Neljä kynsilakkaideaa kesään

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Värikäs kynsilakka on kesän helpoin asuste! Mielenkiintoa ja hauskuutta lakkaukseen saat värien asettelulla, vaikket itseäsi varsinaisena kynsitaiteilijana pitäisikään. Jaan tässä artikkelissa omat suosikkini lakkaustyyleihin sekä tietysti lempparini kynsilakoista.

Pidän kynteni lähes aina lakattuna, sillä värikkäät kynnet ovat muuten hyvin yksinkertaisen tyylini piristysruiske. Tykkään leikitellä erilaisilla väreillä, mutta mitään monimutkaista en jaksa tavallisesti värkkäillä. Näyttävyyttä ja ”oikean manikyyrin” tuntua saa mielestäni ihan tarpeeksi kivoilla värikomboillakin.

Alkuun pieni muistutus, että tällä hetkellä markkinoilla ei ole oikeasti pysyviä ja toimivia 100 % luonnonkosmetiikkaa olevia kynsilakkoja. Eli varsinaisesti kynsilakka ei ole siis mikään luonnollinen tuote. Suosimani lakat ovat kuitenkin sieltä ”puhtaimmasta” päästä luonnollisuusasteen ollessa noin 80-90 % hujakoilla.

Yrityksiä luonnonkosmetiikan lakoista on ollut, mutta ne ovat poistuneet markkinoilta yhtä nopeasti kuin ovat tulleetkin. Syystäkin, ne eivät yksinkertaisesti ole toimineet. Toivotaan, että joku vielä joskus keksii ihan täysin luonnollisen, loistavan kynsilakan! Sitä odotellessa, mainitsen muutamia suosikkimerkkejäni näistä mahdollisimman luonnollisista versioista.

Kia Charlotta

Kia-Charlotta on ehkäpä ykköslempparini – kestävyys ja ihana sävyvalikoima ovat mieleeni. Myös Couleur Caramelin kynsilakat ovat kestoltaan erinomaisia. Sävyjä on Suomessa ainakin toistaiseksi vasta kolme, mutta ne ovat sitäkin kauniimpia! Valkoinen kynsilakka Pure White, täydellinen pastellin vaaleanpunainen Pastel Pink sekä herkullinen kinuskin sävy Pastel Camel. Kolmas kynsilakkasuosikkini on Avril, jonka edullisissa lakoissa on todella laaja sävyvalikoima.

Käytän muitakin lakkoja aina sopivan sävyn kohdatessani, mutta nämä kolme merkkiä ovat olleet kokonaisuutena omaan makuuni mieluisimmat. Arvostan ennenkaikkea pitkäkestoisuutta sekä kaunista sävyä. Kaikissa mainitsemissani lakoissa on osin runsastakin merkin sisäistä vaihtelua peittävyyden suhteen. Peittävyys ei ole siis kriteerieni kärkisijoilla, sillä sitä saa aina lisää kerrostamalla. En muutenkaan koskaan laita värilakkaa ainoastaan yhtä kerrosta, sillä pysyvyys ei ole silloin paras mahdollinen.

Pysyvyydestä puheen ollen, käytän aina värilakan päällä Kia-Charlottan Top Coatia, joka tuo kiiltoa ja pidentää lakan kestoa. Myös Aluslakka on must-have ja annan tähän toisenkin vinkin jutussa myöhemmin. Mikäli et malta odotella rauhassa lakan kuivumista, suosittelen Kure Bazaarin Pikakuivattajaa, joka tekee oikeasti tosi ison eron ja kuivattaa lakkauksen pikaisesti.

Kynsilakanpoistoaineista suosittelen Kia-Charlottaa, joka on paitsi ihanan raikkaan tuoksuinen, myös varsin toimiva. Tykkään ylipäätään kovasti luonnonkosmetiikan kynsilakanpoistoaineista, sillä ne eivät kuivat kynsiä lainkaan. Kynnet pysyvät hyvässä kunnossa ja jaksavat kasvaa pitkiksi.

Liukuväri

Kynsilakka Punainen

Liukuvärin voi toki toteuttaa yhteenkin kynteen, jolloin väri liukuu kynnen tyvestä kohti kärkeä tummasta vaaleaan (tai toisinpäin). Tämä vaatii kuitenkin hieman taitoa ja harjoittelua. Helpompi tapa tehdä liukuväri on valita viisi saman värin eri sävyä ja laittaa ne eri kynsiin. Olen toteuttanut tätä esimerkiksi punaisten ja erilaisten oranssin ja korallin sävyjen sekä sinisen ja turkoosin sävyjen kanssa.

Turkoosi Kynsilakka Kynsilakkaideoita

Sama idea liukuväristä, mukana keltainen piristämässä kokonaisuutta

Toisen käden kynnet eri värillä

Pidän itse kovasti tästä tyylistä! Kokeile lakata toisen käden kaikki kynnet eri värillä kuin toisen. Mielestäni tämä toimii parhaiten kahden suht erilaisen sävyn kesken, jotka tykkään pitää silti tummuusasteeltaan melko samana. Testaile kuitenkin rohkeasti erilaisia värikomboja. Valitse vain kaksi lakkaa, jotka näyttävät pulloissa kivalta vierekkäin.

Kynsilakkaus Ideoita Kultainen Kynsilakka

Toisen käden kynsissä kultainen ja toisessa persikkainen sävy. Nimettömissä on tehostesävynä toisen käden kynsien ”pääväri”. 

Leikittele kynnen pituudella ja mallilla

Kuten voit tämän jutun kuvista huomata, tykkään itse leikitellä erilaisilla väreillä kynsissä. Välillä on kuitenkin kiva valita vain yksi väri ja keskittyä enemmän kynnen pituuteen ja malliin. Erityisesti lyhyisiin kynsiin sopii mielestäni todella kauniisti yksivärinen, kirkkaan sävyinen lakkaus. Lyhyet kynnet ovat myös ylivertaisen huolettomat, vaikkakin suosin itse monesti aavistuksen pidempää mallia.

Vinkkinä pitkien kynsien kasvatukseen: ota käyttöön vahvistava kynsilakka. Tämä on hyödyksi etenkin, mikäli kyntesi ovat luonnostaan hauraat ja pehmeät. Olen käyttänyt nyt useamman kuukauden Kia-Charlottan kynnenkovettajaa tavallisen aluslakan sijaan erittäin hyvällä menestyksellä! Värilakan pysyvyys on ollut myös tämän kanssa erinomainen. Kian kynnenkovettajassa on kaunis, hempeän maitomainen sävy, joka tekee huolitellun ilmeen ihan yksistäänkin, ilman värilakkaa.

Valkoinen Kynsilakka Sininen Kynsilakka

Testaile erilaisia väriyhdistelmiä

Sommittele kynsilakkapulloja toistensa viereen ja lakkaa kynnet omaa silmääsi miellyttävällä yhdistelmällä. Minusta on kiva ottaa lakkaukseen jokin löyhä teema, kuten kirkkaat värit tai pastelliset sävyt, jolloin kokonaisuus on hieman harmonisempi. Joskus innostun ja otan jokaiseen kynteen oman sävyn, joskus nappaan kolme tai vain kaksi sävyä.

Mieti värien lisäksi, mihin kynsiin asettelet minkäkin sävyn. Haluatko toistaa sävyt tismalleen samassa järjestyksessä molemmissa käsissä? Mikäli jokin kynsistäsi on esimerkiksi lohjennut tai ei ole mielestäsi aivan yhtä edustava kuin muut, kannattaa tähän kynteen taktisesti valita joukon huomaamattomin sävy.

Lue myös: Mikä on luonnonkosmetiikan paras huulipuna? Vertailussa 5 suosikkiani

Pastelli Kynsilakka Kynsilakka Ideoita

Joka toinen kynsi korallin sävyllä ja joka toinen laventelilla

Kynsilakka Monivari Kynsilakkaideoita

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Ihonhoito Kesalla
Valmiina kesään? Aurinkoiset purkkitärpit päästä varpaisiin
Aurinkovoide Kasvoille
Aurinkovoide kasvoille – neljä suosikkiani luonnonkosmetiikasta
Paras Huulipuna
Mikä on luonnonkosmetiikan paras huulipuna? Vertailussa 5 suosikkiani
Hiuksiin Jatettava Hoitoaine
Hiuksiin jätettävä hoitoaine ja miksi en käytä hoitoainetta suihkussa