Vuosikooste 2016

visitrovaniemi-hannamarirahkonen-yellowmoodprovena-hannamarirahkonen-gluteenitonkeksi-yellowmood-1countryside-visitfinland-finland-hannamarirahkonen-11

Pohtiessani vuotta 2016, mieleeni piirtyi hyvin ristiriitainen aikajana. Voisin käyttää ilmaisua pohjan kautta pinnalle, mutta se ei ihan pitäisi paikkaansa. Pohjan kautta lähemmäs pintaa on rehellisempää.

Oma vuoteni on ollut vastakohtaisuuksien ja suuren myllerryksen aikaa, kieltämättä tähänastisen elämäni raastavin ja rankin. Samalla aikaan myös opettavaisin, näkökulmia laajentavin ja kasvattavin. On lohdullista, että ne haastavammatkin asiat tuovat epämiellyttävyyden lisäksi tullessaan myös hyvää, oletteko huomanneet saman? Kultareunus on aina olemassa, vaikka sitä ei heti hahmottaisikaan.

Vaikka ikävistä asioista ei pääse maagisesti irti heti vuoden vaihtuessa, jollain tavalla uuteen kalenterivuoteen siirtyminen tuntuu kuitenkin puhdistavalta. Avoimelta alustalta, jonka avulla saa päästää vanhasta edes hieman irti irti, tehdä pienen reboottauksen ja suunnata katseen kohti uudenlaisia näkökulmia, suunnitelmia ja toiveita. Vuodesta 2017 tuleekin meille todella erilainen edelliseen verrattuna jo ihan käytännön syistä, katsotaan mistä itsemme vielä löydämme tulevien kuukausien aikana. Kuvitin tämän postauksen vuoden lempikuvillani, niitä on paljon.

mittelspitz-rovaniemi-lammassaarivisitrovaniemi-arcticlighthotel-hannamarirahkonen-yellowmood 3cottage-lapland-visitrovaniemi-visitlapland-ourfinland-hannamarirahkonen 11

Alkuvuosi oli yksi hirveimmistä ja tunsin monesti, että hajoan palasiin. Hölläsin työtahtia ja annoin päivien kulua. Tein mitä jaksoin, kuuntelin erään kokeneen naisen viisasta neuvoa ja aloin opetella tekemään asioita, jotka ruokkivat omaa iloa, hyvinvointia ja jaksamista sen sijaan, että huolehdin aina vain muista.

Aloitin keramiikkakurssin, ostin itselleni Fatbiken, maastopyöräilin, varasin meille useamman kerran paikan hotelliaamiaiselle, vietin kesäloman ilman suunnitelmia, kokeilin suppaamista, saunoin ystävien mökillä, hankin itselleni tarpeitani vastaavan kamerarepun ja annoin turhien murheiden olla. En yrittänyt hymyillä tai näytellä onnellista silloin kun en ollut. Koko maailman murheiden kantamisen sijaan riittää se, että kantaa omansa, koska vain niille voi tehdä jotain. Kuunnella ja tukea voi aina, muita ei silti voi pelastaa.

rovaniemi-hannamarirahkonen-visitrovaniemi-beach 5yard_garden_yellowmood 3balcony_interior_planting_herbs_yellowmood5

Oma parisuhde ja muutamat upeat ystävyyssuhteet ovat olleet kuluneena vuotena kultaakin kalliimpia. Paras oppi näissä suhteissa on ollut kokemus siitä, että puolin ja toisin saa olla heikko. Oikeat ihmiset eivät kävele rinnaltasi pois, kun et enää olekaan se mitä ennen, vaan kasvavat mukana. Rehellisyys ja vaikeidenkin asioille framille nostaminen on aina hedelmällisintä. Jos vaivaavia asioita hilloaa mattojen alla, ihmiset erkaantuvat toisistaan.

Ystäväni ovat rohkeimpia tyyppejä keitä tunnen, ja olen heistä kiitollinen jokaikinen päivä. Arvokkainta on molemminpuolinen kunnioitus ja rakkaus. Keskustelemalla, kuuntelemalla ja ymmärtämällä olemme valloittaneet yhdessä suuria askelmia.

mittelspitz-kleinspitz-rovaniemi-hannamarirahkonen-sopivakoirarotu-7visithelsinki-finland-summer-hannamarirahkonen-yellowmood 12luosto-fatbike-maastopyoraily-hannamarirahkonen 22luosto-fatbike-maastopyoraily-hannamarirahkonen 3 (1)

Viime vuonna opin hiljalleen hahmottamaan mistä alan ja mihin lopun. Opin sen myötä piirtämään tarkemmin rajani yksityis- ja työelämässä ja otin asiat rohkeasti puheeksi, mikäli tuntui että joku yrittää kävellä niiden yli. Joustavuus, auttaminen ja tukeminen on ok niin kauan, kun sen tekee aidoista vaikuttimista eikä siksi, että tuntisi itse itsensä sitä kautta tärkeämmäksi.

Vuoteen mahtui monia kohokohtia, joista yksi merkityksellisimmistä oli valokuvausopiskeluihin pääseminen ja niiden aloittaminen. Tästä saan kiittää miestäni, joka on aina uskonut minuun ja kannusti hakemaan kouluun. Hän leikkasi hakuilmoituksen lehdestä, toi sen työpöydälleni ja kuskasi minut yllättävien aikataulumuutosten keskellä viime hetkellä hakupapereineni Postiin. Seuraavalla viikolla sain jo hyväksymisilmoituksen.

VIsitrovaniemi-yellowmood-vaattunkikongas-lapland-nature-visitlapland-hannamarirahkonen 23VIsitrovaniemi-yellowmood-vaattunkikongas-lapland-nature-visitlapland-hannamarirahkonen 15cottage-lapland-visitrovaniemi-visitlapland-ourfinland-hannamarirahkonen 13

Olen yksinkertaistanut arkea niin paljon kuin mahdollista. Työrintamalla vuosi vain parani loppua kohden ja olenkin solminut vuodelle 2017 erittäin mielenkiintoisia projekteja. Nautin todella paljon siitä mitä saan tehdä ja olen myös ylpeä siitä mitä olen saavuttanut. Tämä kaikki tuntuu erityisen hyvältä, koska aloitin nuorena ilman minkäänlaista koulutusta alalle ja nyt nautin monen vuoden taustatyön hedelmistä.

Se, miksi työ pitää minua osaltaan kasassa, liittyy hyvin vahvasti vapauteen luoda, valita ja toteuttaa hullujakin visioita, koska sellainen olen luontaisesti. Se ei silti tarkoita, että kaikki sujuisi aina täydellisesti, vaan sitä, ettei anna periksi silloin, kun ei ole helppoa. Mitä suurempi vaivannäkö, sitä suurempi tyytyväisyys. Yksi suuri voimavara on ollut saada tehdä töitä sellaisten yhteistyökumppaneiden kanssa, jotka kuuntelevat ideoita avoimin mielin, kunnioittavat ja luottavat vaativiakin vastuita käsiini. Kiitos teille kaikille, olette upeita sekä persoonina että raudanlujina ammattilaisina!

Blogi ei ole ollut tänä vuonna joka päivä ensimmäisenä mielessä, mutta te täällä vierailevat kylläkin. On paikallaan lausua iso kiitos siitä, että teette Yellow Moodista vuorovaikutteisen käyttämällä arvokasta aikaanne kommentointiin blogissa. Tänä vuonna olen saanut myös ennätysmäärän pitkiä meilejä, kiitos niiden sisältämistä rohkaisun sanoista ja ajatuksista. Ilahdun joka kerta, kun käytte kertomassa miten reseptini ovat onnistuneet ja keitä ne ovat ilahduttaneet. Erityisen otettu olin kuullessani, että Apulandian avajaisissa tarjoiltiin allekirjoittaneen ohjeella tehtyä linssikeittoa pääruokana. VAU! Toivottavasti kiitokseni tavoittaa teistä jokaisen.

alpa alpa_yellowmood_alpakka_hannamarirahkonen_style (7)tuomas-ja-hannamari-rahkonen1

Tänä vuonna toivon muistavani monia sellaisia ohjenuoria, joita olen noudattanut jo pidempään:

Ystävien suhteen laatu korvaa määrän. Aina kannattaa syödä jälkiruokaa. Kallis viinipullo on paikallaan silloin tällöin. Ruoasta on turha stressata ja ruokarajoitukset ovat usein turhia. Yhdessä vietetty aika on aina tärkeämpää kuin siivoaminen. Köpö pizza laadukkaassa seurassa on parempi vaihtoehto kuin kallis ravintolaillallinen huonossa.

yellowmoodhome_interior 0006aeropress-parempaa-kahviarovaniemi-jatkankynttila-visitlapland-japanisechin-mittelspitz-13

Mikään ei ole hulvattomampaa kuin 2-vuotiaan siskontytön kanssa vietetty aika ja Angry Birds -puiston keinuvaijerissa liitäminen. Kannattaa hakeutua asioita kohden, jotka naurattavat (eläinvideot toimivat tähän oikein hyvin). Itselle kannattaa aina ostaa kukkia. Parmesaanin pitäisi kuulua jääkaapin vakiovarustukseen.

Suurinta iloa tuottaa viedä ystäville spontaanisti yllätyskakku. Aina kannattaa uskaltaa, erityisesti silloin jos pelko kasvaa mahdottomiin muotoihin. Tosi hyvän Giusto-luomukahvipapupussin saa kuudella eurolla. Koiria ja läheisiä kannattaa halata joka päivä, koskaan ei tiedä mikä niistä on viimeinen.

alpa-valmistaa-villavaatteita-joilla-parjaa-pohjoisessa-rovaniemella-12alpa-valmistaa-villavaatteita-joilla-parjaa-pohjoisessa-rovaniemella-8alpa-valmistaa-villavaatteita-joilla-parjaa-pohjoisessa-rovaniemella-3

Kiitoksen antaminen on ilmaista ja aina yhtä antoisaa molemmille osapuolille. Vähemmälläkin pärjää, tavarataivasta tärkeämpää on tarve ja laatu. Pienillä arjen asioilla on suurin merkitys, kuten sillä että tekee toiselle sänkyyn aamukahvia tai nousee varhain käyttääkseen koirat pihalla, jotta toinen saisi nukkua pidempään. Toisten puolesta iloitseminen antaa iloa itsellekin.

Lahjoja ei kannata ostaa vain siksi että on pakko, ennemmin siksi että löytää jotain aidosti ilahduttavaa ja toisen näköistä. Työhön käytettyä aikaa tärkeämpää on se, miten ajan käyttää. Jos ei ole varaa pitää lomaa, on tehnyt jotain väärin. Pellavapetivaatteisiin kannattaa investoida. Iltaisin rentoudutaan ja öisin nukutaan, ei tehdä töitä. Ulkonäköpaineita lietsovien naistenlehtien sijaan kannattaa käyttää aikansa ennemmin ammattikirjallisuuden lukemiseen. Eteenpäin pääsemiseksi kannattaa kysyä viisaammilta ja toimia siten kuten neuvotaan. Muista ihmisistä kannattaa aina etsiä hyvää.

Ilo on alkanut palata elämään, hymy ja naurukin niille kuuluville paikoilleen. Käyn edellä mainituin eväin tähän vuoteen, oli se sitten millainen tahansa. Pahemmasta on jo selvitty.

Anna-Kaisa

Ihana kuulla, että rankempien kuukausien jälkeen valo voittaa! Toivon, että vuosi 2017 tuo elämääsi paljon iloa ja onnellisia hetkiä <3

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Se on kieltämättä itsestänikin huojentavaa ja voimaannuttavaa. Ehkä haasteiden suurin lahja on ollut se, että ne ovat muuttaneet ilon muotoa ja auttaneet näkemään sen jopa niissä mikroskooppisen pienissä asioissa. Valoisia hetkiä myös sinulle Anna-Kaisa <3

Vastaa
Tiinatuulia

Samat samat Anna-Kaisan kanssa, miten ihana kuulla että jo alkaa sielläkin helpottaa :) <3 Kävin itse myös näin 25-vuotiaana vuonna 2016 erittäin rankan itsetutkiskelun myllyn/sairastelukierteen/työrintamapäätöksen läpi, joka johti kaksi kuukautta sitten maailman mullistumiseen ja onnen kyyneliin. Siinä sivussa hämäränkin hetkinä Yellow mood on ollut ihan ystävä ja vertaistuki, kiitos siitä <3

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos Tiinatuulia, että avasit vähän tarinaasi. Myllysi kuulostaa kovin tutulta ja raskaalta, mutta olipa mahtava lukea lopuksi, että tilanne on ainakin osin päättynyt onnen kyyneliin. Aina ne solmut jossain vaiheessa avautuvat ja vapauttavat tilaa hyvien asioiden virtaamiselle. Aika aikansa kutakin vaihetta! On ilo kulkea tätä kautta mukana hämärän hetkissä, toivottavasti jatkossa myös niissä valoisemmissa <3

Vastaa
Tiinatuulia

Kyllä, ehdottomasti- toivottavasti vuosi 2017 tuo paljon iloa ja valoa meille kaikille :)

Tiia

"Ystävien suhteen laatu korvaa määrän. Aina kannattaa syödä jälkiruokaa. Kallis viinipullo on paikallaan silloin tällöin. Ruoasta on turha stressata ja ruokarajoitukset ovat usein turhia. Yhdessä vietetty aika on aina tärkeämpää kuin siivoaminen. Köpö pizza laadukkaassa seurassa on parempi vaihtoehto kuin kallis ravintolaillallinen huonossa."

....Asiaa ei voisi paremmin enään sanoa. Tämän ajatuksen kirjoitin isolle paperille jääkaapin oveen. Olkoon se siinä muistuttajana niitä päiviä varten kun ahdistunut suorittaja itsessäni yrittää taas nousta pinnalle...
Ihanaa alkanutta vuotta sinulle!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

No mutta vau, nyt olen kyllä otettu! Monesti tällaiset perustavaa laatua olevat yksinkertaiset asiat meinaavat unohtua <3 Vähemmän suorituksellisia ja enemmän nautinnollisia aikoja meille, Tiia.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

7 x Evolve Organic Beauty -suosikkia
Yellow Mood Beauty Rituals – Anna Kauhala
Vuoden 2019 luetuimmat luonnonkosmetiikka-postaukset
Dijon-coleslaw