Edullista ja ylellistä ihonhoitoa pariisilaisittain

Kaupallinen yhteistyö: Patyka ja Jolie

Mielikuva Patykasta on ylellinen, luksus ja jopa kallis. Koko sarja ei kuitenkaan ole hinnaltaan arvokas – tutustutaan tänään Patykan edullisiin tuotelinjoihin. Niissä lymyilee yllättäviäkin timanttilöytöjä niin luonnonkosmetiikan suurkuluttajille kuin luonnonkosmetiikkaan vasta siirtyville. Mikäli tuulahdus pariisilaista eleganssia pieneen hintaan kiinnostaa, tämä teksti on sinulle!

Patyka Kokemuksia 2

Jatketaan supersuosittua edullisen luonnonkosmetiikan teemaa tällä kertaa luksus -näkökulmasta. Kaikki edelliset edullisen kosmetiikan postaukseni löydät edulliset tuotteet -tägin alta.

Patykan edulliset linjat olivat joitakin vuosia takaperin lanseerauksensa aikaan tapaus, joka oli todella uutta luonnonkosmetiikassa. Ennen Patykaa mikään toinen selektiivinen luonnonkosmetiikkabrändi ei ollut tehnyt hintapisteeltään huomattavasti muusta sarjasta poikkeavaa kokonaista tuoteperhettä. Eikä ole tehnyt oikeastaan Patykan jälkeenkään.

Patyka on minulle rakas sarja jo vuosien takaa. Minuun on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen sarjan tekninen osaaminen, joka on huippuunsa hiottua ja ajoittain hyvinkin kunnianhimoista. Kauniit pakkaukset ja miellyttävät tuoksut, koko se ranskalainen eleganssi tekevät käyttökokemuksesta pysäyttävän. Tämä kaikki on saatu häkellyttävän hyvin monistettua myös sarjan edullisiin tuotteisiin.

Patyka Kasvovesi

Arjen luksusta edullisesti

Patykan edulliset tuotelinjat sopivat erityisesti sinulle, joka haluat arkeesi ripauksen luksusta. Haet kosmetiikalta käyttömukavuutta eli silkkisiä, hyvin levittyviä ja raikkaita koostumuksia sekä ihanaa tuoksumaailmaa. Patykan tuoksut eivät muistuta luonnonkosmetiikan perinteisiä yrttituoksuja tippaakaan. Ne on rakennettu eteeristen öljyjen komponenteista monivivahteisiksi, kukkaisiksi ja aavistuksen makeiksi – yksinkertaisesti todella miellyttäviksi.

Jostain valmistuskustannusten hintaa on nipistettävä alas ja Patyka on napsinut sitä juuri oikeista kohdista. Pakkausmateriaalit eivät ole yhtä ylellisiä ja arvokkaita, mitä sarjan muissa tuotteissa, mutta pehmeillä pastellisävyillä purkeista on kuitenkin saatu kauniin näköisiä. Suurin osa edullisen linjan tuotteista tulee lisäksi ilman pahvipakkausta, mikä jälleen laskee hintaa.

Erityisesti pesutuotteista on riisuttu kaikki kalliit anti-age -ainesosat pois ja luotettu edullisempiin, silti laadukkaisiin raaka-aineisiin ja Patykan tekniseen osaamiseen. Vaikuttavia aineita on muutamia per tuote ja ne ovat huolella valittu tukemaan juuri haluttua vaikutusta.

Edullisia tuotelinjoja on kolme, hieman eri tarkoituksiin ja erilaisille ihoille. Linjoihin ei kuitenkaan ole mielestäni hyvä juuttua liikaa – niitä voi, ja kannattaakin, miksailla omalle iholle sopivaksi.

Patyka Kokemuksia 1

Esimerkki hintaeroista

Patykalla on edelleen valikoimissaan myös niitä kalliimpia tuotteita ja tiedän monien miettivän, voivatko edullisemmat tuotteet olla oikeasti hyviä, hintaeroa kun on niin reippaasti. Toisaalta taas, miksi maksaa enemmän jos halvemmallakin saa hyvää?

Patykan hyaluronihapposeerumeiden tarjonta avaa tälle pohdinnalle loistavan mahdollisuuden, sillä kyseisiä seerumeita on kaksi, toinen lähes 85 euroa maksava ja toinen huomattavasti edullisempi, noin 35 euron ratkaisu. Tämä esimerkki selventää mielestäni erinomaisesti hintaeroa ja auttaa ymmärtämään milloin panostaminen kannattaa ja milloin edullisempi vaihtoehto riittää mainiosti.

Ikääntyvän ihon versio Advanced Plumping Serum on valmistettu kukkaisvesipohjaan ja siinä on hyaluronihappoa useassa eri molekyylipainossa. Osa niistä vaikuttaa ihon pinnalla sitoen kosteutta ja osa syvemmällä muodostaen seerumin nimessä mainitun “plumping” -efektin eli ihoa täyteläistävän vaikutuksen. Lisäksi seerumi sisältää useita muita ikääntyvän ihon tehoraaka-aineita – inci-lista on vakuuttava.

Edullisempi, kaiken ikäisille sopiva Hydra-Booster Serum on puolestaan raaka-aineiltaan simppelimpi ja vaikutukseltaan ensisijaisesti kosteuttava. Seerumin pohja on rakennettu kukkaisvesien sijaan mineraalirikkaaseen veteen Mont Blancin jäätiköltä, lisäksi mukana on trendikästä tremellaa (valkohytykkäsieni), joka tehokosteuttaa yhdessä yhden molekyylipainon hyaluronihapon kanssa. Mukana on myös rauhoittavaa bisabololia ja aloe veraa.

Molemmat seerumeista ovat loistavia, mutta eri tarkoituksiin. Plumping Serumin 84,90 euron hinta on perusteltu silloin, kun etsit tehokasta ikääntyvän ihon silottavaa ja napakoittavaa seerumia. Raaka-aineet ovat tässä huomattavasti arvokkaammat. Peruskosteutukseen 36,90 euroa maksava Hydra-Booster on puolestaan täysin riittävä. Mieti aina tuoteostoksilla, vastaako purkki siihen tarpeeseen, mihin olet sitä hankkimassa.

Patyka Hydra Kokemuksia

CLEAN – Silkkiset puhdistajat

Vaaleanpuna-persikkainen Clean -linja pitää sisällään kolme puhdistukseen tarkoitettua tuotetta: puhdistusöljyn, puhdistusvaahdon sekä täyteläisen kasvoveden. Nämä ovat edullisempi ja pelkistetty versio Patykan kuuluisasta 3-step Cleansing Ritualista, jonka suuri fani olen. Alkuperäisestä öljystä ja vaahdosta on riisuttu anti-age -ominaisuudet (joiden tarpeellisuudesta ja vaikuttavuudesta puhdistustuotteissa voidaan ylipäätään olla montaa mieltä) ja jäljelle on jätetty ainoastaan tuotteiden toiminnan kannalta välttämättömät ainesosat.

Täyteläinen öljy ja pumpulin pehmeä vaahto toimivat saumattomasti yhteen ja ne on tarkoitettu käytettävän yhdessä. Juuri tällä tavoin saat niistä kaiken ihanuuden irti! Tämä yhdistelmä poistaa tehokkaasti aivan kaiken meikin (myös silmämeikin) sekä puhdistaa ihohuokoset perusteellisesti.

Patyka Puhdistusoljy

Suosittelen Patykan tuplapuhdistusta kaikille ihotyypeille meikinpoistoon. Se on ihanteellinen erityisesti pinnastaan kuivalle, mutta helposti tukkeutuvalle iholle. Öljy suojelee ihoa kuivumiselta puhdistuksen aikana ja samalla vaahto pitää huolen, että iho puhdistuu kunnolla.

Kolmas vaihe ja tuote on tietysti kasvovesi, Soothing Milky Toner, joka muistuttaa täyteläistä hoitonestettä koostumukseltaan. Se ei ole maailman historian hoitavin tuote, mutta erittäin edullisella hinnallaan ja pullokoollaan todella hyvä vaihtoehto. Koostumus on ihanan pehmeä ja tehoja tuovat kosteuttava ja rauhoittava aloe vera sekä malva.

Itselleni Clean-kolmikon ehdoton tähti on Melting Cleansing Oil, se on ihan mielettömän hyvä! Mikäli haluat käyttää sitä yksistään esimerkiksi meikittömien päivien ihonpuhdistukseen, huolehdi, että vesi on lämmintä. Pyörittele sormien ja lämpimän veden avulla öljyä huolellisesti ennen huuhtomista, näin öljy häipyy iholta täydellisesti pois. Viileällä vedellä ja ilman kunnollista emulgoimista vaikutus ei ole sama (tämä vinkki kannattaa muistaa ihan kaikkien puhdistusöljyjen kanssa).

PURE – tehoja  sekaiholle, rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle

Patyka Anti Blemish Serum

Mintunvihreään verhoutuneet Pure -tuotteet sopivat loistavasti rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle, sekaiholle, nuorelle iholle sekä tyypilliselle miehen paksulle ja suurihuokoiselle iholle. Yksittäisiä Pure -tuotteita voi hyvin napata tehostamaan myös muiden ihotyyppien hoitoa.

Linjan tähtenä tuikkii kaksikko puhdistusgeeli ja kasvovesi. Ne ovat kerrassaan erinomaiset ja aivan lyömättömät mitä tulee hinta-laatusuhteeseen. Puhdistusgeeli tuoksuu viileän minttuiselle ja on juuri sellainen, mitä putsari voi vaan parhaimmillaan olla: raikas ja tehokas, mutta kuitenkin iholle lempeä eikä kuivattava. Olen hullaantunut puhdistajan sisältämiin pieniin hiilipalloihin, jotka iholle sulaessaan tehostavat syväputsaavaa vaikutusta ja imevät liiallista öljyisyyttä ihosta. PHA-happo glukonolaktoni kuorii ihoa hyvin hellästi samalla kosteuttaen.

Tämä Purifying Cleansing Gel on yksi ihanimmista yksittäisistä putsareista, mihin olen koskaan törmännyt. (Puhdistustuotteita on tullut ihan jokunen tässä elämäni ja urani aikana testattua.) Mikäli meikkaat, voit yhdistää minttugeelin Clean -linjan puhdistusöljyn kanssa. Putsaa öljyllä ensin meikit ja käytä sitten geeliä viimeistelemään puhdistus.

Anti-Blemish Toner sopii parhaiten rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle. Mikäli ihosi on lisäksi helposti pinnastaan kuivuva, käytä iltaisin kosteuttavampaa kasvovettä ja säästä tämä raikas minttuvesi aamuun. Toner sisältää salisyylihappoa, prebiootteja ja minttua, jotka yhdessä puhdistavat ja tasapainottavat ihoa. Normaalisti suosittelen aina levittämään kasvovedet käsin, mutta tämän jos jonkin kanssa myös vanulappu on mahdollinen vaihtoehto.

Patyka Pure Kokemuksia

Detox Charcoal Mask on noussut monien edulliseksi naamiosuosikiksi, sillä se sopii laajasti lähes kaikille kirkastusta ja puhdistusta kaipaaville ihoille. Se ei ole perinteinen puhdistava naamio, joka olisi hyvä ainoastaan epäpuhtauksille, vaan ihoa myös ilmansaasteista puhdistava huikean tehokas kirkastaja. Se imee ihosta ylimääräistä talia, muttei kuivata ihoa. Mikäli ihosi tuntuu vähääkään väsähtäneeltä, samealta tai tukkoiselta, testaa tätä – et takuulla joudu pettymään! Tämän naamion (kuten monien muidenkin) kanssa kannattaa unohtaa purkin kyljessä lukeva vaikutusaika ja antaa naamion tehdä taikojaan ihan kunnolla ja pitkään.

Puren toinen toistaan loistavammat tuotteet vain jatkuvat Anti-Blemish Serumin voimin. Ihanan raikkaan tuoksuinen seerumi on koostumukseltaan ohutta geeliä, joka tuntuu myös kosteuttavan ihoa kevyesti. Sen pääasiallinen tarkoitus on kuitenkin vähentää epäpuhtauksia ja ihon liiallista öljyisyyttä sekä ehkäistä ja häivyttää näppyjen jättämiä jälkiä ihossa. Seerumissa on reilu pitoisuus puhdistusgeelistä tuttua PHA-happo glukonolaktonia, joka on suurimolekyylinen, ihon pinnassa vaikuttava lempeä happo. Pidän tästä seerumista kovasti, mielestäni se selkeästi auttaa hillitsemään ihon kiiltelyä ja näppyjen syntyä.

Viimeinen Pure-tuote on Matte Perfecting Fluid, joka on hyvin kevyt rasvaisen ja sekaihon kosteusvoide. Suosittelen tätä ohutta fluidia erityisesti meikin alle, sillä se on yksi parhaita mattavoiteita iholle, mitä tiedän. Ihosta ei tule tunkkaisen mattainen ja eloton, mutta kiiltelyä se selkeästi pitää kurissa. Tämä voide on loistava valinta myös miehille!

Patyka Detox Mask

HYDRA – raikasta kosteutusta kaikille ihotyypeille

Patyka Hydra Seerumi

Vaaleansinisen Hydra-linjan tuotteet ovat janoisen ja pintakuivan ihon pelastus. Koostumukset ovat todella raikkaita, ohuita ja tuovat välitöntä kosteutusta. Tämän linjan voiteita ja seerumia voi hyvin yhdistellä muihin tuotteisiin oikeastaan mille ihotyypille vaan. Tuotteet sopivat kaikista parhaiten normaalille, kuivalle, pintakuivalle ja sekaiholle. Hydrat tuoksuvat makean kukkaiselta, mutta tuotteisiin sopien samaan aikaan raikkaalta.

Voiteita on kaksi: kevyempi, hieman fluidimainen koostumus normaalille ja sekaiholle sekä täyteläisempi voide kuivalle iholle (tämäkään ei ole kuitenkaan paksu!). Kaikista kuivimmalle iholle suosittelen rinnalle tuhdimpaa yövoidetta tai lisäksi kasvoöljyä, erityisesti Suomen talveen. Molempien voiteiden koostumukset ovat täydelliset käytettäväksi myös meikin alle.

Kolmas tuote linjassa on tekstin alkupuoliskolla esitelty Hydra-Booster Serum, jota voi yhdistellä loistavasti paitsi Hydra-voiteiden kanssa, myös muiden linjojen tuotteiden kanssa.

Patyka Hydra Moisturizer

Kasvoöljyjen klassikko

Patyka Huile Absolue

Viimeisenä nostona haluan mainita Patykan klassikkoöljyn, Huile Absoluen, johon kokemukseni mukaan lähes kaikki ihastuvat jo muutaman testikerran jälkeen. 51,90 euroa maksava pullo ei ensivilkaisulla vaikuta lainkaan edulliselta. Öljy on kuitenkin pakattu suureen 50 millilitran pulloon, mikä on tuntuvasti enemmän kuin erittäin yleinen kasvoöljyjen 30 ml pullokoko. Öljy sisältää ainoastaan kokonaisia kasviöljyjä sekä eteerisiä öljyjä. Ei siis lainkaan halvempia ja vaikutuksiltaan laimeita esteriöljyjä, joilla todella monien edullisempien sarjojen kasvoöljyjen hintaa on saatu painettua alaspäin.

Huile Absolue on loistava kombo kevyempiä ja nopeasti imeytyviä ainesosia (skvalaani, jojobaöljy), hieman täyteläisempiä öljyjä (oliivi- ja vehnänalkioöljyt) sekä kirkastavaa ja korjaavaa vaikutusta ruusunmarjaöljystä ja mäkikuismasta. Vaikutuksiltaan monipuolinen cocktail sopii loistavasti oikeastaan kaikille ihotyypeille, yleensä myös herkemmälle ja jopa atooppiselle iholle. Aivan kaikista rasvaisimmalle iholle kannattaa napata jokin vielä kepeämpi koostumus, mutta muille ihotyypeille sekaihosta aina kuivaan ihoon Huile Absolue on loistava ja hinta-laatusuhteeltaan edullinen valinta.

Tuotteen nerous piilee sen monissa käyttömahdollisuuksissa. Yleisin tapa on toki käyttää sitä kasvoöljynä, mutta voit hyvin kokeilla tuunata sillä liian kevyttä kasvo- tai vartalovoidetta, lorauttaa sitä hiustenhoitoaineen joukkoon lisätehoja tuomaan tai levittää sellaisenaan esimerkiksi dekolteelle.

Kurkkaa myös tekemäni YouTube-video, jossa näytän helpon kasvohieronnan Huile Absoluen kanssa. Tämä öljy on ihanteellinen hierontaöljy, sillä se liukuu iholla erittäin hyvin eikä katoa ihohuokosten syövereihin välittömästi.

Patyka Kasvooljy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Paras Aurinkovoide Kasvoille
Patyka sen teki! – Paras aurinkovoide kasvoille ja vartalolle
edulliset hiustuotteet
Luonnonkosmetiikan edulliset hiustuotteet ja kampaajan tuotetärpit
Uutuustuotteet
Kesän 2021 kiinnostavimmat kosmetiikkauutuudet
Mitä tarkoittaa ihon ennenaikainen ikääntyminen ja kuinka sitä voi ehkäistä?