Ajankohtaiset meikkivinkit arkeen ja katsaus meikkiuutuuksiin

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic

Kokosin tähän artikkeliin inspiraatiota sekä ajankohtaiset meikkivinkit arkeen (tai juhlaankin!). Rennon kesälookin jälkeen pieni ryhtiliike meikkauksessa piristää koko olemusta. Valitsin juttuun mukaan paahteisia kinuskin ja kahvin sävyjä, ripauksella säihkettä. Kuka sanoi, ettei myös arkeen sopisi pieni kimallus? Tuotetärppeinä on sekä monivuotisia luottopurkkejani että mainioiksi osoittautuneita uusia tuttavuuksia.

Meikkivinkit Syksyyn

Avainasemassa meikkipohjan suhteen on ihon tasaisuus ja samanaikainen luonnollisuus. Fokus on pitkäkestoisuudessa, jotta meikistä ei tarvitse huolehtia kesken työpäivän. Kesäisestä fiiliksestä muistuttava aurinkopuuteri tuo elävyyttä ja lämpöä tasasävyiselle iholle, voidemainen poskipuna taikoo raikkautta.

Kulmakarvat saavat olla kevyen ryhdikkäät – ne skarppaavat helpolla tavalla koko ilmeen. Ajankohtaiset ruskean eri sävyt toistuvat niin silmämeikissä kuin huulillakin. Mikäli mukaan ujuttamani kimallus tuntuu arkeen liialliselta, voit hyödyntää samaista meikkiä myös juhlissa. Nämä meikkivinkit taipuvat moneen ja voit valita niistä omiin tarpeisiisi sopivimmat.

Meikkivinkit

Pitkäkestoinen, luonnollisen hehkuva meikkipohja

Kesän jäljiltä iho on kiva pitää luonnollisen näköisenä. Ehkäpä hieman enemmän tasaisuutta ja peittävyyttä on kuitenkin paikallaan verrattuna rentoon kesämeikkiin.

Aloitetaan yhdellä parhaista meikkiuutuuksista, mitä olen pitkään aikaan testannut. Mádaran SKINONYM Semi-Matte Peptide Foundation on mitä täydellisin meikkivoide syksyn arkimeikkiin. Se kestää loistavasti koko päivän siistin näköisenä (poikkeuksellista omalla rasvaisella ihotyypilläni!), peittää oikein mukavasti sekä tekee ihosta luonnollisen kauniin.

Voiteen nimessäkin mainittu semi-matte kuvaa lopputulosta mielestäni hyvin. Ihosta ei tule rasvaisen kiiltävä, mutta ei myöskään mattainen. Lopputulos riippuu toki paljon myös omasta ihotyypistä sekä voiteen alle käytetyistä tuotteista. Jotakin hehkuvan ja mattaisen välistä se silti varmasti kaikilla on.

Madara Skinonym Kokemuksia

Mádaran Skinonym-meikkivoide ennen/jälkeen

Koostumus on hämmentävän täyteläistä, kuvailisin sitä paksuksi ja jopa vähän tönköksi. Sitä ei kannata kuitenkaan säikähtää – voide levittyy todella kauniisti, enkä ole saanut sitä rullaamaan minkään tuotteen kanssa. Tuubista tullessaan koostumus siis antaa ymmärtää olevansa aivan jotain muuta kuin se lopulta onkaan. Kasvoille asti ehtiessään voide käyttäytyy juuri kuten modernin luonnonkosmetiikan meikkivoiteen kuuluukin.

Voide levittyy mielestäni helpoiten sormin ja peittoaste on moniin luonnonkosmetiikan voiteisiin verrattuna sieltä peittävimmästä päästä. Tasoittaa ihon punoituksia ja muita värieroja hyvin, mutta ei jyrää kaikkea alleen. Iho säilyy luonnollisena ja näyttää edelleen iholta.

Käytössäni on neutraali keskivaalea sävy True Beige 35. Se on aavistuksen vaaleahko juuri nyt, mutta heti kun päivetys hieman lähtee, on tämä täydellinen sävy. Kokonaisuudessaan Skinonym nousi heittämällä yhdeksi kaikkien aikojen lemppareistani meikkivoiteiden saralla. Sopii varmasti monille, mutta aivan erityisesti ehdotan tätä normaalille ja rasvaiselle ihotyypille sekä sekaiholle.

Lue muista kesän uutuuksista: Kesän 2023 kiinnostavimmat kosmetiikkauutuudet

Vinkki: Mikäli ihossasi on pintakuivuutta, tykkäät hehkuvasta lopputuloksesta ja/tai meikkivoidetta on sinusta hankala levittää, kannattaa alle laittaa kasvoöljy. Se ratkaisee yleensä yllättävän monta meikkivoiteisiin liittyvää ongelmaa. Mitään kovin täyteläistä öljyä en kuitenkaan suosittele meikin alle, lopputulos on herkästi liian rasvainen.

Suositukseni saa Djusien Fruit Glaze Vitalizing & Brightening Facial Oil, joka on ihanaa hehkua antava ja öljyksi sieltä kevyimmästä ja nopeasti imeytyvimmästä päästä. Fruit Glaze on lisäksi täydellinen hoitoöljy tasoittamaan ihon sävyeroja auringon jäljiltä.

Madara Skinonym

Meikkivinkit ihon viimeistelyyn

Esittelen heti perään toisen huipuksi osoittautuneen tämän vuoden meikkiuutuuden, Lily Lolon Cream Concealerin. Voide on pakattu helppokäyttöiseen nappiin, josta sitä voi sipaista sormella (tai siveltimellä). Pysyvyys on erinomainen.

Koostumus on jämäkkää ja juuri sopivasti peittävää. Jo pienellä määrällä saa hyvin piilotettua tummat silmänaluset ja punoitukset. Voide ei ole kuitenkaan niin pigmenttistä, että sen häivytyksessä pitäisi olla erityisen tarkkana. Onnistumisprosentti on siis korkea myös parin minuutin kiiremeikissä, kun toinen jalka on jo ulko-ovesta pihalla.

Minulla on sävy Chiffon, joka vaikuttaa pätevältä neutraalin vaalealta yleissävyltä. Ei sovi aivan kalpean vaalealle iholle, mutta uskoisin solahtavan monille vaaleille.

Mádaran meikkivoide on iholla loistavasti pysyvää sorttia. Mikäli kuitenkin kaipaat lisää pitkäkestoisuutta tai haluat himmentää ihosta tiettyjä alueita, on silkkisen ohut irtopuuteri oikea valinta. Huiskaus suursuosikkiani, Couleur Caramelin Silkkipuuteria, tuo iholle luonnollista mattaisuutta. Se säilyttää kevyen kuulauden, mutta himmentää sopivasti esimerkiksi t-aluetta samalla kiinnittäen meikin. Mikäli etsinnässäsi on loistava puuteri, testaa tätä!

Meikkivinkit Meikkipohja

Vinkki: Puuterivipalla iholle paineltu puuteri tekee ihosta mattaisemman, kun taas siveltimellä jälki jää kuulaammaksi ja kevyemmäksi. Siveltimeksi suosittelen pientä kasvosivellintä, jolla puuteri on helppo kohdistaa ainoastaan tietyille kohdille. Näin ihossa säilyy ihana hehku, mutta kiiltelyyn taipuvaiset kohdat saa himmennettyä juuri sopivasti.

Siisti, koko päivän kauniina kestävä pohja on näillä meikkivinkeillä valmis. Kerron kuitenkin vielä yhdestä ekstratuotteesta, jota suosittelen etenkin kuivaihoisille sekä kaikille kuulaasta ihosta pitäville. Lily Lolon Meikkisuihke on kosteuttava ja taikoo iholle kauniin hehkun. Mikäli iho on jäänyt meikkipohjan jäljiltä turhan mattaiseksi, korjaa Meikkisuihke tilanteen heti. Se myös auttaa meikkiä sulautumaan ihoon tehden siitä luonnollisen näköisen. Lisäksi se helpottaa syksyn viiman ja viilenevän sään aiheuttamaa ihon kiristävää tunnetta.

Lilylolo Meikkisuihke

Kesän lämpöä, hehkua ja raikkautta

Useimmat meistä toivovat meikin piristävän ja raikastavan ilmettä. Vähänkään peittävämpi meikkipohja tekee ihosta hyvin tasavärisen (joka tietysti onkin koko homman pointti), mutta samalla kuitenkin herkästi hieman väsähtäneen näköisen. Nyt seuraakin mielestäni meikin tärkein vaihe: poskipuna ja mahdollinen aurinkopuuteri. Nämä palauttavat iholle väriä ja itselle sopivat sävyt tekevät lopputuloksesta hyvin imartelevan.

Paras ohjeeni ilmettä piristävään arkimeikkiin: mikäli laitat meikkipohjan, käytä myös poskipunaa.

Poskipuna

Lily Lolon Lip & Cheek Cream on voidemainen poskipuna, jossa on erinomainen koostumus. Se on sopivan voidemaista, jotta se levittyy helposti ja tasaisesti, mutta ei liian rasvaista. Värejä voi, hieman sävystä riippuen, käyttää myös huulille.

Azalea on voimakas, viileän marjaisen punainen, todella raikas ja kaunis sävy niin huulilla kuin poskillakin. Poppy on puolestaan hieman kevyempi, oranssilla taitettu punertava, joka sopii niin ikään poskille ja huulille. Dahlia on pehmeä, vaalean persikka, joka on mielestäni parhaimmillaan poskipunana. Minulla on tämän jutun kuvissa poskillani juurikin ihanaa Dahliaa.

Syksyn Meikkivinkit

Aurinkopuuteri

Pelkkä poskipuna on varsin riittävä piristäjä iholle arkeen. Mikäli kuitenkin haluat jatkaa kesäistä tunnelmaa pitkälle syksyyn tai muuten tuoda kasvoille kevyen lämmintä, aurinkoista fiilistä, sudi iholle isolla siveltimellä aurinkopuuteria. Uusi tuttavuuteni, Uoga Uogan Mineraaliaurinkopuuteri Beach Mode on ollut minulla kesän ajan tehokäytössä. Puuteri on sopivan pigmenttistä ja siinä on kiva lämmin sävy. Koostumus ei ole aivan matta, muttei lainkaan kimaltava, tai edes erityisen hehkuvakaan. Sävy on kaunis myös luomilla.

Vinkki: Mikäli haluat päivettyneen, mutta luonnollisen ilmeen, ota pieni ripaus aurinkopuuteria suureen ja hieman hajakarvaisempaan siveltimeen. Tupsuta puuteria kevyellä kädellä laajasti kasvoille, etenkin otsan reunoille, poskille, nenänvarteen ja leukaan. Vastaavasti mitä pienempi ja napakampi sivellin, sen vahvempaa jälkeä saat ja sen helpompi väriä on annostella pienemmälle alueelle.

Meikkivinkki

Highlighter

Voit halutessasi viimeistellä ihon korostusvoiteella, joka heijastaa valoa ja tekee ihosta erityisen kauniin näköisen. Tykkään monesti itse panostaa ihoon jopa muun meikin kustannuksella. Huoliteltu ja raikas iho ei mielestäni aina kaipaa seurakseen kuin ehkäpä huulipunan. Testaile vähän, millä tuotteilla saavutat juuri sinulle mieluisimman lopputuloksen. Korostusvoide on kuitenkin siis ykköstuote, mikäli kaipailet ihoon lisää heleyttä.

Couleur Caramelin Magic Touch Highlighter on ihana vaalea voide, joka hohtaa, muttei kimalla liikaa. Koostumus on sopivan notkeaa, jotta se on helppo taputella vaikkapa sormin niin voidemaisten kuin puuterimaistenkin tuotteiden päälle. Todella onnistunut sävy ja koostumus, tähän tuotteeseen jää kerrasta koukkuun.

Vinkki: Jos toivot highlighterin näyttävän mahdollisimman luonnolliselta (siltä, että hehku on peräisin omasta ihostasi), laita highlighter heti meikkivoiteen jälkeen, ennen poskipunaa ja aurinkopuuteria. Poskipunan ja bronzerin jälkeen laitettu korostus puolestaan tulee esiin voimakkaampana ja näyttää enemmän highlighterilta kuin ihon omalta hehkulta. Testaa kummasta tavasta pidät itse enemmän!

Kesäistä säihkettä silmiin

Uoga Uoga Meikit

Pieni kimallus sopii aivan mainiosti myös arkeen! Loppukesällä ja syksyllä herkullisen paahteiset sävyt pääsevät oikeuksiinsa. Tällä hetkellä meikissä muutenkin ajankohtaiset ruskean sävyt ovat täydellisen helppoja arkimeikkiin. Kokeile mattavärien sijaan vaihteeksi pientä hehkua. Kun muu meikki on suht maltillinen, tuo ripaus kimaltavaa lämpimän ruskeaa lookiin kivaa särmää.

Tämän artikkelin kuvissa näkyvä silmämeikki on helppo ja nopea toteuttaa. Levitä pehmeällä häivytyssiveltimellä aiemmin mainittua Uoga Uogan lämpimän pronssista aurinkopuuteria laajasti luomivakoon. Häivytä ylös- ja ulospäin pehmeäksi.

Ota sitten joko siveltimeen tai sormenpäähän Lily Lolon Mineraaliluomiväriä sävyssä Sticky Toffee ja taputtele liikkuvalle luomelle. Tämä tuo ihanaa paahteisen kultaista säihkettä, joka sopii tietysti juhliin, mutta näyttää mielestäni hyvin kauniilta myös tavallisena keskiviikkonakin. Tämä sävy on upea ja monikäyttöinen ja sitä voi testata myös kostealla siveltimellä levitettynä voimakkaampaan lopputulokseen.

Meikkivinkit Syksy

Tuo silmiä vielä lisää esiin simppeleillä rajauksilla. Uoga Uogan silmänrajauskynä on mainio löytö, jolla on helppo piirtää, ja jonka pysyvyys on oikein hyvä. Testaa perinteisen mustan sijaan iiiihanaa keskitummaa, metallinhehkuista kuparisävyä Copper Snake, jota minulla on näissä kuvissa. Mikäli kaipaat perinteisempää sävyä, on pehmeän ruskea Melting Chocolate aina varma valinta.

Viimeistele silmämeikki ripsivärillä. Suosittelen lämpöisten sävyjen kaveriksi mustaa mascaraa. Avrilin Pidentävä Ripsiväri on ollut oma viime kuukausien valintani. Tämä on suosikkini vuosien takaa, jonka uudelleen käyttöön otettuani muistin jälleen sen mahtavuuden.

Lopputulosta on helppo säädellä itse luonnollisesta näyttävämpään. Mitään aivan megaräpsyjä en ainakaan itse saa tällä aikaan, mutta enemmän kerrostamalla look on silti mallia juhlava. Jo yhdellä kerroksella lopputulos on mielestäni arkeen todella kiva. Pysyvyys on verrattain oikein hyvä myös.

Panosta kulmiin

Couleur Caramel Kulmakyna Brown

Tiedättekö sen tunteen loppukesästä loman jälkeen, kun kaipaa ryhtiä vähän kaikkeen? Meikin suhteen isoimman muutoksen saat aikaan panostamalla kulmakarvoihin. Skarpit kulmat ryhdittävät kasvojen ilmeen välittömästi. Olen viehättynyt entistä enemmän hyvin luonnolliseen kulmakarvalookiin, mutta kieltämättä pieni kulmien terävöittäminen (pelkän sävyllisen geelin sijaan) on tehnyt ihmeitä.

Kynä on mielestäni vaivattomin apuväline ryhdikkäiden kulmakarvojen tekoon. Couleur Caramelin kulmakynä on kaikin puolin loistava. Sillä onnistuu helposti sekä suosimani hyvin luonnollinen jälki, että vähän vahvempikin piirto. Kynän toisessa päässä on kierreharja, jolla saat pehmennettyä jäljen vaivattomasti. Kynällä kannattaa piirtää ihan rohkeasti ja täyttää omien kulmien aukot. Jälki häivyttyy kierreharjan avulla hyvin helposti.

Sävyt ovat hieman uudistuneet ja tein kiinnostavan löydön. Sävy Brown näyttää todella tummalta, mutta kun sillä piirtää hyvin kevyin ottein ihoon ja pehmentää jäljen kunnolla kierreharjalla, on lopputulos kauniin luonnollinen. Sävy on viileällä reippaasti taitettu, mutta ei kuitenkaan samaan tapaan harmahtava kuin monien sarjojen viileän ruskeat kynät. Minulla on juuri tätä sävyä tämän artikkelin kuvissa kevyesti laitettuna.

Täydellinen huulipunakoostumus syksyyn ja talveen

Meikkivinkit huulille ovat tällä kertaa vähän erilaiset, ei rakastamaani kirkasta pinkkiä tai punaista… Trendikkäät ruskean sävyt saattavat olla vaaleaihoisilla huulilla vähän haastavia, mutta loppukesään ne sopivat täydellisesti. Olen vuosikausien etsintöjen tuloksena löytänyt vain muutamia kivoja rusehtavia sävyjä, mutta nyt tärppäsi ihan kunnolla! Ja niin muuten tärppäsi aivan napakymppiin myös koostumuksen osalta.

Uoga Uoga Lipstick Chocoberry

Uoga Uoga huulipuna sävyssä Chocoberry

Uoga Uogan Natural Lipstick on loistava löytö, jonka uskoisin miellyttävän laajasti monia. Ymmärrän hyvin, etteivät suosimani kuivakat mattapunat ole kaikkien mieleen, joten olen iloinen voidessani esitellä nyt aivan päinvastaisen koostumuksen.

Uoga Uogan puna on kuin ylellinen, runsaspigmenttinen sävyttävä huulivoide – niin kermainen ja huulille vaivatta levittyvä se on. Sävyä tulee kuitenkin huulipunamaisen paljon ja pysyvyys on oikein hyvä. Ei tietenkään mattapunan luokkaa, mutta mielestäni kuitenkin siis todella hyvä. Puna myös kuluu huulilta tasaisen kauniisti pois.

Sävyistä olen aivan rakastunut Chocoberryyn, joka on tämä upea kahvin sävy huulillani tämän artikkelin kuvissa. Se sopii kauniisti kaikenlaisten rusehtavien silmämeikkien kaveriksi sekä tasapainottamaan tummaa silmämeikkiä. Tämän tyylinen sävy vaatii mielestäni ympärilleen muutakin meikkiä, eli mikään meikittömän lookin piristäjä tämä ei siis ole.

Uoga Uoga Huulipuna Uoga Uoga Lipstick Candyberry

Candyberry (ylläolevassa kuvassa huulillani) on puolestaan marjapuuroon taittava sävy, jota voi käyttää myös osana kevyttä meikkiä ja ilman muutakin meikkiä. Tämäkään sävy ei ole puhtaan kirkas, vaan pehmeä ja murrettu – pinkki ”aikuiseen makuun”.

Pitää itsekin vielä katsastaa näiden Uoga Uogan huulipunien loputkin sävyt, koostumus on nimittäin niin loistava. Se sopii varmasti täydellisesti myös talven kuivattamille huulille. Valikoiman sävyt ovat kaikki enemmän tai vähemmän murrettuja ja maanläheisiäkin. Punan jättämä pinta ei ole mattainen, muttei toisaalta huulikiiltomaisen kiiltäväkään. Se on tyylikkäällä ja maltillisella tavalla satiinisen kiiltävä ja imarteleva.

Videotutoriaalin meikistä ja mainittuja tuotteita käytössä näet Instagramistani @strawberryemmi.

Ihania meikkihetkiä loppukesään ja syksyyn!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Kesa 2023 Parhaat Uutuudet
Kesän 2023 kiinnostavimmat kosmetiikkauutuudet
Paras Huulipuna
Mikä on luonnonkosmetiikan paras huulipuna? Vertailussa 5 suosikkiani
Parhaat Meikit Luonnonkosmetiikka
Green Beauty Awards Summer Edition 2023: Meikit
Voidemainen Poskipuna
Vertailussa voidemainen poskipuna x 6