Ihonhoito juuri nyt – ota nämä asiat huomioon syksyn kääntyessä talveen

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Oma ihonhoito on hyvä mukauttaa vaihtuviin vuodenaikoihin. Syksyn kääntyessä talveksi koittaa jälleen käännekohta, jolloin tulisi tarkistaa peilikaapin pesu- ja kosteutustuotteet. Kurkistetaan tässä artikkelissa hoitotuotteisiin paitsi kasvoille, myös hieman vartalolle ja hiuksillekin.

Ihonhoito

Hellä puhdistaja kasvoille

Ihonhoito alkaa aina pesusta. Varmista siis viimeistään nyt, että kasvoille käyttämäsi puhdistustuotteet ovat tarpeeksi hellävaraista sorttia. Mikäli iho vaikuttaa välittömästi pesun jälkeen kiristävältä tai/ja natisevan puhtaalta, on putsarisi liian raju juuri omalle ihollesi. Ihon pitäisi tuntua puhtaana pehmeältä – tällöin tiedät, ettet ole vaurioittanut ihoa suojaavaa hydrolipidikalvoa.

Varmimmin hellän pesun tarjoavat puhdistusöljyt, -balmit ja -maidot. Tuotteissa on keskenään valtavia eroja ja mikä vaan näistä voi olla myös kuivattava. Ole siis tarkkana purkin valinnan suhteen etenkin talvella! Hellävarainen pesu ei kuitenkaan tarkoita samaa kuin huono pesu. Suosittelen siis talvellakin kaikille meikkaaville kaksoispuhdistusta. Öljymäisellä tuotteella meikit pois ja maidolla ihohuokoset kunnolla puhtaiksi.

Mikäli olet kesällä ja syksyllä käyttänyt iholta täydellisesti pois huuhtoutuvaa öljyputsaria, voi olla paikallaan päivittää tuote talvea ajatellen vielä täyteläisemmäksi. Tosin, mikäli pintakuivuutta ei ilmene ja iho on pehmeä ja hyvinvoiva, ei tarvetta muutokselle tietenkään ole. Pesutuotteet kannattaa kuitenkin tarkistaa aivan ensimmäisenä, jos ihoa alkaa kiristämään ja se osoittaa kuivumisen merkkejä.

Täyteläinen balmiputsari tuntuu iholla ihanan runsaalta ja hoitavalta. Testaa vaikkapa kotimaisen Fiinin Hellävarainen Kaura Puhdistusbalmi, joka sopii mainiosti myös herkälle iholle. Puhdistusteho meikin suhteen on yllättävän hyvä ja superpaksu koostumus tuntuu ylelliseltä.

Mikäli haluat poistaa meikit balmin sijaan öljyllä, suositukseni saa omega-rasvahappoihin luottava Novexpertin Cleansing Oil, joka jättää jälkeensä kevyen öljyhunnun. Öljyisyys poistuu iholta kyllä puhdistuksen toisessa vaiheessa, mutta ehkäisee tehokkaasti ihon kuivumista pesun aikana. Tämän nimen vannovat lukuisat kuivaihoiset!

Lue lisää öljyputsareista: Vertailussa puhdistusöljy x 6

Ihonhoito Kasvojen Puhdistus

Meikinpoiston jälkeen suosittelen pyörittelemään ihon läpi maidon avulla, joka poistaa mahdolliset meikin viimeisetkin muruset samalla puhdistaen ihohuokoset kunnolla. Takuuvarma maitovalinta on kaikille ihoille sopiva Laponie of Scandinavian Milk Cleanser, jota uskalla suositella myös herkälle, reagoivalle ja ongelmalliselle iholle.

Lue lisää maitoputsareista: Vertailussa puhdistusmaito x 6

Mikäli haluat jostain syystä pestä kasvosi aivan ehdottomasti geelillä, on talvisuositukseni Laponien Gel Cleanser, joka hämmentää minua edelleen lempeydellään. Putsaustehot ovat silti todellakin kohdillaan!

 

Runsaasti vesimäistä kosteutusta

Hoitoneste

Ihonhoito jatkuu kosteutuksella, jota kannattaa lisätä talven kynnyksellä tarjoamalla iholle runsaalla kädellä vesimäisiä tuotteita (kasvovesi, geelimäinen seerumi). Helpoin tapa on aloittaa kerrostamaan kasvovettä iltaisin. Ota pieni määrä kosteuttavaa kasvovettä kämmeniin ja taputtele se huolellisesti iholle. Kun tuote on lähes imeytynyt, toista sama niin monta kertaa, että iho ei enää ime tuotetta helposti ja alkaa tuntua hieman tahmealta. Jatka sitten hoitorutiinia normaaliin tapaan. Iho pitäisi jo muutaman päivän jälkeen tuntua selvästi vähemmän janoiselta.

Tarkista myös käyttämäsi tuote. Talveen suosittelen kaikille kasvovettä, jonka ensisijainen funktio on kosteuttaminen. Iho saisi tuntua jo yhdellä kasvovesikerroksella miellyttävältä. Mikäli kasvovesi hulahtaa ihoon mitään tuntemuksia jättämättä, eikä kerrostaminenkaan oikein auta, vaihda hoitavampaan versioon.

Mainioita valintoja ovat esimerkiksi klassikko Whamisan Toner Deep Rich tai vaikkapa Fiinin Kaura-kamomilla Hoitovesi. Olen kirjoittanut Fiinin hoitonesteestä pari kertaa aiemminkin viime aikoina, sillä tuote on mainio löytö oikeastaan aivan kaikenlaisille ihoille. Tarpeeksi lempeä herkälle iholle, tarpeeksi hoitava kuivalle iholle ja toisaalta ei kuitenkaan liian tuhti rasvaiselle ja sekaiholle. Suihkepulloon pakatuista kasvovesistä suosittelen Bybin Mega Mistiä. Muistathan kuitenkin imeyttää tämänkin tuotteen ihoon käsin taputtelemalla, vaikka suihkuttaisitkin sen ensin suoraan kasvoille.

Kasvovesi Talvi Hedelmähappo Ihonhoito

Mietoja kuorivia happoja

Loistava kosteuttaja on myös Juice Beautyn Green Apple Brightening Essence, joka sisältää mietoja kuorivia hedelmähappoja. Tämä tuote on samaan aikaan kosteuttava, kirkastava sekä rauhoittava. Miedot, säännöllisesti iholle tarjoillut hedelmähapot ovat loistava ajatus myös talven ajaksi. Ne auttavat pitämään ihon vastaanottavaisena muille hoitotuotteille ja ne itsessäänkin jo kosteuttavat ihoa. Ne riittävät hoitamaan ihon kuorinnan, joten erillistä kuorinta-ainetta ei tarvita.

Vaihtoehtona Juice Beautyn hoitonesteelle on Yin Your Skinin 2-3 päivän välein käytettävä IHME Botanical Wonder Essence. Täyteläinen, jopa geelimäinen tehotuote on yllättävän kosteuttava, samalla kun se silminnähden kirkastaa ihoa. Nimi Ihme kuvastaa tuotetta hyvin. Tehon huomaa nimittäin jo yhden tai parin käyttökerran jälkeen.

Kosteuttava Seerumi Talvi

Seerumi

Mikäli laadukkaan kasvoveden kerrostaminen ja säännöllinen mietojen hedelmähappojen käyttö eivät tunnu iholle riittävän, voit lisätä vesikosteutusta vielä seerumin muodossa. Seerumilla tarkoitan tässä kohtaa vesipohjaista kosteusseerumia (usein geelimäinen), en niinkään öljypitoista emulsiota.

Talveen sopivia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Whamisan Cactus Bouncy Serum, joka on loistava tuote aikuiselle iholle. Se paitsi kosteuttaa, myös auttaa silottamaan pieniä pintajuonteita ja palauttamaan ihon elinvoimaisuutta. Erinomainen valinta on myös Absolutionin Anti-Soif, jonka vaikutus on yllättävän monipuolinen. Kosteuttamisen lisäksi tuote rauhoittaa ja tasapainottaa ihoa ja voi jopa auttaa nitistämään epäpuhtauksia.

Kokeile öljyn sijaan balmia

Pelkkä vesikosteutus ei riitä ja iho tarvitsee ehdottomasti seurakseen jotakin öljypitoista. Voit käyttää lisänä myös kasvovoidetta, mutta älä skippaa kasvoöljyä tai -balmia! Kirjoitan vielä ennen joulua tarkemmin näistä oman artikkelinsa, mutta nyt lyhyesti esimakua. Kasvoöljy on mielestäni loistava tuote ja peilikaapin kulmakivi ympärivuotiseen käyttöön. Talvikuukausien aikana voi olla kuitenkin paikallaan päivittää öljy vahamaisempaan balmiin.

Balmin sisältämät vahat auttavat kosteutta pysymään ihossa tehokkaasti, lisäksi balmi suojaa ihoa pakkaselta ja viimalta vielä öljyäkin tehokkaammin. Balmin runsas koostumus saattaa myös tuntua pintakuivalla ja kuivalla talvi-iholla kaikista miellyttävimmältä.

Neal’s Yard Remediesin kulttipurkki Wild Rose Beauty Balm on klassikkovalinta, joka hurmaa aromaterapeuttisella tuoksullaan ja tehokkaasti hoitavalla koostumuksellaan. Suosittelen tätä aivan erityisesti ikääntyvälle ja epätasaisen sävyiselle iholle.

Kasvobalmi Talvi

Olen hullaantunut viime kuukausien aikana kotimaisen Usva Cosmeticsin balmeihin. Oma ykkössuosikkini on herkullisen passionhedelmän tuoksuinen (tuoksu tulee raaka-aineista, ei sisällä lisättyä hajustetta) Wild Fruit Beauty Balm. Tämä purkki soveltuu balmiksi ohuehkon ja nopeasti imeytyvän koostumuksensa ansiosta myös sekaiholle ja jopa rasvaiselle ihotyypille. Loistava valinta meikin alle!

Kuivalle iholle sopii puolestaan vielä paremmin täyteläisempi Rainforest Beauty Balm, josta en itse erota juurikaan tuoksua. Tässäkään ei ole lisättyjä hajusteita ja ainoa mahdollinen pieni tuoksu tulee raaka-aineista. Usvan balmit ovat laadukkaita ja budjettiystävällisiä vaihtoehtoja. Annan plussaa myös pienehköstä purkkikoosta, joka on juuri sopiva talvea ajatellen.

Muista ihonhoito koko vartalon osalta, hiuspohjaa unohtamatta!

Kuivakka olotila iholle voi syntyä myös kiristävästä ihosta käsissä tai muualla vartalolla. Nappaa käyttöön luonnonkosmetiikan hellä nestemäinen käsisaippua. Mikäli olet käyttänyt aiemmin jotakin voimakkaampaa tuotetta, eron huomaa yleensä hyvinkin pian. Oma pitkäaikainen suosikkini on edullinen Taika, johon ostan aina täyttöpussin. Kaikista hellävaraisimman nestesaippuan valmistaa RimitaOats, heillä on saatavilla tuoksuvaihtoehdot sitruunaruoho ja basilika. Tähän panostaminen kannattaa, mikäli käsien kuivuustilanne on ennättänyt huomattavan pahaksi.

Käsivoiteista minulla on tällä hetkellä kolme lempparia yli muiden. Alga Cicosan korjaava voide on joukon rasvaisin ja sopii erittäin kuivalle ja halkeilevallekin iholle. Tuhti koostumus on omiaan yön ajaksi iholle siveltynä. Laponien uusi Hand Cream Concentrate on puolestaan nimensä veroinen tiiviste, jota tarvitaan ainoastaan pienen pieni nokare kerralla. Tämä sopii myös ongelmalliselle iholle sekä sinulle, joka et pidä käsivoiteen tunnusta iholla. Täyteläinen koostumus levittyy ja imeytyy ihoon saumattomasti eikä jää tuntumaan rasvaisena tai tahmaisena.

Toinen kotimainen uutuus, Moi Forestin pehmeän laventelin tuoksuinen Hand Cream on täydellinen päivän mittaan lisäiltäväksi. Sukkelasti ihoon sujahtava voide luottaa sarjan muiden tuotteiden tapaan metsäpölyyn, joka tutkitusti vaikuttaa ihon mikrobiston lisäksi myös suolistomikrobeihin.

Ihonhoito Talvella

Tarkista käyttämäsi tuotteet myös muun vartalon ja hiusten osalta. Vaihda talven tullen suihkugeeli hellempään suihkuöljyyn. Testaa vaikkapa makean marjaista Evolven Super Berryä. Lue lisää suihkuöljyistä: Vertailussa suihkuöljy x 3 (artikkeli on kirjoitettu aurinkovoiteen poistaminen mielessä, mutta samat tuotteet toimivat loistavasti lempeinä pesuvaihtoehtoina myös talvella). Suihkuöljy ei toki yksistään kosteuta, mutta ehkäisee ihon kuivumista suihkugeeliä paremmin. Käytä lisänä vartalovoidetta, -voita tai -öljyä, jonka levität välittömästi suihkun jälkeen vielä aavistuksen kostealle iholle.

Helposti kuivuvalle hiuspohjalle suosittelen Brunsin hoitavia shampoita, joista esimerkiksi Harmonious Coconut on helppo valinta useimmille. Lumisadetta imitoivalle, kuivuuttaan hilseilevälle hiuspohjalle voit testata hoitoainepesua vaikkapa joka toisessa tai kolmannessa pesussa. Levitä reilu määrä hoitoainetta hiuspohjaan ja muualle hiuksiin, anna vaikuttaa mielellään vähintään muutama minuutti ja hiero hiuspohja huolellisesti läpi ennen huuhtelua.

Hoitoainepesulla voi korvata shampoon osassa pesuja, mutta se ei sovi kaikille jatkuvaan käyttöön. Yleisenä ohjeena sanoisinkin, että paras hoitotulos syntyy käyttämällä lempeää shampoota vähintään puolella pesukerroista. Hoitoainepesu vaikuttaa monesti selvästi myös hiusten pituuksien ja latvan kuntoon positiivisella tavalla.

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Meikkivoide Kuivalle Iholle
Vertailussa meikkivoide kuivalle iholle x 5
Samea Iho
Samea iho? Testaa näitä heleyttäviä tehotuotteita
Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina
Paras Kasvovoide
Paras kasvovoide eri ihotyypeille – 7 x suositusta