Luonnonkosmetiikan paras deodorantti

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Mikä on luonnonkosmetiikan paras deodorantti? Kymmenien testattujen dödöjen joukosta olen löytänyt kaksi oikeasti toimivaa tuotetta. Mitkä ovat nämä suosikit? Mistä deodorantin tehokkuus oikeastaan edes muodostuu ja miksi sama dödö ei sovi kaikille?

Ihan ensimmäisenä on tärkeää ymmärtää erilaisten deodoranttien toimintaperiaatteista. Käytämme monesti yleissanaa “deodorantti” kuvaamaan kahta keskenään täysin eri tavalla toimivaa tuotetta. Deodorantti on yleisimmin roll-on tai suihke ja sen tehtävä ei ole estää hikoilua, ainoastaan ehkäistä hien hajua. Hiki itsessään ei oikeastaan edes haise, mutta epämiellyttävä haju syntyy hien ja kainalon bakteerien yhteisvaikutuksesta. Deodorantti tappaa bakteereita ja näin vähentää hien haisemista. Toki deodoranttiin lisätty tuoksu vielä tukee tätä vaikutusta.

Antiperspirantti vs. deodorantti

Antiperspirantti on puolestaan useimmiten valkoinen stick, joka estää hikoilua muodostamalla ihon pinnalle kalvon, jota hiki ei läpäise. Ainesosa, joka tämän tekee on alumiinikloridi tai alumiinikloorihydraatti, joita käytetään laajalti synteettisen kosmetiikan antiperspiranteissa, joskus myös deodoranteissa. Hikoilu on kehon luonnollinen toiminto, jota en itse halua estää tukkimalla hien ulospääsyä. Tästä syystä suosin luonnonkosmetiikan dödöjä, jotka eivät siis varsinaisesti ehkäise hikoilua, ainoastaan epämiellyttävää hajua.

Deodorantin toimintamekanismista johtuen, niiden toimivuudessa on paljonkin yksilöllisiä eroja. Joku deodorantti toimii paremmin minulla ja joku toinen voi peittää paremmin juuri sinun hien hajun. Minulla on omakohtaisia käyttökokemuksia luonnonkosmetiikan deodoranteista kymmenittäin (äkkiseltään mieleeni tuli yli 20 merkkiä, joiden yhtä tai useampaa eri deodoranttia olen testannut). Lisäksi olen työni vuoksi saanut erinomaisen käsityksen dödöistä, jotka varmimmin toimivat mahdollisimman monella (näitä ei muuten ole kovin montaa!).

Paras Deodorantti

Kaksi omaa suosikkidödöäni

Olen törmännyt kahteen omalla kohdallani varmaan dödöön, joista toista uskallan kutsua luonnonkosmetiikan ykkösdeodorantiksi. Ensimmäisenä kuitenkin kakkossuosikkini, The Ohm Collectionin jauhemainen dödö. Tämä on toimivuudeltaan lähes pomminvarma. Sen teho perustuu reippaaseen annokseen ruokasoodaa, jota nykyään käytetään todella laajalti luonnonkosmetiikan dödöissä juuri sen tehokkuuden vuoksi. Soodassa on kuitenkin yksi suuren suuri ongelma. Sen vahva emäksisyys saattaa ärsyttää kainaloita ja näin on valitettavasti myös omalla kohdallani. The Ohm Collectionin jauhedödöt ovat ihanan tuoksuisia ja tehokkaita, mutta harmi kyllä, en pysty käyttämään niitä päivittäin. Minulla on puteli kuitenkin aina peilikaapissa erikoistilanteita varten, sillä tämän pitävyyteen voin luottaa sataprosenttisesti. Jauhedödö on lisäksi superkätevä reissuseuralainen, sillä se ei vie tilaa lentokoneen käsimatkatavaroiden nestekiintiöstä ja tilaa jää enemmän ihonhoitotuotteille ja meikeille.

The Ohm Collectionin jauhemainen deodorantti on siis käytössäni silloin tällöin ja sen epäsäännöllistä käyttöä kainaloni kyllä kestävät ongelmitta. Päivittäisessä arkikäytössä ehdoton numero yksi on mielestäni maailman paras dödö eli ruotsalaissarja True Organic of Swedenin Undercover Agent.

Luonnonkosmetiikan Paras Deodorantti

Paras deodorantti

Undercover Agent tulee roll-on -pakkauksessa, jota on kieltämättä helpompi ja nopeampi käyttää kuin jauhetta, vaikka en itse koe jauhettakaan mitenkään liian hankalaksi. Deodorantin tuoksu on mieto ja todella raikas, hyvin unisex. Mieto tuoksu on tärkeä asia kaikille hajuvesien käyttäjille, jotta lopputulos ei ole tuoksujen sekamelska. Tuote itsessään on kirkasta nestettä, joka ei tahraa vaatteita. Osa luonnonkosmetiikan deodoranteista on todella märkiä ja ne eivät meinaa kuivua ollenkaan. Undercover Agent on huomattavasti nopeammin kuivuvaa ja tämä lisääkin käyttömukavuutta reilusti.

Tärkeä tekijä Undercover Agentin toimivuudessa on sen sisältämä pieni määrä ruokasoodaa. Sitä on kuitenkin käytetty sen verran maltilla, että dödö sopii useimmille yleensä soodapohjaisiin deodorantteihin reagoiville. Itselleni tuote ei aiheuta minkäänlaista ihoärsytystä. Tämä on kuitenkin tapauskohtaista ja soveltuvuus omalle iholle selviää vain testaamalla.

Mikään dödö ei ole ihmeidentekijä, joka sopii aivan kaikille, mutta kokemukseni mukaan Undercover Agent toimii valtaosalla erinomaisesti ja se on jo todella paljon se!

Varmuuden vuoksi minulla on kotona muutamaa eri dödöä, joita hieman vuorottelen. Olen nimittäin huomannut, että mikäli samaa deodoranttia käyttää päivästä toiseen pitkiä aikoja, se ei enää toimi aivan niin hyvin. Tästä syystä vaihtelen dödöjä hieman, mutta tavallisina arkipäivinä töihin lähtiessäni valintani on Undercover Agent, sillä se on mielestäni luonnonkosmetiikan paras deodorantti.

Lue myös uudempi artikkelini: Tehokas deodorantti – tämän hetken suosikkini x 3

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Jenni

Minä aloitin luonnonkosmetiikan käytön deodorantilla kauan sitten, joten montaa olen kokeillut. Tällä hetkellä ensimmäinen Rimita käytössä ja siihen olen todella tyytyväinen. Toisena on kotikäyttöön kristallikivi, joka ei riitä töihin. Soodaa sisältäviä käytin hyvän aikaa ja vaihtelin niissä eri valmistajia, mutta ärsyttää sen verran ihoa etten ole nyt niitä edes varalle hankkinut. Tuota Ohmia voisi ajatella just tiukkoihin paikkoihin. Minulle yksi tärkeimmistä on kainaloiden pesu suolasaippualla. Käytän joko valmista suolasaippuaa tai sekoitan kädessä maine basea lemppari saippuan joukkoon. Teen näin kainaloille ja jalkapohjille aina suihkussa.
Voisin kyllä Rimitan jälkeen tai kanssa kokeilla tuota sinun suosittelemaa True dödöä. Minäkään en kaipaa vahvoja tuoksuja, joten siksi olisin kiinnostunut kokeilemaan. Kiitos hyvästä suosituksesta!

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Hauskaa, että olet aloittanut dödöllä! Monilla se on nimittäin ihan viimeisiä, mikä "uskalletaan" vaihtaa luonnonkosmetiikkaan :) Nykyään on onneksi hirmu paljon vaihtoehtoja, silti se ei ole välttämättä ihan helppo homma löytää itselle sitä parasta deodoranttia. Huippua, että sinä olet löytänyt toimivan tuotteen, monet Rimitan dödöstä tuntuvatkin tykkäävän. Mulle itselleni se ei ole paras mahdollinen, joten en ostanut uudelleen. Tässä nyt sinänsä ei ole mitään yllättävää, sillä testaamistani dödöistä ovat päässeet vakikäyttöön ainoastaan nämä blogitekstissä mainitut suosikkini sekä ihan muutama muu. Taas testailin paria uutta tuossa hetki sitten ja olihan se yhtä tuskaa ja odotusta, että loppuvat...

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Pihista Ja Panosta
Pihistä ja panosta: puhdistustuotteet, kuorinnat ja naamiot kasvoille
Ultraaanipuhdistus
Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona
Itseruskettava
Kevyen sävyn tuova itseruskettava piristää ilmettä keväällä – parhaat tuotteet kasvoille ja vartalolle
Kasvovesi
Paras kasvovesi eri ihotyypeille – 7 x suositusta