Kasvien ja yrttien voimaa – esittelyssä kesäisen ajankohtaiset Frantsilan tehosalvat

Kaupallinen yhteistyö: Ruohonjuuri

Kutiavat hyönteisten pistot, halkeilevat kantapäät, pienet haavat ja nirhaumat, liiallisesta auringosta nautiskellut iho, näpyt ja kipeytyneet lihakset. Näihin kesäisiin (ja osin talvisiinkin…) vaivoihin löytyy onneksi helppo ja toimiva apu Suomen luonnosta. Frantsila valmistaa tehokkaita täsmäsalvoja, joiden taika piilee huolella ja taidolla valituissa rohtokasveissa ja yrteissä. Esittelen tässä artikkelissa viisi tehosalvaa, jotka on kätevä napata mukaan mökille ja kesän reissuihin.

Frantsila Salva

Frantsila säilöö kesän purkkeihin

Eletään jälleen vuodenaikojen suosikkiani, alkukesää. Mietin joka vuosi, miten kesän vehreyden ja kukoistuksen saisi säilöttyä talven varalle. Tämä ei kuitenkaan ole kaukainen haave, sillä Frantsila on sen jo tehnyt! Sarjan tuotteisiin on purkitettu Suomen kesäisen luonnon syvin olemus ja tunnelma. Frantsilassa on aivan tietynlainen, oma fiiliksensä, jossa on jotakin nostalgista, kotoista ja lämmintä.

On kunnia saada esitellä teille sarjan viisi erilaista salvaa, joihin tiivistyy täydellisesti Frantsilan koko valtava tietotaito kasveista ja yrteistä. Frantsilan perustaja Virpi Raipala-Cormier on opiskellut kasvilääkintää lähes koko ikänsä. Klassikotuote 11 yrtin salvan Virpi kehitti jo vuonna 1980 ja kyseinen purnukka on edelleen sarjan suosituimpia tuotteita.

Frantsila Salvat

Salvat ovat pieniin, helposti mukana kulkeviin metallipurkkeihin pakattuja funktionaalisia täsmävoiteita. Ne on helppo napata reppuun tai taskuun mukaan kesän reissuihin ja rientoihin. Pieneen purnukkaan tiivistyy suuri määrä tehoa. Salvat hoitavat erilaisia ihovaivoja aina hyönteisten pistoista lihasjumeihin ja finneihin. Ne hyödyntävät vuosisatoja vanhoja kansanparannusperinteitä tuoden ne nykypäivän tarpeisiin.

Kasvit säilövät itseensä Suomen lyhyen kesän ja pitkän talven aikana valtavan määrän tehoaineita. Kaikki viisi salvaa luottavat Frantsilan luomutilan itse kasvattamien kasvien ja yrttien voimaan, mutta ovat keskenään melko erilaisia. Lue alta salvoista tarkemmat kuvaukset, jotta osaat napata juuri omiin tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon, tai parikin.

Salvat ovat osoittautuneet testissäni tehokkaiksi ja jokaiselle purkille on löytynyt arjessani oma täsmätehtävänsä. Yritin valita purkeista suosikkiani, mutta se osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi, sillä jokainen on omalla tavallaan auttanut hyvinvointiani. Frantsilan salvat tulivat meidän kotiin jäädäkseen!

Esittelyssä viisi erilaista tehosalvaa – näistä löydät avun joka vaivaan

Teepuusalva nujertaa ihon epäpuhtaudet

Aloitetaan Frantsilan salvoista uusimmalla, teepuusalvalla, joka on kehitetty ihon epäpuhtauksien hoitoon. Tässäpä nerokas tuote kaikin puolin! Voimakas eteerinen teepuuöljy yhdistyy ihon pehmeänä pitävään pohjaan jojobaöljystä, mehiläisvahasta, oliiviöljystä sekä ruusunmarjan siemenöljystä. Teepuun antimikrobista vaikutusta tehostaa propolis sekä heinäratamon hoitava teho.

Teineille ja aikuisille sopiva salva on tehokasta, mutta kuitenkin iholle lempeää. Se pitää ihon huomattavan joustavana eikä kuivattamalla nitistä näppyjä. Ennemmin se siis puhdistaa ja rauhoittaa ja sitä kautta antaa kyytiä epäpuhtauksille. Salvassa on yksi ylivertainen ominaisuus: sitä käyttämällä näpyistä ei jää niin selviä jälkiä ihoon! Oman kokemukseni perusteella teepuusalva pitää ihon todella pehmoisena ja ehkäisee arpien ja jälkien muodostumista. Salvan sisältämä ihoa uudistava ruusunmarjaöljy on erinomainen apu tässä.

Tuoksu on salvassa, ei niin yllättäen, teepuuöljystä peräisin, mutta mielestäni mukavan mietona ja pehmeänä. Vahvassa muistissani on vielä teiniaikojen teepuuöljylle jatkuvasti tuoksuva iho, tämän salvan kanssa samaa vaaraa ei onneksi ole – tuoksu on huomattavasti kevyempi eikä jää leijailemaan ympäriinsä. Käytä teepuusalvaa levittämällä sitä paikallisesti ohut kerros aamuin illoin välittömästi näpyn huomattuasi. Jatka niin kauan, kunnes et enää tarkasti näe missä kohtaa finni olikaan. Salva sopii niin kasvoille kuin esimerkiksi selänkin näpyille.

Frantsila Teepuu Salva

Tiikerin voimasalva hoivaa kipeitä lihaksia ja niveliä

Tiikerin voimasalva on klassikko, joka sopii lihasten ja nivelten hoitoon. Testaa esimerkiksi niskan ja hartioiden jumien ja kolotusten lievitykseen. Itse käytän salvaa sali- ja juoksutreenien jälkeen väsyneille, kipeille ja kiristäville lihaksille. Tiikerisalva tuntuu taivaalliselta treenin jälkeen iholle hierottuna. Se tepsii hämmentävän hyvin myös kaikkiin epämääräisiin pieniin kolotuksiin.

Tiikerin voimasalvan soisi löytyvän jokaisen kodin lääkekaapista, sillä tämä salva toimii erinomaisesti myös tukkoisen nenän avaajana ja flunssaisen olon lieventäjänä. Tiikerisalva rentouttaa pitkän päivän jälkeen väsynyttä kehoa ja sopii loistavasti myös seisomatyötä tekeville. Vaikutus on mielestäni lisäksi piristävä ja jotenkin ”herättelevä” – sipaisenkin salvaa monesti korvien taakse kesken työpäivän, mikäli keskittymiskyky meinaa herpaantua.

Aikuisille sopiva salva on voimakkaasti lämmittävä ja stimuloiva. Vaikutus tuntuu vähän erilaiselta kehon eri alueilla. Jalkapohjissa ja korvien takana tunnen selkeää kihelmöintiä, muualla taas lempeämpää kevyttä lämmön tunnetta. Salvan resepti perustuu suomalaisen kansanlääkinnän perinteisiin sekä kiinalaiseen lääketieteeseen ja erityisesti kamferiöljyn tehoon. Cayennepippuri elvyttää verenkiertoa, lukuisat eteeriset öljyt ja rohtokasvit hoivaavat kiputiloja.

Käytä tiikerin voimasalvaa hieromalla sitä pieni määrä kerrallaan paikallisesti kipeisiin lihaksiin tai kolottavalle alueelle, kuten hartioihin, selkään tai jalkoihin. Salvassa on melko voimakas, mutta mielestäni ihana ja ”tehokas” tuoksu.

Frantsila Tiikerin Voimasalva

Laventelisalva rauhoittaa ihon ja mielen

Laventelisalva tarjoilee laventelin eteerisen öljyn parhaat puolet helposti käytettävänä salvana. Laventeli on rakastettu, monille tuttu tuoksu, jonka käyttöön tämä salva tuo helposti lähestyttävän, valmiiksi ihoystävälliseksi laimennetun vaihtoehdon. Laventelisalvassa on upea, monipuolisesti ihoa hoivaava pohja, joka sisältää jojobaöljyä, karitevoita, villiruusun siemenöljyä, auringonkukan siemenöljyä ja mehiläisvahaa.

Laventelin tuoksu on salvassa ihana ja hyvin selkeä, muttei kuitenkaan liian voimakas. Laventeli auttaa rentoutumaan ja rauhoittumaan. Sen tuoksu tyynnyttää mieltä kiireisen päivän jälkeen, stressaantuneena tai juuri ennen nukkumaanmenoa. Salvaa voi tällöin sivellä ohimoille sekä muihin kehon pulssipisteisiin, kuten ranteisiin.

Laventelin rauhoittava vaikutus ulottuu myös iholle ja voit käyttää salvaa ärtyneen ja jopa tulehtuneen ihon lepyttelyyn. Testaa myös ihottumiin ja kutisevalle iholle. Koko perheelle sopivaa salvaa voi käyttää vartalon ihon lisäksi kasvoille. Laventelisalva on täydellinen kesätuote, sillä se rauhoittaa ihoa auringon jälkeen, lieventää hyönteisten pistojen kutinaa sekä voi auttaa rauhoittumaan unille valoisten kesäöiden keskellä. Jos mökkeilisin, tämän pakkaisin ensimmäisenä mukaani!

Frantsila Laventeli Salva

Terva & pihkasalva kovettumiin, halkeamiin, naarmuihin ja hyönteisten pistoihin

Mökistä puheen ollen, myös Terva & pihkasalva on täydellinen mökkikauden tehotuote. Se rauhoittaa hyönteisten pistot, pehmittää kantapäiden ja kyynärpäiden kovettumat sekä hoivaa pienet naarmut ja rakot. Tehokkaan tervaisessa tuoksussa on ihanan autenttinen tunnelma.

Aikuisille sopiva tymäkkä salva on mielestäni parhaimmillaan kovettuneiden ihoalueiden pehmittämiseen. Salitreenistä kovilla olevat kämmeneni rakastavat Terva & pihkasalvaa, samaten helposti halkeiluun taipuvaiset kantapääni. Salva pehmittää ihoa erinomaisesti, kunhan muistat levittää sitä peräkkäisinä päivinä. Salvan teho perustuu suomalaiseen kansanperinteeseen ja nykytutkimukseen pihkasta.

Salva kätkee sisäänsä nimikkoainesosiensa tervan ja pihkan lisäksi isotakiaisen juurta sekä pohjana auringonkukkaöljyä ja mehiläisvahaa. Verrattain simppeliä, mutta tehokasta! Frantsila sisällyttää moniin tuotteisiinsa luonnon runsauden lukuisten eri kasvien voimin, joten tämä salva on yksinkertaisuudessaan hauska poikkeus.

Mikäli kesällä on tiedossa pientä mökin/kotipihan laittoa (lue: suurtalkoot), on Terva & pihkasalva ehdoton täsmähankita.

Frantsila Terva Pihka Salva

11 yrtin salva on tehokas klassikko moniin eri vaivoihin

Sokerina pohjalla vielä Frantsilan kulttituote, 11 yrtin salva. Tämä ihmesalva on ollut sarjan valikoimissa alusta asti ja on yksi Frantsilan rakastetuimpia tuotteita jo yli 40 vuoden ajalta. Pieneen peltipurkkiin on tiivistetty Frantsilan sydän ja sielu, kaikki se valtava tieto-taito kasvien voimasta. 11 yrtin salva on monitoimivoide lukuisiin iho-ongelmiin ja tämä purkki sopii mielestäni salvoista parhaiten myös huulivoiteeksi ja yleisavuksi ihon kuivuuteen.

Koko perheelle sopivan salvan teho perustuu 11 ihoa elvyttävän ja rauhoittavan yrtin yhteisvaikutukseen. Jokaisessa kasvissa on satoja erilaisia vaikuttavia aineita ja niiden synergia tekee salvasta niin tehokkaan. Mukana on rohtokasveja ja yrttejä, jotka on poimittu Frantsilan omilta luomupelloilta ja luonnosta: siankärsämöä, pihatähtimöä, ratamoa, kehäkukkaa, rohtoraunioyrttiä, takiaista, puna-apilaa, ukontulikukkaa, pihatatarta, kuismaa ja niittyhumalaa. Pohjalla on miedot ja kaikille sopivat auringonkukkaöljy, mehiläisvaha ja oliiviöljy.

Kasvien tehoaineet uudistavat, tasapainottavat, parantavat, rauhoittavat ja puhdistavat ihoa. Yrttisalva sopii koko perheelle käytettäväksi mihin vaan ihoalueelle, aina atoopikon herkästä, kuivasta ja kutisevasta ihosta rohtuneisiin huuliin, arpiin ja palovammoihin. Tuoksu on yrttisalvassa yllättävän mieto ja hienostuneella tavalla kesäisen yrttinen. Kokonaisuudessaan ihana ja tehokas pikkupurkki, joka ei ole syyttä ansainnut lempinimeään ”ihmesalva” – niin moneen vaivaan tämä tepsii.

Frantsila 11 Yrtin Salva Luonnonkosmetiikka Salva

Oletko lukenut jo nämä artikkelini luonnonkosmetiikasta?

Mikä on luonnonkosmetiikan paras huulipuna? Vertailussa 5 suosikkiani

Evolven uusi Blue Velvet Ceramide Serum tuo täsmäavun kenkkuilevalle iholle

Aurinkovoide kasvoille – neljä suosikkiani luonnonkosmetiikasta

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Ihonhoito Kesalla
Valmiina kesään? Aurinkoiset purkkitärpit päästä varpaisiin
Paras Huulipuna
Mikä on luonnonkosmetiikan paras huulipuna? Vertailussa 5 suosikkiani
Hiuksiin Jatettava Hoitoaine
Hiuksiin jätettävä hoitoaine ja miksi en käytä hoitoainetta suihkussa
Pintakuiva Iho
Pintakuiva iho – mitä tehdä?