Mikä on paras misellivesi? Vertailussa 6 vaihtoehtoa erilaisille ihoille

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Misellivesi eli puhdistusvesi sopii moneen tarkoitukseen osaksi ihonhoitorutiinia. Kerrataan tässä artikkelissa, miten ja milloin misellivettä kannattaa (ja ei kannata!) käyttää. En suosittele sitä esimerkiksi lainkaan meikin poistamiseen. Vertailen ja arvioin jutussa kuutta erilaista vaihtoehtoa. Toivon, että vertailun avulla löytyy juuri sinulle paras misellivesi, joka vastaa ihotyyppiäsi ja tarpeitasi kaikista sopivimmin.

Misellivesi Luonnonkosmetiikka

Mikä ihmeen misellivesi?

Misellivesi, tai micellar vesi, on nestemäinen kasvojen puhdistaja, jota käytetään vanulapun avulla. Misellivedellä kostutetulla vanulapulla pyyhitään kasvot läpi. Kasvoja ei tarvitse huuhdella, vaan voit siirtyä suoraan muihin hoitotuotteisiin.

Misellivesi loistaa aamuputsarina, mukana reissuissa sekä meikittömän ihon puhdistuksessa. Misellivesi on hyvä valinta omaan rutiiniin lähes kaikille ihoille. Sitä kannattaa testata aivan erityisesti, mikäli oma iho ei syystä tai toisesta erityisemmin välitä vesipesusta. Misellivesi voi hyödyntää esimerkiksi atoopikkojen ihonpuhdistusta.

En missään nimessä suosittele sitä kuitenkaan päivittäiseen käyttöön meikinpoistoon. Misellivesi ei ole siihen tarkoitukseen tarpeeksi tehokas. Misellivesi ei myöskään riitä poistamaan aurinkovoidetta. Puhdistusöljy on niin ylivertainen meikin ja aurinkosuojan poistaja, ettei misellivettä kannata edes harkita tähän. Lue vertailuni parhaista öljyputsareista: Vertailussa puhdistusöljy x 6 – poimi paras tuote omalle ihotyypillesi.

Mitä on misellivesi?

Misellivesi on koostumukseltaan vesipohjainen ja sisältää usein veden lisäksi myös kosteuttavia ainesosia. Mukana voi olla esimerkiksi kasvovesistäkin tuttuja kukkaisvesiä, glyseriiniä sekä vaikkapa aloe veraa. Puhdistavaa vaikutusta varten joukkoon on lisätty myös jotakin pesevää ainesosaa (tai useampaa), joka tekee eron kasvoveden ja miselliveden välille.

Hyvin formuloitu misellivesi puhdistaa, mutta pesevyys ei ole kuitenkaan liiallista. Koska tuote jää kasvoille, on parhaisiin misellivesiin valittu mahdollisimman lempeät puhdistavat raaka-aineet. Myös misellivesi voi olla iholle kuivattava, mikäli siinä on liian voimakkaat pesevät ainesosat, eikä kosteuttavuutta ole lisätty.

Parhaat Misellivedet

Misellivesi vai kasvovesi?

Monet mieltävät kasvoveden ja miselliveden rinnakkaistuotteiksi, vaikka ne eivät sitä oikeastaan siis ole. Valitse misellivesi, kun haluat ensisijaisesti puhdistaa ihon. Kasvovesi sopii puolestaan kosteuttamaan. Hoitavimmat misellivedet ajavat samalla myös kasvoveden asemaa. Kaikista mieluiten käytä kuitenkin miselliveden jälkeen vielä vaikkapa muutama painallus suihkepulloon pakattua kosteuttavaa kasvovettä, etenkin talvisin.

Miselliveden käyttö

Miselliveden käyttö on hyvin helppoa: annostele tuotetta vanulappuun (tai sen kestoversioon) ja pyyhi kasvot huolellisesti läpi. Voit jatkaa hoitoa suoraan muilla tuotteilla eli älä huuhtele ihoa välissä. Kasvoja ei ole myöskään pakko huuhdella ennen miselliveden käyttöä, eli voit käyttää misellivettä kokonaan ilman vettä. Tästä syystä misellivesi on kätevä tuote etenkin reissuun.

Jokapäiväiseen arkeen misellivesi sopii mielestäni parhaiten aamukäyttöön. Sitä voi käyttää myös kaksoispuhdistuksen toisena vaiheena. Poista ensin meikit (mieluiten siis puhdistusöljyllä) ja pyyhi iho sen jälkeen misellivedellä viimeistelläksesi puhdistuksen.

Mikäli et meikkaa, voit periaatteessa käyttää misellivettä myös ainoanakin putsarina. Mielestäni se on aivan joka päivä käytettäväksi kuitenkin hieman turhan kevyt. Suosittelenkin misellivettä mieluiten esimerkiksi puhdistusmaidon rinnalla käytettäväksi. Itse käytän misellivettä ainoana iltaputsarina silloin, kun olen oleillut meikittä lähinnä vain kotioloissa.

Misellivesi on loistava apu myös salikassiin. Suosittelen treenaamaan mieluiten ilman meikkivoidetta (joka ei ole paras yhdistelmä hien kanssa, etenkään helposti tukkeutuvalla iholla). Mikäli treenaat töiden jälkeen, voit pyyhkäistä misellivedellä ihon poistaaksesi meikkivoiteen. Halutessasi voit jättää silmämeikin ja vaikkapa kulmakarvat paikoilleen. Treenin jälkeen kasvot kannattaa puhdistaa kunnolla puhdistusöljyllä, -maidolla tai lempeällä geelillä.

Misellivesi Kaytto

Mikä on paras misellivesi? Vertailussa 6 hyvää vaihtoehtoa

Jättipullollinen raikasta puhdistajaa

Hävikkihedelmiä hyödyntävän Pulpe De Vien Ô Ma Douce misellivesi on oma tämän hetken lempparini. Suureen 400 ml pulloon pakattu raikas puhdistusvesi hoitaa hommansa moitteetta. Tuotteessa ei sinänsä ole mitään kovin erikoista, se onkin toisaalta juuri ehkä tämän viehätys. Huomattavan edullinen, riittoisa ja mikä tärkeintä, toimiva – arjen luottotuote.

Koostumus sisältää kurkkua ja aloe veraa ja tuntuu raikkaalta iholla. Puhdistusteho on sopiva, eikä tuote kuivata ihoa. Vaikutus on kevyesti kosteuttava. Ei kaikista hoitavin, mutta iho jää kuitenkin miellyttävän tuntuiseksi. Tuoksu on suht mieto ja oikein hyvä, vähän virkistäväkin. Purkki on aika arkinen, mutta muuten tämä on mielestäni täydellinen peruskäyttöön. Kokonaisuus sopii laajasti monille ja onhan tämän hinta aivan omaa luokkaansa kaikessa edullisuudessaan.

Plussat ja miinukset – Pulpe De Vie misellivesi:

+ jättikokoinen ja kauan käytössä kestävä pullo

+ erittäin edullinen hinta, koko joukon selkeästi halvin

+ suht mieto ja miellyttävän raikas tuoksu

+ ei kuivata, kosteuttaa kevyesti

+ puhdistaa hyvin

+ iho jää ihanan raikkaaksi

– ei pitäisi kirvellä silmänympärysiholla

– purkki ei ole erityisen kaunis

– iso pullo vaatii reilusti tilaa peilikaapista

Suosittelen eniten: edullista perustuotetta etsivälle

Kurkkaa Pulpe De Vien misellivesi tästä

Paras misellivesi tasapainottamaan sekaihoa

Absolutionin L’Eau Soir et Matin misellivesi eroaa tämän jutun verrokeista kaikista eniten. Siinä missä muut puhdistusvedet sisältävät hoitopuolelta lähinnä kosteuttavia raaka-aineita, on Absolution lisännyt mukaan myös ihoa tasapainottavia ja uudistaviakin ainesosia. Vaikutus on siis kaikista monipuolisin. Tämän kanssa ei välttämättä tarvita erillistä kasvovettä, riippuen toki kovasti omasta ihostasi ja miselliveden käyttötarkoituksestasi. Tiedänpä useita, jotka käyttävät tätä aamuisin korvaamaan sekä erillisen puhdistustuotteen että kasvovedenkin.

Puhdistusteho on erinomainen, mutta annan miinusta tuotteen soveltuvuudesta silmänympärysiholle. Se saattaa nimittäin kirvellä, mikäli silmäsi ovat herkät. Vaikka en suosittelekaan misellivettä meikinpoistoon, totean kuitenkin tämän olevan tehokkaimmasta päästä sen suhteen. Silmämeikinkin tuote poistaa misellivedeksi hyvin, joskin riippuu siis omista silmistäsi kuinka hyvin tai huonosti tämä soveltuu silmänympärysihollesi.

Pakkaus on mielestäni loistava, samanlainen kuin joissakin kynsilakanpoistoaineissa. Vanulappu asetetaan pakkauksessa olevan ”lautasen” päälle, jota painamalla misellivettä annostuu lapulle sopiva määrä. Tiedän kuitenkin myös täysin vastakkaisiakin mielipiteitä pakkauksen kätevyydestä… Minusta se on kuitenkin ihanan helppo ja nopea!

Absolutionin misellivesi sopii parhaiten sinulle, joka toivot tuotteen olevan vähän enemmän kuin ”perushyvä”. Monipuoliset ainesosat tuovat lisäarvoa kaikista eniten erityisesti sekaiholle ja rasvaiselle ihotyypille, sopii kuitenkin mainiosti muillekin.

Plussat ja miinukset – Absolution misellivesi:

+ monipuoliset ainesosat, sisältää myös ihoa tasapainottavia ainesosia

+ hoitotehojen puolesta voi ajaa jopa kasvovedenkin asiaa

+ puhdistaa erittäin hyvin

+ ihoon jää todella hoidettu tunne

+ tuoksu on hieman yrttinen, mutta raikas

+ purkki on mielestäni kätevä

– purkki ei ole kaikkien mielestä kätevä

– ei paras misellivesi silmänympärysiholle

– hinnaltaan arvokas, toisaalta raaka-aineet ovat laadukkaat ja purkki riittoisa

Suosittelen eniten: sekaiholle ja rasvaiselle iholtyypille, monipuolista hoitovaikutusta toivovalle

Kurkkaa Absolutionin misellivesi tästä

Taattua laatua Evolvelta

Evolven Deep Clean misellivesi on kokonaisuutena todella toimiva. Pienellä satsauksella verrattuna jutun edullisimpiin tuotteisiin saa monipuolisemman kattauksen kosteuttavia ainesosia – hyvä uutinen etenkin kuivemmille ihoille. Tuote sopii yleensä hyvin myös herkälle iholle, mutta muistathan aina sopivuuden olevan täysin tapauskohtaista.

Tuote on pakattu pumppupulloon ja on makuasia mitä siitä miselliveden kohdalla tykkää. Minusta se on tällaisiin nopeakäyttöisiin tuotteisiin hyvä valinta. Puhdistusteho on tässäkin tuotteessa enemmän kuin kohdillaan. Iho pysyy silti pehmeänä, kiitos reippaalla kädellä koostumukseen lisättyjen kosteuttajien. Tuoksu on Evolvelle tyypilliseen tapaan miellyttävä.

Kokonaisuus on tässä erinomainen ja hinta suht linjassa tuotteen kanssa, ehkä aivan aavistuksen kallis. En tiedä onko laatuero edullisimpiin vaihtoehtoihin aivan niin iso – se on jokaisen itse päätettävissä. Mikäli tykkäät Evolven muistakin tuotteista, on tämä melko varma valinta!

Plussat ja miinukset – Evolve misellivesi:

+ monipuolisesti kosteuttavat ainesosat

+ hyvä putsausteho

+ miellyttävä tuoksu

+ purkki on tyylikkään simppeli ja näyttää kylppärissä kivalta

+ nopeakäyttöinen pumppupullo

– pumppupullo ei ole kuitenkaan kaikkien mieleen

– aavistuksen hintava verrattuna moneen muuhun

Suosittelen eniten: Evolve-faneille sekä kaikille, jotka etsivät laadukasta vaihtoehtoa, joka on perustuotetta hieman hoitavampi

Kurkkaa Evolven misellivesi tästä

Ruusu Kukka

Mádara misellivesi hurmaa kosteuttavan lempeällä koostumuksellaan

Mádaran misellivesi vakuuttaa ainesosillaan. Mukaan on ujutettu ruusun kukkaisvettä, muutamaa kasviuutetta sekä monipuolinen kosteuscocktail sisältäen hyaluronihappoa, natrium-PCA:ta, glyseriiniä sekä ksylitolia. Koostumuksessa on myös runsaasti aloe veraa. Kokonaisuus muodostuu lempeän hoitavaksi ja tätä suosittelen ykkösvaihtoehtona herkälle iholle. Erinomainen valinta myös kuivalle iholle!

Tuoksu on neutraali ja mieto – ei ärsytä, joskaan ei toisaalta aiheuta suurempia riemunkiljahduksiakaan. Plussaa kahdesta eri kokovaihtoehdosta. 100 ml sopii mukaan matkalle sekä harvoin misellivettä käyttäville. 400 ml on puolestaan edullisempi vaihtoehto päivittäiseen käyttöön.

Plussat ja miinukset – Madara misellivesi:

+ mahtava ainesosalista sisältäen monipuolisesti kosteuttavia raaka-aineita

+ kosteuttava vaikutus, iho jää silti raikkaaksi

+ sopii laajasti monille ja on mahdollisesti paras misellivesi myös herkälle iholle (tämä toki tapauskohtaista, kuten aina herkän ihon kanssa)

+ ei pitäisi kirvellä silmänympärysiholla

+ neutraali tuoksu

+ simppelin kaunis pullo

+ 100 ml pullo on hyvä valinta misellivettä silloin tällöin käyttäville sekä reissukäyttöön

+ saatavilla myös isompi koko (400 ml), joka tulee päivittäisessä käytössä edullisemmaksi

– hinta on pienessä pullokoossa hieman kalliin puoleinen

Suosittelen eniten: herkkä- ja/tai kuivaihoisille

Kurkkaa Mádaran misellivesi: 100 ml ja 400 ml

Taika misellivesi on kotimainen arjen luottotuote

Taika misellivesi on kotimainen, erittäin toimiva perustuote. Mitään erityisen ylellistä tai ihmeellistä tässä ei ole, mutta perusvarman puhdistajan tästä kyllä saa itselleen, vieläpä edulliseen hintaan.

Koostumukseen on lisätty koivunmahlaa ja ksylitolia, jotka tuovat sen verran hoitavuutta, ettei tuote kuivata ihoa. Mikään superkosteuttava tämä ei kuitenkaan siis ole. Tykkään tästä itse kovasti, lopputulos on nimittäin oikein raikas ja puhdas. Kaikin puolin hyvä perusvalinta kotimaisuutta arvostaville.

Plussat ja miinukset – Taika misellivesi:

+ todella toimiva perustuote

+ ei kuivata

+ miellyttävä tuoksu

+ kotimainen

+ purkki on helppo ja nopea käyttää

+ sopiva hinta

– vähän arkinen kokonaisuudessaan

Suosittelen eniten: kotimaisuutta arvostavalle, helppoa perustuotetta etsivälle

Kurkkaa Taika misellivesi tästä

Mikäli haluat oppia valitsemaan omalle ihollesi sopivat hoitotuotteet ainesosien perusteella (ei siis ainoastaan kauniin pullon tai kivan tuoksun – näillä asioilla on hyvin vähän tekemistä ihonHOIDON kanssa), toivotan sinut tervetulleeksi INCI-kurssilleni. Opetan sinulle muutamissa tunneissa kaiken, mitä sinun tarvitsee ymmärtää kosmetiikan ainesosalistoista, jotta voit jatkossa kurkata mitä tuote ihan oikeasti sisältää ja onko se yhtään sellainen, mitä mainos antaa ymmärtää ja millaista olet etsimässä. Lue kurssista lisää tästä!

Ruusuinen puhdistaja kuivalle iholle

Melvitan ruusuinen misellivesi on nautiskelijan valinta. Ihana ruusuinen tuoksu poikkeaa selvästi jutun muiden purkkien tuoksuista, jotka ovat lähinnä raikkaan neutraaleja ja keskenään suurelta osin aika saman henkisiä. Melvitassa on jopa pieni ripaus ylellistä fiilistä, jota muista misellivesistä selkeästi puuttuu.

Tämä on ehkäpä se paras misellivesi kuivalle iholle ja muillekin ihotyypeille etenkin talveen. Mikäli ruusu ei kuulu suosikkeihisi, valitse Mádaran niin ikään kosteuttava vaihtoehto.

Plussat ja miinukset – Melvita misellivesi:

+ ihana ruusuinen tuoksu

+ hoitava koostumus, sopii mielestäni erityisen hyvin talveen

+ kokonaisuudessa on pientä ylellisyyttä, jota ei muissa mainitsemissani misellivesissä ole

+ sopiva hinta

– Melvitan saatavuus on Suomessa vähän heikko

Suosittelen eniten: kuivalle iholle, ruusuntuoksun ystäville

Kurkkaa Melvitan misellivesi tästä

Lue myös muita tuotevertailuja:

Mikä on luonnonkosmetiikan paras huulipuna? Vertailussa 5 suosikkiani

Vertailussa puhdistusmaito x 6 – poimi paras tuote omalle ihotyypillesi

Vertailussa meikkivoide kuivalle iholle x 5

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

kukkis

Paras ikinä kokeilemani misellivesi on ollut sanahirviö 😊 Neal's Yard Remedies Sensitive Comfort + Hydrate Micellar.
Useamman pullon jo käyttänyt.

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Tuo onkin myös oikein hyvä tuote :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Puhdistusoljy
Vertailussa puhdistusöljy x 6 – poimi paras tuote omalle ihotyypillesi
Paras Luonnonkosmetiikka 2023
Green Beauty Awards Summer Edition 2023: Kasvotuotteet
Paras Huulipuna
Mikä on luonnonkosmetiikan paras huulipuna? Vertailussa 5 suosikkiani
Kasvooljy
Kasvoöljy vai -balmi? Mitä eroa niillä on ja miksi ne ovat ihonhoidossa tarpeellisia