Kestävä meikki 2/2: silmä- ja huulimeikki

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Jatketaan kestävän meikin teemaa kohdistamalla katseet silmiin ja huuliin. Silmissä kannattaa keskittyä erityisesti pohjustukseen sekä tekniikkaan, jolla meikin teet. Huulissa isoin rooli on puolestaan tuotevalinnoilla. Vinkkaan parhaiten pysyvät huulipunat ja -kiillot sekä ohjeistan mitä muuta kannattaa (tai ei kannata!) tehdä, jotta saavutat mahdollisimman hyvin pysyvän meikin.

Tässä jatko-osassa tehdään kestävä meikki silmiin ja huulille. Lue ensimmäisestä osasta, kuinka saavuttaa mahdollisimman kestävä meikkipohja. Tuo artikkeli kannattaa lukaista läpi erityisesti, mikäli sinulla on sekaiho tai rasvainen ihotyyppi.

Kestävä silmämeikki

Silmämeikin kestävyys on kaikista eniten kiinni omasta ihosta sekä silmän mallista. Tuotteiden pysyvyydessä on toki valtavasti eroja, mutta siinä missä raskaammilla ja rasvaisemmilla luomilla on haastavampaa saada yhtään mitään tuotetta kestämään täydellisenä koko päivää, voi toisella silmän mallilla ja kuivemmalla ihotyypillä silmämeikki pysyä kauniina ilman pohjustajaakin.

Itse keskityn pohjustamiseen ja tekniikkan, jolla meikin teen, en niinkään välitä silmämeikin (etenkään luomivärien kohdalla) tuotteiden keskinäisistä eroista. Suurin ero pysyvyyteen tulee nimittäin juuri noista kahdesta asiasta ja kun saat ne kuntoon, voit valita luomivärit niin, että sävyt ja muut ominaisuudet (esimerkiksi pigmenttisyys, levittyvyys) ovat kärkenä.

Huolehdi, että iho on pinnastaan kuiva, kun aloitat meikin teon. Älä laita voiteita liikkuvalle luomelle ja varmista kuiva ihon pinta painelemalla sitä vaikkapa ihan vaan vessapaperilla. Suosittelen silmämeikin alle aina pohjustajaa. Silmämeikinpohjustajista ainoa hyvä luonnonkosmetiikassa on mielestäni Zaon pohjustaja. Se kuivuu iholle salamannopeasti ja pitää ehdottomasti levittää ohueksi kerrokseksi silmä kerrallaan. Asteikolla 1-10 annan sen pitävyydelle arvosanan 8+. Se riittää itselläni mainiosti arkikäyttöön, mutta juhliin ja erityistilanteisiin kaipaan lisää pitoa. Minulla on raskaat rasvaiset luomet, joten uskon tämän pitävän hyvinkin täydellisesti vähän avaramman muotoisilla luomilla ja kuivemmalla iholla.

Spesiaalitilanteissa turvaudun silloin tällöin edelleen synteettiseen pohjustajaan, joista suosikkini on edullinen Wet’n Wild Photo Focus.

Zao Silmameikinpohjustaja

Voit vaikuttaa silmämeikin pysyvyyteen hyvin paljon tekniikalla, jolla meikkejä käytät. Levitä luomiväri tiiviillä siveltimellä kunnolla iholle painelemalla. Luomiväriä kannattaa laittaa useampi kerros niin, että väri on varmasti tasaisesti ja huolellisesti työstetty iholle. Jos huitaiset värin jollakin lötköllä siveltimellä ihon pintaan kevyesti, et voi odottaa kovin pitkää kestoa.

Silmänrajauskynä kannattaa aina kiinnittää luomivärillä tai vaikkapa värittömällä puuterilla. Kynä sellaisenaan on voidemaisena tuotteena altis leviämään ja monistumaan yläluomelle.

Ripsiväreistä pysyvimmät ovat lämpimällä vedellä lähtevät 38 asteen mascarat, joita luonnonkosmetiikassa ei (vielä ainakaan) ole. Muistathan myös, että vedenkestävä ripsiväri pitää nimensä mukaisesti vettä (eli sadetta ja kyyneleitä), mutta on öljyliukoista. Tämän vuoksi se on erittäin potentiaalinen leviäjä rasvaisella iholla, jossa ihon oma öljy alkaa sulattamaan väriä saaden sen levähtämään silmien ympärille. Rasvaisen ihon valinta on siis vesiliukoinen tai 38 asteen ripsiväri. Luonnonkosmetiikan ripsareista itselläni pysyy ehkäpä parhaiten Und Gretelin Wint.

Kestävä huulimeikki

Huulimeikissä huulipunan/kiillon valinta on se kaikista kriittisin asia. Karkeasti yleistettynä: mitä hoitavampi ja kermaisempi tuote, sen huonompi pysyvyys. Täydellisimmin pysyvät tuotteet ovat koostumukseltaan kuivia mattapunia, jotka eivät välttämättä tunnu huulilla kovin miellyttäviltä. Mikäli haet ensisijaisesti pitkäkestoisuutta, hoida huulet mahdollisimman hyvään kuntoon ja valitse sävy mattapunien joukosta. Jos taas arvostat pehmeää huulituntumaa ja kosteuttavaa koostumusta, sinun tulee olla valmis tinkimään ainakin jonkin verran kestävyydestä. Onneksi erinomaisia kompromissiratkaisujakin on nykyään paljon. Silti kaikista loistavimmin pysyvät tuotteet ovat enemmän tai vähemmän kuivahkoja.

Suurena huulipunien ystävänä olen testaillut jos jonkinlaisia punia ja pysyvimmät, mihin olen luonnonkosmetiikassa törmännyt, löytyvät Kjaer Weisiltä sekä Absolutionilta (nimenomaan tämä linkkaamani malli). Aavistuksen pehmeämpiä mattapunia löytyy Mádaralta ja Laveralta, molemmissa on mielestäni oikein hyvä kesto (ei toki yhtä hyvä kuin ensin mainituissa). Huulikiilloissa kannattaa panostaa Und Gretelin kiiltoihin silloin, kun toivot pitkäkestoisuutta. Muistathan kuitenkin, ettei kiilto ole koskaan verrattavissa punaan kestävyydeltään.

Kestava Huulimeikki

Silmämeikin tapaan, levitä myös huulimeikki kuivalle iholle eli älä laita alle huulivoidetta, mikäli haluat mahdollisimman pysyvän lopputuloksen. Älä myöskään levitä huulille meikkivoidetta. Mikäli huulesi tai niiden reunat ovat tekstuuriltaan epätasaiset ja puna on vaikea saada kauniin näköiseksi, kokeile Und Gretelin loistavia uusia huulimeikkikyniä. Niissä on toisessa päässä väritön pohjustaja, jota voi käyttää huulten reunoille, mutta myös koko huulillekin. Siinä on hoitava, mutta silti hyvin jämäkkä koostumus, joka tasoittaa huulten pintaa, muttei tee niistä samaan tapaan liukkaita ja rasvaisia kuin huulivoide.

Huultenrajaus kannattaa myös silloin, jos huulipuna meinaa karkailla huulten rajojen ulkopuolelle. Koko huulille väritetty rajauskynä myös auttaa punan pysyvyydessä. Pitkäkestoisimmat rajauskynät ovat mielestäni Kjaer Weisin, näitä käytän usein ihan sellaisenaankin punan tapaan koko huulille laitettuna.

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Kestava Meikki Rasvaiselle Iholle
Kestävä meikki rasvaiselle iholle ja sekaiholle 1/2
Raikas Meikki
Piristävä ja raikas meikki kaamoksen keskelle
Huulipunan valinta – opas onnistuneeseen huulimeikkiin
Pihista Ja Panosta
Pihistä ja panosta: puhdistustuotteet, kuorinnat ja naamiot kasvoille