2015 pakettiin ja uutta kohti

Julistin ystäväni kanssa jo vuoden 2014 puolella viime vuoden ammattimaistumisen periodiksi. Olemme keskustelleet moneen kertaan tässä vuoden mittaan siitä, että vähänpä tiesimme julistuksemme täyttymisestä. Vuosi 2015 on nimittäin ollut ajanjakso, joka on tarjosi oppitunteja enemmän kuin kykenen laskemaan.

Ammatillistuminen on liittynyt ennen kaikkea uuden opettelemiseen ja unelmien toteuttamiseen. Oma kirja oli yksi suurimmista unelmistani ja ehdottomasti sellainen toive, jota olen kantanut pisimpään sydämessäni. Päätin vuoden 2015 helmikuussa, että tulen tuon vuoden aikana kirjoittamaan ensimmäisen kirjani, muodossa tai toisessa. En silloin tiennyt vielä miten tuo olisi mahdollista ja epäilin koko ajatusta. Aloin kuitenkin tietoisesti puhua asiasta ystävilleni. Kerroin kuinka olen päättänyt kirjoittaa tänä vuonna kirjan. – Vau, mistä aiheesta?, kysyivät ystävät. Ruokaan se liittyy, vastasin. Siinä oli kaikki mitä kirjasta tiesin. Pidin ajatusta todella utopistisena, mutta tiesin, että jos antaisin tälle unelmalleni mahdollisuuden ja sisällyttäisin sen ajatuksiini puheissa, niin tulisi tapahtumaan.

hannamarirahkonen_yellowmoodVuoden aikana olen oppinut, että mitä vaikeammalta ja satunnaisesti myös ahdistavammalta jonkin itselle tärkeän asian tekeminen tuntuu, sitä enemmän se merkitsee ja sitä enemmän tuo asia ansaitsee tulla tehdyksi. Kirjan kirjoittaminen on aina eräänlainen synnytysprosessi, vaikka kysymyksessä olisi vain tietopohjainen opus. Vaikka matkalla oli monenlaisia tunteita aina epäonnistumisen pelosta onnistumiseen, aloin taiton loppupuolella tuntea syvää iloa ja kiitollisena ymmärsin, että tätä minun on pitänyt aina tehdä. Tiesin sen jo 7-vuotiaana, mutta uskoin siihen vasta 26-vuotiaana.

hannamarirahkonen_yellowmood (1)Vuosi 2015 oli erilainen myös siksi, että Yellow mood muutti ensimmäistä kertaa omilleen. Minulla ei ollut viime keväänä aikaa tehdä sivusta niin kaunista kuin olisin halunnut ja muut kiireet söivät myös postaustahdin aika minimaaliseksi. Mutta se on elämää enkä enää suhtautuisi tällaisiin asioihin niin vakavasti kuin tuolloin. Tärkeintä on tehdä omalla tyylillä, rehellisesti itselleen ja muille.

Kuluneen vuoden aikana olen pohtinut blogimaailman pinnallisuutta enemmän kuin koskaan ja monta kertaa olen meinannut naputtaa tekstin siitä kuinka blogimaailmasta on kadonnut kaikki aitous. Eihän se tietenkään niin mustavalkoinen asia ole ole. Ajat ovat muuttuneet ja tekijöitä on paljon. Joukkoon mahtuu kaikenlaisia tekijöitä ja kaikille löytyy taatusti jotain.

Kun aloitin bloggaamisen omaksi ilokseni yli kuusi vuotta sitten, blogimaailma oli pienempi eivätkä kirjoittajat olleet niin tietoisia itsestään tai tekemisestään. Omanikin perustin opiskeluväyläksi itselleni, kunnes matkaan alkoi tarttua yhä enenevässä määrin muitakin opinhaluisia. Valokuvat olivat vähän sinne päin eikä se haitannut. Sisällöntuoton laadun nousu on samalla luonnollinen jatkumo taidoille, mutta joskus myös este jonkin jutun julkaisulle.  Ainakin itse huomaan vaativani itseltäni paljon. Toki se kertoo myös siitä miten tärkeänä pidän väylääni ja sen lukijoita, eli teitä. Nykyään on vaikeampi antaa oikein mitään henkilökohtaista verkkoon, sillä ihmiset osaavat olla kovin julmia myös ilman kunnollisia syitä.

hannamarirahkonen_yellowmood (3)Itseäni on häirinnyt eniten se, että tällaisessa blogimaailman kaltaisessa laajassa digitaalisessa verkostossa näkee liian usein määrän korvaavan laadun ja lukijamäärien korreloivan rahavirran kanssa. Mutta sanonpa sen, minkä olen sanonut aiemminkin: ei, määrä ei korvaa laatua eivätkä kävijämäärät ole ainoa tapa mitata jonkin sivuston paremmuutta tai huonommuutta. En ainakaan itse halua tehdä tätä massatuotteena tai pakosta ja siksi teen mieluummin vähemmän ja hyvää laatua kuin paljon sekundaa. Koen, että harvempi ja samalla laadukkaampi postaustahti on parempi kuin kahden lauseen ja yhden kuvan -taktiikka. Jos tekisin tätä ainoastaan rahasta, olisi minun kannattanut lopettaa jo vuosia sitten.

hannamarirahkonen_yellowmood (4)Pienenä loppusummauksena: Vuonna 2015 olen ollut välillä aika eksyksissä ja tehnyt muille liikaa asioita miettimättä omaa jaksamistani. Olen päästänyt vääriä ihmisiä lähelle, mutta oppinut sitä kautta entistä selkeämmin rajani. Nämä ovat arvokkaita oppeja, vaikka eivät ole sieltä helpoimmasta päästä olleetkaan. Mikä tärkeintä, olen vihdoin ymmärtänyt sen minkälainen työ ylläpitää sekä luovuuttani että hyvinvointiani. Siitä sietääkin olla iloinen.

Vuodesta 2016 tulee hieno ja sen teemakin on erilainen, palaan aiheeseen erillisessä postauksessa. Olo on vapautunut. Toivon voivani aina säilyttää sen positiivisen elämänkuvan, jonka avulla on edennyt näinkin pitkälle. Positiivisuus on voimavara, jonka avulla on helpompi ottaa vastaan vastoinkäymisiä ja selviytyä niistä katkeroitumatta. Tänä vuonna aion julkaista kaksi uutta kirjaa, molemmat paperisina versioina. Niistäkin lisää myöhemmin, mutta se täytyy sanoa että onpa ihanaa tehdä työkseen asioita, joihin tuntee luonnostaan mieletöntä vetoa.

Aivan kuten en viime vuonnakaan tiennyt kirjastani sen kummempaa kuin että sellainen tulee, sanottakoon etten tiedä tulevien kirjojeni kustantajasta vielä mitään. Mutta tiedättekö, en epäile lainkaan etteivätkö nuo asiat järjestyisi. Unelmista on hyvä puhua ääneen, suosittelen kokeilemaan. Kirjasuunnitelmat ovat tehty ja meikäläinen valmiina unelmahommiin ihan näillä näppäimillä.

Kiitos, että kuljet Yellow moodin mukana.

Heleää

Hienoa! Blogisi on ihana. Onnea kirjaprojekteihin!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos Heleää! Ihania seikkailuja ja uusia tuulia myös sinulle :)

Vastaa
Tiina

Tsemppiä todella paljon Hannamari, olet idoli! :) kunpa itsellänikin olisi rohkeutta toteuttaa polttelevia unelmiani- ehkä tämä on se vuosi jona opin sen taidon :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Ota se tavoitteeksesi, Tiina <3 Kaikki on mahdollista. Kiitos kannustuksestasi!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Viikonlopun pihahommia
Treenatessa loiskuu
Lilfox – Viidakkoterapiaa iholle & mielelle
Kuivan ja atooppisen ihon talvihoito