Kesäkimppuja ja kuulumisia

Toisina päivinä ilmassa on ylivireisyyttä, toisina vahvaa alivireisyyttä. En ole löytänyt vielä kultaista keskitietä, mutta kovasti saan siitä oppia ja harjoitusta viisaammilta. Päivät kuluvat tunnustellen.

summerflowers-kukat-visitfinland 3

Liian monia ajatuksia ajatteleva minä on taipunut kokeilemaan rentoutumisharjoitteita erilaisten applikaatioiden välityksellä. Tuntuvat mokomat vielä vaikeilta, mutta joinakin hetkinä huomaan jo hengittäväni rennon naisäänen neuvoessa: Laita kätesi vatsasi päälle ja sulje silmäsi. Nyt on aika vetää ilmaa sisään nenän kautta, kolmeen laskien. Hengitä ulos suun kautta, kolmeen laskien. Siitäkin huolimatta, etteivät nämä muutamien minuuttien harjoitukset ole vielä kovin helppoja, onnistuvat ne rauhoittamaan vähän. Vähäkin on tässä tilanteessa paljon.

On ollut myös laskettava rimaa. Vielä on paljon tunnistettavaa siinä missä rimaa voi laskea ja kuinka paljon. Yksi kohteista on kuitenkin tämä blogi. huomaan nostaneeni oman julkaisurimani korkealle, vaikka aivan varmasti vähempikin riittäisi.

Minusta on tullut ilon metsästäjä, joka miettii mistä haluan kirjoittaa sen sijaan, että miettisin mistä muut haluavat lukea. Sanon itselleni, ettei kaiken tarvitse olla niin sliipattua ja valmista. Kauniiden kuvien ottaminen on minulle taidetta omassa muodossaan, mutta joskus huomaan että haluaisin vain tulla jakamaan jonkin pienen ajatuksen. Kylässä kun on väsyneempiäkin päiviä, jolloin kauniita kuvia ei huvita synnyttää ja jos noina hetkinä ei ole kuvia valmiina, jää postaus yleensä kokonaan tekemättä. Tässä suhteessa siis opettelen vielä ja toivon, että opin antamaan itsestäni enemmän keskeneräisenä. Kirjoittaminen puhdistaa ja auttaa selkiyttämään ajatuksia.

summerflowers-kukat-visitfinland 5

Olkoonkin kyse vain virtuaalisesta paikasta, tämä sivusto on itselleni tärkeä asia. Olenhan rakentanut sitä isolla tunteenpalolla ja maksanut sen toteutuksesta nelinumeroisilla summilla. Järkevästä en tiedä, mutta tärkeästä kyllä sitäkin enemmän.

Monista isoista suunnitelmista olen luopunut hetkeksi – tai oikeammin lykännyt niitä – antaakseni itselleni aikaa haasteellisten prosessien kanssa eläessä. Ne eivät ole nyt hetkeen väistymässä, sen tiedän. Matka on itse asiassa vasta alkamassa. Nyt ei ole aika sohia sinne ja tänne, vaan kääntyä sisäänpäin ja kuulostella miltä tuntuu. Alan jo tunnistaa epämiellyttäviä tunteita ja sanoittaa niitä ääneen – se on ihmeellistä miten paljon pelkkä ääneen sanottu ´minua pelottaa´ -lause voikaan keventää niskassa painavaa taakkaa ja helpottaa niitä kummallisia fyysisiä tuntemuksia, jotka kuuluvat tähän matkaan. Tiputan noita kivenmurikoita mielelläni pois kyydistäni.

summerflowers-kukat-visitfinland 2summerflowers-kukat-visitfinland 6

Päättäessäni viime lokakuussa hyvinvoinnin vuodestani, en olisi koskaan osannut kuvitella sen olevan näin syväluotaava ja porautuvan niin isojen asioiden ytimeen kuin joita nyt käyn läpi. Uskon, että puolen vuoden ja vuoden kuluttua olo on jo hieman syväpuhdistuneempi ja ehkä valmiimpi myös jollekin uudelle.

Ennen kaikkea kuitenkin haluan muistaa tämän ajanjakson toivon tunteesta. Siitä, että jaksoin joka päivä odottaa asioiden selviävän ajallaan ja helpottavan. Koska niin siinä käy, mikään kuoppa ei ole lopulta täysin pohjaton.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Boheemia veneilyelämää Napapiirillä
Viileän kesäillan symppiksin
Tule tapaamaan minua I love me -messuille!
Luovan yrittäjän tärkein pääoma