Vuoden 2023 parasta luonnonkosmetiikkaa

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

On jälleen aika palkita vuoden parasta luonnonkosmetiikkaa! Testasin vuoden aikana taas kerran ison kasan uutuuksia, mutta tilaa jäi yllättävän kivasti myös omien kestosuosikkien käyttämiselle. Listaus onkin yhdistelmä vuosien varrella hyväksi havaitsemistani luottotuotteista sekä vuonna 2023 sydämeni valloittaneista uutuuksista.

Palkitsen vuoden parasta luonnonkosmetiikkaa tällä kertaa ainoastaan yhden artikkelin verran. Löydät tästä samasta tekstistä nyt siis koontina niin kasvo-, vartalo- kuin hiustuotteetkin. Olen ollut viimeisten viikkojen aikana niin kiireinen, että jos olisin alkanut tekemään tarkempia omia juttujaan kaikille osa-alueille, olisitte päässeet lukemaan niitä mämmituokkosen äärellä pääsiäisenä.

Työstin koko loppuvuoden INCI-kurssia, jonka avulla opetan lukemaan ainesosalistoja. Taidon avulla on helppo katsoa onko tuote oikeastikin sellainen kuin mainoksen perusteella ajattelisit. Näet lisäksi osviittaa, voisiko tuote sopia omalle ihollesi. INCI auttaa myös välttämään pahimmat hutiostokset. Lue kurssista lisää tästä. Kurssista tuli todella hyvä, vaikka itse sanonkin!

Tämän artikkelin simppelimpään koontiin on myös toinen syy: olen nimittäin käyttänyt meikkiä ennätyksellisen vähän tänä vuonna. Olen tykästynyt luonnolliseen ja raikkaaseen lookiin, jonka pääpainona on superkuulas iho. Myös hiusrintamalla olen mennyt lähinnä pese ja pidä -tyyppisellä lähestymistavalla. Vuosi 2023 oli nimittäin omalla kohdallani iso treenivuosi, enkä jaksanut hirveästi väkertää hiusten parissa, sillä ne olisivat olleet taas hetken kuluttua aivan hikiset…

Näistä syistä päädyin siis yhteen artikkeliin, johon pääsi mukaan ainoastaan ne kaikista rakkaimmat tuotteet. Mutta nyt – löpinät sikseen, sukelletaan palkintogaalan pariin!

Parasta Luonnonkosmetiikkaa

Vuoden parhaat ihonhoitotuotteet

Paras puhdistustuote

Päätin palkita nyt ainoastaan yhden putsarin, enkä erikseen eri koostumuksia (öljy, maito jne). Olen ollut tänä vuonna tyytyväinen todella moneen putsariin, mutta nostan nyt esiin tuotteen, jota en ole vielä ennättänyt tarpeeksi esitellä teille. NOBE Nordic Beautyn Oat Wonder Gentle Cleansing Cream on notkea maito, jota käytän aamuisin, meikittömän ihon puhdistukseen sekä kaksoispuhdistuksen toisena vaiheena.

Pidän tässä putsarissa ihan kaikesta. Se on koostumukseltaan juuri sopivaa, huuhtoutuu vaivatta pois, puhdistaa kunnolla (en ole kuitenkaan siis kokeillut meikinpoistoon), eikä kuivata. Ainesosalista on mieltymykseeni sopivan yksinkertainen. En oikein osaa kaivata enempää! Kaiken hyvän lisäksi tuoksu on miellyttävän mieto ja pakkaus on sekä söpö että kätevä.

Aivan yhtä hyvin olisin kuitenkin voinut palkita myös esimerkiksi Evolven Kalahari Dream Cleansing Oilin (tämä on ässä meikinpoistoon) tai vaikkapa Laponien maidon tai geelin. Nämä lempparit pitävät edelleen pintansa nekin!

Paras kasvovesi

Tämä oli sen verran tiukka kisa, että en edes yritä valita vain yhtä voittajaa. Jaan kirkkaimman palkinnon kahden loppuvuoden uutuuden eli Moi Forestin Rain Mistin ja Djusien Peace Outin kesken.

Olen aiemminkin kertonut Rain Mistin olevan sillä tapaa hämmästyttävä tuote, että kaikki, joiden kanssa olen siitä jutellut, ovat ylistäneet sitä. Eivät siis ainoastaan kehuneet, vaan oikeasti ylistäneet. Tähän kuoroon liityn itsekin. Rakastan Moi Forestin tarkoin harkittuja ainesosalistoja ja tuotteiden lempeää otetta, joka on silti iholle varsin toimivaa. Rain Mist ei tee poikkeusta. Tämä suihke on erittäin kosteuttava ja ainoan miinuksen keksin kaltaiselleni lotraajalle turhan pienestä pullokoosta. Tätä kun saisi ämpärissä… Mieltä rauhoittava tuoksu on suihkeessa taivaallinen.

Djusien Peace Out hurmasi jokaisella käyttökerralla enemmän ja enemmän. Myös tähän valitut ainesosat ovat erinomaiset ja iso plussa herkän ihon hyvästä huomioinnista. Tässä ei ole lisättyä tuoksua ja hellävarainen koostumus on todella rauhoittava. Tämä oli käytössä myös riittoisa, vaikka lotrasin tätäkin useita kerroksia kerralla.

Paras seerumi

Olen käyttänyt tänä vuonna monia upeita seerumeita, joten valinnan vaikeutta oli tässäkin kategoriassa. Päätin silti palkita ainoastaan yhden seerumin, enkä esimerkiksi erikseen kosteuttavaa ja tasapainottavampaa vaihtoehtoa. Valintani siis osuikin tällä kertaa seerumiin, jonka ostaisin välittömästi itselleni uudelleen ja jota voin suositella laajalla säteellä oikeastaan ihan kaikille. Tämä seerumi on Uoga Uogan Ice.

Ice tekee vain yhtä asiaa, mikä on tässä tapauksessa etenkin suuri hyve, sillä se tekee sen niin vakuuttavasti. Useammasta eri lähteestä tuleva kosteuttava vaikutus on oikeasti todella tehokas. Tässä on myös kaikki ulkoiset jutut (ihana tuoksu ja kaunis pullo) kohdillaan. Ehkä tätäkin toivoisin vähän isommassa pullossa, joskin tuote on kyllä koostumukseltaan yllättävän riittoisaa, en voi siis varsinaisesti valittaa koosta, etenkään näin edullisella hinnalla. Kerrassaan loistava kokonaisuus!

Parasta Luonnonkosmetiikkaa Ihonhoito

Paras kasvovoide

Vuohelman Kehäkukka & Aprikoosimaito pääsi totaalisesi yllättämään minut. Se on nimittäin oikeastaan kaikkea, mitä en voiteeltani tavallisesti toivo: hyvin täyteläinen ja öljy-, voi- ja vaharikas. Silti purkkini on lopussa. Taika on kuitenkin siinä, ettei tämä ole perinteinen voide. Sarjan nimikkoainesosa vuohenmaidon lisäksi tuote koostuu ainoastaan öljymäisemmistä ainesosista. Tämän vuoksi koostumus muistuttaa enemmänkin balmia kuin voidetta ja on varmasti sen vuoksi ollut peilikaappini iso hitti.

Kehäkukkavoide tuntuu ihollakin balmimaisemmalta ja jättää ihon superhehkuvaksi – asia, jota olen hyödyntänyt päivällä ja entisestään korostanut hehkua meikillä. Mikäli tykkäät mattaisemmasta lookista, toimii tämä voide sinulla parhaiten yövoiteena. Vaikutus on todella tehokkaasti ihoa ravitseva, rauhoittava ja pehmentävä. Ihoni on pysynyt tämän avulla hyvin rauhallisena ja tämä oli yksi ansiokkaista purkeista, joiden avulla sain ihoni temppuilun kuriin.

Vastoin odotuksiani, tämä ei ole myöskään tukkinut ihoani, oikeastaan päinvastoin. Vahamainen koostumus säilyttää kosteuden ihossa superhyvin ja ihoni kosteustasapaino on parantunut rutkasti. Tasapainossa ollessaan ihoni ei myöskään pukkaa näppyjä juurikaan. Ihmeellinen tuote, joka on kuin tehty talvipakkasille! Lämmin suositus tietysti kuivalle iholle, mutta kannustan rohkeasti myös muita ihotyyppejä kokeilemaan, vaikka täyteläiset voiteet eivät tavallisesti olisikaan olleet ihosi mieleen.

Paras kasvoöljy

Moi Forestin Microbiome Magic Oil se jatkaa voittokulkuaan. Olen sanonut tästä jo aivan kaiken mitä minulla on kerrottavana. Testaa siis itse! Pullo on nimetty monitoimiöljyksi, mutta anteeksi vaan sääret sun muut raajat, ette todellakaan saa tätä ihanuutta, sillä hölvään tätä aarrettani ainoastaan kaulasta ylöspäin! Juuri muuten korkkasin pullon numero 4 (vai 5?), mikä on melkoinen saavutus minulta, joka testaan työni vuoksi koko ajan kosmetiikkaa ja minun on välillä todella vaikea ennättää käyttää näitä peilikaappini vakkareita.

Paras ihonhoidon väline

Tänäkin vuonna olen selättänyt ihon kiperät tukkeumat ja sameat hetket Ultraäänipuhdistajan avulla. Tykkään siitä sekä säännöllisessä käytössä (etenkin kesäaikaan!) että tukkeumien avaamisen hellänä täsmäapuna. Laitetta on hyvin helppo käyttää ja tulokset ovat nähtävissä heti (tai viimeistään seuraavana aamuna). Lue tarkemmin tästä artikkelista, jossa on mukana alekoodi käyttämääni ultraääneen.

Parasta luonnonkosmetiikkaa: meikit

Paras meikkipohja

Ei mitään uutta auringon alla. Alima Puren Satin Matte Foundation on suosikkini jo yli kymmenen vuoden takaa (jolloin sitä piti tilata Jenkeistä), sillä tuotteessa on yksinkertaisesti ihan kaikki kohdillaan. Näin talvella käytän sitä harvemmin perinteiseen tapaan siveltimen avulla, sen sijaan sekoitan jauhetta kevyen kasvoöljyn joukkoon ja levitän tämän syntyneen ”meikkivoiteen” kasvoille ihanan hehkuvaksi ja luonnolliseksi meikkipohjaksi.

Aliman pohjassa ei ole turhia ainesosia, sävyvalikoima on laaja, peittokyky hyvä ja helposti säädeltävissä sekä lopputulos on imartelevan vienosti satiininen (kuten nimikin antaa ymmärtää). Käytän talvella vaaleaa sävyä Beige 2, kesäisin sävyä Beige 3 ja muutoin sekoittelen näistä kahdesta itselleni sopivan seoksen.

Paras peitevoide

En osannut tässä kohtaa valita vain yhtä, sillä minulla on ollut tänä vuonna kaksi kerrassaan loistavaa peitenappia käytössäni. Couleur Caramelin peitenappi ei ole maailman peittävin, mutta se on oikeastaan juuri tämän tuotteen hyve. Pehmeä, ei silti liian rasvainen, koostumus levittyy kuin unelma, eikä tällä saa edes aamukiireessä aikaiseksi mitään rajoja tai muuta epämääräistä epäsiisteyttä. Peittävyyttä siis toki tulee (heh, onhan tämä peitevoide), mutta tuotteen kanssa ei tarvitse olla turhan tarkka. Minulla on mainio perusvaalea yleissävy 12 Light Beige, joka menee kesät talvet.

Lily Lolon Cream Concealer on toinen suosikkini, joka on selkeästi hieman jähmeämpää sekä peittävämpää. Tämäkin on mielestäni vaivaton levittää, mutta tuotteen kanssa pitää olla silti selkeästi tarkempana kuin Couleur Caramelin napin kanssa. Tämä on valintani siistimpään meikkiin, kun taas CC sopii paremmin huolettomaan minuutin pikameikkiin. Minulla on Lily Lolosta sävy Chiffon, joka menettelee nyt talvellakin, mutta on omalle iholleni ihan nappi kesään.

Paras korostustuote

Couleur Caramelin Magic Touchista on muodostunut itselleni kevyenkin arkimeikin vakkari. Käytän sitä, vaikka muita meikkituotteita olisi aivan muutama. Täydellisen imarteleva ja juuri sopivalla tavalla kuultava voide tekee ihosta ihanan näköisen. Tykkään nykyään valita meikkiini ensisijaisesti tuotteita, jotka korostavat ihon hehkua ja tekevät olemuksesta vähän säteilevämmän, kuin oma olotila aina välttämättä olisikaan… Napista on helppo pyyhkäistä notkeaa voidetta ihan vaan sormin.

Vuoden Parhaat Meikit 2023

Paras poskipuna

Olen aina rakastanut poskipunia, mutta meikkityylini keventyessä poskipunasta on tullut entistäkin tärkeämpi osa-alue. Käytän poskipunaa melkoisen reippaalla kädellä, koska tykkään vaan niin kovasti sen ilmeen herättävästä vaikutuksesta. Voidemainen poskipuna on ollut jo pitkään suosikkini ja olen aiemminkin käyttänyt huulipunia paljon myös poskilla. Tänä vuonna olen kuitenkin tutustunut yhteen huulipunaan, joka on ollut ihan päivittäinen vakkarini erityisesti poskipunana (vaikka huulillakin olen sitä käyttänyt toki usein).

Kyseessä on Couleur Caramelin huulipuna sävyssä Nude Love, joka jatkaa sarjan ihmeellisiä sävyn nimiä. Mitään erityisen nudea tässä ei nimittäin ole, kuvailisin ennemmin sanalla ruusuinen. Joka tapauksessa täydellinen raikas ja suht luonnollinen sävy, josta saan lähes joka kerta Instagram-tililläni kysymyksiä, kun jollain videolla tai kuvassa minulla on tätä poskillani. Sävy on kivan neutraali (ei siis selkeän pinkki tai oranssi) ja sopii monille.

Paras kulmatuote

Kesän kääntyessä syksyyn tapahtui jotakin itselleni poikkeuksellista ja jätin kulmakynän käytön lähes kokonaan pois. Sen sijaan tehokäytössäni on ollut Laveran sävyllinen Hazel Blond kulmageeli, joka on ihan mahtava myös ilman kynää. Mitään aukkoja tällä ei hirveästi täytellä, mutta sävyä kyllä tulee ainakin omiin karvoihin juuri sopivasti. Aiemmin käytin tätä tosiaan vuosia kynän kanssa, mutta jotenkin nyt puhuttelee vieläkin kevyempi look.

Paras huulipuna

Kjaer Weisin huulipuna se jatkaa voittokulkuaan. Olen edelleen jumiutunut kevyesti oranssilla taitettuun raikkaan punaiseen sävyyn Confidence. Tämä on voimapunani ja käytän sitä aina, kun kaipaan boostia olotilaani. Tässä on sitä jotain, joka erottaa sävyn muista punaisista, vaikka mikään sinänsä erikoinen sävy ei siis olekaan. Laatu on 10/10 ja pysyy äärimmäisen hyvin.

Yllättävin huulituote

Tässä itse järjestämässäni palkintogaalassa parasta (minun kannaltani) on, että saan keksiä kategoriat päästäni, enkä ole sidottu tiettyihin raameihin. Koin pakottavaa tarvetta palkita Laveran Candy Quartz kimallepuikon, mutta en oikein tiennyt missä kategoriassa, sillä rehellisesti sanottuna en tiedä mikä tämä tuote edes on…

Sen tiedän, että tästä tulee ihanalta näyttävä ja ihanan kermaiselta ja hoitavalta tuntuva, käytännössä väritön kimallekuorrutus. Ja sen, että oma puikkoni sävyssä Rosewater on aivan pian loppu, sillä tarraan puikkoon lähes päivittäin. Käytän sitä useimmin ihan sellaisenaan silloin, kun haluan huulille jotakin, mutta en väriä. Tämä näyttää ihanalta myös huulipunan päälle siveltynä. Kai tämä joku kimaltavaa kiiltoa tuova huulikiillon ja -voiteen yhdistelmä on, ehkä? Ihanista ihanin joka tapauksessa ja huulista tulee imartelevan mehevän näköiset.

Kurkkaa tästä syksyn parhaiden uutuuksien artikkelista, miltä kimallus näyttää huulillani sekä tarkempi selitys tuotteesta.

Parhaat luomivärit

Olen käyttänyt tänä vuonna ennätyksellisen vähän silmämeikkiä ja pitääkseni tämän artikkelin edes jokseenkin luettavan pituisena, palkitsen tällä kertaa tältä osastolta nyt ainoastaan luomivärit. Couleur Caramelin helmiäisluomivärit ovat kuitenkin sellaisia, joihin mielelläni tartun, mikäli haluan jotakin pientä ekstraa. Niitä voi sutia isolla siveltimellä huolettomasti vähän limittäin ja lomittain, lopputulos on joka kerta todella kaunis ja onnistunut.

Käytössäni ovat olleet etenkin vaalea, shampanjan ja vaaleanpunaisen yhdistävä sävy 103 Beige (en ymmärrä tosin mitä beigeä tässä on…) ja 162 Pink Bloom, joka on uniikki yhdistelmä pinkkiä ja punertavuutta sekä ruusukultaan taittavaa hehkua, ei silti tippaakaan liian punainen sävy. Myös aavistuksen punertava pronssinen ruskea 164 Mocaccino on ihana!

Näiden pigmentti on melko kevyt, jolloin käyttäminen on oikeasti tosi helppoa ja lopputulos on kaunis, vaikka et olisikaan maailman taitavin silmämeikkailija.

Parhaat vartalo- ja hiustuotteet

Paras shampoo

Olen käyttänyt tänä vuonna enimmäkseen palashampoita, ihan mahtavia sellaisia! Haluan kuitenkin palkita tuotteen, joka erottuu oikeasti kirkkaana tähtenä muista. Siksi parhaan shampoon palkinto menee Cattecon Freesi suolashampoolle. Tässä on nimittäin luonnetta! Kyseessä ei ole mikään jokaisen pesun shampoo, vaan silloin tällöin käytettävä hoitotuote.

Freesi sekä huolehtii hiuspohjan hyvinvoinnista, syväpuhdistaa ja kiillottaa hiukset että tekee niistä myös runsaan ilmavat. Lopputulos on superihana! Hiuspohja ja hiukset tuntuvat kunnolla puhtailta ja hiukset tuntuvat myös pehmeiltä – vähän sellainen fiilis kuin parhaimmillaan kampaamokäynnin jälkeen.

Paras hoitotuote hiuksille

Cattecon Villiyrtti hiussuihke on kevyt hoitosuihke, joka kosteuttaa, tuo kiiltoa ja helpottaa kammattavuutta. Sitä voi lisätä hiuksiin pesun jälkeen, omien hiusten tarpeista riippuen, joko kauttaaltaan tai ainoastaan hiusten latvoihin. Lisäksi se saa paljon plussaa siitä, että tuotetta voi käyttää myös kuiviin hiuksiin tuomaan lisää hoitoa ja taltuttamaan sähköisyyttä. Tervetullut ominaisuus etenkin näillä pakkasilla…

Vuoden Parhaat Luonnonkosmetiikkatuotteet

Paras suihkugeeli

Weledan Shower Creamit ovat ihan ehdottomasti meidän perheen suosikit. Tuoksut ovat käsittämättömän ihania, runsas voidekoostumus on ihoystävällinen ja riittoisa, pakkaus on sekin kätevä. Nämä ovat vähän sellaisia, että tykkään pitää kotona useampaa tuoksuvaihtoehtoa samaan aikaan auki, jotta voi valita sopivan aina päivän fiiliksen mukaan. Jos et ole jostain ihmeen syystä näihin vielä tutustunut, testaa ehdottomasti!

Paras vartalonhoitotuote

Tästäkin tuli tasapeli. Olin jo palkitsemassa ainoastaan viime aikojen suursuosikkini NOBE Nordic Beautyn Microbiome Strengthening Body Lotionin, kunnes muistin hetkeksi NOBEn varjoon jääneen kesähittini, Pure is Beautyn Monoi Dry Oilin. Nämä ovat keskenään vielä niin erilaisia tuotteita, että annetaan mennä molemmat!

NOBEn voide on hassu tapaus, se on nimittäin tuubista ulos tullessaan supertäyteläistä, mutta iholle päästessään se silti imeytyy sukkelaan. Olen tykännyt käyttää tätä niin kuiville säärille kuin käsivoiteenakin. Tuoksu on myös tosi kivan miellyttävä ja mielestäni aika mieto.

Monoi kuivaöljy onkin sitten trooppisen tuoksuinen, ajatukset aurinkoon vievä kevyt öljy, joka on parhaimmillaan välittömästi suihkun jälkeen, vielä hieman kostealle iholle siveltynä. Se lukitsee kosteuden ihoon, mutta ei jää tuntumaan samaan tapaan rasvaiselta kuin monet vartaloöljyt. Tämä on kunnon hyvänmielen hemmottelutuote.

Paras kynsituote

Kia-Charlottan Repair & Strength on käsittämättömän tehokas tapaus, tämä ihan oikeasti on nimittäin vahvistanut kynsiäni reippaasti. Toinen tärkeä ominaisuus tällä on sen lakkauksen kestoa pidentävä efekti. En ole käyttänyt tämän löydettyäni enää erillistä aluslakkaa lainkaan. Tämä toimii kivasti myös ihan yksistäänkin, sillä lakka antaa haalean, läpikuultavan ja maitomaisen pinnan, joka tekee kynsistä viimeistellyt, vaikka et varsinaista värilakkaa haluaisikaan/jaksaisikaan käyttää.

Huh, siinä oli kerrakseen parasta luonnonkosmetiikkaa! Onnittelut, että jaksoit lukea (tai ainakin silmäillä…) tänne asti. Löytyikö listalta joitakin sunkin lemppareita?

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Aija

Moni suosikki löytyi listalta, mm. Meikkipohja, kulmatuote ja kasvoöljy!:)

Aurinkotuotteet jäi kiinnostamaan?

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Kiva kuulla, että löytyi samoja lemppareita <3 En ottanut tähän nyt erikseen aurinkojuttuja kun teksti oli muutenkin jo niin pitkä... Palkitsin kesällä aurinkovoiteita, joiden suosikit eivät ole muuttuneet mulla mihinkään :) Tässä kasvoille ja tässä vartalolle!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Kosteuttava Kasvovesi Talveksi
Kosteuttava kasvovesi talveksi – parhaat löydöt eri ihotyypeille
Kiinnostavimmat Kosmetiikkauutuudet
Syksyn 2023 kiinnostavimmat kosmetiikkauutuudet
Ikaantyva Couperosa Iho Tuotteet
Ihonhoito-opas: ikääntyvä couperosa-iho
Kasvooljy Ikaantyvalle Iholle
Q & A: Miten valita kasvoöljy ikääntyvälle iholle ja muita kysymyksiä ihonhoidosta