Esittelyssä meidän mustavalkoinen kylpyhuone + muutamia ajatuksia materiaali- ja kalustevalinnoista

Tervetuloa kurkkaamaan, miltä näyttää meidän uusi, mustavalkoinen kylpyhuone! Esittelen uutta kotiamme muutaman postauksen verran – startataan kylppäristä, sillä se on yksi suosikkipaikoistani meillä. Kaikki sisustusvalinnat osuivat nappiin ja sain havittelemaani hotellifiilistä omaan kotiin.

Mustavalkoinen Kylpyhuone

Pitkä odotus palkittiin ja pääsimme muuttamaan uuteen asuntoomme syksyllä. Tavarat ovat löytäneet paikkansa, muutamat uudet huonekalut saapuneet ja olemme päässeet nauttimaan kodista, joka on osoittautunut juuri niin ihanaksi, kuin olimme unelmoineetkin. Sen kunniaksi poikkean pariin otteeseen kauneusaiheista ja esittelen teille muutaman tekstin verran kotimme materiaali-, sisustus- ja säilytysratkaisuja.

Aloitetaan kylppäristä, joka on kosmetiikkapurkkieni koti. Tai oikeastaan ei aivan kaikkien, eikä pitäisi olla sinullakaan! Siitä lisää tekstin loppupuolella.

Moderni Mustavalkoinen Kylpyhu

Kylpyhuoneen materiaalivalinnat

Kotimme on uudiskohde ja erityisesti kylpyhuoneen kohdalla se tarkoitti reilusti muutostöitä rakennuttajan materiaaliehdotuksiin. Olen ollut viime vuosina tekemisissä useammankin aivan uuden kerrostaloasunnon kanssa ja niitä kaikkia on vaivannut omaan makuuni huomattavan tylsät kylpyhuoneet. Oli siis selvää, että vaihdamme kaikki mahdolliset materiaalit kylppäriin, onneksemme olimme ostaneet asunnon ajoissa (ennen kuin koko taloa oli edes olemassa), jolloin kaikkiin ratkaisuihin pääsi vielä vaikuttamaan – mitään kun ei ollut konkreettisesti vielä rakennettu.

Kaikkien valintojen suhteen meillä oli kaksi kriteeriä: halusimme kodin näyttävän 100 % meiltä, ilman kompromisseja, mutta pidimme mielessämme kuitenkin asunnon jälleenmyyntiarvon ja ennemmin tai myöhemmin eteen tulevan myynnin helppouden. Vältimme siis liian erikoisia ratkaisuita ja tämä ajatuksissamme, mustavalkoinen kylpyhuone tuntui luontevalta. Päädyimme turvalliseen värikomboon, mutta laattavalinnoilla saimme kiinnostavuutta yllättävänkin paljon aikaan.

Kylpyhuone

Vierailtuani tarpeeksi monessa 2010-luvun kerrostaloasunnossa tiesin heti, että haluan välttää mattaista mustaa (lattiassa hankala pitää siistinä) sekä yleisimpiä laatan kokoja ja muotoja. Valitsimme seiniin suuren marmorikuvioisen laatan (LPC Glamour malliston 30×60 laatta) ja kontrastia tuomaan lattiaan kiiltävän mustan ja pienen, kalanruotoladonnalla olevan laatoituksen. Molemmat ovat osoittautuneet erinomaisiksi valinnoiksi ja luovat kylppäriin ylellistä ja vähän hotellimaista fiilistä, joka on kovasti mieleeni.

Laatat ovat Laattapisteen laajasta valikoimasta heidän avustuksellaan valitut. Tämä oli jo toinen kotini, johon käytin heidän ammattitaitoaan. Varasin netin kautta ilmaisen suunnitteluajan ja kerroimme paikan päällä ajatuksiamme. Heidän asiantuntija esitteli meille vaihtoehdot ja meidän tehtäväksi jäi pohtia lopulliset ratkaisut. Iän myötä olen oppinut luottamaan oman alansa osaajiin ja hyödyntämään heidän ammattitaitoaan. Kaikissa asioissa, mistä minulla on hieman epävarma olo, kyselen niin kauan, että ymmärrän riittävästi. Nämä laatta-asiat olivat yksi tällainen asia – itse en olisi osannut ottaa huomioon kaikkea tarvittavaa.

Lue myös: Luonnolliset siivousaineet, joiden tehoon luotan

Kalanruoto Laatta Kylpyhuone

Maksimaalisesti säilytystilaa

Uudiskohteiden toinen ongelma, mielestäni tylsien kaakeleiden lisäksi, on kylppäreiden onneton säilytystila. Kylpyhuoneissa saattaa olla yllättävänkin paljon väljyyttä ja neliöitä, mutta niihin nähden surkean vähän säilytystilaa. Joka ikisessä edellisessä kodissani on ollut liian vähän säilytystilaa suihkussa, pohjanoteeraus oli edellisen vuokra-asuntomme yhden suihkugeeli/shampoopullon kokoinen taso. Lattialla seilaavat purtilot eivät varsinaisesti ainakaan kaunista suihkutilaa.

Nytkään en saanut suihkun toimivuuden vuoksi ihan niin paljoa hyllytilaa suihkuun, mitä haluaisin, mutta parannus edelliseen asuntoon on silti huima. Kulmahyllyille mahtuu lopulta yllättävän monta purnukkaa, eli kyllä siihen kaiken oikeasti tarpeellisen saa helposti sujahtamaan.

Suihku Marmori Laatta

Minulla on aina ollut reipas määrä kosmetiikkapurkkeja ja tietysti työni vuoksi tuo määrä on aivan omissa sfääreissään. Kylppärin suunnittelussa kannattaa ottaa tarkasti huomioon oma säilytystilan tarve ja miettiä mitä muuta kylpyhuoneessa haluaa kosmetiikan lisäksi säilyttää. Valitsimme maksimilevyisen allas- ja peilikaapin (Dansani Curvo), jotka nielaisevat sisuksiinsa valtavan määrän tavaraa. En tiedä, mitä muutakaan tuolla tilalla olisi tehnyt, vaikka tarpeeni säilytystilalle ei olisi ollut näin iso. Ehkä pienempi kaluste olisi tuonut hieman ilmavuutta lisää, mutta en koe kylppäriä ahtaaksi nytkään.

Tämän kokemuksen perusteella sanoisin, että kylpyhuoneen kalusteet kannattaa valita rohkeasti tarpeeksi suuriksi. Leveän allaskaapin mukana tullut leveä allas on mielettömän ihana ja kätevä – asia, jota en osannut edes ajatella, koska minulla ei ollut koskaan ollut sellaista. Kasvojen pesu on noin 150 % miellyttävämpää leveän altaan päällä. Jos vielä joskus suunnittelen kylpyhuoneeseen kalusteita, mahdollisimman leveä allas on ykkösenä listalla!

Levea Allas Kylpyhuone

Älä säilytä kaikkea kosmetiikkaa kylppärissä!

Loppuun vielä muistutus kosmetiikan säilyttämisestä. Pidä kylpyhuoneessa ainoastaan aktiivisesti päivittäin (tai ainakin viikoittain) käyttämäsi tuotteet. Kaikki sesonkituotteet (esimerkiksi aurinkovoiteet), vuoroaan odottavat ja harvoin käytettävät purnukat kannattaa kiikuttaa pois. Esimerkiksi vaatekaapista voi hyvin raivata pienen tilan niitä varten ja koota ne vaikka kannelliseen koriin, jossa ne säilyvät hyvänä pidempään.

Kylpyhuoneen kosteus on omiaan edesauttamaan kosmetiikan pilaantumista. Vaikka kaikilla tuotteilla on purkin kyljessä luvattu aika, jonka ne vähintään säilyvät hyvänä, on säilytyksellä silti iso rooli tuotteiden raikkaana pysymisessä.

Lue myös: Kurkistus kotimme muuhun sisustukseen ja vinkki täydellisestä löhöilysohvasta

Ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Jenni

Näyttää upealle! Onnittelut ihanasta kylpyhuoneesta, jossa viihtyy ja toimivuus on melkein 100%. Suomessa ei ole montaa 100% täydellistä kylpyhuonetta, muutama hyvin lähellä sitä.
Laatta valinnat on kyllä todella onnistuneet ja tykästyin erityisesti lattia laattaan. Voisin sen laittaa itsellekin. Minäkin ehdin muokkaamaan meidän kodin pintavalinnoissa hyvissä ajoin, ollaan kyllä ehditty asua tässä jo 10v., mutta olen edelleen erittäin tyytyväinen valintoihini. Kannatti satsata ja taata mieluinen koti pidemmäksi aikaa.

Vasta tänä syksynä havaitsin kaipaavani muutosta seinän väreihin niin makuuhuoneeseen kuin olohuone/keittiö tilaan. Inspiraatio tuli Värimaailma liikkeessä, kun tyttäreni valitsi omaan huoneeseen uudet sävyn.

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Kiitos Jenni <3 Mäkin olen niin iloinen, että päätettiin satsata oikeasti mieluisiin valintoihin. Erityisesti nyt, kun kotona tulee vietettyä suurin osa ajasta, on viihtyvyys kyllä niin tärkeää!

Vastaa
Heini

Ovatko kulmahyllyt myös laattapisteen kautta? Todella kivat!

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Kyllä ovat :) En tosin jostain syystä löytänyt niitä nyt sieltä, mutta tämmöiset mustana siis kyseessä: https://www.unidrain.fi/reframe-collection/mallisto/productVariant/72149995-1/

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

paras silmänympärysvoide
Paras silmänympärysvoide – tuotesuositukset eri ihotyypeille
kosteuttava kasvosuihke
Vertailussa kosteuttavat kasvosuihkeet
Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina
Hyaluronihapposeerumi
Vertailussa hyaluronihapposeerumit