Meikkisiveltimet, jotka jokainen arkimeikkaaja tarvitsee meikkipussiinsa

Kaupallinen yhteistyö: EcoTools

Tänään on vuorossa yksi toivotuimmista aiheista: meikkisiveltimet. Käyn läpi siveltimien perusasioita ja vinkkaan muutamasta edullisesta sivellinsetistä, jotka sisältävät kaiken tarvittavan. Helppokäyttöiset, laadukkaat siveltimet tekevät meikkaamisesta selvästi nopeampaa ja vaivattomampaa. Älä siis käytä meikkipalettien mukana tulleita epämääräisiä minisuteja, vaan päivitä meikkisiveltimet kerralla kunnollisiksi – lupaan, että huomaat ison eron!

Ecotools Meikkisiveltimet

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että meikkaaminen on kuin välineurheilua. Huonoilla tai väärin valituilla siveltimillä hyvästäkin meikkituotteesta saa huonon. Joskus voi käydä niin, että huonoksi luulemasi meikkituote puhkeaa kukkaan vain sivellintä vaihtamalla. On siis tärkeää, että valitset laadukkaat meikkisiveltimet ja tiedät, mihin tarkoitukseen mikäkin sivellin on optimaalinen. Käyn tässä tekstissä läpi meikkisiveltimien perusteet ja vinkkaan edullisista, mutta superlaadukkaista EcoToolsin siveltimistä omat suositukseni. Ne sopivat aivan tavallisenkin arkimeikkaajan tarpeisiin.

Parhaat meikkisiveltimet taipuvat moniin eri tarkoituksiin

Ecotools Vaihtopaa Meikkisiveltimet

Millainen on hyvä meikkisivellin? Mielestäni se on pehmeä ja laadukkaasti valmistettu. Kaikista tärkeintä kuitenkin on, että se sopii juuri siihen tarkoitukseen ja sille meikkituotteelle, johon aiot sitä käyttää. Yleisesti ottaen voidaan todeta, että mitä hajakarvaisempi sivellin, sen kevyempää jälkeä. Vastaavasti taas mitä tiiviskarvaisempi sivellin on, sen peittävämpää jälkeä se tekee. Sivellintä valitessa kannattaakin miettiä ensisijaisesti kahta asiaa: kuinka paljon peittävyyttä kaipaat ja kuinka suurelle alueelle meikki tulee.

Esimerkiksi voisin ottaa vaikkapa aurinkopuuterin. Toiveena on useimmiten kevyt ja pehmeä jälki, joten ”lötkö” ja hajakarvainen sivellin on paras vaihtoehto. Alue, johon sitä laitetaan on verrattain laaja, joten sivellin voi olla sieltä kookkaammasta päästä. Tällaisella siveltimellä levitetty aurinkopuuteri näyttää kasvoilla pehmeältä, eikä siinä ole tarkkoja reunoja. Mikäli aurinkopuuterin levittää puolestaan pienemmällä ja tiiviillä siveltimellä, saattaa tuote näyttää kasvoilla jopa oranssin tai likaisenkin sävyiseltä ja sitä on hankala häivyttää – sitä tulee yksinkertaisesti kerralla liikaa napakasta siveltimestä johtuen. Liian pieni sivellin voi lisäksi tehdä lopputuloksesta läikikkään ja teräväreunaisen.

Kun otat käyttöön uuden meikkituotteen, kannattaa sille testata muutamaa eri sivellinvaihtoehtoa. Toimi näin etenkin, jos tuntuu ettei tuote toimi haluamallasi tavalla. On totta, että maailmaan mahtuu paljon huonoja meikkituotteita, mutta toisinaan kyse voi ollakin vain väärästä sivellinvalinnasta. Onkin tärkeää, että kaikkia meikkipussisi siveltimiä on mahdollista käyttää oikeastaan mihin tarkoitukseen vaan. Näin et tarvitse ammattimeikkaajien laajaa valikoimaa, mutta pystyt silti testaamaan, mikä sivellin on paras millekin tuotteelle.

Meikkisiveltimet

Olen suosinut jo vuosia vegaanisia meikkisiveltimiä niiden kestävyyden, pehmeän ihotuntuman ja monikäyttöisyyden vuoksi. Synteettistä karvaa olevaa sivellintä voi nimittäin käyttää niin voidemaisten kuin puuterimaistenkin tuotteiden kanssa. Eläimen karvan kanssa tulisi olla huomattavasti tarkempi.

EcoTools saa suositukseni, sillä se on paitsi ympäristö- ja eläinystävällinen sarja, sen tuotteet ovat korkeaan laatuunsa nähden mielestäni hämmentävän edullisia. Sarjan meikkisiveltimet pakkauksineen ovat valmistettu kierrätysmateriaaleista ja Interchangeables-vaihtopääsiveltimet vievät ympäristöystävällisyyden vielä uudelle tasolle. En ollut ensi kuulemalta lainkaan vakuuttunut vaihtopäiden toiminnasta käytännössä, mutta ajatukseni muuttui täysin niitä testattuani. Pelkäsin etukäteen päiden vaihtamisen olevan jotenkin hankalaa tai aikaa vievää, mutta käyttömekanismi onkin hyvin helppo ja päitä on todella nopea ja vaivaton vaihtaa kiireessäkin. EcoToolsin sivellinsetit tulevat rasioissa, joissa siveltimiä vaihtopäineen on kätevä säilyttää. Siellä vaihtoehdot ovat selkeästi esillä ja ne on helppo napata käyttöön.

Sivellinsetti, joka pitäisi löytyä jokaisen meikkipussista

EcoToolsin valikoima koostuu suurelta osin valmiista, edullisista sivellinseteistä suunniteltuna erilaisiin tarpeisiin. Vaikka tykkäisitkin suosia meikin teossa sormia, jokainen meikkipussi tarvitsee myös muutaman hyvän, monikäyttöisen siveltimen. Meikkipussin kulmakivien valinta on tehty helpoksi, sillä EcoToolsin Daily Essentials Total Face Kit sivellinsetti sisältää kaiken tarvittavan. Superkätevään metalliseen säilytysrasiaan pakattu setti koostuu kahdesta sivellinvarresta sekä viidestä vaihtopäästä. Näillä pärjää hyvin pitkälle ja mitään muuta ei välttämättä tarvita.

Minulla on kotona siveltimiä jonoksi asti, mutta olen tykästynyt settiin niin paljon, että huomaan käyttäväni sitä päivittäin. Muutama setin siveltimistä ansaitsisi jonkin palkinnon, niin monikäyttöisiä ne ovat! Suosittelen tätä settiä aivan kaiken tasoisille meikkaajille.

Ecotools Daily Essentials Total Face Kit

Daily Essentials Total Face setti sisältää kaksi siveltimen vartta sekä seuraavat vaihtopäät:

Base Buffer: yksi kaikkien aikojen lempisiveltimistäni! Loistava meikkivoiteelle ja voidemaiselle poskipunalle. Sopii myös tarkkaan puuterointiin silloin, kun kaipaat mattapintaa ja hyvää kiinnitystä. Setin hankinta kannattaa jo yksin tämän siveltimen vuoksi!

Angled Blush: kookas viistosivellin on erinomainen aurinkopuuterille ja pigmenttisille puuterimaisille poskipunille. Sopii lisäksi kevyeen puuterointiin ja erilaisten laajalle alueelle laitettavien puuterimaisten hehkutuotteiden laittoon.

Angled Crease: monikäyttöinen silmämeikissä niin pehmeään luomivärin laittoon, häivytykseen kuin varjostuksiinkin. Tämä on huippu myös peitevoidesiveltimeksi erityisesti silmien alle. Olen käyttänyt jopa highlighterin levitykseen pienille alueille.

Airbrush Concealer: loistava tarkkaan peitevoiteen levitykseen näpyille. Kannattaa testata myös silmämeikkiin pientä sivellintä vaativiin kohtiin.

Spoolie: kierreharja, joka on must-have kulmakarvojen meikkaamiseen. Harjaa kulmat ennen ja jälkeen kulmakarvavärin, jotta saat parhaan mahdollisen, luonnollisen lopputuloksen.

Täydentävät siveltimet, jotka avaavat meikkaamiseen lähes rajattomat mahdollisuudet

Ecotools Interchangeables

Edellisellä setillä pärjää siis hyvin pitkälle, mutta mikäli tykkäät edes silloin tällöin tehdä perus meikkivoide-ripsiväri-poskipuna -tyylistä meikkiä enemmän, suosittelen täydentäväksi valinnaksi EcoToolsin Total Renewal Eye Kitiä. Nimestään huolimatta tämä avaa runsaasti mahdollisuuksia silmämeikin ulkopuolellekin. Moni siveltimistä taipuu kasvoille ja jopa huulille. Hankkimalla molemmat esittelemäni setit, saat niin runsaasti vaihtoehtoja, että on vaikea kuvitella muulle tarvetta.

Ecotools Total Renewal Eye Kit

Otetaan katsaus, mihin kaikkeen Total Renewal Eye Kitiä voi esimerkiksi käyttää:

Base Shadow: kookas, kevyesti viistotettu luomivärisivellin, joka on erinomainen luomivärin laittamiseen koko luomelle. Sen avulla on helppo samalla häivyttää, joten jo tällä yhdellä siveltimellä saa aikaan yhden värin silmämeikin. Sivellin on mitä parhain myös tarkkaan puuterointiin nenänpieliin ja silmien alle sekä highlighterin tarkkaan levittämiseen.

Flat Shadow: perinteinen litteä ja isokokoinen sivellin luomivärin laittamiseen. On omista mieltymyksistä kiinni, tykkääkö laittaa luomivärin mieluummin tällä vai Base Shadow Brushilla. Metallinhehkuisille ja muille kiiltäville väreille tämä littana sivellin voi toimia paremmin. Värejä voi kokeilla levittää myös kosteana! Sivellin sopii lisäksi peitevoiteelle.

Blending Crease: loistava luomivärin häivytykseen ja luomivaon varjostuksiin. Testaa myös highlighterille.

Angled Brow: täydellinen viistosivellin niin kulmakarvoille kuin silmänrajauksiinkin. Viistosiveltimiä on olemassa jos jonkinlaisia, mutta EcoToolsin on ehdottomasti paras, johon olen törmännyt! Sopivan kokoinen, litteä ja tiivis.

Precision Blending: käytän itse huulimeikkiin, jossa onkin lyömätön! Tämän avulla on helppo pehmentää huultenrajaukset ja levittää huulipuna tarkasti. Sopii myös alkuperäistarkoitukseensa eli kaikenlaiseen tarkkuutta vaativaan työskentelyyn silmämeikissä, esimerkiksi utuisten silmänrajausten tekemiseen sekä luomivärin laittoon ja häivytykseen alaluomella.

Precision Smudge: erinomainen luomivärin laittoon alaluomelle. Sopii myös yläluomelle, erityisesti ulkokulman tummennoksiin ja silmänrajausten pehmentämiseen. Smokey eyes-silmämeikin välttämättömyys!

Lue myös artikkelini Smokey eyesin tekemisestä.

Flat Liner: silmänrajauksissa vaihtoehtoinen väline Angled Brow -siveltimelle. Käytetään painamalla väri pala kerrallaan ripsien tyveen (kuin leimasin). Saattaa olla helpoin tapa tehdä tarkka silmänrajaus, jos se muilla välineillä tuntuu haastavalta.

Uuden sukupolven meikkisieniä täydelliseen meikkipohjaan

Vinkkaan vielä ihan parhaista meikkisienistä, jotka sopivat viimeistellyn meikkipohjan tekemiseen. On täysin makuasia, tykkääkö meikkivoiteensa levittää sormin, siveltimellä vai sienellä, mutta nykyaikaista meikkisientä kannattaa ehdottomasti ainakin kokeilla! EcoToolsin Bioblender on kompostoituva, beauty blender -tyylinen meikkisieni, joka on parhaimmillaan kosteana käytettynä. Joka kerta kun levitän sen avulla meikkivoidetta, hämmästyn uudestaan, kuinka kuulas ja virheetön, sanalla sanoen täydellinen pohjasta tulee.

Superpehmeä sieni annostelee voidetta sopivan ohuelti ja ollessaan kostea, se tuo ihon hehkuvuuteen vielä vähän ekstraa.  Sieni on mielestäni parhaimmillaan juuri kosteana käytettynä, mutta sitä voi testata myös kuivana niin meikkivoiteelle kuin puuterimaisillekin tuotteille. Kuivalla sienellä levitetty meikkivoide asettuu iholle hieman peittävämmin. Herkälle ja ongelmista kärsivälle iholle pehmoinen ja hellä Bioblender on paras mahdollinen valinta. Kuivaihoisille tämä meikkisieni saattaa olla se ratkaiseva tekijä miellyttävän tuntuisen, luonnollisen ja hehkuvan pohjan aikaansaamiseen.

Ecotools Bioblender

Bioblender ei ime meikkivoidetta yhtä paljon kuin monet muut meikkisienet ja se pitää muotonsa pesujen myötäkin. Muoto on nerokas, sillä pääsee hyvin käsiksi niin silmien alle kuin nenänpieliinkin. Oikeuksiinsa tasapäinen muoto tulee myös varjostuksissa, jotka nekin onnistuvat sienen avulla.

Bioblenderiä on myynnissä sekä yksitellen, kahden pakkauksissa että kolmen eri kokoisen sienen pakkauksessa. Kolmen setissä mukana tuleva söpö minikoko on kätevä peitevoiteelle, keskikoko puolestaan voidemaisille varjostus- ja korostustuotteille ja jopa voidemaiselle poskipunalle. Se sopii myös meikkivoiteen levitykseen etenkin siroille kasvoille.

Puhdista meikkisiveltimet oikein, jotta ne kestävät sinulla pitkään

Meikkisiveltimet Puhdistus

Lopuksi vielä muistutus meikkisiveltimien ja -sienien pesusta. Oikein huollettuna ne kestävät hyvin aikaa ja säilyvät hygieenisinä. Voidemaisille tuotteille käytetty sivellin olisi hyvä pestä joka kerran jälkeen, puuterimaisten tuotteiden siveltimelle riittää pesu noin kerran viikossa. EcoTools myy käteviä siveltimien puhdistusliinoja, joilla voi nopeasti pyyhkäistä kaikki siveltimet heti käytön jälkeen, näin ei tarvitse arvailla onkohan mikäkin sivellin nyt puhdas ja hygieeninen. Erityisesti iho-ongelmiin taipuvaisen on ensiarvoisen tärkeää huolehtia meikkaamisesta ainoastaan puhtain välinein.

Riippuen hieman meikkaamisen tiheydestä, kaikki siveltimet kannattaa pestä kunnolla noin kerran viikossa. Hommaan sopii EcoToolsin sivellinshampoo, joka liuottaa tehokkaasti myös voidemaiset meikit. Siveltimet tuntuvat tämän jäljiltä erityisen puhtailta! Jätä siveltimet kuivumaan aina lappeellaan, älä koskaan aseta niitä pystyasentoon. Näin vesi ei pääse valumaan harjasten kiinnikekohtaan ja siveltimet pysyvät hyväkuntoisina pitkään.

EcoTools meikkisiveltimet ja muut välineet ovat myynnissä mm. seuraavissa paikoissa: SokosRuohonjuuri sekä oletkaunis.fi.

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Jenni

Minä rakastan siveltimiä ja niitä minulla on jo kohtalainen arsenaali, mutta löysin näistä tuotteista jo heti muutaman joita kaipaisin. Juuri bronserille voisin kaivata tuota Angled Brush sivellintä.
Entuudestaan minulla on Ecotoolsin muhkea, iso ja ihanan ”lötkö” sivellin ja se on aivan paras puuterin keveään levitykseen. Päihitti heittämällä muutaman muun loistavalla materiaalilla sekä karvojen tiheydellä. Enpä olisi uskonut edullisen hinnan takaa löytyvän näin hyvää tuotetta.
Taidanpa katsoa ensi kerran osuessa Ecotoolsin valikoiman äärelle näitä vaihtoehtoja tarkemmin.

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Mun täytyy sanoa, että oon itse myös hämmästynyt Ecotoolsin edullisesta hinnasta heidän superhyvään laatuun nähden! Aiemmin kun laatusiveltimet maksoivat ihan maltaita. Angled sivellin päihitti mulla oikeastaan kaikki muut vastaavat, etenkin vähänkään pigmettisempien tuotteiden kanssa tuo on mahtava :)

Vastaa
Katri

Ihan ensiksi haluan kiittää sisällöllisesti ja visuaalisesti laadukkaasta blogista! Aktiivisesti päivittyviä luonnonkosmetiikka-aiheisia blogeja on yllättävän vähän, joten mahtavaa, että täältä löytyy kiinnostavaa sisältöä löytyy myös meille instattomille.

Sitten postaustoiveeseen: olen himonnut tuota Lily Lolon luomiväripalettia jo tovin! Se on i-ha-na. Voisitko esitellä sitä tarkemmin? 😍 En ole löytänyt sillä toteutettuja meikkikuvia oikein mistään. Itse kaipaisin ostopäätöksen tueksi toteutuksia ihan arkimeikkiin, jos paletti vain sellaiseen taipuu!

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Kiitos kovasti, ihanaa kuulla <3 Instassa mulla onkin tutoriaalia tuosta paletista, mutta voisin ihan hyvin tehdä tänne bloginkin puolelle jotakin siitä :) Sillä on mun mielestä helppo tehdä sekä arkimeikkiä että vähän näyttävämpääkin jälkeä. Pigmentti on maltillinen eli siinä mielessä on helppo valinta arkeenkin!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Meikkivoide Kuivalle Iholle
Vertailussa meikkivoide kuivalle iholle x 5
Pulpe De Vie
Ihoa heleyttävää hedelmäenergiaa edullisesti – loistava Pulpe De Vie
Kulmakarvojen Meikkaus
Kulmakarvojen meikkaus – 3 helppoa tapaa
Juhlameikkitutorial: helppo smokey eyes
Juhlameikkitutorial: helppo smokey eyes