Kesän helpoimmat kauneudenhoitotuotteet kotiin, mökille ja reissuun

Kaupallinen yhteistyö: Ruohonjuuri

Huoleton keskikesä on täällä! Kokosin yhteen muutamia kauneudenhoitotuotteita, jotka sopivat erityisen hyvin juuri tähän hetkeen. Kesällä on ihanaa vähän höllätä ja yksinkertaistaa omia rutiineja. Aivan koko kesäksi ei ihonhoitoa kannata kuitenkaan täysin hylätä… Esittelen tässä artikkelissa helppoja monitoimituotteita, tehokkaimpia ihon kosteuttajia sekä maailman parhaan karvanpoistajan, Geisha Shaverin. Kaikki tärpit ovat lähikosmetiikkaa.

Kesa Kauneudenhoito

Geisha Shaver taikoo sileät sääret hetkessä

Aloitetaan vartalonhoidosta ja lyömättömästä kaksikosta, mikäli haluat poistaa ihokarvoja. Korumaisen kaunis Geisha Shaver on käytössä ikuinen (ainakin lähes) ja hoitaa hommansa helposti. Kädessä painavalta tuntuvalla shaverilla aikaansaa tarkkaa jälkeä, sillä höylän oma paino auttaa puuhassa yllättävän paljon. Lopputulos on silkkisen sileä, eikä Geisha Shaver tunnu ärsyttävän omaa ihoani yhtä herkästi kuin muut höylät. Geisha Shaver on ekologinen valinta, sillä se säilyy käytössä vuosikausia. Höylään on saatavilla myös huomattavan edulliset vaihtoterät.

Käytän Geisha Shaverin kanssa saman merkin Shaving Geliä, joka tekee karvojen ajelusta entistä vaivattomampaa. Täyteläinen geeli pysyy paikoillaan iholla eikä valu heti suorinta tietä viemäriin. Mietoa geeliä voi käyttää samalla suihkugeelinäkin – tämä vinkkinä myös herkkäihoisille! Tuoksu on pehmeän miellyttävä, eikä erityisen voimakas.

Olen itse vähän laiska sheivailija, mutta tämä tyylikäs kaksikko kieltämättä tekee puuhasta mielekkäämpää. Näitä ei myöskään tarvitse piilotella kaappien perukoille, vaan ne kehtaa pitää käden ulottuvilla ja esillä.

Geisha Shaver

Ihon nesteytys on kesän hoitorutiinin avain

Kesällä iho on verrattain vaivaton pitää hyvässä kunnossa, ainakin huomattavasti helpommalla vaivalla kuin poskipäitä kipristelevillä pakkasilla. Ilma on Suomessa talvisin hyvin kuivaa ja kosteus haihtuu ihosta herkästi. Tilanne paranee tämän suhteen kesällä ja ihon kosteustilanne monesti kohenee merkittävästi.

Kesään kuuluu kuitenkin yksi ihana, mutta samalla ihoa kuivattava elementti. Olet varmasti huomannut, kuinka auringossa oleilu tekee ihosta hyvin janoisen. Aurinko kuivattaa ihoa yllättävän reippaasti saaden pinnan tuntumaan karhealta ja ihon näyttämään samealta ja juonteikkaalta. Runsas kosteutus on siis tarpeen!

Ylivoimaisesti helpoin, nopein ja paras tapa ihon nesteyttämiseen ovat erilaiset kasvovedet. Valitsin tähän artikkeliin mukaan kolme erilaista vaihtoehtoa, joita on helppo kerrostella kasvoille juuri oman ihon sen hetken tarpeen mukaan. Huomioithan siis, että vaikka jonain päivänä pelkkä kasvovesipulloon katsahdus saa ihon tuntumaan miellyttävän joustavalta, voi toisena päivänä ihoa kiristellä vielä kolmen, neljänkin kasvovesikerroksen jälkeen.

Kuuntele ihoasi siis herkällä korvalla! Tai jos tarkkoja ollaan, tunnustele ja katso. Janoisena iho paitsi imee hetkessä sille tarjoilemasi kosteuden, myös tuntuu pinnastaan karhealta ja jopa vähän röpöliäiseltä. Se voi näyttää samealta ja rypistyneeltä. En tarkoita nyt siis mitään syviä juonteita, vaan sellaisia pienenpieniä pintajuonteita, jotka katoavat, kun ihon nesteytys on kunnossa.

Murumuru Moisture Boost

Vinkit kesäisiin kasvovesiin

Ensimmäisenä suositus kotimaisesta, erittäin täyteläisestä kasvovedestä. Murumurun Moisture Boost on oikeastaan ennemminkin hoitoneste, niin kosteuttava se on! Minulta kysytään usein, mikä olisi suomalainen ja hieman edullisempi vaihtoehto Whamisan kulttituote Toner Deep Richille. Moisture Boostissa on potentiaalia, vaikka raaka-aineet ovat toki erit, eikä vaikutus voi senkään puolesta olla aivan yksi yhteen.

Moisture Boostin koostumus on aavistuksen geelimäinen ja välittömästi ihon kuivuutta helpottava. Runsaasti kosteuttava vaikutus syntyy natrium-PCA:n, glyseriinin, betaiinin ja vadelmaveden yhteisvaikutuksesta. Mukana on lisäksi ihon hyvää ja hyödyllistä bakteerikantaa ruokkivia prebiootteja. Tuoksu on Murumurulle tyypilliseen tapaan makean karkkimainen. Tämä hoitoneste sopii kaikille kosteutta kaipaaville ihotyypeille ja yleensä myös herkälle iholle.

Murumuru Kasvovesi

Mikäli olet suihkepulloon pakattujen raikkaiden kasvovesien ystävä, on kesän ykkösvalinta juhannuskoivulta tuoksuva kotimaisen Pure = Beautyn Birch Sap Mist with Hyaluronic Acid. Tämä on omia ikisuosikkejani kasvosuihkeista, sillä kosteutusteho on erinomainen kepeään koostumukseen nähden. Birch Sap Mist on takuuvarma valinta, jolla riittää uskollisia faneja kaikista ihotyypeistä. Simppelin suoraviivainen inci-lista sisältää kosteuttavaa koivunmahlaa ja hyaluronihappoa sekä antioksidanttipitoista pakurikääpää.

Ruusun tuoksusta nautiskeleville suosittelen samaisen merkin Rose Mist with Prebioticsia. Tämä sopii herkkäihoisille vielä Birch Sap Mistiä paremmin. Täydellinen kesän monitoimituote, jota voi suihkutella iholle (siis sekä kasvoille että vartalolle) auringossa oleilun jälkeen rauhoittamaan ja kosteuttamaan ihoa. Se sopii erinomaisesti myös ihokarvojen poiston jälkeen ihoa tyynnyttelemään. Suihkeessa on ruusuveden lisäksi prebiootteja, jotka auttavat ihon bakteerikantaa pysymään optimaalisena. Vaikutus on tässä suihkeessa siis monipuolisempi ja tehokkaampi kuin pelkällä ruusuvedellä.

Nesteytystä myös sisältä päin

Puhdistamo Elektrolyyttijauhe

Muistathan nesteyttää ihoa ja kehoa myös sisältä päin! Paras vinkkini tähän liittyen on elektrolyyttijauhe. Elektrolyyttijuoma auttaa ylläpitämään elektrolyyttien tasapainoa elimistössämme. Jauhe sisältää natriumia, kaliumia, kalsiumia, kloridia ja magnesiumia oikeassa suhteessa optimaalisen nestetasapainon saavuttamiseksi.

Liikun ja urheilen paljon, joten elektrolyyttijauhe on minulla ympärivuotisessa käytössä. Se sopii aivan erityisen hyvin kesään, sillä helteellä pelkkä vesi ei välttämättä riitä nesteyttämään kunnolla. Elektrolyyttijuoma tuntuu oikeasti imeytyvänkin, eikä ainoastaan hulahda kehon läpi. Lisäksi se tekee vedestä maukkaampaa, jolloin vettä tulee juotua helpommin riittävä määrä.

Kesäisen suositukseni saa Puhdistamon annospusseihin pakattu elektrolyyttijauhe makunaan mango-appelsiini. Pidän muutamaa pussukkaa aina varalta mukanani niin käsilaukussa kuin treenikassissakin. Jauhe on helppo sekoittaa vaikka tien päältäkin ostettuun vesipulloon. Maku on ihanan hedelmäinen ja silti raikas.

Paras tapa ehkäistä harakanvarpaat silmien ympärillä

Huolettomassa kesän ihonhoidossa purkkien määrää tulee herkästi karsittua ja se on erittäin ok! On kuitenkin yksi tuote, jonka käytöstä ei kannata luistaa. Silmänympärysvoide on siinä mielessä vähän hassu tuote, että sen vaikutuksia ei välttämättä aina käytössä edes liiemmin havaitse, mutta sen käyttämättömyyden kyllä huomaa.

Voit toki levittää silmänympärysiholle myös koko kasvoille käyttämiäsi tuotteita, mutta kevyet kesäkoostumukset eivät välttämättä aina ole aivan riittäviä silmänympäryksille. Mitään kovin tuhtia en silti suosittele, sillä kesähelteellä hikoillessa voide on pian aivan jossain muualla kuin ehkäisemässä ja silottelemassa pieniä harakanvarpaita silmien ympäriltä. Niin, silmänympärysvoide on paras pienten kuivuudesta johtuvien pintajuonteiden hoivaaja.

Halusin valita tähän artikkeliin mukaan tuotteen, joka on helppo valinta oikeastaan kenelle vaan. Sellaisen purkin, jonka hinta on edullinen, mutta sisältö silti laadukas. Murumurun Hyaluronic silmänympärysvoide on juuri tällainen. Se on koostumukseltaan samaan aikaan juuri sopivan kevyt, mutta kuitenkin miellyttävän voidemainen ja kosteuttava.

Ainesosalista on yksikertainen ja sisältää kaiken tarvittavan, jotta vaikutus on ihoa pehmentävä ja hoitava. Tätä uskallan ehdottaa myös herkkäsilmäisille ja -ihoisille. Olen tykästynyt tähän viime kuukausina kovasti itse – sopii mielestäni täydellisesti juuri nyt kesää ja myös alkusyksyä ajatellen. Kokonaisuudessaan hinta-laatusuhteeltaan erinomainen perustuote silmänympärysihon hoitoon.

Murumuru Silmanymparysvoide

Helpot monitoimituotteet reissuun mukaan

Kesän ykköspurkki omassa kylppärissäni on taivaallisen ihana Pure = Beautyn Monoi Dry Oil with Argan, johon tutustuin jostain syystä vasta nyt. Onneksi edes nyt, sillä tämähän on maailman paras vartalon kosteuttaja kaikin puolin!

Tuotteessa on kaksi ylivertaista asiaa, jotka tekevät käytöstä nautinnollista ja saavat kaltaiseni superlaiskat vartalonhoitajatkin tarttumaan purkkiin. Tuoksun on kesäisen trooppinen ja juuri sopivan voimakas. Kutkuttelevan makea tuoksu ei ole överi, mutta riittävän voimakas, jotta siitä pääsee kunnolla nautiskelemaan. Koostumus on kuivaöljymäinen ja öljyksi erittäin hyvin ja nopeasti imeytyvä. Se ei silti katoa ihoon jälkiä jättämättä (kuten jotkin ohuet vartalovoiteet), vaan jää ihon pintaan pehmeyttä ja joustavuutta tuovana huntuna.

Monoi Dry Oil on parhaimmillaan vartaloöljynä, mutta voit käyttää sitä kepeän koostumuksen ansiosta myös hiuksiin ja hiuspohjaan. Se ei ole mielestäni paras valinta kasvoöljyksi jatkuvaan käyttöön, mutta sitä voi käyttää vaikkapa mökillä päästä varpaisiin, myös kasvoille. Saman merkin aiemmin mainitsemani Rose Mist on erittäin hyvä kaveri tälle öljylle! Suihki Rose Mistiä reippaasti iholle, painele käsin ihoon ja hiero heti perään öljyä. Rauhoittavaa, kosteuttavaa ja ravitsevaa vaikutusta ihanalla tuoksulla ja ilman raskasta tunnetta ihossa.

Pure Is Beauty Monoi Dry Oil

Loppuun vielä kesän reissutuotteiden ykkönen eli palasaippua. Olen aiemminkin kehunut Nurmen paloja, joita käytän nykyään niin käsien kuin vartalonkin pesuun. Merisuola palasaippua on ihanan kesäinen versio, joka vaahtoaa runsaasti ja tuoksuu raikkaalta. Tämän pakkaan mukaan kaikille kesän matkoille ja retkille.

Matkalla mukana kulkevista tuotteista puheen ollen, olethan lukenut jo artikkelini Frantsilan salvoista? Niistä löytyy sopiva vaihtoehto niin hyönteisten pistoihin, kipeisiin lihaksiin, flussaiseen ja tukkoiseen oloon kuin näppylöihinkin.

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Aurinkovoide Kasvoille
Aurinkovoide kasvoille – neljä suosikkiani luonnonkosmetiikasta
Frantsila Salva
Kasvien ja yrttien voimaa – esittelyssä kesäisen ajankohtaiset Frantsilan tehosalvat
Ihonhoito Kesalla
Valmiina kesään? Aurinkoiset purkkitärpit päästä varpaisiin
Blue Velvet Creamide Serum
Evolven uusi Blue Velvet Ceramide Serum tuo täsmäavun kenkkuilevalle iholle