Vähäpurkkinen, nopea ja helppo ihonhoitorutiini

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Ihonhoidon ei tarvitse aina olla monimutkaista ja aikaa vievää, eikä purnukoita tarvitse olla montaa. Ensiarvoisen tärkeää on kuitenkin tietää mitkä tuotteet ovat tarpeellisia ja valita oikeat tuotteet juuri omalle iholle. Kun purkkeja on vähän, tulee jokaisen valinnan olla napakymppi!

Nopea ja helppo Ihonhoitorutiini

Rakastan tuotteiden kerrostamista ja ihon hemmottelua pitkän kaavan mukaan. Välillä omassa elämässänikin on kuitenkin kausia, jolloin kaipaan riisuttua versiota monivaiheisesta ihonhoidosta. Simppeli ja helppo ihonhoitorutiini on siis minullekin omakohtaisesti tuttua. Tämä teksti on suunnattu kaikille, joilla ei ole aikaa tai halua tehdä pitkää ja perusteellista ihonhoitorutiinia, mutta jotka haluavat kuitenkin huolehtia ihon hyvinvoinnista ja ovat valmiita hankkimaan muutaman laadukkaan tuotteen.

Simppelin ihonhoidon kolme vaihetta ovat puhdistus, vesikosteutus sekä ihon ravitseminen öljyllä tai öljyjä sisältävällä tuotteella. Tarvitset siis vähimmillään kolme tuotetta, neljä on ideaali, mikäli käytät meikkiä.

Kaksoispuhdistus

1) Panosta puhdistukseen

Huolellinen ihonpuhdistus on kaiken A ja O. Tämän kun tekee oikein, on ihonhoito huomattavasti helpompaa ja tuloksellisempaa. Kaikki mutkistuu, mikäli valitset putsarin ainoastaan sillä perusteella, mikä on nopein käyttää. Omalle iholle hyvä puhdistus takaa, että seuraaviin vaiheisiin riittää simppelissä rutiinissa kaksi tuotetta. Toisaalta, mitä enemmän olet kuivattanut ihoa pesuvaiheessa, sen enemmän iho tarvitsee hoivaa jälkeenpäin ja siltikään lopputulos ei ole paras mahdollinen.

Puhdistus tulee aina suhteuttaa omaan ihoon ja omiin tarpeisiin sopivaksi. Mikäli meikkaat vähääkään kevyttä puuteria ja kulmageeliä enemmän, suosittelen aina kaksoispuhdistusta, ihan erityisesti mikäli ihosi on tukkeumiin taipuvainen. Kaksoispuhdistus saattaa kuulostaa hassulta vähäpurkkisessa ja nopeassa ihonhoitorutiinissa, mutta se on erityisesti se kohta, johon kannattaa panostaa hieman enemmän.

Moni on joka tapauksessa tottunut käyttämään silmämeikin poistamiseen erillistä puhdistusainetta, joten kaksoispuhdistus ei siinä mielessä lisää purkkimäärää. Puhdistuksen ensimmäinen vaihe, eli puhdistusöljy, vie mennessään myös silmämeikin, joten erillisille silmämeikinpoistoaineelle ei ole tarvetta. Toisen vaiheen putsari puhdistaa sitten varsinaisesti ihohuokoset. Kaksoispuhdistus on yllättävän vaivaton suorittaa ja sen voi tehdä myös suihkussa: hiero puhdistusöljy kuivalle iholle suihkuun mennessäsi ja huuhtele pois suihkussa. Levitä kakkosputsari iholle suihkussa ja anna taas suihkuveden viedä se pois. Liinoja, sieniä tai muitakaan apuvälineitä ei siis tarvita.

Whamisa Urang Puhdistusoljy

Erinomaisia puhdistusöljyjä löytyy luonnonkosmetiikasta nykyään paljon. Mikäli haluat päästä mahdollisimman helpolla (minä ainakin haluan!), on tärkeää valita tuote, joka huuhtoutuu iholta pois vedellä. Sekaiholle, rasvaiselle ja/tai epäpuhtaalle iholle suositukseni on Whamisan Cleansing Oil, joka ei jätä ihoon minkäänlaista öljyn tuntua eli se lähtee täydellisesti vedellä. Kuivalle iholle voit valita esimerkiksi Urangin täyteläisen puhdistusöljyn, joka sekin huuhtoutuu hyvin, mutta jättää ihon selkeästi vielä pehmeämmäksi.

Lue lisää puhdistusöljyistä: Vertailussa puhdistusöljy x 6 – poimi paras tuote omalle ihotyypillesi

Näin simppelissä rutiinissa suosittelen kakkosvaiheeseen mieluiten oikeastaan kaikille puhdistusmaitoa. Ne ovat selkeästi lempeämpiä kuin hellävaraisimmatkaan geelit. Kun muita ihonhoitotuotteita on vain muutama, on erittäin tärkeää, ettei puhdistus tuhoa ihon kosteustasapainoa. Kokeile vaikkapa Bybin Milk Meltiä, jonka puhdistusteho on hyvä, mutta koostumus tarpeeksi lempeä. Tämä putsari on täydellinen valinta kaikille ihotyypeille ja voit käyttää sitä yksistään (ilman öljyä), mikäli et meikkaa.

Aamuisin voit huuhdella kasvot kevyesti vedellä tai mikäli ihosi on rasvainen, pestä kakkosvaiheen putsarilla. Kaksoispuhdistus ei missään nimessä ole millekään ihotyypille tarpeen aamuisin.

Bybi Milk Melt Cleanser

Kuiva iho ei välttämättä kaipaa lainkaan kaksoispuhdistusta. Suosittelen meikkaaville kuivaihoisille joko pelkkää öljypuhdistusta tai vaihtoehtoisesti kotimaisen Flown Balm to Milk Cleanseria. Kirkkaankeltainen balmi tuntuu iholla ihanan täyteläiseltä, mutta veden kanssa kosketuksiin päästessään tuote on kuitenkin erittäin helppo huuhdella pois.

Flow Balm To Milk Cleanser

2) Vesikosteuta kasvosuihkeella

Laadukas kasvovesisuihke on kätevin ja nopein tapa tuoda ihoon vesikosteutusta. Suihkuta kasvovettä reilusti iholle ja taputtele käsin imeyttääksesi tuote ihoon. Ilman taputtelua suurin osa kasvovedestä vain haihtuu ihon pinnalta pois. Kuivalla ja pintakuivalla iholla suosittelen kasvoveden kerrostamista ainakin muutamana iltana viikossa. Ota suihkepullo mukaasi sohvalle ja kerrostele kasvovesi samalla kun katsot vaikka telkkaria – en itsekään jaksa seistä kylppärissä taputtelemassa ihoa montaa minuuttia. Olen kirjoittanut kasvoveden kerrostamisesta monesti aiemminkin, se on nimittäin erittäin nerokas kikka hoitamaan ja ehkäisemään ihon kuivuutta.

Tässä pikakertaus: suihki kasvovettä kasvoille ja taputtele käsin iholle. Kun tunnet kasvoveden täysin imeytyneen ihoon, suihki uusi kerros, painele taas iholle ja jatka niin kauan, kunnes tunnet ihon pinnan muuttuvan hieman tahmaiseksi ja huomaat, ettei kasvovesi enää imeydy ihoon kovin nopeasti. Osalla tähän riittää kaksi kerrosta, osalla voi mennä kahdeksan. Kerrosten määrällä ei siis sinänsä ole väliä, tärkeintä on kuulostella ihoa – se kertoo kyllä, kun olet ”juottanut” siihen tarpeeksi kosteutusta. Jo muutamien kerrostelupäivien jälkeen voit yleensä hiljalleen huomata ihon kosteustasapainon paranevan ja tarvitset kerroksia vähemmän.

Nopea ja helppo ihonhoitorutiini saa kosteutuksen kasvosuihkeesta

Valitse simppeliin rutiiniin mieluiten tuote, joka sisältää jotakin muutakin kuin yhtä ainoaa kukkaisvettä. Koska tuotteita on vähän, kannattaa yksittäinen tuote olla ainesosiltaan ja vaikutuksiltaan mahdollisimman monipuolinen. Kukkaisvedet sopivat mielestäni paremmin monivaiheisempaan rutiiniin.

Whmisan kaikki kasvovesisuihkeet ovat loistavia ja helppoja valintoja. Niissä on runsaasti ihoa helliviä raaka-aineita ja lisäksi sarjan kaksifaasisissa suihkeissa on mukana ripaus ravitsevia kasviöljyjä. Kuivalle iholle yksi parhaista suihkeista on Whamisan Deep Rich Mist, joka sopii erittäin hyvin myös pinnastaan kuivahtaneelle rasvaisemmallekin iholle.

Kaikille runsaasti kosteutta kaipaaville ihoille suosittelen toisena vaihtoehtona Whamisan lisäksi Bybin supersuosittua Mega Mistiä, joka kuuluu omankin peilikaappini vakiovarustukseen erityisesti talvisin. Suihke jättää ihon mielettömän pehmeäksi ja kosteutetuksi eikä silti ole sekaiholle tai rasvaisellekaan iholle liian tuhti.

Mikäli ihosi on kuiva, kannattaa tutustua Absolutionin superhoitavaan La Brume Systémiqueen, joka sisältää reilun annoksen kasviöljyjä. Tämä suihke kannattaa valita ihan erityisesti silloin, mikäli päätät ottaa rutiinin viimeiseen kohtaan voiteen kasvoöljyn sijaan (tästä lisää seuraavaksi). Suihke on erittäin ravitseva ja simppelissä rutiinissa toimittaa kasvoveden, seerumin ja öljynkin virkaa.

Lisää suosituksia voit lukea kasvosuihkevertailustani.

3) Ravitse kasvoöljyllä tai -voiteella

Helppo ihonhoitorutiini viimeistellään kasvoöljyllä

Helppo ihonhoitorutiini viimeistellään kasvoöljyllä tai -voiteella. Ensisijainen suositukseni on ehdottomasti kasvoöljy, mutta jos et syystä tai toisesta halua sitä käyttää, myös kasvovoide on ok. Kumman valitsetkaan viimeiseksi tuotteeksi, on tärkeää ostaa laadukas vaihtoehto, koska edelleenkin vähäpurkkisessa rutiinissa yksittäisen tuote korostuu, eikä mikään toinen puteli korvaa puuttuvia tehoja.

Valitse öljyksi tuote, joka sisältää ainoastaan kokonaisia kasviöljyjä ja niiden lisäksi eteerisiä öljyjä ja mahdollisesti kasviuutteita. Unohda tässä kohtaa siis kuivaöljyt ja muut öljymäiset tuotteet, joissa on haviteltu silkkistä ihotuntumaa ja nopeasti imeytyvää koostumusta tehojen kustannuksella.

Laadukkaita kasvoöljyjä on luonnonkosmetiikassa valtavasti. Testaa esimerkiksi kaikille sopivaa Absolutionin klassikkoa Addictionia tai herkälle iholle loistavaa Urangin Glow Oilia. Hinta-laatusuhteeltaan mahtavia öljyjä löytyy Neal’s Yard Remediesiltä: ikääntyvälle iholle Frankincense Oil ja muille Rose Oil.

Silmänympärysiholle voi taputella kosteuttavaa kasvovettä sekä hyvin kevyesti kasvoöljyä, mikäli haluat minimoida purkkien määrän. Kannattaa kuitenkin muistaa, että iho silmien ympärillä on hyvin erilaista kuin iho muualla kasvoissa, joten paras hoitotulos syntyy valitsemalla erillinen silmänympärysvoide erityisesti tälle ohuelle ja herkälle ihoalueelle. Vinkit silmänympärysvoiteisiin löydät artikkelistani: Paras silmänympärysvoide – tuotesuositukset eri ihotyypeille.

Vinkki laadukkaasta monitoimituotteesta

Nyr Wild Rose Beauty Balm

Mikäli purkkimäärän minimointi ja helppo ihonhoitorutiini kiinnostaa, suosittelen ehdottomasti tutustumaan Neal’s Yard Remediesin klassikkoon, Wild Rose Beauty Balmiin. Kyseessä on ravitseva balmi, jota voi käyttää lukemattomilla tavoilla, mutta jota suosittelen ensisijaisesti kasvoöljyn tai -voiteen tavoin käytettäväksi. Balmi on kiinteässä muodossa olevaa öljymäistä koostumusta, joka ravitsee, suojaa, rauhoittaa, pehmentää ja korjaa ihoa. Villiruusubalmi on erittäin tehokas myös arpien ja muiden ihonsävyn epätasaisuuksien hoitoon.

Pakkauksessa mukana tulevan liinan avulla tuotetta voi käyttää myös puhdistukseen. Voit korvata sillä kaksoispuhdistuksen ensimmäisen vaiheen tai käyttää sitä yhdessä liinan kanssa jopa ainoana puhdistajana. Tällöin sinulle riittäisi ihonhoitoon ainoastaan kaksi tuotetta: Wild Rose Beauty Balm puhdistukseen ja korvaamaan kasvoöljy sekä jokin ihotyypillesi sopiva laadukas kasvovesisuihke. Tästä ei minimalistinen ja helppo ihonhoitorutiini enää kevene! Balmia voi taputella myös silmänympärysvoiteeksi, käyttää huulivoiteena sekä kaikille kuiville ihoalueille ympäri kehoa. Reilummin annosteltuna balmi toimittaa ravitsevan ja kirkastavan naamion virkaa.

Suosittelen Neal’sin balmia erityisesti kuivalle, samealle, ohuelle ja/tai ikääntyvälle iholle. Se saattaa olla liikaa rasvaiselle ja helposti tukkeutuvalle iholle, joille suosittelen valitsemaan balmin sijaan öljyn.

Bonus: Tehoja kuorintanaamiosta

Evolve Radiant Glow Mask

Mikäli haluat yhden ekstratuotteen, jonka avulla tuoda tehoja ihonhoitoon, valitse kuorintanaamio. Ne ovat tuotteita, joissa (yllätys yllätys) kuorinta ja naamio ovat samassa purkissa. Epäpuhtaalle, suurihuokoiselle ja paksummalle iholle suosittelen Evolven suklaista Radiant Glow Maskia, joka kuorii, kirkastaa ja puhdistaa erittäin tehokkaasti. Mikäli ihosi on epäpuhdas, mutta ohuempi tai herkempi, voit käyttää Absolutionin La Creme Gommante -kasvokuorintaa naamion tavoin noin 5-10 minuutin vaikutusajalla. Tämän rae on Evolvea huomattavasti pienempää ja hellävaraisempaa.

Viimeisenä ehdotuksena vielä täysin rakeeton tuote, joka sopii oikeastaan kaikille, myös herkälle iholle. Evolven Miracle Mask on mieto hedelmähappoja sisältävä kuoriva naamio, joka tuo hehkua, auttaa tasoittamaan ihonsävyä sekä omalta osaltaan myös ehkäisemään ihohuokosten tukkeutumista.

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Itseruskettava
Kevyen sävyn tuova itseruskettava piristää ilmettä keväällä – parhaat tuotteet kasvoille ja vartalolle
paras silmänympärysvoide
Paras silmänympärysvoide – tuotesuositukset eri ihotyypeille
Samea Iho
Samea iho? Testaa näitä heleyttäviä tehotuotteita
kosteuttava kasvosuihke
Vertailussa kosteuttavat kasvosuihkeet