Hilseilevä päänahka ja littanat, kuivat hiukset? Näin selätät pipokauden hiushaasteet

Kaupallinen yhteistyö: Catteco

Hilseilevä päänahka ja takkuisen kuivat, sähköiset ja litistyneet hiukset? Hätiin rientää pipokauden hiustenhoitometodini, joka tähtää kolmeen asiaan: hiuspohjan hyvinvointiin, lättätukan ehkäisyyn (piposta huolimatta) sekä latvojen superkosteutukseen. Tätä talvea varten metodini on saanut tuotteikseen kotimaista luonnonkosmetiikkaa ja on (vaikka itse sanonkin) erittäin onnistunut! Poimi tästä artikkelista talteen vinkit tuuheisiin, silti ihanan kosteutettuihin ja hoidettuihin hiuksiin.

Hiustenhoito Talvella

Pipokausi tulee, oletko valmis? Minä en… Siis henkisesti! Mutta hiusten osalta olen ehdottomasti valmis talvea varten. Ei siitä silti mihinkään pääse, että hiusten hoitaminen on talviaikaan vähintäänkin haastavaa. Pakkasen ja kuivan ilman myötä hilseilevä päänahka, sähköisenä leijailevat hiukset sekä kuivan koppurat latvat tulevat tutuiksi.

Olenkin viime vuosina kehitellyt metodia, jonka avulla hiukset saisi pysymään ilmavina ja hoidettuina sekä hiuspohjan hyvinvoivana myös talvella.

Metodini sydämessä on lempeä, mutta tehokas pesu sekä hiusten hoitaminen erityisesti hiusnaamioiden ja jätettävien hoitotuotteiden avulla. Suosin myös muotoilutuotteissa mahdollisimman hoitavia vaihtoehtoja. Kaikki koostumukset on tärkeää valita niin, että ne aidosti ravitsevat, mutta eivät latista hiuksia.

Hilseileva Paanahka Catteco

Tätä talvea varten olen löytänyt muutaman uuden täsmäpurnukan, joiden avulla uskon talven olevan hitusen helpompi hiuksilleni. Ilokseni tuotteet löytyivät kotimaiselta luonnonkosmetiikan pienyritys Cattecolta.

Cattecon yrittäjät, Carita ja Miika, valmistavat käsin vegaanisen tuotevalikoimansa, johon kuuluu mm. suosittuja suolasaippuoita, deodoranttivoiteita, suolakuorintoja sekä monenlaisia vaihtoehtoja hiuksille. Paneudutaan tässä artikkelissa tarkemmin juuri Cattecon hiustuotteisiin, jotka osoittautuivat käytössä erittäin toimiviksi tapauksiksi. Aloitetaan omalla suursuosikillani, joka singahti välittömästi peilikaapissani osastolle ei-saa-päästää-loppumaan.

Taltuta hilseilevä päänahka

Catteco Freesi Suolashampoo

Suolashampoo, jonka pitäisi olla pakollinen kaikille pipoa käyttäville

Freesi. Se on Cattecon suolashampoon nimi ja hyvin freesi on myös tuntuma, joka hiuspohjaan pesun jäljiltä jää. Shampoon sisältämän piparmintun todella tuntee raikkaana viileytenä.

Käytin vuosia sitten erästä synteettisen kosmetiikan suolashampoota, joka on ainoita tuotteita, jolle en suureksi harmikseni löytänyt korvaajaa luonnonkosmetiikasta. Ennen kuin nyt. Suolashampoolla tulee niin ihanat hiukset, että siinä tekisi mieli uida.

Freesi on kuin tehty mittatilauksena pipokauteen. Pipon alla hautuva, hilseilevä päänahka ja littanat hiukset kiittävät! Merisuola kuorii kevyesti sekä hoitaa kuivaa, kutisevaa ja tukkoisen tuntuista päänahkaa. Omenaviinietikka tuo kiiltoa ja silottaa hiuksia. Rosmariinin ja piparmintun eteeriset öljyt elvyttävät hiuspohjaa ja tuovat samalla viilentävää raikkautta.

Freesi siis sekä huolehtii hiuspohjan hyvinvoinnista, syväpuhdistaa ja kiillottaa hiukset että tekee niistä myös runsaan ilmavat. Lopputulos on superihana! Hiuspohja ja hiukset tuntuvat kunnolla puhtailta ja volyymin määrä on omaa luokkaansa. Hiukset tuntuvat myös pehmeiltä – vähän sellainen fiilis kuin parhaimmillaan kampaamokäynnin jälkeen.

Hilseileva Paanahka Shampoo

Pirtsakkaa tyrniä lempeään pesuun

Suolashampoota ei ole kuitenkaan siis tarkoitus käyttää jokaisessa pesussa. Se on tehohoitotuote, jota suosittelen käytettäväksi noin joka kolmas tai neljäs pesu, riippuen omaista tarpeista.

Muihin pesuhetkiin löysin Cattecon valikoimasta varsin toimivan vaihtoehdon. Sellaisen, joka pesee hyvin, mutta ei liikaa. Pirteän keltainen Tyrni Shampoopala on helppo ja nopea käyttää. Se vaahtoaa todella runsaasti jo pienellä määrällä. Vaahtoavuus on reippainta, mihin olen palojen kohdalla törmännyt.

Shampoopohjaisella (tämä siis ei ole saippuaa!) Tyrnipalalla tulee hyvin puhdasta, ilmavaa, kiiltävää ja sopivan pehmeää jälkeä. Pala on suunniteltu kuiville hiuksille, mutta sopii mielestäni mainiosti myös muille. Lopputulos ei nimittäin ole millään tapaa latistuneen ylihoidettu, se on oikeastaan yllättävänkin tuuhea.

Tämä on loistava löytö suolashampoon rinnalle käytettäväksi. Mikäli et ole vielä uskaltautunut testaamaan palashampoota, kokeile tätä. Takaan, ettet huomaa käytettävyydessä eroa nestemäiseen shampooseen verrattuna.

Helli hiuksia aidosti ravitsevalla tehohoidolla

Tehokkaasti kosteuttava naamio, joka ei latista hiuksia

Kiinnitä talvella aivan erityistä huomiota paitsi hellävaraiseen pesuun, myös tehokkaaseen kosteutukseen. Parasta hoivaa tarjoaa laadukas hiusnaamio yhdistettynä hiuksiin jätettävään hoitoaineeseen. Nykyisessä polkkatukassani tarpeeni hiusnaamiolle on satunnainen. Aiemmassa ultrapitkässä hiusmallissani latva kaipasi naamion kuitenkin lähes joka pesussa. Kuulostele siis omien hiustesi tarpeita!

Kokeile käyttää hiusnaamiota tavallisen poishuuhdeltavan hoitoaineen sijasta. Saat reippaasti enemmän hoitotehoja ja alat näkemään tuloksia hiusten kunnossa.

Cattecon Villiyrtti Hiusnaamio jättää hiukset ihanan pehmeiksi ja hoidetuiksi, mutta ei latistuneiksi. Naamio sisältää mm. karite- ja mangovoita, erinomaista hiusöljy arganöljyä sekä hyaluronihappoa. Tämä kombo vaikuttaisi toimivan omille karheuteen taipuvaisille hiuksilleni täydellisesti. Iso plussa yllättävänkin ilmavasta lopputuloksesta!

Suosittelen tätä lämmöllä kaikille, jotka kaipaavat kunnon hoitotehoja, mutta haluavat säilyttää samalla hiusten volyymin. Harvinainen yhdistelmä, jossa tämä naamio onnistuu sataprosenttisesti.

Catteco Hiusnaamio

Yllättäjänä ravitseva palahoitoaine

Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös oikeasti ravitsevaa (ei ainoastaan silkkistä tuntumaa tuovaa) hoitoainetta naamion tavoin eli pidemmällä vaikutusajalla. Cattecon Sade hoitoainepala on sarjan kosteuttavin hoitoaineista ja tehoiltaan jopa lähellä naamiota.

Pala kätkee sisäänsä kaakao- ja kokumvoita sekä argan-, tyrni- ja jojobaöljyjä. Vaikka hoitoaineen tehtävä onkin hoivata hiuksia, Sade-palan kosteutuksesta nauttii tarvittaessa myös kuivuuttaan hilseilevä päänahka.

Sade oli itselleni suuri positiivinen yllätys, minä kun en tavallisesti ole poishuuhdeltavien hoitoaineiden ylin ystävä. Tämä onnistuu kuitenkin olemaan samaan aikaan sekä silottava ja takkuja kaitseva, että kunnolla hoitava. Aivan kuten sarjan naamionkin kohdalla, lopputulos on yllättävänkin ilmava ja samalla ihanan pehmeä.

Cattecon naamio jättää hiukset vielä Sade-palaa hoidetumman oloisiksi, mikä onkin aivan loogista. Omaksi suosikikseni nousi silti, vastoin kaikkia odotuksiani, Sade hoitoaine. Ja nimenomaan siis naamion tavoin pidemmällä vaikutusajalla käytettynä.

Levitä naamio tai hoitoaine pyyhekuiviin hiuksiin (tämä on tärkeää! mikäli et pyyhekuivaa, valuu hoitotuote suorinta tietä viemäriin) ja anna vaikuttaa mieluiten aivan vähintään muutaman minuutin ajan.

Kosteutusta ja silotusta pörrölatvoille

Catteco Villiyrtti Hiussuihke

Sähköisten talvihiusten kosteussuihke

Rakastan erilaisia hiuksiin jätettäviä kosteuttavia ja silottavia hoitotuotteita, jotka eivät kuitenkaan latista hiuksia. Käytänkin omissa hiuksissani useimmin peruspesussa ainoastaan lempeästi pesevää shampoota sekä kevyttä jätettävää hoitoainetta.

Villiyrtti Hiussuihke on sekin kuin tehty pipokautta silmällä pitäen. Kevyt hoitosuihke kosteuttaa, tuo kiiltoa ja helpottaa kammattavuutta. Sitä voi lisätä hiuksiin pesun jälkeen, omien hiusten tarpeista riippuen, joko kauttaaltaan tai ainoastaan hiusten latvoihin. Olen testaillut monenlaisia hoitosuihkeita, tämä pääsi aivan kärkisijoille.

Villiyrttisuihkeessa on yksi ylivertainen ominaisuus, sitä voi nimittäin käyttää tarvittaessa myös kuiviin hiuksiin. Sillä voi taltuttaa kuivana hapsottavia sekä sähköisenä leijailevia latvoja – toimii! Itse en ole saanut tällä tahmaa aikaan, mutta toki etenkin ohuempien hiusten kanssa kannattaa olla annostelun kanssa tarkkana. Hiussuihketta tulee myös muistaa suihkia kaukaa, käden mitan päästä.

Pörrölatvojen kaitsija viimeisteltyyn lopputulokseen

Catteco Villiyrtti Muotoilugeeli

Villiyrtti Muotoilugeeli on Freesi Suolashampoon ohella toinen löytö, jollaista olinkin etsiskellyt. Hiuksissani on nimittäin luonnostaan karheutta ja ripaus luonnonkiharuutta, jota taltuttamaan kaipailen kevyttä silottajaa ja kiillottajaa. Sellaista, joka kaitsee pois enimmän pörröisyyden hiuksia latistamatta ja rasvoittamatta. Villiyrtti Muotoilugeeli on tismalleen etsimäni!

Kasviuutteita, jojobaöljyä sekä hyaluronihappoa sisältävältä hoitavalta muotoilugeeliltä (tai muotoiluvoiteelta, kuten sitä itse kutsuisin) ei kannata odottaa hiuksia paikoilleen liimaavaa pitoa. Vaikutus on ennemmin kepeää, tahmaamatonta hiusten siistimistä ja huolittelua. Lopputulos tekee hiuksista tyylikkään viimeistellyt, silti hyvin luonnollisen näköiset. Se häivyttää omia aikojaan sojottelevat ja töröttelevät hiukset ja karheat latvat.

Muotoilugeeliä voi levittää sekä kosteisiin että kuiviin hiuksiin. Kosteissa hiuksissa sitä voi käyttää silottavan hiuksiin jätettävän hoitoaineen tavoin. Sillä erotuksella, että tämä samalla helpottaa hiusten hallittavuutta. Sitä voi käyttää kiharoiden erotteluun ja erilaisten kiharakampausten (niin ilman lämpöä kuin lämmön kanssakin tehtävien) pohjana.

Kuiviin hiuksiin tuote toimii viimeisenä silauksena, jolla ainakaan itse en ole saanut minkäänlaista rasvaisuutta aikaiseksi. Kerrassaan loistava löytö! Siis sekä tämä muotoiluvoide että Cattecon hiustuotevalikoima kokonaisuudessaan. Jäävät ehdottomasti kylppärini vakkareiksi.

Cattecon tuotteita voi ostaa heidän verkkokaupastaan sekä jälleenmyyjiltä ympäri Suomen. Jälleenmyyjien joukossa on esimerkiksi paljon kampaamoita! Näet koko jälleenmyyjälistan tästä.

Lue lisää ajatuksiani hiustenhoidosta tästä aiemmasta artikkelistani.

Catteco Villiyrtti Hilseileva Paanahka

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Jenni

Cattecon Nokkonen sekä Niitty shampoopalat on ihan parhaat minun hiuspohjalle sekä hiuksille. Tyrni pala taas tyttärelle mieluinen. Välillä hän pesee myös Nokkosella, kun kaipaa tehokkaampaa puhdistusta . Nämä sopivat rasvaiselle hiuspohjalleni erinomaisesti tuoden ilmavuutta ja puhtautta juuri sopivasti, mutta ei kuivata tai ärsytä lainkaan. Itse en kaipaa hoitoainetta, mutta luulen että tyttären pitkälle hiukselle tuo naamio olisi mukava hemmottelu. Ja Freesi suolashampoota haluan testata.
Kiitos hyvästä jutusta ja suosituksista!

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Kiitos Jenni kommentistasi <3 Nythän minä innostuinkin tuosta Niitystä, jonka mainitsit – pitääkin kokeilla se jossain kohtaa! Testaa ihmeessä Freesiä, veikkaisin että se voisi olla myös sinun ja hiuspohjasi mieleen :) Sopii varmasti hyvin myös noiden käyttämiesi palojen rinnalle.

Vastaa
Ina

Tosi kiva kirjoitus, kiitos. Nyt tekee mieli kokeilla Freesiä, vaikka Tyrniin olen tosi tyytyväinen.

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Kiitos, ihana kuulla! Freesi on kyllä tosi hyvä lisä aina välillä käytettäväksi, testaa ihmeessä <3

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Hiuksiin Jatettava Hoitoaine
Hiuksiin jätettävä hoitoaine ja miksi en käytä hoitoainetta suihkussa
Luonnonkosmetiikan Suosikit
Kaikkien aikojen luonnonkosmetiikan suosikit
Arkikampaus
Helppo arkikampaus x 10
Halpa Ihonhoito
Voiko toimivaa luonnonkosmetiikkaa löytää alle 10 eurolla?