Ihonhoito-opas: miten päästä eroon finneistä

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Miten päästä eroon finneistä? Annan tässä artikkelissa ohjeet hoitorutiiniin, joka lähestyy otsikon kysymystä modernista näkökulmasta. Ihoa voimakkaasti kuivattavat tuotteet joutavat unholaan! Tästä jutusta voit poimia vinkkejä kaikille ihotyypeille, joissa epäpuhtauksia esiintyy.

Onko mahdollista päästä eroon finneistä kotikonstein?

Finneistä ON mahdollista päästä eroon kotikonstein, mutta yhden yön taikatemppuja ei ole olemassa. Ei ole, vaikka mainoslauseet sellaisia lupaisivatkin.

Kyse ei myöskään ole mistään yhdestä maagisesta tuotteesta, jonka voi napata muuten retuperällään olevaan hoitorutiinin. Koko rutiini pitää viilata näppyjen häätämistä tukevaksi. Sitten niitä tuloksiakin voi alkaa odotella.

On myös hyvä muistaa, että tietyissä tapauksissa pelkkä ulkoinen ihonhoito ei välttämättä riitä. Epäpuhtaudet kasvoilla heijastelevat usein sisäisiä haasteita. Ongelmat ruoansulatuksessa ja suolistossa, stressi, lääkitys sekä itselle epäsopiva ruokavalio ovat muutamia esimerkkejä mahdollisista finnien aiheuttajista.

Huolella rakennettu, itselle sopiva ihonhoitorutiini auttaa kuitenkin useimmiten vähintään rauhoittamaan tilannetta, joten siihen kannattaa ehdottomasti panostaa. On myös hyvinkin mahdollista, että pelkkä ulkoinen hoitokin riittää heittämään hyvästit näpyille.

Aliarvostetuin ja huonosti tunnetuin tapa pitää epäpuhtaudet kurissa on ehdottomasti puhdistus. Ja nyt en siis tarkoita ihon jynssäämistä mahdollisimman puhdistavalla tuotteella. Tarkoitan oikeastaan täysin päinvastaista.

Liian voimakas puhdistaja saattaa olla itsessään syy ihon epäpuhtauksiin, niin nurinkuriselta kuin se ehkä kuulostaakin. Olen törmännyt tähän lukuisten asiakkaideni kanssa aina uudelleen ja uudelleen. Anna siis mahdollisuus lempeälle puhdistusmetodille ja saatat yllättyä erittäin positiivisesti!

Miten Paasta Eroon Finneista

Annan seuraavaksi tarkat stepit, joiden avulla ihon kunto pitäisi lähteä parempaan suuntaan. Sitoudu säännölliseen, aamuin illoin tapahtuvaan hoitoon. Kuten todettua, tulokset eivät tule yhdessä yössä! Hoito-ohjelmaa on tärkeää noudattaa alla kuvaamallani tavalla, sillä se on suunniteltu kokonaisuudeksi, jossa jokainen palanen tukee toisiaan.

Alla esittelemäni hoitorutiini sopii kaikille ihotyypeille, joissa on finnejä. Valitse tuotevaihtoehdoista omaa ihoasi parhaiten kuvaavat vaihtoehdot. Mikäli ihosi on haastava, siinä on epäpuhtauksien lisäksi muitakin ongelmia, koet ihonhoidon vaikeaksi tai haluat muuten vaan yksilöllisesti juuri sinulle valitut tuotteet, voin auttaa sinua henkilökohtaisesti. Tutustu Ihonhoitorutiini kuntoon -palveluuni tästä.

Eroon finneistä – toimiva ihonhoitorutiini

1) Puhdistus

Puhdistus on tärkein osa-alue huolehtia kuntoon välittömästi.

Suosittelen epäpuhtaalle iholle ensisijaisesti vähintään öljypohjaista puhdistajaa, sillä öljy on erittäin tehokas liuottamaan rasvaa. Ole kuitenkin tarkkana tuotevalinnan kanssa ja nappaa käyttöösi tuote, joka huuhtoutuu täydellisesti vedellä pois. Suosittelen Evolven kaikin puolin loistavaa Kalahari Dream Puhdistusöljyä, jossa on kruununa ihana kesäinen tuoksu. Toinen samalla viivalla oleva öljypuhdistaja on Djusien Liquid Silk. Molemmat toimivat yhtä hyvin, valitse jompikumpi!

Öljyputsari on paras tuote myös poistamaan meikit (silmämeikinkin). Suosittelen epäpuhtaalle iholle aina kaksoispuhdistusta (ellei iho ole hyvin herkkä ja ei kestä sitä). Se on erinomainen tapa huolehtia ihohuokoset kunnolla puhtaiksi ilman, että tarvitaan voimakkaasti peseviä tuotteita.

Ota siis puhdistusöljyn jälkeen käyttöösi vielä toinen tuote. Tähän suosittelen vedellä huuhtoutuvaa puhdistusmaitoa tai oikein hellää geeliä. Huomaathan, että mikä tahansa geeli ei siis sovi!

Maidoista suositukseni saa uusi tuttavuuteni, NOBE Nordic Beautyn Gentle Cleansing Cream, joka on täydellinen valinta mikäli ihossasi on minkäänlaista kuivuutta tai herkkyyttä. Tämä on oikeastaan hyvin simppeli tuote, mutta toimii juuri kuten pitääkin. Kätevään pumppupulloon pakattu notkea maito puhdistaa juuri sopivalla tavalla jättäen ihon ihanan pehmeäksi.

Toisena kakkosvaiheen putsarivaihtoehtona on toinen uusi löytöni, Uoga Uogan My Best Friend, joka on kehitetty epäpuhtaalle iholle. Ainesosina on mm. puhdistavaa savea ja teepuuöljyä. Mikäli ihossasi on paljon kuivuutta, ota mieluummin etenkin talvikäyttöön NOBEn maito ja siirry Uoga Uogaan vasta, kun olet saanut enimmän pintakuivuuden vähenemään. Uoga Uogan putsari ei ole kuivattava, mutta hellä maito jättää ihon silti selvästi pehmeämmäksi.

Eroon Finneista Ihon Puhdistus

Mikäli haluat vielä tehostaa puhdistusta, voit ottaa toiseen vaiheeseen avuksesi värisevän kasvoharjan tai konjac-sienen. Poista ensin mahdollinen meikki puhdistusöljyllä ja levitä iholle sen jälkeen kakkosvaiheen putsari. Käy ihoa läpi joko kasvoharjalla tai kostutetulla konjac-sienellä. Kummatkin auttavat syväpuhdistamaan ihohuokosia ja säännöllisesti käytettynä ehkäisemään tukkeumien muodostumista.

Puhdista epäpuhdas iho myös aamulla, mutta älä tee kaksoispuhdistusta. Voit käyttää joko puhdistusgeeliä tai kakkosvaiheen putsaria. Mikäli ihosi on hyvin kuiva, voit käydä kasvot läpi pelkän viileän veden ja konjac-sienen kanssa.

Kasvoharja on oma suosikkini puhdistuksen tehostamiseen. Voit lukea siitä lisää tästä artikkelista (mukana alekoodi).

2) Kosteuta ja rauhoita ihoa kasvovedellä

Kosteutus on puhdistuksen lisäksi toinen kriittinen vaihe, jossa moni menee suorinta tietä metsään. Helposti ajatellaan, että ihoa ei tule kosteuttaa, jotta finnit kuivuisivat ja katoaisivat. Korkeintaan valitaan ainoastaan puhdistavia, usein jopa kuivattavia tuotteita.

Tämä tie ei johda kuitenkaan oikein mihinkään. Tai oikeastaan johtaa, ongelmiin. Jos ihoa ei kosteuta riittävästi, kaikki ihotyypit kuivahtavat pinnastaan ja alkavat todennäköisesti tuottamaan hädissään entistä enemmän talia. Liiallinen tali on puolestaan omiaan tukkimaan huokosia. Pintakuiva iho on pinnastaan kilpimäinen eikä päästä talia ”virtaamaan” luonnollisesti. Arvaatkin jo varmasti, mitä pinnan alle jumittamaan jäävä runsas tali aiheuttaa… Lisää finnejä.

Huolehdi siis ehdottomasti omalle ihotyypillesi riittävästä kosteutuksesta. Suosittelen lämpimästi myös rauhoittavaa vaikutusta. Rinnalle voi ottaa lisänä jotakin hellästi puhdistavaa, mutta keskity aivan ensimmäisenä kosteutukseen ja rauhoitukseen.

Kosteuttava Kasvovesi

Ensimmäinen askel kosteutuksessa on kasvovesi, jota voit kerrostaa iholle aamuin illoin. Laita niin monta kerrosta, ettei iho tunnu kiristävältä. Painele kasvovesi iholle käsin, unohda siis vanulaput!

Moi Forestin Rain Mist kasvovesi on mainio perusvalinta monille. Se kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa tehokkaasti, mutta ei ole liian tuhti eikä aktivoiva.

Mikäli ihosi on hyvin pintakuiva, tulee sinun keskittyä erityisellä tarmolla ihon kosteustasapainon parantamiseen. Valitse tällöin kasvovedeksi Djusien Peace Out, joka on kosteuttavampi, edelleen ihoa rauhoittava vaihtoehto.

Jos ihotyyppisi on puolestaan rasvainen, eikä pintakuivuutta juurikaan ole, voit valita tasapainottavamman vaihtoehdon. En enää suosittele juurikaan puhdistavia kasvovesiä, sillä Suomen ilmastossa oikeastaan kaikki ihot hyötyvät enemmän kosteuttavasta vaihtoehdosta. Patykan Anti-Blemish Toner on kuitenkin harvoja poikkeuksia. Tämä on loistava kasvovesi rasvaiselle epäpuhtaalle iholle.

Voit myös käyttää kahta kasvovettä rinnakkain: käytä Patykan puhdistavaa vaihtoehtoa aamuisin ja kosteuttavampaa tuotetta iltaisin.

3) Puhdistavasta seerumista täsmäapua finneihin

Puhdistava ja tasapainottava seerumi on se varsinainen epäpuhtauksille kohdennettu tuote suosittelemassani rutiinissa. Mikäli ihosi on hyvin (pinta)kuiva, voit ottaa ensin käyttöösi muun rutiinin ja lisätä seerumin vasta kun ihon kosteustasapaino on parantunut. Jos puhdistavalle seerumille edes on enää tarvetta!

Ensimmäisenä ehdotuksena on Evolven Salisylic Rescue Serum, joka on tehokkain puhdistamaan ihoa. Teho perustuu maltilliseen pitoisuuteen salisyylihappoa, joka on loistava raaka-aine finneille. Rasvaliukoisena happona se pääsee kuorimaan ihohuokosia myös sisältäpäin ja näin avaamaan tukkeumia. Tämä seerumi ei kuivata ihoa, mutta ei kyllä kosteutakaan eli huolehdi erittäin hyvästä kosteutuksesta muilla tuotteilla.

Eroon Finneista Puhdistava Seerumi

Mikäli ihosi on herkkä tai siinä on selkeää tulehdusta reilummin, valitse hellävaraisempi Laponie of Scandinavian Clarifying Serum. Tämä on todella lempeä tapaus kaikin puolin. Evolven versio on tehokkaampi nitistämään finnejä, mutta Laponie on huomattavasti varmempi valinta, mikäli ihossasi on herkkyyttä tai olet muuten epävarma mikä tuote sopisi ihollesi. Tämä on muita mainitsemiani seerumeita parempi rauhoittamaan ihoa.

Pulpe De Vien No Filter on kolmas seerumivaihtoehto, porukan kosteuttavin. Valitse siis tämä, jos ihossasi on kuivuutta. Tämä ei ole samaan tapaan puhdistava kuin kaksi aiemmin mainittua. Sisältää ennemmin siis ihon toimintoja tasapainottavia raaka-aineita, jotka saattavat hyvinkin olla hyödyksi myös kun mietit miten päästä eroon finneistä. Olen käyttänyt itse tätä seerumia monia pullollisia, sillä vaikutus on kivan monipuolinen!

4) Loistava kasvovoide epäpuhtaalle iholle

Tästä löydöstä olen erityisen iloinen! Ehkäpä tiedätkin, etten ole maailman suurimpia kosteusvoiteiden ystäviä. Etenkin epäpuhtaalle iholle kehitetyt voiteet eivät yleensä ole mistään kotoisin. Ne eivät tee oikein mitään kunnolla – eivät kosteuta riittävästi, mutta eivät myöskään puhdista ja tasapainota yhtä hyvin kuin seerumit.

Ainesosalistat ovat myös monesti aika köykäisiä tapauksia hoitavuudeltaan. Ne ovat usein täynnä koostumusta muokkaavia ja ihotuntumaa parantavia raaka-aineita, ihoa hoitavien ainesosien loistaessa poissaolollaan. Pidän finneihin taipuvaisella iholla huomattavasti enemmän kombosta kasvovesi + seerumi + kasvoöljy.

Nyt haaviini tärppäsi kuitenkin mahtava voidelöytö! Uoga Uogan I Am No Sweetie on varustettu erinomaisin ainesosin. Mukana on sekä puhdistavaa teepuuöljyä että ihoa ravitsevia kevyitä ravitsevia öljyjä. Tähän ei ole lykätty mitään turhia täyteaineita.

Koostumus ja kosteusteho ovat kevyehköjä, mutta tässä on kuitenkin sen verran mukana öljyjä, että voide auttaa sitomaan kosteutta ihoon. Puhdistava vaikutus on erittäin hyvä lisä rutiinin osaksi, mutta tietenkään tämä ei yksistään ole mikään maaginen taikasauva, jolla pääsisi eroon finneistä. Muista siis edelleen kokonaisuus, vaikka tämä erinomainen yksittäinen tuote onkin!

Kasvovoide ei ole kuitenkaan mitenkään välttämätön tuote. Tämä steppi on usein hyvä, tarpeellinenkin lisä pintakuivalle iholle, mutta en suosittele korvaamaan tällä kasvoöljyä.

Epapuhdas Iho Voide

5) Tärkeä kasvoöljy (älä luista tästä!)

Tuntuuko ajatus öljystä epäpuhtaalla iholla oudolta? Ymmärrän hyvin, mutta oikein valittu kasvoöljy on oikeastaan ihan loistava tuote tasapainottamaan ihon toimintoja. Myös siis hillitsemään epäpuhtauksien syntyä.

Alati hehkuttamani Moi Forestin Microbiome Magic Oil sopii tähänkin artikkeliin. Koostumus on täyteläisempää kuin perinteisesti epäpuhtaalle iholle valittaisiin, mutta tämä öljy imeytyy erinomaisesti. Öljy rauhoittaa ihoa ja sitä kautta auttaa myös suitsimaan epäpuhtauksia.

Tämä on toiminut omalla ihollani paremmin kuin moni varsinaisesti epäpuhtaalle iholle kehitetty öljy. Kokemusta minulla on kolminumeroisesta määrästä erilaisia kasvoöljyjä. Tätä on menossa jo ties kuinka mones pullollinen – kertonee toimivuudesta. Suosittelen etenkin jos ihossasi on kuivuutta, tepsii nimittäin hyvin myös kuivuuteen.

Epapuhdas Iho Kasvooljy

Mikäli et ole aiemmin käyttänyt öljyjä tai et pidä öljyisestä koostumuksesta, on Ayu Organicsin Tea Tree & Willow oikea valinta. Kevyt koostumus imeytyy öljyksi hyvin. Ainesosalista on nerokas kombo tasapainottavia ja finnejä suitsivia raaka-aineita yhdistettynä epäpuhtaan ihon joustavana pitäviin, hyvin imeytyviin skvalaaniin ja jojobaöljyyn. Mukana on myös ihoa uudistavaa bakuchiolia, joka auttaa ehkäisemään finniarpia.

Tee öljyvalinta myös silmällä pitäen muuta rutiiniasi. Mikäli sinulla on jo puhdistavat seerumi ja voide käytössäsi, voi Moi Forestin öljy olla parempi valinta. Jos taas muu rutiinisi pitää sisällään ennemmin kosteuttavia ja rauhoittavia tuotteita, voisi Ayun öljy olla se sinun epäpuhtauksien tehotuotteesi. Pidä kokonaisuus tasapainoisena ja saat parhaan tuloksen!

6) Tehohoidot finneille – vasta kun perusrutiini on kunnossa

Loppuun vielä lyhyesti muutamasta tehohoidosta. Voit ottaa nämä käyttöön sitten, kun olet saanut päivittäisen hoitorutiinisi kuntoon. Päivittäinen hoito on se, miten päästä eroon finneistä. Se tuo 80-90 % tuloksista  – keskity siis siihen!

Oma ykkössuosikkini tästä kategoriasta on Ultraäänipuhdistaja. Tällä on helppo syväpuhdistaa ihohuokoset noin 2-4 kertaa kuussa. Lue ultraäänestä lisää aiemmasta artikkelistani, jossa on myös alekoodi laitteeseen.

Mikäli rutiinissasi ei ole mitään kuorivaa, voisi Yin Your Skinin IHME tehoneste olla hyvä valinta. Tämä on kuoriva ja tehokosteuttava tuote, joka sopii yleensä mainiosti myös epäpuhtaalle iholle. Tämän tyylinen kuorintatuote on mekaanista kuorintaa parempi, aivan erityisesti iholle, jossa on paljon finnejä. Mekaaniset rakeet voivat toisinaan vain pahentaa tilannetta. IHMEttä käytetään omasta ihosta riippuen noin joka kolmas ilta korvaamalla sillä kasvovesi ja seerumi.

Etenkin jos sinulla on käytössäsi ultraäänipuhdistaja, et välttämättä tarvitse erillistä puhdistavaa naamiota. Annan kuitenkin varuiksi suosituksen. Se menee Evolven SOS naamiolle, joka on mielestäni parhaimmillaan tehokuurina 4-5 päivän välein käytettynä. Tämä ei kuivata ihoa vaan jättää ihon joustavaksi. Erinomainen moderni puhdistava naamio.

Huomasitkin ehkä, ettei hoitorutiinissa ollut varsinaista ”näppykilleriä”. Finneistä ei nimittäin pääse eroon ainoastaan minkään tämmöisen täsmätuotteen avulla. Haluan sinun keskittyvän näiden sijaan hoitorutiiniin kokonaisuudessaan. Mikäli olet kuitenkin saanut rutiinisi kuntoon ja kaipailet silti vielä jotakin täsmäapua, voisin mainita Frantsilan Teepuusalvan. Tämä sopii levitettäväksi yksittäisten näppyjen ohella vähän laajemmallekin alueelle, kuten leukaan.

Ei taikatemppuja, mutta tulehdusta hillitsevää vaikutusta. Tätä kun malttaa käyttää sinnikkäästi, ihoon ei myöskään jää niin herkästi jälkiä finneistä.

Miten Paasta Eroon Finneista Kotikonstein

Toivottavasti sait artikkelista vinkkejä oman epäpuhtaan ihon hoitorutiinin koostamiseen. Mikäli ihosi on haastava, siinä on epäpuhtauksien lisäksi muitakin ongelmia, koet ihonhoidon vaikeaksi tai haluat muuten vaan yksilöllisesti juuri sinulle valitut tuotteet, voin auttaa sinua henkilökohtaisesti. Tutustu Ihonhoitorutiini kuntoon -palveluuni tästä.

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Ultraaanipuhdistus
Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona
Suomalainen Luonnonkosmetiikka
Suomalainen luonnonkosmetiikka – kuusi suosikkiani
Ikaantyva Couperosa Iho Tuotteet
Ihonhoito-opas: ikääntyvä couperosa-iho
Meikkivoide Rullautuu
Q&A: Miksi meikkivoide rullautuu ja muita yleisiä meikkipohjan ongelmia vastauksineen