Kesän 2022 kiinnostavimmat kosmetiikkauutuudet

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Kesän uutuudet saatu testiin maahantuojilta.

Kesän uutuudet pitävät sisällään muutaman todellisen superhelmen. Kurkkaa tästä artikkelista paras uusi kasvotuote herkälle ja ongelmalliselle iholle sekä uusin innovaatio ihonpuhdistukseen. Mukana on myös mm. ihanan tuoksuinen, hiukset ilmavaksi jättävä shampoo sekä auringolta suojaava ohut hoitovoide.

Kesan Uutuudet 2022

Moi Forest osui kultasuoneen

Aloitetaan kesän uutuudet heti sillä parhaalla! Moi Forestin metsäpölyä sisältävä öljy on aivan superhyvä, siis ihan super. Olen testaillut elämäni aikana kolminumeroisen määrän öljyseoksia ja tämä menee heittämällä aivan kärkikahinoihin. Vaikutus on nimittäin huomattavan rauhoittava ja ihon kenkuttelua tyynnyttävä. On harvinaista, että vaikutus näkyy näin selvästi, mutta ihoni rakastaa tätä öljyä.

Suureen 100 ml pulloon pakattua öljycocktailia voi käyttää mihin tarkoitukseen haluaa kasvoille ja vartalolle. Itse levitän sitä aamuin illoin kasvoille, kaulalle ja dekolteelle. Jo ensimmäisinä päivinä huomasin öljyn rauhoittavan kasvoissani silloin olleita muutamaa näppyä silminnähden. Se ei ollut sattumaa, sillä nyt yli kuukauden testien jälkeen iho voi huomattavan hyvin! Se on yleisilmeeltään luonnollisen hehkuva ja terveen näköinen. Tasavärisempi, eikä uusia näppyjäkään ole juurikaan tullut.

Moi Forest Metsapoly Oljy

Mikään muu öljy ei tee ihosta näin pehmoista ja luonnollisen hyvinvoivan näköistä. Kirkastavampia tapauksia kyllä on, mutta tämä tekee ihosta yksinkertaisesti tosi kauniin. Ei mitään taikoja yhdessä yössä vaan nimenomaan säännöllisessä käytössä auttaa ihoa voimaan paremmin, saaden ihosta kaikinpuolin paremman näköisen.

Suosittelen tätä lämmöllä aivan kaikille, mutta erityisesti mikäli ihossasi on minkäänlaista herkkyyttä, ärtyneisyyttä, punoitusta, karheutta tai iho tuntuu epämääräisen kiukuttelevalta ja reagoivalta, tämä on öljysi. Koostumus on selkeän öljymäinen, mutta monista muista öljyistä poiketen, tämä oikeasti imeytyy ihoon kunnolla. Olen käyttänyt tätä tyytyväisenä myös meikin alla. Jos raaskit käyttää laajemmalle alueelle niin tuote on ihan loistava myös mm. kuiville säärille. ⁠Öljyssä on hyvin mieto ja pehmeä tuoksu, joka tulee käytetyistä raaka-aineista. Lisättyä hajustetta tai eteerisiä öljyjä ei ole käytetty.

Luonkosin uusin innovaatio

Luonkosin Miracle Puhdistusmaitopala on jotakin ennennäkemätöntä, tai ainakaan minä en ollut kuullut kyseisestä konseptista aiemmin. Rakastan Luonkosin putsarijauheita, erityisesti rasvaiselle ja sekaiholle täydellistä Claritya, joten odotukseni olivat korkealla tämän uutuuden suhteen. Enkä joutunut pettymään! Palasta irtoaa kosteiden käsien välissä ohutta hieman maitomaista koostumusta, joka on kuitenkin aika kaukana perinteisistä täyteläisistä putsarimaidoista. Maito tuntuu iholla kivalta ja yllätyksekseni irrottaa todella hyvin myös meikin ja aurinkovoiteen. Tämä eroaa siis selvästi muista maidoista, joita en suosittele meikinpoistoon.

Palaa voi siis käyttää joko yksistään tai kaksoispuhdistuksen ensimmäisenä tai toisena vaiheena – asia johon harva puhdistaja taipuu. Aion ottaa tämän kesälomareissulle mukaan ja käyttää tuplapesun ainoana tuotteena eli pestä tällä kaksi kertaa. Yksikin kerta varmaan riittäisi, mutta olen vähän fanaattinen kasvojen pesun suhteen…

Luonkos Puhdistusmaito Pala

Puhdasta siis tulee, mutta ihotuntuma ei ole aivan yhtä pehmoinen, mitä kermaisemmilla maidoilla. Tästä syystä en uskalla, ainakaan ensisijaisena vaihtoehtona, suositella tuotetta aivan rutikuivalle iholle, muille kyllä. Hajustamattoman palan ainesosat ovat hyvin simppelit ja suurella todennäköisyydellä myös herkkäihoisille sopivat.

Jäin miettimään tämän tuotteen kohdalla olisinko tykännyt tuotteesta yhtä paljoa, jos se olisi pakattu pulloon. En varmastikaan, mutta palamuodon vaatima hyvin vähäinen pakkausmateriaali on sen verran suuri plussa, että kokonaisuus on tässä mielestäni todella kohdillaan. Suosittelen lämmöllä, mikäli zero waste -meininki yhtään kiinnostaa. Samaten tämä sopii myös sinulle, joka haluat yhden hyvän putsarin, jolla lähtee myös aurinkovoiteet ja meikit. Vaikka yleensä suosittelen aina kaksoispuhdistusta, ei se ole siis tämän palan kanssa välttämätöntä.

Käytöstä vielä sen verran, että mielestäni tämä toimii kaikista parhaiten kun hierot palaa märkien käsien välissä ja levität tuotteen kuiville kasvoille. Hiero huolellisesti, lisää vielä hieman vettä ja pyörittele muutama kerta kasvot läpi ennen huuhtelua.

Uutuusvoiteita

Kaktus purkissa

Urangin Cactus Oasis Cream on hauska uutuus, joka samalla myös vähän hämmentää minua. Minttujäätelön värinen voide vaikuttaa vesimäisen kevyeltä ensi alkuun, mutta kasvoille levitettäessä se onkin yllättävän öljypitoisen oloista. Minulla meni jonkin aikaa, että sain jutun juonesta kiinni ja keksin, millaiselle iholle voide sopii.

Voide on mitä parhain valinta karhealle, pinnastaan kuivahtaneelle ja kaikin puolin vähän elähtäneelle iholle. Eli esimerkiksi aurinkoisen kesän jälkeen käytettäväksi. Kuivalle ihotyypille se on varmasti oiva valinta talveen asti, normaalille ja sekaiholle myös kylmemmilläkin keleillä. Öljyisen rasvaiselle iholle tämä on sen sijaan mielestäni liikaa.

Ihoon jää kunnon hehku ja todella pehmeä ja hoidettu tunne. Sopii myös meikin alle, mikäli et etsi mattapinnan jättävää tuotetta, sitä tämä ei nimittäin todellakaan ole. Reippaan pitoisuuden kaktusuutetta sisältävä voide pohjautuu lisäksi ihoa pehmentävään skvalaaniin. Mukana on myös useita eri kasviuutteita, joista monet tunnetaan ihoa rauhoittavista vaikutuksistaan. On silti vähän siinä ja siinä uskallanko suositella tätä herkkäihoisille. Se saattaa sopia, mutta parasta olisi testata ensin, jos mahdollista.

Voiteen parasta antia on, ihanan ulkomuodon lisäksi, sen kosteuttava ja ravitseva vaikutus. Harva voide on samaan aikaan näin hyvin sekä vesimäistä kosteutta että öljymäisempää ravitsevuutta tarjoileva. Cactus Cream onkin täydellinen valinta, mikäli haluat pitää peilikaappisi purkkimäärän minimissään. Tämä voisi hyvinkin mennä kasvoveden kanssa sellaisenaan, ilman seerumeita ja öljyjä.

Urang Cactus Oasis Cream

Viilennystä silmänympäryksille

Palkitsin Mádaran uudistuneen Wrinkle Resist Eye Creamin jo aiemmin kesällä Green Beauty Awarseissa parhaana silmänympärysvoiteena. Voiteen pakkaus on nerokas! Sen metallinen pää tuntuu ihoa vasten viileältä, jopa kylmältä, ja on mitä parhain herättäjä aamuisin. Kivaa on myös, että tuotteeseen on olemassa täyttöpakkaukset eli tuota aplikaattoripäätä ei tarvitse jatkossa ostaa joka kerta. Aplikaattori on oikeastaan mielestäni vähän väärä sana oikeastaan. Vaikutus on nimittäin parhaimmillaan kun voiteen taputtelee ensin paikoilleen sormin ja sen jälkeen juoksuttaa päätä silmänympäryksiä pitkin. Hierontapää ehkä siis?

Voide kuuluu Mádaran ikääntyvän ihon Time Miracle -hoitolinjaan ja sopii mielestäni aika laajalla säteellä noin 30-vuotiaista ylöspäin. Hyvin kuiville silmänympäryksilleni ykkössuosituksenani säilyy superravitseva Koran Berry Bright, mutta muille tämä Mádaran uutuus on kyllä varsin hyvä vaihtoehto.

Koostumus ei ole mitenkään kovin paksu, mutta kyllä siinä tekstuuria kuitenkin on. Mielestäni aika ihanteellinen etenkin meikin alle. Veden sijaan koivunmahlaan valmistetun voiteen inci-lista on monipuolista luettavaa. Se sisältää kosteuttavia ainesosia glyseriinin, natrium-PCA:n ja hyaluronihapon muodossa, ihoa ravitsevia ja pehmentäviä öljyjä sekä anti-age -vaikutteisia kasviuutteita.

Yksi vaikuttavista raaka-aineista on tupsulaventeliuute, johon törmäsin ensimmäisen kerran joitakin vuosia sitten You & Oilin Botoksöljyn yhteydessä. Myös Mádara kertoo kyseisellä uutteella olevan botoksin kaltaisia ihoa rentouttavia (ja edelleen silottavia) vaikutuksia. Tiedä sitten, netistä löytyy edelleen aika heikonlaisesti tutkimustietoa aiheesta. Sen sijaan laajasti ikääntyvän ihon tuotteissa käytetty lipoaminohappo (dipalmitoyl hydroxyproline) on tutumpi, myöskin ihoa silottava ainesosa.

Kokonaisuus toimi tässä Mádaran uutukaisessa erinomaisesti ja tämä taitaa jäädä itselläni ihan vakikäyttöön. Vinkkinä muuten, jos kaipaat vielä lisää kosteutta ja kirkastusta silmien ympärille, kokeile levittää voiteen alle Mádaran ihana Re:gene Optic Lift Eye Serum. Tämä kaksikko on yhdessä täydellinen esimerkiksi tehokuurina kesän jälkeen.

Madara Wrinkle Resist Eye Cream

Sulavaa suojaa auringolta

Patykan High Protection Dark Spot Correcting Fluid SPF 30 (huh, mikä nimihirviö!) on päivittäiseen käyttöön tarkoitettu fluidi, joka paitsi sisältää aurinkosuojan, auttaa myös ennaltaehkäisemään pigmenttiläiskien ja ennenaikaisten ikääntymisen merkkien syntyä. Kyseessä on siis paitsi aurinkosuoja, myös hoitotuote. Mutta, itse käytän tuotetta ihan vaan aurinkovoiteen tavoin eli laitan alle normaalit kosteutusjutut. En ole kokenut fluidia omalle janoiselle iholleni mitenkään erityisen kosteuttavana. Hoitovaikutukset keskittyvät ennemmin pigmenttiläiskiin ja anti-age -hommiin.

Koostumus on tässä ihan mieletön, niin sulava ja helposti levittyvä, ettei vastaavaa ole luonnonkosmetiikassa! On omasta ihonsävystä kiinni, kuinka vaaleana tämä iholla näkyy, mutta mielestäni selkeästi vähiten vaalea näistä luonnonkosmetiikan vaihtoehdoista. En kutsuisi tätäkään kuitenkaan värittömäksi, etenkään mikäli levität voidetta ihan kunnollisen, tasaisen kerroksen iholle. Muistathan, että pienellä määrällä ja hyvin ohuella kerroksella ei purkin kyljessä luvatut suojakertoimet toteudu.

Verrattuna Patykan varsinaiseen, viime vuonna lanseerattuun aurinkovoiteeseen, tämä on vielä helpommin levittyvä ja notkeampi koostumukseltaan. Tästä uudesta fluidista jää ihoon hehkuvampi pinta, kun taas vanhemmasta voiteesta iho jää mattaisemmaksi. On makuasia kummasta tykkää ja kumpi sopii paremmin omalle iholle ja oman ihon tarpeisiin.⁠ Itse tykkään käyttää tätä uutta fluidia ollessani ilman meikkiä kun taas Patykan vanha aurinkovoide toimii omalle iholleni vielä paremmin meikin alle.

Patyka Dark Spot Fluid

Hubba Bubbaa hiuksille

Evolven Monoi Rescue Shampoo tuoksuu tismalleen Hubba Bubba -purkalta. Makea karkkituoksu ei ole liian voimakas, oikeastaan se voisi olla jopa aavistuksen vahvempikin makuuni. Joka tapauksessa tuoksu on mielestäni hauska ja hyvin shampooseen sopiva, eikä jää leijailemaan hiuksiin.

Itse shampoo on kehitetty vaurioituneille, kuiville ja värjätyille hiuksille, mutta sanoisin sen olevan erittäin hyvä perusshampoo monille. Koen sen hoitavan hommansa moitteitta eli putipuhdasta tulee jo yhdellä vaahdotuskerralla (monilla shampoilla tarvitsen kaksi). Vaahto on ryhdikästä ja sitä muodostuu suht paljon. Lopputulos on samaan aikaan ilmava ja kuitenkin melko hoidetun oloinen. Ei mikään maailman historian pehmein ja silein, mutta hoitavien ainesosien vaikutuksen kyllä silti huomaa.

Monoi Rescue sisältää nimensä veroisesti monoi-öljyä, joka on itseasiassa ihanalta tuoksuvia tiare-kukkia uutettuna hiuksille erinomaiseen kookosöljyyn. Arganöljy ja baobaböljy ravitsevat ja tuovat kiiltoa, kvinoan proteiinit auttavat suojaamaan hiusväriä ja hiuksia muutenkin. Hibiskuksen sisältämät hyvin lempeät AKA-hapot (hellempiä kuin AHA-hapot) auttavat huolehtimaan hiuspohjan hyvinvoinnista.

Inci-lista on siis varsin hyvä, käyttökokemus on kaikin puolin kohdillaan ja hintakin on sopiva. Suosittelen tuotetta kaikille, jotka etsivät hinta-laatusuhteeltaan laadukasta arkishampoota. Mikään rutikuivien hiusten ihmepelastaja tämä ei ole, mutta oikein hyvän kylppärin luottotuotteen tästä kyllä saa. Testaa etenkin, jos toivot shampoolta pesevyyden lisäksi jonkin verran hoitovaikutuksia, mutta ilman hiuksia lässäyttävää ja latistavaa vaikutusta.

Evolve Monoi Rescue Shampoo

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Puhdistusoljy
Vertailussa puhdistusöljy x 6 – poimi paras tuote omalle ihotyypillesi
Tash Sisterhood Feel Free
Kevään kiinnostavimmat uudet luonnonkosmetiikkasarjat Suomessa: Tash Sisterhood ja Feel Free
Tehokas Deodorantti
Tehokas deodorantti – kolme tämän hetken suosikkiani
Ultraaanipuhdistus
Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona