Uusien alkujen edessä

Tuntuupas näppäimistö vieraalta. Sanat ovat hyvässä hukassa (kuten monet muutkin asiat) eikä tällaisesta loman jälkeisestä tyhjyyden ja hiljaisuuden kammiosta pääse ulos kuin sillä yhdellä tavalla: aloittamalla joistain sanoista, olivatpa ne järkeviä tai eivät. Mielen kirjastossa on pinottain tapahtumia, aiheita, kokemuksia ja tärkeitä asioita kerrottavaksi, vaikken tiedä yhtään mistä aloittaa tai miten kertoa niistä. On siis oletettavaa, että tämä teksti muistuttaa lähinnä raatorehellistä kirjallista sillisalaattia, se kelpaa ainakin itselleni.

yellowmood-hannamarirahkonen (1)yellowmood-hannamarirahkonen 4

Tällä hetkellä kylässä on häkeltynyt olotila, sillä toissapäiväinen töihinpaluu eteni hieman eri ratoja kuin olin kuvitellut. Kirjoitan tätä tekstiä silmämunat ja silmänympärysiho mustelmilla – kyllä, luit oikein – jouduin nimittäin maanantaina yllättäen ruokatorven tähystykseen. (Minullekin oli uusi juttu, että yökkäysrefleksi voi aiheuttaa päähän niin kovan paineen, että tuloksena on mustelmat).

Kyseinen maanantai päätyi kantamaan heittämällä elämäni kamalimman päivän titteliä, uh. Toivon, ettei kenenkään tarvitse joutua kyseiseen operaatioon muuten vain, sen verran piinalliset viisi minuuttia olivat kyseessä ja tuntui aivan kuin minut olisi imaistu Matrixin tyylisen scifi-leffan otokseen, jossa kehoon työnnetään metalliletkuja. No, se siitä – nyt ainakaan monet pienemmät asiat eivät pelota enää yhtään, sillä en usko että on tuon tähystyksen tuskaisuutta voittanutta. Varsinainen le horror, kuten ystäväni Riina sanoisi.

(Luojan kiitos Kjaer Weisin voidemaiset peiteaineet ovat olemassa!)

yellowmood-hannamarirahkonen 1yellowmood-hannamarirahkonen 3yellowmood-hannamarirahkonen 2

Maanantain tapahtumarikkaus ei päättynyt tähän kokemukseen. Poljin läskiritarillani kotiin sateessa, ripsivärit naamalle valuneena ja silmät operaatiosta kolminkertaisiksi turvonneena. Avasin matkalla postilaatikon ja näin kirjeen, jonka jälkeen padot avautuivat toden teolla. Hain valokuvaajan ammattitutkintoon valmistavaan 2,5 vuotta kestävään kouluun muutama viikko sitten. Mieheni oli huomannut ilmoituksen lehdessä jo kesällä ja laitoin hakemuksen hieman summamutikassa eteenpäin ja toivoin parasta.

Valkoiselle paperille painetut musteiset sanat kertoivat, että minut on valittu oppilaaksi eikä minulta jäänyt huomaamatta varpaista aivoihin saakka kulkenut sekamelskainen tunteiden pikajuna. Tulin sisälle lepäämään ja reilun tunnin kuluttua aloin jo innostua ja suunnitella koulujuttuja – tärkeimpänä tietysti kauan haaveilemani konjakin värinen nahkareppu. (Mieheni löysikin jo täydellisen mallin, sinne mahtuisi kepoisasti Macbook Pro ja Nikonin järkkäri objektiiveineen kaikkineen.) Reppu on kallis, mutta tämän painajaisvuoden jälkeen olen tosin enemmän kuin valmis investoimaan itseeni näin tärkeän tavaran muodossa, vaikka se tarkoittaisi sitä että myyn kiviä kaduilla. Palaan koulujuttuihin vielä myöhemmin, nyt vain olen valinnastani niin tajuttoman onnellinen, etten oikein ymmärrä mitä täällä tapahtuu tai että koko asia on totta.

yellowmood-hannamarirahkonen 5 yellowmood-hannamarirahkonen

Syksy on täynnä kaikkea hyvää. Ilmoittauduimme loman aikana myös keramiikkakurssille, jossa aion aloittaa oman astiaston suunnittelemisesta ja tekemisestä. Katsotaan montako kurssia tarvitaan tämän mahtipontisen suunnitelman täyttämiseksi, mutta kiirekös tässä. Menen vaikka viidelle kurssille, jos niikseen tulee.

Kämppäkin muistuttaa pommia, sillä teimme keittiön laatikoihin näin 2,5 vuoden asumisen jälkeen etulevyt. Operaatio vaati kaikkien laatikoiden tyhjentämistä, onneksemme projekti alkaa olla 80 % valmis. Remontti burn out, me niin tiedämme mitä se on.

Lomajuttujakin on varastossa ja vaikka mitä, mutta tässä nyt nämä päällisimmät kuulumiset. Huh, en vain pysy enää perässä.

anita

Onnea opiskelupaikan ja kaikkien uusien alkujen johdosta <3 Kesän vaihtuminen syksyyn on mielestäni ihanaa aikaa, vaikka moni haikaileekin vielä kesää. Vuodenaikojen vaihtelu virkistää. Yksi vuodenaika olisi kyllä tylsä :) Äh, ruokatorven tähystys on kuuleman mukaan ihan kamalaa...onneksi se on nyt ohi.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos Anita! Olen kyllä koulupaikasta aivan mahdottoman innoissani, tosi virkistävää saada uutta osaamista ja kehittää sitä kautta omaa yritystoimintaa sekä unelmia eteenpäin. Olen samaa mieltä syksystä, toki pieni haikeus kesän päättymisestä toki kuuluu kuvioihin, mutta syksy on kaikkineen ihanaa aikaa. Oikein mukavaa elokuun viimeistä viikkoa <3

Vastaa
anita

Kyllä, haikeus tulee minulla osittain myös siitä, että seuraavaan kesään on aina niin tavattoman pitkä odotus. Talven pituus taas tuntuu puutarhaa rakastavasta ihmisestä välillä ihan liialliselta. Toisaalta silloin ehtii sunnittelemaan kaikenlaista uutta.

MerjaK

Hienoa, onnea kouluun pääsyn johdosta! Voitko mahdollisesti vinkata konjakinvärisestä repusta sitten joskus. Muuten tuli mieleeni, miten kävi Puhtikaurakilpailussa?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos Merja, on kyllä sanoinkuvailemattoman mahtavaa päästä vuosien tauon jälkeen koulunpenkille. Ala on lähellä sydäntä ja uuden oppiminen sen suhteen tulee tarpeeseen.

Laitan ilman muuta vinkkiä tuosta repusta, kunhan sen saan. Sain puhtikaurakisassa sen verran paljon ääniä kaikilta uskollisilta lukijoiltani, että kisa päätyi omalta osaltani voittoon :)

Vastaa
Tiinatuulia

Onnea Hannamari, hieno uutinen tuo valokuvausunelman toteutuminen! Iloa ja valoa napapiirin syksyyn :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos paljon Tiinatuulia ja kaikkea hyvää sunkin syksyyn!

Vastaa
Annika Seppälä

Wau, onneksi olkoon valokuvauskouluun pääsystä! Missä opiskelu suoritetaan? Rovaniemellä vai jossain muualla? Pystytkö työskentelemään opintojen ohessa? Ala on varmasti sinulle lähellä sydäntä ja tulet saamaan hienon ammatin, joka tukee nykyistä työtäsi. Minä osallistun pian valokuvauskurssille Kuopiossa. Mulle aivan uusi harrastus :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos Annika! Opiskelupaikka on Torniossa, matkaan sinne aina yhdeksi viikonlopuksi kuukaudessa ja työskentelen siinä samalla valokuvauksen sekä kirjoittamisen parissa. Mukavaa kuvauskurssia sulle, niistä saa aina jotain konkreettisia taitoja ja pieniä vinkkejä, joiden avulla kuvaamisesta saa enemmän irti.

Vastaa
Tuija Rajala

Kylläpä oli kamala juttu toi tähystys mustelmineen päivineen. Ei varmasti mikään kiva juttu.
Onnea kun pääsit kouluun, hienoa.
Syksy tuo tullessaan sinulle uusia asioita, keramiikkakurssin lisäksi.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos paljon Tuija! Tänä syksynä on paljon mitä odottaa. Leppoisia syyspäiviä sinulle :)

Vastaa
Sanna

Kuvasi ovat jo vallan upeita nytkin, joten mihin vielä päädytkään - sydämelliset onnittelut pääsystä opiskelemaan valokuvausta!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

No kiitos, olipa kauniisti sanottu! Itseäkin jännittää se mihin tie vielä viekään, mutta uskon koulun antamien taitojen olevan iso osa sitä jotain :) Ihanaa syksyä sinulle!

Vastaa
Helena K.

On upeaa, että pääset syventämään osaamistasi, sillä sitähän sinulla jo on rutkasti.
On aina kiva kuulla kun ihmiset ottavat uusia askeleita elämän polulla.
Onnea tulevaan!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Sanasi lämmittävät mieltäni, kiitos siis! Koulu on kiva uusi etappi :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Pedissä pehmeintä pellavaa
Herbfarmacy – herkän ihon luonnonkosmetiikkaa
Kevät, lyyraviikuna & tyylikäs kukkaruukkulöytö
Kesän ensimmäinen kukkakimppu ja sananen onnellisuudesta