HKI 2016

visithelsinki-finland-summer-hannamarirahkonen-yellowmood 13visithelsinki-finland-summer-hannamarirahkonen-yellowmood 1visithelsinki-finland-summer-hannamarirahkonen-yellowmood 15visithelsinki-finland-summer-hannamarirahkonen-yellowmood 2visithelsinki-finland-summer-hannamarirahkonen-yellowmood 3 visithelsinki-finland-summer-hannamarirahkonen-yellowmood 5visithelsinki-finland-summer-hannamarirahkonen-yellowmood 10visithelsinki-finland-summer-hannamarirahkonen-yellowmood 6visithelsinki-finland-summer-hannamarirahkonen-yellowmood 7visithelsinki-finland-summer-hannamarirahkonen-yellowmood 8visithelsinki-finland-summer-hannamarirahkonen-yellowmood 9visithelsinki-finland-summer-hannamarirahkonen-yellowmood 12visithelsinki-finland-summer-hannamarirahkonen-yellowmood 14

Kesäinen Helsinki oli valloittava. En unohda tätä reissua ikinä, ikimuistoisia hetkiä on tallessa kameroiden muistikorttien lisäksi sydämen sopukoissa. Yleensä Helsingin reissumme ovat ajoittuneet syksylle tai talvelle työmatkojeni vuoksi eikä loska tee kaupungille samaa oikeutta kuin lämmin kesä. Kesäinen Helsinki oli ihana.

Useampana iltana vain kävelimme pitkin kaupunkia, halusin tutkiskella sen yksityiskohtia suurempien linjojen lisäksi. Työreissuilla aikataulu on yleensä tiukka ja aikaa jää hädin tuskin yhdelle kunnon illalliselle ravintolassa, tällä kertaa päätimme ottaa hieman takaisin. Suuntaamme jokaisella Helsingin reissuillamme sympaattiseen Brooklyn Cafe -kahvilaan (Fredrikinkatu 19), johon ystävämme meidät muutamia vuosia sitten tutustuttivat. Paikassa on jotain erityislaatuista, se on pieni, henkilökunta niin suloista. Tähän mennessä olen juonut parhaat kahvini myös kyseisessä paikassa. Brooklynin taivaalliset bagelit ansaitsevat nekin kunniamaininnan, ah. Niitäkin saa nykyään gluteenittomana!

Kun katsoin kaupunkia Tuomiokirkon ylätasanteelta, olisin tehnyt mitä vain saadakseni edes osan näistä majesteettisista kivirakennuksista mukaamme. Monilla pohjoisemmilla pienillä kaupungeilla on tallella vanhat kaupungit sekä upeita lauta- ja kivitaloja. Rovaniemi pommitettiin sodan aikana niin perusteellisesti, että sen keskusta muistuttaa lähinnä rumaa betonilähiötä. Omalta osaltani voisinkin sanoa, että vetovoima piilee luonnossa, selkeissä vuodenajoissa ja niiden tarjoamissa mahdollisuuksissa.

Minilomamme oli onnistunut ja tuli todella sopivaan saumaan kaikin puolin. Matkasimme tällä kertaa junalla, meillä kun ei ole ollut autoa joulukuun jälkeen. Junamatkustaminen oli kivaa vaihtelua, matkalla tuli katsottua sarjoja, luettua, tehtyä töitä ja kuunneltua musiikkia. Mieheni onnistui sumplimaan matkat siten, että saimme jätettyä koiraherrat anoppilaan pohjanmaalle eikä meillä ollut kuin yksi vaihto paluumatkalla. Täytyy kyllä sanoa, että ei ehkä ole olemassa kryptisempiä ja vaikeakäyttöisempiä nettisivuja kuin VR:lla, matkareittejä etsiessä oma käpynihän meinasi palaa heti. Onneksi taloudessamme asuu myös yksi pitkähermoinen ihminen.

Loman ajaksi sattui täydellinen sää. Maanantaina siivosimme vuokrakämppämme Punavuoressa, pakkasimme kimpsumme, haimme Kuppi & Muffinista matkaeväät ja kävelimme pääasemalle mahtavan kaatosateen saattelemana. Olin lähtenyt matkaan ilmeisen positiivisin ajatuksin, sillä pienessä mielessänikään ei käynyt sateen mahdollisuus, sateenvarjon pakkaamisesta puhumattakaan. No, kesähän tunnesti kuivaa, niin nytkin.

Kiitos Helsinki.

Tuija Rajala

Helsinki on kaunis kaupunki. Sulla on kivoja kuvia. Mekin joskus on oltu leirintäalueella ja sieltä kuljettu metrolla pitkin kaupunkia. Oli helppoa ilman omaa autoa.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kyllä, Helsinki todellakin on kaunis kesällä. Julkisilla kulkeminen on tosi kätevää :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Aromaterapian ABC – opas eteeristen öljyjen valintaan ja vaikutuksiin
Yellow Mood -tiimi 2/4: Tuomas Rahkonen
Kuivaharjaus: mitä, miten ja miksi?
Yellow Moodin marraskuun parhaat