Green Beauty Awards Winter Edition 2022: Hiukset ja vartalo

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Green Beauty Awardsien tämän vuoden talviversion viimeinen osa kokoaa yhteen timanttisimmat luonnonkosmetiikkapurnukat hiuksille ja vartalolle. Mukana on paljon vanhoja tuttuja lemppareita, mutta myös uudempia löytöjä. Avainsanoja ovat helppous, rentous ja sopivasti hellivät koostumukset. Purkkeja on paljon – sukelletaan siis suoraan asiaan!

Vuoden Paras Luonnonkosmetiikka Vartalo Hiukset

Hiusten pesu & hoito

Paras nesteshampoo: Bruns Harmonious Coconut Shampoo

Mielestäni aivan korvapuustilta tuoksuva Brunsin ylellisen kermainen shampoo on löytänyt jälleen tiensä suihkuuni. Pehmeästi vaahtoava shampoo pesee hellästi ja hiuspohjaa kunnioittaen – puhdasta tulee silti. Koostumus on hieman hoitavampi kuin tavallisesti käyttämäni, muttei kuitenkaan millään tapaa hiuksia lässäyttävä. Lopputulos on kosteutettu, muttei latistunut. Mikään varsinainen megaluokan volyymishampoo tämä ei kuitenkaan siis ole (vaikka purkin kyljessä sana volume esiintyykin…).

Annan kunniamaininnan edullisemmalle vaihtoehdolle, Evolven purkkatuoksuiselle Monoi Rescue Shampoolle. Ominaisuudet ovat tässä etäisesti saman tyyliset Brunsin kanssa, mutta hoitavuutta on mukana hieman vähemmän. Loistava arkishampoo, jonka tiedän hurmanneen itseni lisäksi monet muutkin!

Paras palashampoo: Lavera Basis Sensitiv Shampoo Bar

Bongasin Laveran shampoopalan jostakin naistenlehdestä, jossa se niitti kunniaa. Kyllä, tämähän todella toimii! Vaivatta hiuspohjaan levittyvä shampoo muodostaa odotettua reippaamman vaahdon, tuoksuu miedon miellyttävälle ja mikä tärkeintä, puhdistaa juuri sopivalla teholla. Hiuksista tulee puhtaan ilmavat ja raikkaat, muttei takkuiset. Ei tämä nyt mikään maailman historian hoitavin tapaus ole, mutta mukana on sen verran kasviöljyjä ja -voita, että hiukset jäävät kivan pehmeiksi ja kiiltäviksi. Hintakaan ei päätä huimaa ja riittoisuus on muiden shampoopalojen tapaan erinomainen.

Vuoden Paras Shampoo 2022

Paras hiusnaamio: Bruns Joyful Growth Mask

Brunsin naamiot ovat monivuotisia lemppareitani. Tällä kertaa palkinnon pokkaa Growth Mask, jota tykkään hieroa saunan yhteydessä poikkeuksellisesti myös hiuspohjaan (jonne hiusnaamio ei varsinaisesti muuten kuulu). Koostumus on runsasta, mutta kuitenkin vaivattomasti hiuksista pois huuhtoutuvaa. Mielestäni koostumus on sarjan naamiovaihtoehdoista tämän osalta parhaiten onnistunut. Hiukset jäävät pehmeiksi ja kiiltäviksi, mutta niissä säilyy silti kuohkeus. Jättimäinen purnukka kestää käytössä ikuisuuden.

Paras jätettävä hoitosuihke: Bruns Tangerine Balsamspray

Kevyt koostumus ei tahmaa tai rasvoita, vaikka sillä kuorruttaisi kutrit hieman reippaammallakin kädellä. Hoitoteho on riittävä, vaikkei maailman vahvin olekaan. Tuoksu on hurmaava ja sopii hauskasti yhteen jätettävän hoitovoiteen kanssa, jota käytän suihkeen jälkeen latvoihin. Huoleton ja helppo tuote, joka auttaa pitämään hiukset hyväkuntoisina läpi talven.

Paras jätettävä hoitovoide: Less is More Tangerine Curl Balm

Curl Balm -nimestään huolimatta Less is Moren voide sopii myös suorille hiuksille. Tuoksu on herkullinen mandariinitaivas ja koostumus kevyt, ei rasvoita ainakaan omia karkeahkoja ja paksuja hiuksiani. Nyt hiusteni ollessa hieman lyhyemmät, levitän voidetta ainoastaan pienen matkaa latvoihin ehkäisemään niiden haaroittumista ja kuivumista. Laittamani määrä on silti suht reipas, sillä koen runsaan annostelun silottavan ja kosteuttavan hiuksia erityisen hyvin.

Muotoilutuotteet hiuksille

Paras kuivashampoo: Luonkos Refresh Kuivashampoo

Omintakeinen ja juuri siksi niin ihana – tässä tuotteessa on luonnetta! Nokkosta, koivua, kauraa ja savea sisältävä jauhe sopii freesaamaan kaiken sävyisiä hiuksia. Tuotetta voi levittää siististi siveltimen avulla jakauksittain, mutta itse en jaksa. Sirottelen sitä reippain ottein melko runsaan määrän hiusten tyveen, jolloin saan valtavasti volyymia. Hiukset näyttävät heti puhtailta ja todella ilmavilta. Pyrin pesemään hiukseni ennen kuin tarvetta kuivashampoolle ilmestyy, mutta ainahan tämä ei arjen pyörteissä mene ihan nappiin… Toisinaan saatan levittää Refreshiä tarkoituksella myös puhtaisiin hiuksiin, kun haluan hiukseni pysyvän tuuheina ja rasvattomina pitkään.

Paras monitoimituote muotoiluun: Less is More Mascobadogel

Peilikaapistani löytyy jos jonkinlaista täsmätuotetta hiusten kihartamisen tueksi, volyymia tuomaan ja pörröisyyttä hillitsemään. Mascobadogelissä yhdistyy kuitenkin kaikki tarvittava ja se riittää mainiosti ainoaksi muotoilutuotteeksi arkeen, kun kaipaa suoraviivaisuutta rutiineihin. Se antaa keskivahvaa, joustavaa ja helposti muotoiltavaa tukea. Myös tuuheutta, kunhan näyttää hiuksille fööniäkin. Olen tykännyt tästä sekä superpitkissä hiuksissa että nyt pitkässä polkassa.

Paras muotoilusuihke: Four Reasons Nature Heat Protection Spray

Tässä on valintani kiharoiden alle, mikäli kaipaan lisää pysyvyyttä. Suihkuttelen tuotetta hiuksiin osioittain ennen kiharrinpuikolla käsittelyä ja annan hiusten jäähtyä kunnolla ennen viimeistelyä. Mikään purkki ei pelasta hiuksia liialliselta lämpökäsittelyltä, mutta ei tästä ainakaan haittaakaan ole hiusten kuntoa ajatellen. Ensisijaisesti haen tuotteelta kuitenkin siis kampauksen kestävyyttä parantavia ominaisuuksia ja siinä tarkoituksessa tämä onkin aivan huippu!

Vuoden Paras Hiusten Muotoilu

Paras viimeistelytuote: Less is More Limesoufflé

Etäisesti limeltä tuoksuva muotoiluvoide on ollut luottopurnukkani jo vuosia hiusten viimeistelyssä. Tämä on siinä mielessä harvinainen tuote, että se käy sekä pitkille että lyhyille hiuksille ja sitä voi käyttää sekä kuohkeuden tuomiseen että hiusten siloitukseen. Oma käyttöni kallistuu jälkimmäiseen: otan ohutta voidetta kämmeniin ja hieron käsiä yhteen voimakkaasti (koostumus muuttuu vahamaisemmaksi), jonka jälkeen siloitan jakauksen kohdalla törröttävät pikkuhiukset ja hapsottavat latvat. Käytän voidetta usein myös apuna kiharoiden avaamisessa ja paikalleen asettelussa.

Paras hiuslakka: Four Reasons Nature Strong Hairspray

Strongia tämä ei ole mielestäni nähnytkään, nimen lupauksesta huolimatta, mutta luonnonkosmetiikan hiuslakkojen asteikolla pito on keskivahvaa. Juuri sellaista mistä pidänkin! Ei tärkkää hiuksia kypärämäiseksi liikkumattomaksi massaksi vaan säilyttää joustavuuden ja luonnollisuuden. Hinta on tuotteessa myös enemmän kuin kohdillaan.

Paras muotoiluväline hiuksille: Revlon One-Step Hairdryer and Volumiser

Jos etsit helppokäyttöistä välinettä tuomaan volyymia ja tekemään hiuksista huolitellut ja laitetun näköiset nopeasti, tämä on oikea valinta. Jumbokoon lämpöharjalla saa nostetta hiusten tyveen, siloitettua hiusten pinnan ja tuotua niihin kiiltoa sekä halutessaan taivutettua latvoja vähän sisään- tai ulospäin. Erityisen imartelevan kampauksen tällä saa aikaan kerrostettuihin hiuksiin. Tukka kannattaa kuivata ensin nahkean kuivaksi tavallisella föönillä. Vasta aivan viimeisessä kuivauksessa on tämän lämpöharjan aika. Tällöin käyttö on nopeaa ja lopputulos paras. Tästä on olemassa myös hieman pienempi versio, joka on parempi ohuemmille ja lyhyemmille hiuksille.

Vartalonhoito

Paras suihkugeeli: Pulpe De Vie Peach Shower Gel

Suoraviivainen ja koruton, mutta pirtsakka ja toimiva seuralainen etenkin treenien jälkeen. Suureen pumppupulloon pakattu suihkugeeli on edullinen vaihtoehto koko perheen käytettäväksi. Tuoksu tuo mieleeni kesän – seikka mitä arvostan loputtoman pitkältä tuntuvan talven keskellä.

Paras suihkuöljy: Neal’s Yard Remedies Women’s Balance Shower Oil

Suihkuöljy on ehdoton tuote talven ajaksi, mikäli vartalon iho alkaa muistuttaa kuivaa korppua. Tai oikeastaan käytettäväksi siis jo aiemmin, ehkäisemään korppuuntumista. Aromaterapeuttinen Women’s Balance on tuoksultaan taivaallinen, koostumus on täyteläistä ja sulavaa, todella miellyttävän tuntuista iholla. Ehdoton hemmottelupurnukka etenkin ilta-aikaan käytettäväksi.

Paras vartalokuorinta: Flow Cosmetics Cardamom Rose Body Polish

Flow on aina osannut valmistaa vartalokuorinnat tismalleen makuuni sopiviksi. Uusimmat versiot hurmaavat kokonaisvaltaisella luksuksellaan, jota jo upea purkki henkii. Kardemumman ja ruusun tuoksuyhdistelmä on huumaavan ihana ja täydellisesti talveen sopiva. Suolakiteet ovat tuntuvan rouheaa, mutta eivät raapivaa sorttia ja öljypitoinen koostumus jättää ihon pumpulisen pehmeäksi.

Paras vartalovoide: Flow Cosmetics Hemp Butter

Monitoimivoiteeksi kehitetty purkki toimittaa itselläni talvella vartalovoin virkaa. Kuten olen useasti aiemminkin maininnut, olen vähän laiska vartalon ihon rasvailija. Tätä tuhtia hamppuvoita on kuitenkin ilo käyttää! Mieto ja raikas tuoksu sekä reilusti ravitseva täyteläinen koostumus hellivät etenkin kuivia sääriä. Kätevä purkki, josta voi napata voidetta tarvittaessa mihin vaan muuallekin kuivalle ihoalueelle.

Koko perheen monitoimivoide: Bioearth The Herbalist Calendula Cream

Jokapaikan voide, joka rientää apuun kun jokin kohta kehossa kaipaa erityistä hoivaa ja rauhoittavaa vaikutusta. Kehäkukkaa, laventelia, kamomillaa ja malvaa sisältävä täyteläinen voide tyynnyttelee ärtynyttä ihoa. Testaa erilaisiin nirhaumiin, atooppiselle iholle, kantapäille, käsivoiteena… Sopii koko perheelle!

Vuoden Paras Vartalonhoito

Paras deodorantti: Pulpe De Vie Prebiotics Grapefruit Deodorant

Minulla on ollut viime kuukausina hyvin haastavaa lähes kaikkien deodoranttien kanssa. Joskus sitä vaan tulee tällaisia kausia. Voit lukea lemppareistani tarkemmin keväällä kirjoittamastani artikkelista: Tehokas deodorantti – kolme tämän hetken suosikkiani. Ainoa, joka nyt juuri on toiminut kaikin puolin moitteetta (eli ei ole kutittanut tai ärsyttänyt kainaloita ja on pitänyt hien hajun loitolla) on ollut Pulpe De Vie. Minulla on tällä hetkellä menossa greipin tuoksuinen versio. Jämäkkä koostumus on talvella entistäkin jämäkämpi, mutta ei sotke vaatteita (kuten monet voidedödöt) ja mikä tärkeintä, tähän olen voinut luottaa.

Paras hammastahna: Humble Charcoal Toothpaste

Aamujen ykköstuotteeni! Musta koostumus saa hampaat näyttämään välittömästi vaaleammilta (niin hassulta kuin se kuulostaakin). Kai tämä säännöllisesti käytettynä on vähän auttanut värjäymiä pysymään loitolla ihan oikeastikin. Maku on erittäin raikas ja tahna on kaikin puolin kiva käyttää. Meillä on menossa tätä ties kuinka mones kymmenes tuubi, monivuotinen lemppari siis kyseessä.

Paras kuivaharja: EcoTools Dry Brush

EcoToolsin vegaaneillekin sopiva kuivaharja on kovuusasteeltaan täydellinen. Harjaus tuntuu tehokkaalta, muttei tippaakaan liian raastavalta. Käteen tukevasti istuva harja on helppokäyttöinen ja tullut pysyväksi osaksi viikoittaisia kauneudenhoitorutiineitani. Kuivaharjauksen hyötyjä löytyy googlettamalla vaikka kuinka, mutta päällimmäisenä säännöllisen harjailun sanotaan parantavan ihon ulkonäköä, siis sekä tekstuuria että sävyä.

Paras sokerointi: HejBuddy Sugar Buddy

Pääsin tutustumaan tähän kotimaiseen kotisokerointiin Nordic Natural Beauty Awardsien kautta, jossa tuote ansaitusti palkittiinkin parhaana sokerointina. Ero muihin vastaaviin on sen verrattain helppo käyttöliittymä. Mukana pakkauksessa tulee nimittäin lasta, jonka avulla sokerointi suoritetaan. Tavallisesti käsin tehtävän sokeroinnin miinuksena on käsien lämpö, joka hitaalla sokeroijalla alkaa sulattaa sokerointimassaa liikaa ja koko homma vaikeutuu tai jopa tyssää siihen. Lasta ei samalla tavalla lämmitä sokeria ja tekniikan hoksattuaan sokerointi on helppoa ja nopeaa. HejBuddyn sivuilla on aiheesta yksinkertaiset ja hyvät ohjeet.

Vuoden Paras Vartalonhoitotuote

Paras käsisaippua: Taika

Taikan käsisaippua (erityisesti siis täyttöpussi!) on hinta-laatusuhteeltaan aina vaan paras. Raikas tuoksu ja käsiä kuivattamaton koostumus ovat sen ehdottomat vahvuudet. Kunniamaininnan annan loppuvuoden uudelle tuttavuudelleni, Mádara Bitter Honey Moisture Washille. Suuri ja lavuaarin reunalla kivalta näyttävä nestesaippua on koostumukseltaan selkeästi täyteläisempää, ylellisempää ja riittoisampaa Taikaan verrattuna. Hintaakin on tosin yli tuplasti.

Paras käsivoide: jaettu ykkössija Laponie of Scandinavia Hand Cream Concentrate ja Moi Forest Lavender After Care Hand Cream

En vain pystynyt tekemään eroa näiden kahden kotimaisen välillä! Molemmat ovat omalla tavallaan ihania ja tehokkaita, joskin keskenään hyvin erilaisia. Laponien tuoksuton käsivoidetiiviste on hauska ja hyvin erilainen konsepti, en ole aiemmin kokeillut vastaavaa. Tuhtia koostumusta tarvitaan kerralla aivan pienen pieni nokare ja vastoin odotuksiani, voide ei jätä käsiin tippaakaan rasvaista tuntua. Hyvin hämmentävä koostumus ei myöskään siis hulahda ihon syövereihin vaan jää ihoon ikään kuin huomaamattomaksi pehmeäksi hunnuksi. Tätä suosittelen etenkin kaikille käsivoiteita tavallisesti karttaville.

Moi Forestin versio on puolestaan omalaatuisen harmaata väriltään, sisältää siis reippaan tujauksen sarjan signature-ainesosaa, metsäpölyä. Tuoksu on tässä ihana pehmeän laventelinen ja sopii erityisen hyvin iltaan. Yötä vasten tämä voide on muutenkin parhaimmillaan, jotta metsäpöly saa rauhassa vaikuttaa ihon pinnalla. Metsäpölyhän tutkitusti vaikuttaa paitsi ihon, myös suoliston mikrobiston tasapainoon. Voide imeytyy nopeasti jättämättä tahmaista tunnetta.

Paras kynsilakka: Kia-Charlotta

Kia-Charlottan vegaaniset lakat hurmasivat minut tänä vuonna toden teolla kauniilla ja ilahduttavan laajalla sävyvalikoimallaan sekä huomattavan hyvin pysyvällä koostumuksellaan. Juuri tällä hetkellä lempparini ovat täydellinen, klassisen kirkas punainen Hustle sekä kesän kaipuuseen pientä helpotusta tuova herkullisen persikkainen Namastay in Bed.

Paras kynsilakanpoistoaine: Kia-Charlotta Nail Polish Remover Pads

Tilasin juuri kolmannen purnukan näitä käteviä ja tehokkaita kynsilakanpoistolappuja – kuuluvat olennaisena osana kylppärini vakiovarustusta. Edellisen putelin loputtua koitin käytellä muita kynsilakanpoistoaineita alta pois, mutta olipa tuskaista. Näillä lapuilla lakan poistaminen käy vain yksinkertaisesti niin vaivattomasti! Tuoksu on ihanan raikas sisältäen eukalyptusta ja sitruunaruohoa ja purkin ulkoasukin on ilo silmälle.

Lue myös Green Beauty Awardsien muut osat: parhaat kasvotuotteet sekä parhaat meikit

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

UllaM

Kiitos dödövinkistä, tilasin tuon Pulpe De Vie Prebiotics Grapefruit Deodorantin ja pitää hajut loitolla 🙌
onko vinkkejä tuon pakkauksen käyttöön? Superhankala koettaa saada levitettyä kun dödö "painuu alas", eikä sormet meinaa yltää painamaan tuubin pohjasta edes nyt kun on vielä suht täys pakkaus, saati sitten kun kuluu loppua kohden 🤔🤔

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Tosi kiva kuulla että pitää myös sulla! :) Pakkaus ei ole tosiaan kätevimmästä päästä... Painan yleensä jollakin meikkisiveltimen toisella päällä tai muulla puikolla (ripsiväri tms) sieltä pohjasta! Mulla taitaa olla nyt neljäs dödö noita menossa ja osa on ollut löysempiä ja helpompia käyttää, mutta yksi oli tosi tiukka ja sai ihan kunnolla painaa pohjasta. Mutta tosiaan joku sopiva, aina käden ulottuvilla oleva väline on tohon melkein oltava joka tapauksessa!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Arkikampaus
Helppo arkikampaus x 10
Edullinen Kosmetiikka
Arjen edulliset kosmetiikkatuotteet
Tehokas Deodorantti
Tehokas deodorantti – kolme tämän hetken suosikkiani
Shampoo
Kuinka valita itselle sopivin shampoo