteläistä ja imeytyy hyvin. Iho jää oikein mukava ja napakka tunne, mutta oma janoinen ihoni jää selkeästi kaipaamaan vielä lisää nesteytystä.

Olen käyttänyt testimielessä nyt jonkin aikaa Djusien tuotteita kolmistaan, ilman muita purkkeja ja huomaan ihon tarvitsevan näin talvella ainakin vielä vesiseerumin. Vaikka ihotyyppini on rasvainen, kaipaa ihoni huomattavan paljon vesikosteutusta ja minulla onkin normaalisti aina kosteuttava seerumi käytössä. Sen lisään nytkin hoitoa tukemaan. Mikäli Djusie kiinnostaa ja hankit edullisemman Full Bloom Boxin (joka sisältää kaikki kolme tuotetta), kannattaa kuitenkin kokeilla noin parisen viikon ajan, riittäisikö kolmikko sellaisenaan kosteuttamaan. Monille varmasti riittää! Ihoja ja tarpeita on kuitenkin niin erilaisia, että hoitoa voi täydentää seerumilla tai voiteella, mikäli siltä vielä muutaman viikon jälkeen tuntuu.

Suurin vaikutus Acid Bloomilla on ollut sen rauhoittavuus ja tasapainottavuus – efekti on jopa hämmentävän voimakas! Samaa olen kuullut myös muilta ja suosittelenkin tätä kasvovettä (tai hoitonestettä, miten haluatkaan sitä kutsua) erityisesti epätasapainoiselle, kiukuttelevalle ja jopa reagoivalle iholle. Se on omiaan myös samealle iholle kirkastamaan. Todella mielenkiintoinen tuote, joka voi parhaimmillaan olla hyvinkin tehokas!

Djusie Kokemuksia

Fruit Glaze Vitalizing & Brightening Facial Oilin koostumus on ihan loistava. Se sisältää lähes puolet yhtä lemppariainesosaani, skvalaania, joka on tuttu mm. rakastamastani Bybin Bakuchiol Boosterista. Skvalaanin ansiosta Fruit Glazen koostumus on ohut ja todella miellyttävä, se imeytyy vauhdilla ja jättää ihon pehmeäksi, eikä yhtään rasvaiseksi. Aion luultavimmin jatkossa käyttääkin tätä nimenomaan aamuisin.

Öljyn ainesosat ovat huiput aina valittuja eteerisiä öljyjä myöten. Niiden perusteella vaikutuksen ihossa pitäisi olla kirkastava ja tasapainottava, mahdollisesti myös ihonsävyä ja mm. pigmenttiläiskiä tasoittava.⁠ Tämän näen sitten pidemmällä aikavälillä, mutta ihonsävy on kyllä Djusien käytön myötä ollut hyvin tasainen. Suosittelen tätä öljyä erityisesti siis meikinalusöljyksi etenkin rasvaiselle ja sekaiholle sekä samealle ja epätasaisen sävyiselle iholle.

Kokonaisuudessaan Djusie on sen verran mielenkiintoinen tapaus, että ehdottomasti voin suositella sitä kaikille luonnonkosmetiikan ystäville. Parhaan käsityksen saa tosiaan Full Bloom Box -setillä, joka sisältää kaikki kolme tuotetta. Jos haluat kokeilla ensin vain yhtä, testaa Liquid Silk Cleansing Oil, se on mielestäni näistä kolmesta takuuvarmin ja ihanin!

Suojaa ja pitoa hiustenmuotoiluun

Seuraavana listalle pääsevät Four Reasonsin Nature-linjan Hair Spray ja Heat Protection Spray, jotka eivät itseasiassa ole varsinaisesti aivan uunituoreita nekään (nämä lanseerattiin loppukesästä), mutta en ollut ennättänyt testaamaan niitä aiemmin. Hair Spray kohosi välittömästi suosikikseni monikäyttöisyytensä ansiosta. Sitä voi nimittäin käyttää sekä valmiin kampauksen kiinnittämiseen että esimerkiksi kihartimen kanssa kiharoiden pohjalle tuomaan pitoa.

Lakassa on lämpö- ja kosteussuoja ja pito on mallia keskivahva (purkin kyljessä lukee strong, mutta mielestäni se on vähän liioittelua…). Itse ehkä tykkäisin, jos tuotteessa olisi jokin mieto tuoksu. Monia saattaa kuitenkin miellyttää lakan hajusteettomuus, useilla muilla sarjoilla kun luonnonkosmetiikan hiuslakkojen tuoksut ovat hyvinkin yrttisiä. Four Reasonsin Hair Spray on helppo monitoimivalinta, jota suosittelen erityisesti hiuksiaan kihartaville – juuri kiharan kaveriksi tämä on erityisen huippu.

Four Reasons Uutuudet 2022

Mietin hetken, nostanko tähän juttuun lainkaan sarjan lämpösuojasuihketta, mutta päädyin kuitenkin ottamaan sen mukaan. Lämpösuojasuihkeita kun on luonnonkosmetiikassa edelleen niin minimaalisen vähän ja tämä on oikein kelpo tuote. Ainoa mutta on, että suihke on ainesosiltaan lähes identtinen Hair Sprayn kanssa. Lisänä lämpösuojassa on kasviproteiinia ja koostumus taitaa olla hieman kevyempi, vaikka pitoa tämäkin kyllä antaa.

Oma valintani on Hair Spray, jolla pärjää mainiosti yksinkin, eikä kahdelle erilliselle tuotteelle ole tarvetta. Lämpösuojasuihke tulee kuitenkin kyseeseen silloin, jos sinulla on jo olemassa jokin toinen lakka ja kaipaat puhtaasti lämpösuojaa tai mikäli et käytä lakkaa.

Lämpösuojissa suosikkini on edelleen Gyadan voidemainen tuote, joka on lyömätön sileään ja suoraan hiustyyliin. Kiharoiden alle ja ohuille hiuksille suihke on kuitenkin monesti parempi. Siksi on tosi kivaa, että luonnonkosmetiikassa on nyt siihenkin erinomainen vaihtoehto. Ominaisuudet Four Reasonsin suihkeessa ovat samat kuin lakassakin eli tuote on hajusteeton ja antaa lämpösuojan lisäksi myös kosteussuojan.

Huumaavan ihania tuoksuja vartalolle

Melvita Hands & Nails Beautifying Jelly singahti välittömästi käsituotteiden listallani kirkkaimpaan kärkijoukkoon. Melvitan jelly on todella uniikki tuote, jollaista en ollut jotenkin edes ajatellut olevan. Sen nerous paljastui kuitenkin heti ensimmäisellä käyttökerralla. Beautifying Jelly on kirjaimellisesti ihoa kaunistavaa, sen raikas geelikoostumus saa ihon näyttämään heti tasaisemmalta ja se häivyttää hilseilevää kuivuutta näkyvistä.

Tuoksu on superihana pehmeä aprikoosi, tässä on jotain koukuttavaa! Ainesosaluettelo on ilo silmälle kasviöljyineen ja  glyseriineineen. Sen huomaa myös voiteen tehossa – tämä oikeasti kosteuttaa ja pehmentää ihoa. Vaikutus ei ole näin kevyessä tuotteessa tietenkään yhtä voimakas kuin täyteläisemmissä tuotteissa, mutta se ei olekaan tämän juju. Tuotteen nerokkuus piilee sen välittömästi ihoon imeytyvässä koostumuksessa, jota voi ihan aidosti lisäillä päivän mittaan niin usein kuin tarvitsee. Mikään muu käsituote ei imeydy samalla lailla. Yöksi kannattaa levittää sitten jokin tuhdimpi voide, kuten tämän talven löytöni, Alga Cicosan käsivoide.

Pakkaus on söpö, käsilaukkukokoinen 30 ml tuubi, joka on kuitenkin yllättävän riittoisa. Ohut koostumus levittyy helposti eikä sitä tarvita kerrallaan paljoa. Alle 9 euron hinta on edullinen tästä timantista, ostan ihan ehdottomasti jatkossakin.

Melvita Hands Nails Beautifying Jelly

Neal’s Yard Remediesin loppusyksystä lanseeratut Women’s Balance -uutuudet pääsivätkin jo toimestani Yellow Moodin Green Beauty Awardseihin eli vuoden parhaimpien purnukoiden joukkoon.⁠ Palkitsin Women’s Balance Body Butterin parhaana vartalovoina ja saman tuoksuisen Shower Oilin parhaana suihkuöljynä.

⁠Women’s Balancen tuoksuseos koostuu patsulista, geraniumista, ruususta sekä frankincensestä. Se on rauhoittava sekä tasapainottava ja sopii nimestään huolimatta mainiosti aivan kaikille. Tuoksu on omiaan erityisesti talveen, samaten tuotteet itsessään. En voisi kuvitellakaan käyttäväni näin tuhtia vartalovoita kesällä, mutta juuri talveen ylellisen runsas koostumus ja aromaterapeuttisen rauhoittava tuoksu sopivat täydellisesti.⁠

Voi itsessään on taattua NYR-laatua kaikessa ravitsevuudessaan. Taltuttaa takuulla kuivimmankin ihon! Sivelen voin illalla lämpimän suihkun jälkeen sääriin sekä laajasti ylävartaloon, jotta tuoksutan sen mahdollisimman hyvin itse. Tämä on muuten yksi stressaavien aikojen rentoutuskeinoistani⁠. Voi on loistava myös käsi- ja jalkavoiteena.

Neal’sin suihkuöljyt ovat luksusta, joiden kanssa ei tarvitse pelätä rasvaista tai öljyistä fiilistä, ne huuhtoutuvat helposti vedellä. Suihkuöljy on jokaisen kuivaihoisen must-have, ero geeliin on valtava! Suihkuöljy sopii talven lisäksi erinomaisesti myös kesään, öljy on nimittäin mitä parhain aurinkovoiteen poistaja.

Neals Yard Remedies Womens Balance

Lisää uusia meikkisävyjä

Punaisten huulipunien lisäksi meikkirintamalla on tapahtunut muutakin. Lily Lolon luomiväripaletin uutuussävy On the Rocks hurmasi kauniin punertavilla ja kuparisilla sävyillään. Suurin osa napeista on sävymaailmaltaan lämpimiä, mutta joukossa on myös pari viileämpääkin tapausta. Tämä julkaistiin juuri pikkujouluaikaan ja moni saattoikin hankkia paletin kyseisiä juhlia varten. Nämä sävyt näyttävät upeilta kuitenkin mihin vuodenaikaan vaan. Niissä on keväistä fiilistä, toisaalta myös kesän paahteisuutta ja syksyn ruskaankin ne sopivat.

Pidän kovasti Lily Lolon paleteista, sillä niiden pigmentti ei ole älyttömän vahva. Äkkiseltään sen luulisi olevan huono asia, mutta se itseasiassa kääntyy palettien vahvuudeksi, niin helppo sävyjä on yhdistellä toisiinsa ja häivyttää. Näillä onnistuu myös vähän tottumattomampikin meikkaaja!

Lily Lolo On The Rocks

Kotimaisen Korennon uusi silmänrajauskynä on koostumukseltaan mieleeni. Sopivan pehmeä, muttei liian! Kynällä on helppo piirtää ihoon, mutta se ei ole kuitenkaan niin pehmoinen, että levähtäisi heti. Omalla ihollani kynä on pysynyt oikein hyvin. Valitsin sävyksi syvän metsänvihreän Forestin, joka osoittautui nappivalinnaksi vihreille silmilleni. Tämä näyttää varmasti upealta myös esimerkiksi ruskeiden silmien parina. Sävy on tumma, mutta selkeästi pehmeämpi kuin musta. Kaukaa sitä ei edes huomaa vihreäksi, niin hienostunut sävy on. Taidanpa hankkia muitakin sävyjä – ainakin merensininen Ocean houkuttelisi kevättä ja kesää silmällä pitäen.

SOS-apua epäpuhtaalle iholle

Evolve True Balance Sos Mask

Evolven True Balance SOS Mask on tarkoitettu epäpuhtaalle iholle ehkäisemään ihon tukkeutumista. Naamion täyteläinen koostumus kuorii ihoa samalla hyvin kevyesti (ilman rakeita). Tykästyin tähän kovastikin, nimenomaan kuurina käytettäväksi pari kertaa viikossa. Silloin ihoa rauhoittavan ja tasapainottavan vaikutuksen alkaa huomaamaan! Mikään yhden käyttökerran maaginen taikapurkki tämä ei ole, vaan parhaimmillaan suht tiheään ja säännöllisesti käytettynä.

Naamio sopii mielestäni parhaiten käytettäväksi ajanjaksona, kun iho tuntuu erityisen tukkeutuvalta ja mahdollisesti hieman ärtyisältäkin. Esimerkiksi stressaantuneelle iholle tämä on oikein hyvä. Suuri plussa naamiolle siitä, että se ei kuivata ihoa lainkaan ja tuntuu muutenkin melko lempeältä. Vaikka sinulla olisi siis pintakuiva epäpuhdas iho, uskallan suositella tätä. Tässä on jotain koukuttavaa ja ostaisin välittömästi lisää, mikäli minulla ei olisi odottamassa noin miljoona muuta naamiota, tykkäsin siis hyvin paljon.

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

piu

Ihania sävyjä Lily Lolon luomiväreissä.
Näin vanhemmiten ei tule enää käytettyä luomiväriä, kun ne mielestäni vanhentaa. (toive: vanhemman / aikuisen naisen meikki postaus olisikin kiva). Neal’s Yard Remediesin tuotteet ovat ihan parhaita, mikään ei voi mennä niissä pieleen 😊
Djusien tuotteet tilasin silkasta uteliaisuudesta. Saa sitten nähdä jääkö käyttöön vai siirrynkö vanhoihin hyviin.

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Kiitos juttutoiveesta, otan sen ylös! NYR on myös mun mielestä semmoinen takuuvarma sarja, josta on ihanaa olla käytössä aina vähintään yksi tai pari juttua! Itsellä ne on usein vartalotuotteita ja myös Wild Rose AHA Toner on muodostunut itselle vakkarituotteeksi, mihin on aina kiva palata.

Olisi hauskaa kuulla mitä tykkäät Djusiesta pidemmällä aikavälillä, että kolahtaako jokin niistä erityisesti ja hankit uudemmankin kerran :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Syksyn Uutuudet
Syksyn 2021 kiinnostavimmat kosmetiikkauutuudet
Raikas Meikki
Piristävä ja raikas meikki kaamoksen keskelle
Paras Seerumi Epapuhtaalle Iholle
5 x Paras seerumi epäpuhtaalle iholle
Kuiva Paanahka
Opas hiustenhoitoon talvella – näillä vinkeillä kuivat hiukset ja hilseilevän kuiva päänahka elpyvät