Luonnonkosmetiikan paras päivävoide aurinkosuojalla ja muut SPF-tuotteet kesään

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Etsinnässä hyvä päivävoide aurinkosuojalla? Niin on monella muullakin! Luonnonkosmetiikan päivävoide SPF-suojalla on nimittäin vuodesta toiseen yksi minulta kysytyimmistä tuoteryhmistä, johon voin ilokseni nyt ehdottaa todella toimivaa vaihtoehtoa. Esittelen tässä artikkelissa mielestäni sen parhaan kosteusvoiteen aurinkosuojalla sekä muutaman muunkin kesään ajankohtaisen SPF-tuotteen.

Circulove Paivavoide Aurinkosuojalla

Aidosti ihoa hoitava päivävoide aurinkosuojalla

Luonnonkosmetiikasta ei ole ollut ihan helppoa löytää SPF päivävoidetta, mutta tänä keväänä olen tutustunut tuotteeseen, jota voin ilokseni suositella. Kasvovoide aurinkosuojalla on ylipäätään hyvin haastava konsepti, sillä auringolta suojaavat ainesosat vievät automaattisesti koostumuksesta tilaa ihoa hoitavilta raaka-aineilta. Kosteuttavia ja ravitsevia ainesosia tulisi kuitenkin olla tarpeeksi iso määrä, jotta hoitovaikutus olisi tehokas. Aurinkosuoja muuttaa aina voiteen luonnetta ja moni valmistaja keskittyykin parantamaan voiteen levittyvyyttä ja imeytyvyyttä hoitovaikutuksen kustannuksella. Hankala yhtälö kaikkinensa!

Kotimaisen Circuloven DAY päivävoide aurinkosuojalla on kuitenkin voide, joka on minusta aidosti kosteuttava ja oikein hyvä ihan jo kosteusvoiteenakin. Suojakerroin on 20, mikä ei toki ole järisyttävän korkea, mutta juuri sen ansiosta voide on niin miellyttävä ja mahdollisimman vähän aurinkovoidemainen. Circuloven kosteusvoide aurinkosuojalla muistuttaakin enemmän ihan tavallista päivävoidetta, aurinkosuojan olemassaoloa ei oikeastaan huomaa.

On varmasti sanomattakin selvää, ettei SPF 20 ole riittävä pidempiaikaiseen auringossa oleiluun, mutta tavalliseen arkikäyttöön se on monille riittävä valinta. Etenkin jos vaihtoehtona olisi olla täysin käyttämättä aurinkosuojaa. Circuloven tuote on kokemukseni mukaan kaikin puolin ihanin ja paras päivävoide suojakertoimella juuri sen vaivattomuuden ansiosta. Sitä voi aidosti käyttää kuin mitä tahansa muutakin päivävoidetta. Ei tahmaisuutta tai tönkköä vaaleaa pintaa, vain iholla täysin näkymätöntä kosteuden tunnetta!

Paras Paivavoide Suojakertoimella

Voiteessa on notkea emulsiokoostumus, joka levittyy iholle helposti ja vaivattomasti. Pinta jää omaan makuuni hieman turhan mattaiseksi, joten levitän voiteen alle usein seoksen kosteuttavasta seerumista ja öljystä. Näin lopputulos on toiveeni mukainen hehkuva, mutta tunne on kuitenkin kevyt, eikä lainkaan öljyinen tai rasvainen.

Voide sopii mielestäni mainiosti kaikille ihotyypeille ja voit räätälöidä sen täydelliseksi juuri omalle ihollesi muiden hoitotuotteiden avulla. Monille voi riittää kesään ainoastaan kosteuttava kasvovesi tämän SPF kasvovoiteen kanssa, kunhan ihon iltahoito on myös kunnossa.

Tätä, kuten kaikkia muitakin SPF-tuotteita pitää muistaa laittaa tasainen, ihan kunnollinen kerros koko kasvoille. Voide ei tietenkään voi suojata siellä missä sitä ei ole tai kohdissa, joissa sitä on aivan minimaalisen ohuelti.

SPF kasvoille ja vartalolle – muut suositukseni

Mikäli kaipaat korkeampaa suojakerrointa ja väripigmenttiä samasta purkista, on Alga Marisin sävytetty aurinkosuoja oikea valinta. SPF 30 suojakertoimella varustettu kevyen meikkivoiteen tai BB-voiteen kaltainen sävyvoide tasoittaa hieman ihon sävyeroja, vaikka ei mikään maailman peittävin olekaan. Itselleni se kuitenkin riittää kevyeksi meikkipohjaksi peitevoiteen kanssa käytettynä. Tämä on helppo valinta joko osaksi jokapäiväistä meikkiä tai tilanteisiin, joissa Circuloven päivävoiteen SPF 20 ei tunnu riittävältä.

Paras väritön fysikaalinen aurinkosuoja kasvoille on mielestäni edelleen jo useampana vuotena vakiokalustooni kuulunut Patykan SPF 30 tai SPF 50. Verrattuna moniin muihin aurinkosuojavoiteisiin, tässä on miellyttävä koostumus, joka ei jätä iholle kiiltävän tahmaista pintaa. Voide on mielestäni mukavan tuntuinen myös meikin alla, eikä tee iholle raskasta ja tunkkaista tunnetta. Näitä käytän silloin, kun ulkoilen pidempään tai muuten tiedän altistuvani reippaammin UV-säteille.

Lue kasvoille tarkoitetuista aurinkovoiteista myös aiempi artikkelini: Aurinkovoide kasvoille – neljä suosikkiani luonnonkosmetiikasta

Kosteusvoide Aurinkosuojalla

Vartalolle tykkään AIVAn SPF 20 voiteesta, joka levittyy unelmaisen helposti, jälleen tietysti osaksi matalahkon suojakertoimensa ansiosta. Tämä on helppo jokapäiväinen voide käsivarsille ja dekolteelle, mutta Patykan SPF 30 on valintani pidempään ulkoiluun. Sekä AIVA että Patyka ovat hienostuneita ja miellyttäviä kaikin puolin, mutta toki AIVA levittyy helpommin – onhan suojakerroin pienempi.

Kuten huomaatte, tykkään pitää kotona aurinkosuojavoiteita joitakin erilaisia, jotta jokaiseen tilanteeseen löytyisi aina oikeasti helppo ja miellyttävä vaihtoehto, jota tulisi vielä käytettyäkin. Olen suht herkkä auringolle, mutta aurinkovoide ei kuulu kosmetiikkasuosikkieni joukkoon. Mielelläni olen kuitenkin etsinyt vaihtoehdot, joihin tarraaminen on mukavaa, jotta voidetta varmasti tulee käytettyä aina tarpeen vaatiessa.

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Ihonhoito Kesalla
Valmiina kesään? Aurinkoiset purkkitärpit päästä varpaisiin
Aurinkovoide Kasvoille
Aurinkovoide kasvoille – neljä suosikkiani luonnonkosmetiikasta
Puhdistusoljy
Vertailussa puhdistusöljy x 6 – poimi paras tuote omalle ihotyypillesi
Itseruskettava
Kevyen sävyn tuova itseruskettava piristää ilmettä keväällä – parhaat tuotteet kasvoille ja vartalolle