Juhlameikkitutorial: helppo smokey eyes

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Smokey eyes on juhlameikkien klassikko, joka sopii lähes kaikille. Meikin ei automaattisesti tarvitse olla todella tumma – itse viittaankin termillä enemmän tekniikkaan, en niinkään meikin tummuusasteeseen. Smokey eyes on utuisen pehmeä ja häivytetty silmämeikkityyli, jonka voi tehdä minkä sävyisenä vaan. Meikki sopii loistavasti loppuvuoden juhlakauteen ja on lopulta hyvin simppeli. Nappaa talteen niksit, kuinka toteuttaa yksinkertainen ja helppo smokey eyes – tarvitset vain rajauskynän ja yhden luomivärin!

 

Juhlameikkitutorial: helppo smokey eyes

Simppeli ja helppo smokey eyes on silmämeikki, joka kannattaa opetella tekemään. Sitä varioimalla voi muodostaa loputtomasti eri sävyisiä ja näköisiä lookeja. Kevyempänä versiona smokey eyes on myös kaunis ja imarteleva meikki ihan päivätilaisuuksiinkin. Meikin etuihin lukeutuu myös sen universaali sopivuus lähes kaikille silmänmalleille, myös raskaille luomille. Teen viikoittain Instagramiin meikkitutoriaaleja, mutta en ollut jotenkin huomannut tehdä ohjevideota tästä signature-juhlameikistäni. Olen opettanut sen kymmenille, ehkä jopa sadoille naisille vielä tehdessäni meikkiopastuksia, mutta jotenkin tämä vanha suosikkimeikkini oli jäänyt itsellänikin nyt hieman unholaan.

Ajatukseni tässä koko meikissä on tehdä suht mattainen, todella utuinen silmämeikki, jonka kaverina oleva kuulas ja raikas iho sekä kiiltävät huulet muodostavat kauniin kontrastin ja auttavat välttämään tunkkaisen lopputuloksen.

Oma tapani toteuttaa sumusilmät on todella yksinkertainen, et tarvitse mitään muuta kuin kaksi meikkituotetta:

•Musta silmänrajauskynä, jonka tulee olla pehmeä ja helposti levittyvä

•Keskitumma luomiväri, joka on mieluummin matta tai satiinisen kevyesti hehkuva, ei kovin hohtava

Rajauskynä on tässä meikissä aina musta, mutta luomiväri voi olla myös värikäs! Esimerkiksi viileä violetti tai oliivin vihreä toimivat hienosti.

Tuotesuosituksia luonnonkosmetiikan meikeistä löydät tekstistäni Arkimeikki 2.o.

Lisäksi suosittelen kolmea sivellintä:

•Yksi keskikokoinen littana luomivärisivellin, jonka avulla saat vietyä väriä kunnolla luomelle. Litteä ja tiiviskarvainen malli nappaa värin yleensä parhaiten ja takaa intensiivisen lopputuloksen. Valitse siveltimen koko suhteessa omaan silmänmalliisi. Tarkoitus on saada vietyä väri tarkasti haluttuun kohtaan, mutta liian pienellä siveltimellä luomen värittämiseen menee ikuisuus.

•Suurempi ja lötkömpi sivellin, joka voi olla esimerkiksi pyöreäpäinen, kulkevat nimellä häivytyssivellin.

•Pieni sivellin tarkkaan työskentelyyn, esimerkiksi napakka viistopäinen sivellin tai niin kutsuttu kynäsivellin (pencil brush).

Juhlameikki

Helppo smokey eyes vaihe vaiheelta

Aloita meikki silmistä, näin vältät meikkipohjan sotkeutumisen, mikäli luomiväriä karisee. Kun teet meikkiä, pidä seuraava asia mielessäsi joka vaiheessa: kaikista tummimman värin tulee olla ripsien tyvessä sekä silmän ulkoreunoissa.

•Pohjusta luomet ensin. Luonnonkosmetiikan paras pohjustaja on mielestäni Zaon pohjustusvoide.

•Aloitetaan värittäminen rajauskynän kanssa: tee ensin tavallinen, hieman normaalia leveämpi rajaus aivan yläluomen ripsirajaan. Levennä rajausta aivan reippaasti ulkokulmaa kohti. Tässä kohtaa on tärkeää saada vietyä luomelle reippaasti sävyä, sillä ei ole varsinaisesti väliä, miltä se näyttää – työstämme väriä paljon seuraavassa vaiheessa. Tärkeintä on, että saat jo tässä vaiheessa muodostettua tummuutta erityisesti ulkoreunoihin. Katso, ettei mustan värin ja ripsien väliin jää tyhjää tilaa, vaan musta alkaa aivan ripsistä asti. Alla olevan kuvakollaasin kuva 1. on tästä vaiheesta. Ei haittaa, vaikka väri ei olisi tässä kohtaa yhtä siististi, mitä kuvassa.

•Ota pienin sivellin ja lähde pehmentämään rajauksen yläreunaa. Rajaus saa pysyä tummana ripsien tyvessä eli häivytä ainoastaan mustan reunoja. Ulkoreunassa väri saa levitä ylös- ja ulospäin.Mustan häivytyksen ei tarvitse olla täydellinen (se uppoaa joka tapauksessa luomivärin alle), mutta kaikkien terävimpien reunojen tulisi olla pehmennetty. Mikäli musta ei ole ihan ripsien tyvessä enää musta, rajaa se kohta uudelleen. Kuvakollaasin kuva 2.

Vaihe vaiheelta: helppo smokey eyes

•Kun rajauksen reunat eivät ole enää todella vahvasti näkyvissä, aloita levittämään luomiväriä. Ota litteään siveltimeen valitsemaasi luomiväriä ja asteta sivellin suoraan rajauskynän jäljen päälle ulkoreunaan, niin lähelle ripsirajaa kuin pääset. Taputtele väriä ulkoreunaan ja ilman että otat lisää väriä, lähde etenemään ripsirajassa kohti sisänurkkaa. Jatka matkaa sen jälkeen koko liikkuvalle luomelle ja lopuksi nosta väriä luomivaon yli kohti kulmakarvaa. Kun etenet tässä järjestyksessä, alkaa luomelle automaattisesti muodostumaan liukuväriefektiä. Näyttää, kuin olisit käyttänyt useampaakin luomiväriä, sillä enin luomiväri jää jo valmiiksi tummaan kohtaan rajauskynän päälle ja muualle tullessa siveltimessä on vain hieman väriä jäljellä.

•Toista sama noin kaksi tai kolme kertaa. Ottaessasi lisää väriä siveltimeen, muista lisätä väri joka kerta aina ensin ulkoreunaan ja lähde vasta sen jälkeen etenemään edellä kuvatulla tavalla muualle.

•Tee tässä kohtaa alaluomi: ota luomiväriä samaan pieneen siveltimeen, jota käytit rajauskynän jäljen pehmentämiseen (ei haittaa, vaikka siveltimessä olisi mustaa kynää jäljellä). Aloita värin levittäminen ulkoreunasta ja tuo loppu väri kohti sisänurkkaa. Väriä voi leventää erityisesti ulkoreunasta reippaastikin.

•Mikäli kaipaat alapuolelle lisää tummuutta, voit ottaa siveltimeen luomivärin lisäksi hieman mustaa väriä rajauskynästä. En suosittele värittämään kynällä suoraan luomelle, sillä siitä tulee hieman turhan kovaa jälkeä tähän meikkiin. Katso samalla, että ylä- ja alapuolet yhdistyvät toisiinsa ulkoreunasta.

Helppo Juhlameikki

•Katso suoraan peiliin silmäluomet aivan rentoina. Näetkö luomivärin yläluomella? Mikäli luomiväri näyttää tehneen katoamistempun, et ole nostanut väriä tarpeeksi ylös asti. Ennen häivytystä väri saa näyttää olevan mieluummin aavistuksen verran liian korkealla. Kun häivytät, se asettuu juuri sopivalle korkeudelle.

•Ota puhdas häivytyssivellin (ei mitään väriä siveltimeen) ja lähde käymään luomivärin ulkoreunoja läpi. Älä koske enää liikkuvan luomen väriin, siellä pitäisi olla kaikki jo kunnossa eikä erillistä häivytystä tarvita. Nyt pehmennämme vain ulommaisia reunoja. Häivytys on valmis, kun et osaa tarkasti sanoa, mihin kohtaan luomiväri päättyy.

•Lisää reilusti ripsiväriä. Jos silmäsi eivät ole erityisen herkät, laita musta rajauskynä silmän sisäluomelle sekä ylä- että alapuolella. Se lisää reippaasti intensiivisyyttä ja viimeistelee meikin, mutta ota huomioon sen myös tummentavan meikkiä reippaasti.

Mitä meikkiä sumusilmien kaveriksi?

Kun silmämeikki on valmis, pyyhi iho silmien alta vaikkapa miselliveteen kostutetulla vanulapulla, näin poistat mahdolliset varisseet luomivärit. Ole kuitenkin tarkkana, ettet osu vahingossa alaluomen meikkiin! Tee valitsemasi hehkuva meikkipohja. Liian mattainen meikkipohja tumman silmämeikin kanssa voi tehdä yleisvaikutelmasta tunkkaisen ja sillä voi olla jopa vanhentava vaikutus. Helppo tapa lisätä meikkiin kuulautta, on käyttää Mádaran Cosmic Drops kuultotippoja, joita voi sekoittaa joko meikkivoiteen joukkoon tai käyttää iholla ennen tai/ja jälkeen meikkivoiteen.

Huolehdi hyvästä ihonhoidosta ja panosta ihon luonnolliseen hehkuun. Lue vinkkejä artikkelistani Samea iho? Testaa näitä heleyttäviä tehotuotteita.

Kun silmämeikki on näinkin tumma, tuo kasvoille reilusti sävyä aurinkopuuterilla ja erityisesti poskipunalla. Suosittelen tähän meikkiin voidemaista poskipunaa, jonka avulla on kaikista helpointa saada iho näyttämään hehkuvalta ja luonnolliselta. Huuliin sopii mielestäni parhaiten kiilto, se korostaa kuulasta ihoa ja auttaa pitämään meikin raikkaana.

Meikki on helpointa poistaa puhdistusöljyllä, joka sopii käytettäväksi aivan koko kasvoille (myös silmämeikkiin!). Lue artikkeli parhaista tuotteista: Vertailussa puhdistusöljy x 6 – poimi paras tuote omalle ihotyypillesi.

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Ultraaanipuhdistus
Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona
Arkimeikki Ohje
Arkimeikki 2.0 – ohje huoliteltuun meikkiin
Samea Iho
Samea iho? Testaa näitä heleyttäviä tehotuotteita
Puhdistusoljy
Vertailussa puhdistusöljy x 6 – poimi paras tuote omalle ihotyypillesi