Vinkit kosmetiikan pakkaamiseen reissuun ja parhaat matkakokoiset tuotteet

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Matkakokoisia tuotteita on perinteisesti ollut vähän kitsaasti tarjolla luonnonkosmetiikassa, mutta onneksi tilanne on parantunut kovasti. Jaan tässä artikkelissa vinkit parhaista matkakokoisista tuotteista sekä kosmetiikan pakkaamisesta matkalle mukaan. Jutun kuvituksena on tunnelmia omilta reissuiltani, jotka suoritan AINA pelkillä käsimatkatavaroilla ja mahdollisimman vähin purkein.

matkakoko kosmetiikka

Meikkaamassa madridilaisen hotellin terassilla. Mineraalimeikkipuuteri on tärkein matkaseuralaiseni, meikeistä puhuttaessa siis.

3 vinkkiä kosmetiikan pakkaamiseen reissuun

Matkakoko

1) Vähennä nestemäisten tuotteiden määrää

Pelkillä käsimatkatavaroilla lentokoneella reissatessa kannattaa optimoida nestemäisten tuotteiden määrä mahdollisimman pieneksi. Tämä vähentää myös matkatavaroiden painoa ja pienentää riskiä vuotavista purkeista. Olen itse tehnyt lähes kuukaudenkin matkoja tällä tyylillä, silti kaikki tarpeellinen on ollut mukana. Jauhemaiset tuotteet auttavat asiaa kummasti! Mineraalimeikkipuuteri (Alima Puren purkki on paras, sen saa tiiviisti kiinni ja kierrettävä välikansi pitää jauheen paikoillaan) ja jauhemainen deodorantti ovat omia valintojani. Puuterimaisten tuotteiden lisäksi kannattaa huomioida erilaiset palat. Shampoopalojen lisäksi suosittelen kurkistamaan Luonkosin valikoiman. Esimerkiksi heidän uusi puhdistusmaitopala on huippu!

Meikeissä vältän ottamasta mukaan nestemäisiä tuotteita ja suosin puuterimaisia koostumuksia, joita täydennän muutamalla kiinteällä voidemaisella purkilla.

Annan myöhemmin esimerkkejä sarjoista, joilla on hyvä matkakokoisten tuotteiden valikoima. Kannattaa lisäksi hyödyntää kotoasi jo löytyviä minikokoisia purkkeja ja siirtää täysikokoisista pulloista tuotetta niihin. Ota nestemäisiä tuotteita mukaan ainoastaan sen verran kuin tarvitset, niitä on ihan turha kuskata edes takaisin. Tyhjiä pakkauksia löytyy tavaratalojen kosmetiikkaosastoilta, mutta suosittelen säästämään kaikki pienet purkit ja uusiokäyttämään ne.

Koopenhamina

Kööpenhamina

2) Suosi monitoimituotteita ja ajattele luovasti

Reissussa joka asiaan ei tarvitse olla omaa tuotettaan, etenkin jos matka on lyhytkestoinen (viikon tai alle). Monitoimibalmi sopii niin kasvoille kuin vartalollekin. Sitä voi käyttää käsivoiteena ja jopa hiusten latvoihin jätettävän hoitoaineen ja silottavan muotoiluvoiteen tavoin. Kaikki kasvoille tarkoitetut tuotteet sopivat myös vartalolle, toisin päin kannattaa olla tarkempana, etenkin jos oma iho tukkeutuu helposti tai siinä on jokin iho-ongelma.

Oma matkalempparini (etenkin useamman viikon reissuun) on Egyptian Magicin pienempi purkki. Tämä monitoimivoide sopii aidosti hyvin myös koko kasvoille käytettäväksi ja korvaa sekä kasvoöljyn että -voiteen. Sen kanssa riittää reipas määrä kasvovettä. Se on loistava tuote aurinkovoiteen ja meikin alle sekä dekolteelle kuulautta tuomaan. Käytän sitä myös tarpeen vaatiessa laajemminkin vartalolle. Se sopii myös nirhaumiin (yhteen hinkanneet reidet…) tai liikaa aurinkoa saaneille alueille rauhoittamaan ja kosteuttamaan. Loput sipaisen hiusten latvoihin.

Hiuksia varten en ota koskaan montaa tuotetta. Pakkaan mukaan jonkin pesutuotteen, mielellään sellaisen, joka ajaa sekä shampoon että suihkugeelin virkaa. Esimerkiksi Evolven suihkugeelillä voi ihan hyvin pestä reissussa myös hiukset. On paljon kiinni tietysti omista hiuksista ja kampauksesta, mitä tuotteita tarvitset. Muista kuitenkin, että hiukset kyllä selviytyvät paristakin viikosta ilman täyttä arsenaalia. Hyväkuntoiselle hiukselle ei ole pakko käyttää erillistä hoitoainetta. Ota tarvittaessa vain jokin hiuksiin jätettävä tuote, jossa on samalla tarvitsemiasi muotoiluominaisuuksia ja hieman hoitavuutta.

matkakokoinen-kosmetiikka

Auringonlasku Välimerellä

Mieti meikeissäkin monikäyttöisyyttä. Valitse voidemainen väripurkki, josta voit levittää samaa väriä poskille ja huulille, jopa luomille. Kannattaa kurkata ainakin Zuiin Lip and Cheek Creme, jonka kuivahko koostumus pysyy hyvin myös kuumassa ilmastossa. Levitys sujuu tarvittaessa sormin, ilman erillistä sivellintä. Vaaleaa hehkuvaa luomiväriä voi käyttää myös highlighterina tai päinvastoin highlighteria luomilla. Aurinkopuuteri sopii sekin luomiväriksi ja koostumukseltaan pehmeähköä luonnonkosmetiikan kulmakynää voi käyttää myös silmien rajaamiseen. Harva tuote on sellainen, ettei sitä voisi käyttää useampaan tarkoitukseen!

Jos tarvitset mukaan siveltimiä, kurkkaa loistavat EcoToolsin vaihtopääsiveltimet, joista esimerkiksi Daily Essentials -setti sopii matkalle mukaan. Lyhyelle kaupunkilomalle et tarvitse välttämättä erillistä aurinkovoidetta kasvoille ja vartalolle. Mieti riittäisikö yksi purkki. Olen käyttänyt itse Patykan vartalolle tarkoitettuja aurinkovoiteita (saatavilla SPF 30 ja SPF 50) myös kasvoille lyhytaikaisesti, pidemmälle lomalle kannattaa pakata mukaan toki erilliset tuubit.

3) Kerää näytteitä

Monista verkkokaupoista ja kivijalkamyymälöistä saa ostosten yhteydessä näytteitä, säästä niitä lyhyitä reissuja varten. Jolien verkkokaupassa on loistava etu, sieltä saa itse valita peräti viisi näytettä pakettiin mukaan. Itse nappaan yleensä pari näytettä tuotteista, joita haluan heti kokeilla ja loput näytteet sitten itselleni hyväksi havaituista tuotteista, jotka säästän odottamaan seuraava retkeä.

Kannattaa kurkata myös House of Organicin näytevalikoima. Heillä on myynnissä laaja valikoima mm. Evolven näytepusseja sekä Korennon meikkinäytteitä.

Naantali

Naantali

Sarjoja, joilla on paljon matkakokoja valikoimassaan

Kasvoille

Evolve on oma matkakoko-lempparini, heillä on minikoot lähes kaikesta. Valikoima on laaja ja kattaa kasvotuotteiden lisäksi myös hius-ja vartalotuotteita.

Whamisa valmistaa niin ikään matkakokoja lähes kaikista tuotteistaan. Nämä sopivat hyvin etenkin hieman pidempiin reissuihin, sillä purkkikoot ovat runsaat ja tuotteet tosi riittoisia. Whamisan sopivuus omalle iholle kannattaa kuitenkin varmistaa etukäteen. Osalle tuotteet sopivat täydellisesti, mutta joillekin ne ovat liian aktivoivia ja voimakkaita.

Bybi on jo valmiiksi muutamin osin matkakokoinen sarja. Heidän boosterit (oma suosikkini Bakuchiol Booster epäpuhtaalle, epätasaisen väriselle tai ikääntyvälle iholle, Strawberry Booster kuivalle iholle ja Blueberry Booster sinistä valoa vastaan) ovat pienissä 15 ml pulloissa, jotka sopivat hyvin mukaan vähän pidemmille reissuille. Lyhyemmille matkoille en yleensä ota mukaan ollenkaan kasvoöljyä (ellei minulla ole näytepussia). Mitä pidempään matka kestää, sen tarkemmin ihonhoitorutiinin tulisi noudatella kotona käytössä olevia, hyväksi havaittuja tottumuksia.

Bybin loistava kosteuttava kasvovesi Mega Mist on pakattu nykyään 70 ml muovipulloon ja on täydellinen valinta mukaan pidemmille reissuille. Usean viikon matkalle suosittelen kääntymään Pulpe De Vien puoleen voideasioissa. Sarjan voiteet ovat pakattu vähän tilaa vieviin, pitkulaisiin 40 ml tuubeihin (esimerkiksi monille sopiva The Cream). Pulpelta suosittelen lisäksi seerumeita (esimerkiksi ihoa tasapainottava No Filter), joiden pakkaukset ovat kevyttä muovia, eivätkä juurikaan lisää kantamusten painoa.

madrid

Madrid

Hiuksille

Less is Moren minikokoinen valikoima on vertaansa vailla. Heillä taitaa olla kaikista tuotteistaan tarjolla matkakoko, myös siis hiuksiin jätettävistä hoitoaineista sekä muotoilutuotteista. Shampoita ja hoitoaineita löytyy pienissä purkeissa myös Rahualta ja John Masters Organicsilta. Lisäksi kannattaa huomioida Bruns pidempiä reissuja varten. Heillä on nimittäin nykyään tuotteistaan myös 100 ml pullot.

Tampere

Takin alla kesäsadetta paossa Tampereen Näsijärven rannalla

Vartalolle

Suihkugeelien matkakoko on tarjolla mm. Benecosilla (sitruunamelissa ja tyrni + appelsiini) sekä Evolvella. Evolvella on muuten matkakokoja myös vartalovoiteista. Aurinkovoiteista Patykan voiteet ovat reissuystävällisissä 100 ml tuubeissa.

Lue myös: Helppo ja tehokas ihonhoitorutiini kesäksi

tallinna

Tallinna

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Itseruskettava
Kevyen sävyn tuova itseruskettava piristää ilmettä keväällä – parhaat tuotteet kasvoille ja vartalolle
Ihonhoitorutiini
Helppo ja tehokas ihonhoitorutiini kesäksi
Puhdistusoljy
Vertailussa puhdistusöljy x 6 – poimi paras tuote omalle ihotyypillesi
Kestava Meikki Rasvaiselle Iholle
Kestävä meikki rasvaiselle iholle ja sekaiholle 1/2