Kosteuttava kasvovesi talveksi – parhaat löydöt eri ihotyypeille

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Kosteuttava kasvovesi on talven kuningatartuote, jonka päälle omalle iholle sopiva kosteutusrutiini rakennetaan. Suosittelen kaikille ihotyypeille Suomen talveen nimenomaan kosteuttavan kasvovesivaihtoehdon – mieleeni ei tule minkäänlaista ihoa, jolle lisäkosteutus ei olisi tarpeen. Poimi tästä artikkelista talteen parhaat kosteuspommit erilaisille ihoille.

Kosteuttava Kasvovesi Talveksi

Kosteuttava kasvovesi on supertärkeä vaihe ihon kosteutusrutiinissa, eikä sen yli kannata missään nimessä hypätä. Kasvovesi on vaivaton tapa tuoda iholle runsas määrä vesimäistä kosteutusta. Muistathan kuitenkin, että se paraskaan kasvovesi ei yksistään ole ihmeiden tekijä. Koko muunkin rutiinin on oltava kunnossa – kyse on aina kokonaisuudesta.

Kasvovesi on loistava tapa tarjoilla iholle kosteutusta, sitä on nimittäin erittäin helppo kerrostaa päivän tarpeen mukaan. Ota kasvovedestä kaikki ilo irti ja käytä sitä runsaasti aamuin illoin.

Valitsin tähän artikkeliin mukaan erilaisia vaihtoehtoja, joita yhdistää kosteuttava vaikutus. Lajittelin niitä hieman erilaisille ihoille, mutta väliotsikot ovat enemmänkin suuntaa antavia, monet vaihtoehtoista sopivat etenkin nyt talvella laajasti monille.

Tehokosteuttava kasvovesi kuivalle iholle

Kosteuttava kasvovesi luonnonkosmetiikasta on helppo löytää  – tarjolla on valtava määrä erinomaisia vaihtoehtoja.

Mielestäni paras kasvovesi kuivalle iholle on Whamisan Deep Rich Toner. Fermentoidut kasviuutteet nostavat tämän kasvoveden omaan luokkaansa. Fermentointi voimistaa ainesosien vaikutuksia entisestään. Tämä on ykkössuositukseni kuivalle ja hyvin pintakuivalle iholle. Superkosteuttava kasvovesi on monille se nro 1 kuivan ihon pelastaja.

Kyllä meillä Suomessakin osataan! Fiinin Kaura-kamomilla Hoitovesi on yksi omia suursuosikkejani. Tämä toimii kokonaisuudessaan erinomaisesti. Kosteutusteho ei ole aivan Whamisan luokkaa (kuten ei oikeastaan millään), mutta todella hyvä kuitenkin. Ainesosiltaan Fiinin kasvovesi on huomattavasti simppelimpi ja tämä onkin varmempi valinta hieman herkemmälle iholle. Tuoksu on tässä todella mieto, lähes olematon.

Vielä yksi kasvovesi kuivalle iholle. Murumurun Moisture Boost kasvovesi on toinen hyvä kotimainen vaihtoehto Whamisalle. Tässä täyteläisessä koostumuksessa on makeahko karkkituoksu, joka ei ole oma suosikkini, mutta tiedän monien rakastavan sitä. Kosteutusteho on myös Murumurun kasvovedessä huippuluokkaa. Annan erityistä plussaa useammasta eri kosteuttavasta ainesosasta, todella kiva kombo!

Murumuru Kasvovesi Kuivalle Iholle

Kosteuttava kasvosuihke herkälle iholle

Moi Forestin Rain Mist pääsi tähän herkän ihon kategoriaan, vaikka tämä on aivan ykköstuote ihan minkälaiselle iholle vaan, kun toiveissasi on suihkepulloon pakattu kasvovesi. Tässä on pakko olla jotakin taikaa, sillä joka ikinen, jonka kanssa olen Rain Mististä jutellut, on ylistänyt sitä. Ei siis pelkästään kehunut, vaan ylistänyt.

Rain Mist -nimi ehkäpä antaa olettaa hieman kepeämpää kosteutustehoa, mutta tämä on todellakin yllättävän kosteuttava. Vaikutus on samalla rauhoittava ja niin on myös suihkeen taivaallisen ihanan lempeä tuoksukin. Olen aiemminkin moittinut tuotteen pientä pullokokoa, se onkin ainoa pieni miinus. Itse tuote on 11/10.

Vuohelman Ruusu & Kamomillamaito on loistava, erityisen hyvin ihoa rauhoittava kasvovesi herkälle iholle. Ruusuisen tuoksuinen kasvosuihke on mainio valinta, kun toiveissasi on lyhyen ainesosalistan tuote, joka silti tekee mitä lupaakin.

Tässä on mukana sarjan nimikkoainesosa vuohenmaitoa, joka voi olla hyödyksi kenkkuilevan ja ongelmallisen ihon hoidossa. Se auttaa nimittäin tasapainottamaan ihon mahdollisesti vinksahtanutta pH-arvoa (joka on monien ihohaasteiden taustalla), muiden hoitovaikutustensa ohella.

Kosteuttava Kasvovesi Herkalle Iholle

Kosteuttava kasvovesi aikuiselle iholle

Djusien Peace Out on kosteuttava, rauhoittava ja ihon elinvoimaisuutta ylläpitävä täyteläisen koostumuksen hoitoneste. Tämä olisi helposti voinut sujahtaa molempiin aiemmin mainittuihin kategorioihin myöskin, mutta halusin nostaa sen nyt näihin aikuisen ihon tuotteisiin. Djusien hoitoneste sisältää nimittäin useampaakin ainesosaa, jotka hyödyttävät erityisesti ikääntyvää ihoa.

Peace Outissa ei ole tuoksua, se on kaikin puolin hyvin lempeä ja rauhoittava, tätä suosittelen hyvillä mielin myös herkälle aikuiselle iholle. Oma pullolliseni vetelee pian viimeisiään ja aion ehdottomasti ostaa lisää, aivan erityisesti rauhoittavan vaikutuksen vuoksi. Pidän myös kovasti näin talvella täyteläisestä koostumuksesta, joka sallii hieman pidemmän ”työstöajan” iholle eikä kuivahda iholle samaan tapaan heti kuin kevyemmät kasvosuihkeet.

Tash Sisterhoodin hoitoneste on suihkepulloon pakattua, koostumukseltaan kuin runsasta vettä. Tuote on välittömästi kosteuttavan ja hoitavan tuntuinen, pidempään käytettynä ihon heleyttä ja hehkua ylläpitävä. Tässä on jonkin verran tuoksua, joka ei sarjalle tyypilliseen tapaan ole aivan sieltä miedoimmasta päästä. Mikäli etsinnässäsi on hieman perinteisempi ikääntyvän ihon kasvovesi tai/ja olet aiemminkin tykästynyt Tashin tuotteisiin, rakastut tähän varmasti! Ekstraplussaa vielä riittoisasta koostumuksesta.

Kosteuttava kasvovesi on tärkeä hoitotuote kaikille ihoille, aivan erityisesti pintakuivalle iholle. Pintakuiva iho tarvitsee kuitenkin muutakin (ei, en tarkoita nyt kaupan täyteläisintä kuivan ihon voidetta), jotta ihon kosteustasapaino saadaan palautettua. Tervetuloa oppimaan pintakuivuuden hoidosta tiiviskurssilleni Pika-apu pintakuivuuteen, jossa opit seikkaperäisesti kaikki mahdolliset niksit, joiden avulla pääset pintakuivuudesta eroon lopullisesti. Lue kurssista lisää tästä!

Kasvovesi Ikaantyvalle Iholle

Edullinen kosteuttava kasvovesi – kaksi yllättäjää

Feel Freen Hemp & Centella Invigorating Mist jaksaa yllättää, sillä tämä kevyen oloinen suihke onnistuu olemaan todella kosteuttavan tuntuinen iholla. Ainesosalista on sarjalle tyypilliseen tapaan erinomainen, verrattain hämmentävän edullisesti. Mikäli etsit aidosti hyvää luonnonkosmetiikan kosteuttavaa kasvovettä pikkurahalla, se on tässä. Myös tätä uskallan suositella herkälle iholle. Sisältää rauhoittavia ainesosia, eikä ole mitenkään liian aktivoiva iholle. Miellyttävän mieto tuoksu.

Lavera Hydro Refresh Face Mist on toinen toimiva kosteuttava ja edullinen vaihtoehto. Laveran kasvovesi on kaikin puolin raikas tapaus, joka sopii erityisen hyvin pintakuivalle iholle. Mikäli ihosi on herkkä, valitse mieluummin Feel Free, joka on varmemmin herkälle iholle sopiva.

Millainen kasvovesi sekaiholle?

Myös sekaihoisille suosittelen ensisijaisesti (etenkin talvella) kosteuttavaa tuotetta. Tässä pari keskenään hyvin erilaista vaihtoehtoa.

Juice Beautyn Green Apple kirkastava hoitoneste on täydellinen valinta sekaihoisille, sillä tämä tasapainottaa ihoa erittäin hyvin. Tämä on ehkäpä koko joukon monipuolisin hoitovaikutukseltaan ja mikä parasta, teho on jokaisella osa-alueella mielestäni erinomainen. Tältä täyteläiseltä nesteeltä voit odottaa kosteutusta, kirkastusta ja jopa epäpuhtauksia suitsivaa vaikutusta. Hyvin riittoisa tapaus myöskin!

Bybin Mega Mist alkaa olla luonnonkosmetiikan klassikko-osastoa. Tämä on helppo ja suht varma valinta monille. Bybin kasvovesi hurmaa niin kosteutustehollaan, miellyttävällä tuoksullaan kuin söpöllä pakkauksellaan. Tämä sopii mielestäni oikeastaan kaikille ihotyypeille, mutta aivan erityisesti sekaiholle. Oikein kuivalle iholle näin talviaikaan ottaisin jonkin tämän artikkelin alkupuolella mainitsemani vaihtoehdon.

Päädyitpä sitten mihin tahansa purkkiin, ei paraskaan tuote pelasta leväperäiseltä kasvoveden käyttäjältä. Älä siis ole leväperäinen käyttäjä vaan noudata näitä ohjeita: hylkää vanulaput ja suihkuta/painele kasvovesi aina iholle suoraan käsien kautta. Taputtele tuotetta iholla, myös siis suihkutettua kasvovettä, jotta saat imeytettyä veden ihoon eikä se vain haihdu ihon pinnalta välittömästi pois.

Taputtelemalla myös huomaat, tarvitseeko ihosi useamman kerroksen kasvovettä. Jos ensimmäinen kerros hulahtaa ihoon välittömästi, toista prosessia niin kauan, että iho alkaa jopa tuntumaan aavistuksen nahkealta tai että tuotteen imeytymisessä menee hieman kauemmin. Kiireisille vinkkinä: laita tuotetta maltillinen määrä kerrallaan, niin imeytymisessä ei kestä kauaa! Muutamakin kerros tuo jo iholle kunnon kosteusboostin ja voi olla suureksi avuksi etenkin talviaikaan. Tärkeää: laita seuraava tuote (seerumi/voide/öljy, mitä käytätkään) iholle vielä sen ollessa hieman kostea kasvovedestä.

Lue myös: Q & A: Miten valita kasvoöljy ikääntyvälle iholle ja muita kysymyksiä ihonhoidosta

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Katri

Oletko testannut Atopikin Anti-Age hoitonestettä? Entäpä Ekopharman Vadelma-kasvovettä? Mulla on erittäin janoinen iho, eikä suurin osa kasvovesistä riitä alkuunkaan, mutta näiden kahden yhdistelmällä olen pärjännyt aika hyvin ilmojenkin kylmettyä. Atopikia käytän vain öisin, mutta Ekopharma toimii hyvin meikinkin alla. Suosittelen testaamaan jos nämä eivät ennestään ole tuttuja! 💚

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Kiitos vinkeistä <3 Kurkkasin näiden INCI-listat ja etenkin tuo Ekopharman vadelma vaikuttaa lupaavalta, pitää ehdottomasti testata :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Kasvooljy Ikaantyvalle Iholle
Q & A: Miten valita kasvoöljy ikääntyvälle iholle ja muita kysymyksiä ihonhoidosta
Ultraaanipuhdistus
Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona
Meikkivoide Kuivalle Iholle
Vertailussa meikkivoide kuivalle iholle x 5
Ikaantyva Couperosa Iho Tuotteet
Ihonhoito-opas: ikääntyvä couperosa-iho