Näillä siivousaineilla siivous ei ole (edelleenkään) juhlaa, mutta sujuu moitteettomasti!

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Kurkistetaan tänään meidän siivouskaappiin! Suosin ekologisia pesuaineita paitsi itseni, myös kodin puhdistuksessa. Siivousasioissa minulle riittää muutamat raikkaan tuoksuiset ja tehokkaat purkit, joilla siivous sujuu mutkattomasti. En erityisemmin pidä siivoamisesta ja olen myös vähän laiska – juuri näistä syistä siivoankin usein. Selvennän tätä ehkä ristiriitaiselta kuulostavaa ajatustani tekstissä samalla, kun paljastan mielestäni parhaat siivousaineet.

Siivousaine

Jatketaan tänään koti-teemaa kodin puhdistusaineiden kanssa. Tästä tekstistä tulee hyvinkin napakka, sillä minulla ei ole tällä hetkellä kovinkaan montaa tuotetta käytössä – pärjään loistavasti näillä mainitsemillani purnukoilla! Siivousaineissa suosin kosmetiikan tavoin luonnollisia vaihtoehtoja. Tässä saakin olla tarkkana, sillä osassa luonnollisiksi brändättyjä siivousaineita on käytetty pesutensidinä natriumlauryylisulfaattia (sodium lauryl sulfate), jota ilman otan mieluiten omat pesuaineeni.

Ihanan raikas yleissuihke

Käytän lähes kaikkeen siivoukseen sitruksen raikasta Attituden Yleispuhdistusainetta, joka on mielestäni täydellinen. Tämä purkki on ehdottomasti minulle se tärkein siivousaine! Suihkepulloon pakattua puhdistajaa on helppo ja nopea käyttää, se hoitaa hommansa moitteetta ja on mielettömän raikas. Tiedän, ettei joka asiaan tarvitsisi edes käyttää mitään aineita jokaisella kerralla ja minulla onkin täysi työ olla suihkimatta tätä ihan koko aikaa siivotessa. Pinnat nimittäin kiiltävät ja tuoksuvat (miedosti) niin puhtaalta, että efekti on lähes vastustamaton!

Tämä samainen puhdistussuihke sopii keittiöstä kylppäriin – kaikkialle. Attitudella on spesifimpiäkin vaihtoehtoja eri tarkoituksiin, mutta itse koen pärjääväni mainiosti tällä yhdellä tuotteella. Itsepintaisiin likoihin käytän savisaippuaa, jonka olen ostanut marketista.

Attitude Siivoussuihke

Ylipäätään koen helpoimmaksi siivota usein, jottei pinttynyttä likaa ehtisi muodostua. Selviän huomattavasti vähemmällä jynssäämisellä, kun pyyhin pinnat usein! Tämä on tarpeen erityisesti kylppärissä, sillä reipas kosmetiikan käyttöni näkyy siellä kyllä, jos siivouksessa vierähtää pidempi tauko. Yritän siivota usein, jotta selviäisin siivouksesta mahdollisimman helpolla. Ajattelen, että siivoan mieluummin useammin vähän kuin kerralla paljon. Kynnys siivouksen aloittamiseen säilyy matalana kun tiedän, ettei siihen mene kerralla kauaa.

Kirpeää omenaa käsitiskiin ja helppoutta konepesuun

Suosikkini käsitiskiaineista on Attituden kirpsakalta omenalta tuoksuva astianpesuaine. Rakastan tätä tuoksua, ehdottomasti paras siivousaineen tuoksu koskaan! Vaihtelun vuoksi meillä on tällä hetkellä samaisesta aineesta sitruksinen versio, oikein hyvä sekin. Attituden käsitiskiaineet puhdistavat mielestäni huomattavan hyvin verrattuna moniin muihin testaamiini pesuaineisiin. Tiskikoneessa tykkään käyttää tabletteja (koska laiskuus). Parhaat ovat Attituden konetiskiainetabletit, mutta ne ovat vähän kalliit. Ostan niitä silloin tällöin ja kun ne pääsevät ”yllättäen” loppumaan, nappaan mukaani kauppareissulla jotakin sieltä löytyviä, mahdollisimman luonnollisia vaihtoehtoja.

Attitude Kasitiskiaine

Uusia tuulia pyykinpesuun ja tärkein siivousväline

Pyykinpesuun minulla on ikuisuuspakkaus Marius Fabren pyykkisaippuahiutaleita. Tästä valmistetaan siis kuuman veden kanssa sekoittamalla pyykinpesuainetta. Teen sitä aina pullollisen kerrallaan johonkin vanhaan pesuainepurtiloon. Näitä pullollisia saa valmistettua aina vaan lisää ja lisää – mahtaakohan tuo hiutalepakkaus loppua koskaan? Kaipaan välillä kuitenkin vaihtelua ja seuraavaksi ajattelin tilata testiin Probiotic Craftin Premium Pyykinpesuaineen, josta olen kuullut kehuja. Kertokaahan kommentteihin, jos teillä on suosituksia pyykinpesuun, mielelläni kokeilisin välillä jotakin itselleni uutta!

Pyykinpesuni hiljattain mullistanut aine on etikka, josta valmistan itse huuhteluainetta eteeristen öljyjen kanssa. Etikka tekee pyykistä huomattavasti pehmeämpää ja estää sähköisyyttä. Sen sanotaan myös pitävän tekstiilien värit kirkkaana, poistavan tehokkaasti hienhajua urheiluvaatteista, estävän bakteerien kasvua pyykkikoneessa ja mitähän kaikkea vielä. Etikka pyykissä kuulosti minusta pitkään varsin luotaantyöntävältä, kunnes perehdyin asiaan kunnolla ja luin, ettei etikan haju jää pyykkiin lainkaan. Käytän eteerisiä öljyjä, jottei koneen pyöriessäkään tai pyykin ollessa kosteaa etikan haju osu nenään. Eteerisillä öljyillä tai ilman, kuiva pyykki ei haise yhtään etikkaiselle. Testaa, jos et usko! Saatat hämmästyä, kuten itselleni kävi.

Lisäksi käytän Sonettin Pyykinvalkaisija/tahranpoistajaa valkoisten lakanoitten ja vaatteiden kanssa. Pysyvät kauniimman valkoisina pidempään! Erittäin tehokas tapaus ja huomattavasti ympäristöystävällisempi kuin perinteiset vastaavat valkaisijat.

Luonnollinen Siivousaine

Siinä oli hyvin kompakti siivoustuotesettini – hieman toista maata kuin runsas kosmetiikkavalikoimani! Muutaman hyvän pesuaineen lisäksi siivouksessani on yksi kaiken muuttanut asia: Dysonin varsi-imuri. Mietimme uuden imurin ostoa pitkään ja iltakaudet netissä asiaa vertailtuani päädyimme lopulta tilaamaan naurettavan (ehkä oikeammin itkettävän) kalliin Dysonin, joka on heittämällä yksi parhaista ostoksista ikinä. Sen helppoutta on hankala selittää ellei ole sitä testannut, mutta ensinnäkin se imuroi noin 200 % paremmin kuin vanha imurimme ja sen käyttöönotto vaatii vain siivouskaapin oven avaamisen – siellä se odottelee täysin käyttövalmiina aina.

Imuroimme viikkosiivouksen ohessa huolellisemmin, mutta sen lisäksi pikaisesti aina kun siltä tuntuu. Parissakin minuutissa saa aikaan jo pikaimuroinnin, vanhaa imuriamme en olisi saanut edes esille ja töpseliin asti siinä ajassa.

Lue myös: Esittelyssä meidän uusi mustavalkoinen kylpyhuone

Ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Mustavalkoinen Kylpyhuone
Esittelyssä meidän mustavalkoinen kylpyhuone + muutamia ajatuksia materiaali- ja kalustevalinnoista
Raikas Meikki
Piristävä ja raikas meikki kaamoksen keskelle
Hyaluronihapposeerumi
Vertailussa hyaluronihapposeerumit
paras silmänympärysvoide
Paras silmänympärysvoide – tuotesuositukset eri ihotyypeille