Voiko toimivaa luonnonkosmetiikkaa löytää alle 10 eurolla?

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Halpa ihonhoito ei varsinaisesti assosioidu monienkaan mielissä luonnonkosmetiikkaan. Mutta olisiko sittenkin mahdollista löytää jokainen ihonhoitorutiinin purnukka halpana, alle 10 euroa maksavana versiona, vielä siis luonnonkosmetiikasta? Otetaan selvää!

Halpa Ihonhoito

Halpa ihonhoito tarkoittaa tässä artikkelissa alle 10 euroa maksavia tuotteita. Luonnonkosmetiikan hintatasolla tämä on todellakin halpaa. Karkkipäivä-blogin Sanni haastoi minut miettimään ihonhoitorutiinin, jonka jokainen tuote maksaisi alle kympin.

Koska luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteet maksavat lähes järjestäen vähintään sen 10 euroa, kannattaa minusta yksittäisen tuotteen sijaan miettiä peilikaapin sisällön kokonaiskustannusta. Jokaisen iholla on omanlaisensa tarpeet ja kannattaakin miettiä, mitkä ovat ne kaikista tärkeimmät tuotteet juuri omalle iholle.

Näin halpaa ihonhoitoa suunnitellessa mielestäni kenenkään ei kannata hankkia alle kympin silmänympärysvoidetta. Kerron tästä myöhemmin jutussa lisää. Olenkin päätynyt nipistämään silmänympärysvoiteen eurot muutamaan muuhun tuotteeseen ekstraksi, jolloin ne on ylipäätään mahdollista hankkia.

Halpa ihonhoitorutiini on siis mahdollista koota, mutta yksittäisten tuotteiden eurorajojen sijaan kannattaa miettiä kokonaisuutta. Noin 50 eurolla saa jo erinomaisen rutiinin, kun miettii tarkasti mitä tuotteita oma iho oikeasti tarvitsee. 35 euron kieppeillekin on mahdollista päästä, mikäli ihosi selviää minimalistisella rutiinilla. Jollekin voi riittää ainoastaan kolme tuotetta (putsari, kasvovesi ja kasvoöljy). Mikäli meikkaat, suosittelen lisäämään rutiiniin vielä öljypohjaisen puhdistajan, jolloin meikki poistuu vaivatta. Näiden lisäksi kosteuttava seerumi on monille tarpeellinen ekstra ainakin talvella.

Puhdistustuotteet

Heti alkuun jouduin pienoisiin ongelmiin 10 euron budjetin kanssa, sillä luonnonkosmetiikan vedellä huuhtoutuvaa puhdistusöljyä on lähes mahdotonta löytää lähellekään kympin hintaan. Tällainen tuote on kuitenkin suosittelemassani ihonhoitotavassa tärkeä tuote meikin poistamiseen.

Yksi purnukka mieleeni kuitenkin onneksi tuli! Feel Freen täyteläinen Balmy Cleanser maksaa vain aavistuksen yli 10 euroa ja puhdistaa meikin oikein hyvin.  Runsas koostumus on ihana myös kuivalla ja pintakuivalla iholla. Tuote ei huuhtoudu täydellisesti vedellä, mutta riittävän hyvin kuitenkin. Tämän kanssa kannattaa kuitenkin tehdä kaksoispuhdistus – asia, jota joka tapauksessa suosittelen kaikille meikkaaville.

Halpa Puhdistustuote Luonnonkosmetiikka

Kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen voi valita geeli tai maidon. Geelejä löytyy alle kympillä luonnonkosmetiikasta kyllä, mutta maidot ovat enemmän kiven alla. Valitsin tähän juttuun mukaan Taikan mainion puhdistusemulsion, joka muistuttaa hyvin etäisesti mietoa geeliä. Se ei ole siis mikään perinteinen tuhti puhdistusmaito, vaan ohuempi koostumus, joka puhdistaa hyvin ja on helppo huuhtoa vedellä pois. Tuotteessa ikään kuin yhdistyvät maidon ja geelin parhaat puolet. Tykkään tästä itse todella paljon!

Mikäli ei meikkaa, voisi Taikan putsarin valita ainoaksi puhdistajaksi tai sitten panostaa rahallisesti enemmän esimerkiksi Laponien loistavaan puhdistusmaitoon tai -geeliin.

Kasvovesi

Kasvovesirintamalta hyviä uutisia! Suosituslistallani on loistavia, jokseenkin budjettiin mahtuvia kasvovesiä nimittäin peräti kaksin kappalein. Kasvovesi on tuote, josta en missään nimessä tinkisi. Sitä kannattaa suihkia kasvoille aamuin illoin useampi kerros. Modernit luonnonkosmetiikan kasvovedet ovat erinomaisia nesteyttäjiä iholle.

Feel Freen vaaleanvihreä kasvovesisuihke hurmaa raikkaalla olemuksellaan välittömästi. Kosteutusteho on hintaansa nähden erittäin hyvä, mutta suosittelen kuitenkin kerrostamaan vähintään pari, kolme kerrosta joka kerta (imeytä tuote käsin painelemalla kerrosten välissä). Tätä uskalla ehdottaa myös hieman herkemmällekin iholle, joskin tuotteiden sopiminen herkällä iholla on toki aina tapauskohtaista. Vaikka käytän itse usein myös kalliimpia täyteläisiä hoitonesteitä, tykkään todella paljon tästä suihkeesta kokonaisuutena.

Laveran Hydro Sensation Face Mist on niin ikään raikas ja yllättävän hyvin kosteuttava. Tämä menee pikkuisen yli kymmenen euron budjetin, mutta on mielestäni todella perusteltu ja edelleen hyvin edullinen ostos. Inci-lista on rakennettu vähän eri tavalla kuin Feel Freessä ja tämä on mielestäni hieman kosteuttavampi, toisaalta taas Feel Free rauhoittaa ihoa paremmin.

Halpa Kasvovesi Luonnonkosmetiikka

Seerumit ja voiteet

Halpa ihonhoito ei tarkoita luistamista tuotteiden monipuolisuudesta. Kasvovoiteen sijaan suosittelen jatkamaan ihon kosteuttamista kasvoveden jälkeen seerumilla ja viimeistelemään rutiinin kasvoöljyllä. Tämä on huomattavasti tehokkaampi ja enemmän vaihtoehtoja tarjoava tyyli hoitaa ihoa kuin korvata nämä kaksi tuotetta voiteella. Voit käyttää seerumia ja öljyä ”tavallisesti” eli päällekkäin, sekoittaa niitä toisiinsa, käyttää jopa vain toista niistä jne. Variaatiomahdollisuuksia on vaikka kuinka! Voide on puolestaan aina vain voide, eikä ota huomioon ihosi vaihtuvia tarpeita.

Kuten kerroin jo aiemmin, en missään nimessä ostaisi alle kympin silmänympärysvoidetta vain siksi, ”että sellainen pitää olla”. Ei pidä olla. Suurinta osaa ihonhoitotuotteista voi aivan hyvin käyttää myös silmien ympärille. Huomaat kyllä heti, mikäli tuote ei sovi herkälle ja ohuelle silmänympärysiholle. Halvat silmänympärysvoiteet eivät oikeastaan tee mitään niin ihmeellistä, mihin ei pääsisi koko kasvoille tarkoitetuilla tuotteillakin. Nipistetään siis silmänympärysvoiteen kympistä rahaa seerumiin ja kasvoöljyyn.

Edullinen Seerumi

Edullisimmat kosteuttavat seerumit, joita voin suositella, valmistaa Feel Free. Valitsin tähän mukaan Vitamin Drop seerumin, joka on ihan loistava kokonaisuus ja mielestäni heittämällä vähintään tuplasti hintansa arvoinen. Kympin raja paukkuu hieman, mutta alle 15 euron tämän kyllä saa ja tarjouksesta voi löytää jopa kympillä.

Vitamin Dropin raikas geelikoostumus tuo iholle sopivasti lisäkosteutusta. Seerumiin on sujautettu tehoaineeksi C-vitamiinia sekä hyaluronihappoa. Vaikutus on mielestäni ensisijaisesti kosteuttava ja ihon elinvoimaisuutta ylläpitävä. En voi sanoa tuotteen olevan mikään superkirkastaja, mutta sellaista tervettä hehkua se kyllä tuo.

Feel Freen eduksi haluan vielä erikseen mainita kauniit purkit. Halpa ihonhoito ei useinkaan hivele esteetikon silmää, mutta Feel Freen huurteiset lasipullot ovat todella virkistävä poikkeus. Sarjaa käyttäessä ei millään uskoisi (sisällön, ulkoasun eikä hienostuneen miedon tuoksun puolesta), kuinka edullisista tuotteista on kyse.

Kasvoöljyt ja balmit

Ihonhoitorutiinin viimeinen vaihe on kasvoöljy tai balmi. Balmi on näistä kahdesta tuhdimpi ja ehkäisee kosteuden haihtumista vielä öljyjäkin paremmin. Mieleeni ei kuitenkaan tullut yhtään kymmentä euroa lähelläkään olevaa tuotetta. Mennään siis öljyillä. Niistäkin on erittäin vaikeaa löytää edullisesti laadukkaita yksilöitä. Kasvoöljyt koostuvat parhaimmillaan ainoastaan luomulaatuisista kasviöljyistä, jolloin hinta nousee väkisinkin isommaksi kuin tuotteissa, joissa iso osa on vettä (kasvovedet, seerumit…).

Yksittäisiä kasviöljyjä voi löytää edullisesti erikoiskaupoista, mutta valitsin tähän mukaan monessa paikassa myynnissä olevan vaihtoehdon. Alteyan Rosehip Oil on loistava valinta monenlaisille ihoille. Se korjaa, kirkastaa ja tasoittaa epätasaista ihon sävyä. Se on myös hyvä valinta mm. aknearpien ja pigmenttiläiskien hoitoon.

Tuote on puhdasta ruusunmarjaöljyä ja erittäin tehokas. Kirkkaan oranssi, antioksidanttipitoinen öljy on koostumukseltaan ihanan kevyt. Se imeytyy hyvin eikä jätä ihoa rasvaisen tai kiiltävän tuntuiseksi. Antioksidantit ovat avainasemassa ihon ennenaikaisen vanhenemisen merkkien ehkäisyssä ja öljy auttaa ihoa pysymään kuulaan ja elinvoimaisen näköisenä.

Halpa Kasvooljy

Rutiinia terästämään sopii mainiosti pieni tujaus hedelmähappoja. Niitä on vähän haastaavaa löytää luonnonkosmetiikasta edullisesti, mutta mieleeni tuli Bioearthin simppeli Glycolic Acid Booster, joka maksaa alle 15 €. Kuorivaa glykolihappoa sisältävät tehotipat sopivat käytettäväksi kasvoveden jälkeen 1-2 kertaa viikossa. Et tarvitse rutiiniin muuta kuorintaa ja iho pysyy heleänä ja myös vastaanottavaisena muille hoitotuotteille.

Lue lisää edullisesta ihonhoidosta:

Panosta ja pihistä: Puhdistustuotteet, kuorinnat ja naamiot

Panosta ja pihistä: seerumit, kasvoöljyt ja kasvovoiteet

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Pihista Ja Panosta
Pihistä ja panosta: seerumit, kasvoöljyt ja kasvovoiteet
Tash Sisterhood Feel Free
Kevään kiinnostavimmat uudet luonnonkosmetiikkasarjat Suomessa: Tash Sisterhood ja Feel Free
Pihista Ja Panosta
Pihistä ja panosta: puhdistustuotteet, kuorinnat ja naamiot kasvoille
Pintakuiva Iho
Pintakuiva iho – mitä tehdä?