4 x ihana meikkivoide kesäksi

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Etsinnässä ihana meikkivoide kesäksi? Sellainen, joka kestää hikoilua ja tuntuu mahdollisimman vähän tahmaiselta. Ehkäpä jopa suojaa auringolta? Jaan tässä artikkelissa vinkit neljästä keskenään erilaisesta meikkipohjasta, jotka sopivat mielestäni täydellisesti kesään. Keskenään hieman eri syistä tosin.

Hyva Meikkivoide Kesaksi

Olen ollut viimeisten kuukausien aikana jotenkin poikkeuksellisen innostunut meikkivoiteista, mikä on itselleni vähän poikkeuksellistakin. Meikkivoide on ollut minulle aina meikeistä sellainen ”pakollinen paha”. Olen intoillut enemmän kaikista ihanista huulipunista ja silmämeikeistä.

Tämän meikkivoideinnostukseni myötä hoksasin, että käyttämäni tuotteet sopivat ominaisuuksiltaan täydellisesti myös kesään. Tässä artikkelissa siispä neljä meikkipohjavinkkiäni kesään. Yksi kevyt ja superhelppo pohja, yksi peittävämpi ja loistavasti paikoillaan pysyvä tapaus, yksi suojakertoimellinen sävyvoide sekä ikisuosikkini, josta olette kuulleet varmaankin jo kyllästymiseen asti (mutta jota en kertakaikkiaan voinut ohittaa tässä yhteydessä).

Tämän artikkelin kuvissa olen levittänyt jokaisen meikkivoiteen kasvoilleni Djusien uuden The Juice kosteusvoiteen päälle, jotta näette parhaiten pohjien kiiltävyyserot. Djusien voide jättää iholle neutraalin pinnan (ei kiiltoa) eikä rullaa minkään pohjan kanssa. Tämän artikkelin aihe ei kuitenkaan ole Djusien uutuus, siksi siitä ei nyt tässä enempää. Lupaan kirjoittaa tulevien viikkojen aikana viime aikojen parhaista uutuuksista – sieltä löydätte tarkemman arvioni myös The Juicesta.

Nyt kuitenkin niihin meikkivoiteisiin! Kasvoillani ei ole kuvissa mitään muuta meikkiä (ei siis edes peitevoidetta tai puuteria) meikkivoiteen lisäksi.

Ohut, helppo ja kevyt meikkivoide kesäksi

Kevyt Meikkivoide Kesaksi

Heti kärkeen tuote, josta en ole ennättänyt teille vielä edes Instagramissanikaan kertomaan, vaikka tykästyin tuotteeseen kovin heti ensimmäisellä testikerralla. Kyseessä on mainio Uoga Uogan BB-voide. Tämä on mielestäni tismalleen sellainen kuin BB-voiteen kuulukin olla: peittävyydeltään ohuehko, koostumukseltaan helposti levittyvä ja kosteuttava. Kasassa on siis kaikki ainekset täydelliseen arkipohjaan ja korvaamaan varsinainen peittävämpi meikkivoide helteellä (tai muuten kun haluat meikiltä kepeyttä).

Voide tasoittaa enimmät punoitukset ja muut värierot, mutta jättää ihon edelleen ihon näköiseksi ja tarve peitevoiteelle jää, jos haluat esimerkiksi silmänalusia tai yksittäisiä näppyjä häivytellä. Iho näyttää jopa meikittömältä, mutta tosiaan tasaisemmalta kuin oikeasti meikitön iho.

Voide jättää mattaisemman pinnan kuin itse toivoisin, mutta tämähän onneksi korjaantuu helposti laittamalla voiteen alle kasvoöljy. Näin tavallisesti teenkin, kuvassa kuitenkin siis kosteusvoide, joten pinta on suht mattainen.

Tämä on kaikin puolin loistava tuote, josta itselläni on tähän hetkeen hieman tumma ja kellertävä sävy 100 Amber Stones. Sävy on minulle varmasti nappivalinta kesään, jolloin tykkään laittaa pientä päivitystä purkista. Talvella minulla oli näytepusseja vaaleimmasta sävystä Glow, jonka hankin takuuvarmasti ensi talveksi. Se oli nimittäin täydellinen talven kalpealle iholleni!

Suosittelen tätä BB-voidetta ihotyyppiin katsomatta kaikille vaivatonta ja kevyttä pohjaa toivoville. Jos et halua helteellä mitään paksua, mutta ”vähän jotain pientä”, tämä on mitä parhain hyvin kevyt meikkivoide kesäksi. Voide ei tunnu iholla mielestäni miltään, kaikin puolin kepeä ja luonnollinen tapaus siis.

Meikkivoide kesäksi pysyvyyttä ja peittävyyttä kaipaavalle

Madara Meikkivoide

Sitten tämän hetken suursuosikkini eli Mádara meikkivoide Skinonym. Kuvailisin tätä luonnonkosmetiikan mittapuulla peittäväksi, tai ainakin se on sieltä peittävimmästä päästä. Täysin toista maata kuin edellä mainittu BB-voide.

Pinta on Skinonymin itsekin lupaama ”semi-matte”. Tykkään useimmin levittää Skinonymin öljyn tai Vuohelman iiiiihanan Aprikoosivoiteen (joka on enemmän jopa balmi kuin perinteinen voide) päälle, jolloin lopputulos on mielestäni juuri sopivalla tavalla hehkuva.

Miksi Skinonym sitten sopii erityisen hyvin kesään? Se pysyy iholla älyttömän hyvin! En käytä sen kanssa lainkaan puuteria ja silti se pysyy lähes aina täysin muuttumattomana aamusta iltaan. Todella poikkeuksellista rasvaisella ihotyypillä näin tuhdin voiteen kanssa.

Niin, koostumus on siis todella täyteläistä, jopa vähän tönkköä. Sen ei kannata antaa hämätä, sillä etenkin öljyn päälle kaksin käsin hierottuna voide levittyy hyvin kauniisti. Omasta ihostasi riippuen, se saattaa kuitenkin vaatia enemmän työstöä kuin monet muut meikkivoiteet.

Lopputulos palkitsee ja tämä saattaa olla jopa yksi kaikkien aikojen meikkivoidesuosikeistani! Minulla on sävy 35 True Beige, joka menee minulle keskikesää lukuunottamatta vuoden ympäri.

Tämä sopii kaikista parhaiten rasvaiselle ihotyypille, mutta myös muillekin, joilla ei ole älyttömästi pintakuivuutta ihossa. Mitä enemmän kuivuutta, sen enemmän ehdotan alle öljytilkkaa, jolloin voiteen levittyvyys paranee huimasti. Ja hei, öljyä ei ole pakko lotrata paljoa! Levitä pari pientä pisaraa kosteille kasvoille ja hiero huolellisesti. Näin öljy imeytyy paremmin eikä jää killumaan ihon pinnalle rasvaisen tuntuisena. Pienikin määrä auttaa silti meikin levityksessä.

Meikkivoide aurinkosuojalla

Meikkivoide Aurinkosuojalla

Alga Marisin sävyllisestä aurinkovoiteesta kirjoittelinkin viime vuonna useamman kerran, sillä tässä on hyvin varteenotettava meikkivoide kesäksi. Peittävyyttä löytyy tosiaan sen verran, että mielestäni tämä menee kevyestä meikkivoiteesta tai BB-voiteesta. Etenkin kun sitä levittää niin runsaasti, että purkin kyljessä luvattu suojakerroin (30) oikeasti toteutuu.

Tässä onkin suojakertoimellisten meikkien sudenkuoppa. Niitä ei missään nimessä voi pyyhkäistä ohuelti ainoastaan omille ongelma-alueille. Niitä pitää levittää tasainen, runsas kerros aivan koko kasvoille. Muuten luvattu aurinkosuoja jää haaveeksi. Alga Marisin voide levittyy todella hyvin ja koostumus on muutenkin kiva käyttää.

Minulla on vaalea sävy Beige, joka on juuri nyt melko sopiva, mutta jää herkästi kesään mentäessä kalpeaksi. Sävy näyttää oikeastaan kuvassakin aavistuksen verran jotenkin kalpealta ilman muuta meikkiä, mutta mielestäni poskipuna ym. häivyttää tämän. Sävyssä ei kuitenkaan ole lämpöä, joka pelastaisi kesällä liian vaaleaa sävyä… Pitää katsoa josko ostaisin kesäksi asteen tummemman vaihtoehdon Golden. Pinta on hehkuvaan kallellaan, ei kuitenkaan liian kiiltävä tai rasvaisen näköinen. Peittävyys on siis osastoa puolipeittävä (tai hieman sitä kevyempi), ei mikään kaiken alleen jyräävä.

Tätä suosittelen ihotyyppiin katsomatta kaikille, joilla on hakusessa hyvä meikkivoide aurinkosuojalla. Sinulle, joka et halua käyttää erillistä aurinkovoidetta.

Lue myös: Aurinkovoide kasvoille – neljä suosikkiani luonnonkosmetiikasta

Meikkipohja, joka ei tunnu meikiltä

Alima Pure Meikkipohja

Loppuun vielä pohja, joka sopii silloinkin, kun pelkkä ajatus meikkivoiteesta helteellä puistattaa. Kyseessähän on tietysti vanha tuttu Alima Puren mineraalimeikkipohja, josta olette kuulleet noin miljardi kertaa minulta aiemminkin.

Tässä pohjassa on parasta helposti säädeltävä lopputulos, erinomainen pysyvyys sekä se, ettei pohja tunnu iholta miltään. Ei tahmaiselta, tunkkaiselta tai lähmäiseltä. Ei miltään.

Kuvassa minulla on sekoitus kesäsävystäni Beige 3 sekä talvisävystäni Beige 2. Laitoin pohjaa kaksi ohutta kerrosta, jolla saa omaan makuuni sopivan peittävyyden. Tavallisesti laitan samaa pohjaa pienemmällä siveltimellä peiteväriksi, mutta jätin sen nyt pois, sillä muissakaan kuvissa ei peitevoidetta ole.

Tämäkin pohja on nimeltään semi-matte ja lopputulos onkin juuri sellainen, tämän artikkelin pohjista mattaisin. Jos haluat enemmän hehkua, laita tämänkin alle tilkkanen öljyä tai suihki valmiin pohjan päälle jotakin kasvosuihketta, vaikkapa kukkaisvettä. Enin mattaisuus poistuu ja pohja ”istuu” ja sulautuu ihoon paremmin näyttäen vähemmän meikatulta.

Suosittelen Aliman mineraalipohjaa aivan kaikille, jotka haluavat tasoittaa ihon sävyä, mutta voidemaisuus ei kuulosta houkuttelevalta kesää ajatellen. Tämä sopii myös sinulle, jolla on erilaisia tarpeita pohjan peittävyydelle. Tällä yhdellä ja samalla tuotteella hoituu kaikki aivan kevyestä täysin peittävään!

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Jenni

Alima pure vaan on niin hyvä, ei siitä mihinkään pääse.
Sen alle Patykan aurinkosuoja = 100%.
Sain pari näytettä Madaran Skinonym meikkivoiteesta, toisen käytin ja huomasin että parhain levittää sormin. Mun täytyy kokeilla vielä uudelleen ja katsoa se sävy tarkemmin. Olisi nimittäin tarvetta kestävälle meikkivoiteelle nyt kesällä.
P.s: kiva kuulla että The Juice alla toimii näin hyvin.
Kiitos ajankohtaisesta jutusta!!

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Patykan aurinkosuoja + Aliman pohja on kyllä niin ihana kombo <3 Skinonymin kanssa voi tosiaan alkuun olla vähän totuttelua kun se koostumus on niin tönkkö, mutta kun sen kanssa pääsee sinuiksi, on se ihan loistava pohja!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Aurinkovoide Kasvoille
Aurinkovoide kasvoille – neljä suosikkiani luonnonkosmetiikasta
Ihonhoitotuotteet
Miten löytää sopivimmat ihonhoitotuotteet juuri omalle iholle?
Ikaantyva Couperosa Iho Tuotteet
Ihonhoito-opas: ikääntyvä couperosa-iho
Puhdistusoljy
Vertailussa puhdistusöljy x 6 – poimi paras tuote omalle ihotyypillesi