Ärtynyt, herkkä ja punoittava iho tai muita iho-ongelmia? Sapienic palauttaa iholle rauhan
Kaupallinen yhteistyö: Sapienic
Herkistynyt, punoittava iho sekä tulehdukselliset iho-ongelmat (akne, atopia, rosacea…) vaivaavat meitä ennätyksellisen paljon. Moderni elämäntyyli näkyy kasvoissamme, eikä aina niin positiivisella tavalla. Luonnonkosmetiikan kapinallinen, Sapienic, vannoo pelkän vesipesun nimeen. Se tarjoilee iholle miljoonittain mikrobeja ja viis veisaa voiteista ja kasvovesistä. Joku taika tässä täytyy olla – oma ihoni ei ole aikoihin ollut näin rauhallinen. Mistä ihmeestä on kyse?
Tehdään tänään syväsukellus omintakeisen luonnonkosmetiikkasarjan, Sapienicin, maailmaan. Brändi toteaa ensitöikseen esi-isiemme ihojen voineen meihin verrattuna huomattavasti paremmin. Ja on siinä varmasti täysin oikeassa, huolimatta meille tarjolla olevasta kosmetiikkataivaasta. Vai juuri siitä syystä?
Kymmenet tai sadat ainesosat, joilla kuorrutamme ihomme päivittäin, eivät voi olla vaikuttamatta ihomme mikrobiomiin. Ihossamme elää tuhat erilaista mikrobilajia, miljoona mikrobia neliösentin alueella. Mikrobeita ovat bakteerit, sienet ja virukset, joiden tarkoituksena on suojella ihoamme patogeeneilta. Jos mikrobeja ei olisi, olisimme pulassa! Muun muassa näitä iholle elintärkeitä mikrobeja me silti jynssäämme pois erilaisin vaahtoavin puhdistajin. Levitämme perään ison kasan tuotteita, joiden sisältämät raaka-aineiden cocktailit ovat omiaan vaikuttamaan negatiivisesti kullanarvoiseen mikrobiomiimme.
Mikrobiomi tarkoittaa siis kaikkia meissä asuvia mikrobeita. Ihmisen mikrobiomiin vaikuttavat lukuisat seikat aina syntymästä saakka. Geenit, ruokavalio (monipuolinen ruokavalio tukee monipuolista mikrobiomia), elinympäristö (lemmikit, hygienia, maalla/kaupungissa asuminen, luonnossa liikkuminen…) sekä elämäntapa (stressi, liikunta, lääkkeet…) muokkaavat mikrobiomia. Moderni kaupunkilainen, ennennäkemättömän kiireinen ja stressaava elämäntapa ilman säännöllistä luontoyhteyttä eivät voi olla jättämättä jälkeään.
Ihon mikrobiomi on erityisen tärkeä, sillä juuri ihossa on runsas määrä mikrobeita. Niitä esiintyy ihon lisäksi mm. suussa sekä ruuansulatuskanavassa. Terve mikrobiomi on monimuotoinen ja tasapainoinen. Sen mikrobit rajoittavat toistensa kasvua, jolloin mikään yksittäinen mikrobi ei pääse ylivaltaan. Ongelmien synty alkaa, kun mikrobiomin tasapaino järkkyy. Esimerkiksi aknessa tasapainoa heiluttaa bakteerilaji nimeltään propionibacterium acnes ja atopiassa staphylococcus aureus. Ärtynyt, herkkä, reaktiivinen ja punoittava iho sekä tulehdukselliset ihosairaudet eivät ole koskaan olleet niin yleisiä kuin nyt.
Sapienicin tuotteet on kehitetty tukemaan ihon mikrobiomin hyvinvointia. Lähestymistapa on minimalistinen ja perustuu ennenkaikkea ajatukselle, ettei ihosta pestä pois sinne kuuluvaa eikä toisaalta lisätä sinne kuulumatonta. Mikrobien ohella tarkoituksena on suojella seebumia eli ihotalia, joka on kuin ihon omaa kosteusvoidetta. Seebumin koostumusta on hankalaa jäljitellä, miksi siis pesisimme sitä pois?
Probiootit ja prebiootit auttavat palauttamaan ihon tasapainon
Sapienic pyrkii siis paitsi suojelemaan ihon mikrobikantaa, myös vahvistamaan sitä. Tuotteiden sisältämät probiootit lisäävät ihon elävien mikrobien määrää ja prebiootit puolestaan ruokkivat niitä. Avainsana Sapienicin kohdalla on nimenomaan elävät mikrobit. Niiden formulointi tuotteisiin on haastavaa (siten, että ne säilyvät elävänä) ja harva sarja taitaa sen hyvin. Sapienic on ratkonut haasteen esimerkiksi pakkausratkaisuilla. Probiotic Mistissä käyttäjä sekoittaa probiootit itse tuotteeseen ennen ensimmäistä käyttökertaa. Tällöin probiootit säilyttävät tehonsa parin kuukauden ajan eli juuri sopivasti, jotta tuotteen ehtii käyttää.
Sapienicin kaikki tuotteet ovat valmistettu ilman vahvoja säilöntäaineita ja hajusteita, eteerisiä öljyjä, alkoholia ja vaahtoavia ainesosia. Mikään näistä ei yksistään ole välttämättä iholle huono juttu, mutta yhdessä ne saattaisivat häiritä ihon mikrobiomia. Tuotteista on riisuttu kaikki potentiaalisesti mikrobiomille haitallinen ja pyritty käyttämään pientä määrä huolella valittuja raaka-aineita.
Kun Sapienicin tuotteita käyttää, huomaa niiden selkeän rauhoittavan vaikutuksen. Iho tuntuu pesunkin jälkeen pehmeältä, eikä se punoita liian voimakkaista pesutensideistä ärsyyntyneenä. Rauhallisuus onkin ensimmäinen sana, jolla ihoani kuvailin jo muutaman päivän Sapienic-kuurin jälkeen. Omalla testijaksollani ihooni oli juuri pamahtanut useita isoja ja kipeitäkin hormoninäppyjä, joiden ympärillä oli selkeää tulehdustilaa. Tämä rauhoittui pian ja vaikka näpyt itsessään eivät tietenkään maagisesti mihinkään heti häipyneetkään, punoitus niiden ympäriltä katosi parissa päivässä.
Sapienic sopii aivan kaikenlaisille ihoille ympärivuotiseen käyttöön ja suosittelen sitä ihan erityisesti, mikäli sinulla on tulehtunut, ärtynyt, kiukutteleva tai/ja punoittava iho. Tällaiset ihot todennäköisimmin oireilevat juuri mikrobiomin epätasapainosta johtuen. Tällöin paras mahdollinen keino tilanteen rauhoittamiseksi, on viedä iholle reipas satsi probiootteja ja ruokkia hyviä mikrobeita.
Sapienic on täydellinen valinta myös silloin, kun olet innostunut ihonhoidosta vähän liikaa. Ihon ylihoitaminen saa ihon herkistymään ja yksinkertaisesti vähän sekaisin. Olet ehkäpä kuorinut ja aktivoinut sitä turhan innokkaasti sekä testaillut jatkuvasti uusia tuotteita etsien aina vaan tehokkaampia ja tehokkaampia ratkaisuita. Temppuileva ja punoittava iho voi hyvin olla seurausta ihon ylihoitamisesta. Joskus vähemmän onkin enemmän ja askel taaksepäin kannattaa.
Seerumi + öljy = voide?
Sapienic pyrkii tarjoamaan iholle ainoastaan tarpeellisen lisäkosteuden sekä tukemaan ihon monimuotoista mikrobiomia. Ihon ravitsemiseen sarja tarjoaakin ainoastaan kahdenlaisia tuotteita: vesikosteuttavaa seerumia sekä ravitsevaa ja kosteuden haihtumista ehkäisevää öljyä. Mikäli olet lukenut aiemmin tekstejäni, kuulostaa tämä ajatus varmasti erittäin tutulta. Juuri näin olen hoitanut omaakin ihoani lähes kymmenen vuoden ajan ja siihen kannustan muitakin.
Mikäli seerumin ja kasvoöljyn yhdistäisi toisiinsa emulgaattorin avulla, syntyisi kasvovoide. Sapienic haluaa kuitenkin välttää ihon kannalta turhia ainesosia (kuten emulgaattoria) ja tarjota tuotteet erikseen, jolloin käyttäjällä on myös enemmän vaikutusmahdollisuuksia tuotteiden käyttöön. Kuivalla iholla öljyn määrää voi lisätä, kun taas rasvaisemmalla iholla seerumin ja öljyn voi sekoittaa toisiinsa kevyeksi koostumukseksi. Mahdollisuuksia on huomattavasti enemmän kuin yhdellä voiteella.
Tästä syystä sarjassa ei siis ole voiteita, eikä niille kyllä olekaan tarvetta – sen verran loistavia sarjan seerumit ja öljyt ovat! Sapienicin kaikki tuotteet ovat vegaanisia, hiilineutraaleita ja Cosmos organic -ekosertifioituja. Ne sopivat kaikille ihotyypeille ja myös herkälle iholle, jolle ne on alunperin kehitettykin. Tuotteissa on hyvin mieto vaniljainen tuoksu, johon tottuu käytössä pian ja itse en parin viikon jälkeen enää huomannut koko tuoksua. Tutustutaan seuraavaksi Sapienicin tuotevalikoimaan tarkemmin.
Sapienicin simppeli purkkivalikoima
Vaikka jaankin Sapienicin kanssa tismalleen saman ajatusmaailman seerumista ja öljystä, ei sarjan rutiini kokonaisuudessaan ole istahtanut omalle iholleni aivan sellaisenaan. Ihoni on hyvin janoista sorttia ja kaipaa tasapainossa pysyäkseen runsaasti vesimäistä kosteutusta. Sapienicilla ei ole valikoimassaan varsinaista kosteuttavaa kasvovettä, joka taas on omalle iholleni pakollinen tuote (sarjan kasvosuihke on vähän eri tyylinen tuote). Onneksi minulla on muutama hyvin yksinkertaisista raaka-aineista valmistettu lemppari, joista olen hyvällä omalla tunnolla sujauttanut kasvoveden mukaan rutiiniin.
Toinen mielestäni hassu asia sarjassa on sen suosittama järjestys tuotteiden käytöstä. Sapienicin mukaan iholle levitetään ensin öljy ja vasta sen jälkeen seerumi. Omassa ihonhoitofilosofiassani tuotteet laitetaan ehdottomasti juuri toisin päin ja niin olen Sapienicin purkkien kanssa toiminut, vastoin ohjeita… Ja tiedättekö mitä, lopputulos on täydellinen! Ihosta tulee ihanan kosteutettu, pehmeä ja hyvin rauhallinen. Punoittava iho ja ärtymys ovat kadonneet.
Sapienic tituleeraa itseään kapinalliseksi, siitä inspiroituneena olen sitä itsekin ja viittasin kintaalla ohjeille. Mukauttamalla sarjan tuotteet omaan rutiiniini sopiviksi, on lopputulos oikeasti hämmästyttävän hyvä! Toki ohjeiden mukaista järjestystä kannattaa kokeilla, mutta kaikista tärkeintä ihonhoidossa on kuitenkin kuunnella ja kunnioittaa ihon tarpeita ja toimia niiden mukaisesti.
Puhdistus
”Perinteiset puhdistustuotteet liuottavat iholta seebumia, jonka huuhtelemme viemäristä alas.” Tämä Sapienicin ajatus kolahti minuun voimakkaasti. Kuten aiemmin mainitsinkin, seebumi on vähän kuin ihon omaa kosteusvoidetta, jota kuitenkin (mikrobien ohella) kohtelemme kuin pahinta vihollista ja yritämme ajaa pois. Sapienic kannustaa ihon vesipesuun ja kehottaa käyttämään mietoa putsaria ainoastaan meikkien poistamiseen.
Itsekin olen lempeän puhdistuksen ystävä, mutta samaan aikaan olen myös huolellisen puhdistuksen puolestapuhuja. Tästä syystä ensi alkuun säikähdinkin, kun huomasin ettei sarjassa ole kuin yksi putsari, sekin nimetty Makeup Removeriksi.
Kyseessä on todella erikoinen savipohjainen maito, jolle todella kannatti antaa mahdollisuus – se nimittäin osoittautui yhdeksi parhaimmista putsareista, jota olen koskaan testannut. Jos haluat kokeilla alkuun vain yhden tuotteen Sapienicilta, ehdotan tätä! Loistava valinta peilikaapin ainoaksi putsariksi, joka sopii aivan kaikkeen: meikkien ja aurinkovoiteen poistamiseen, meikittömän ihon pesuun sekä kaksoispuhdistukseen, siis sekä ensimmäiseen että toiseen vaiheeseen.
Putsari muistuttaa koostumukseltaan eniten keskitäyteläistä puhdistusmaitoa. Mukana on ihoa kuivumiselta suojelevia kasviöljyjä sekä puhdistavaa vaikutusta tehostavaa kaoliinisavea. Olen saanut vahvemmankin silmämeikin ongelmitta pois, mutta tokikaan en osaa sanoa miten tuote puree synteettisiin vedenkestäviin meikkeihin. Luonnonkosmetiikan meikkien kohdalla puhdistusteho on kuitenkin yllätyksekseni yhtä hyvä kuin puhdistusöljyillä.
Ajatus siis olisi, että putsaria käytettäisiin ainoastaan meikin poistamiseen ja muuten riittäisi pelkkä vesipesu. Omalle, hyvin herkästi tukkeutuvalle iholleni kaipaan kuitenkin hieman enemmän puhdistamista. Olenkin testimielessä käyttänyt Sapienicin putsaria aivan joka käänteessä, niin meikittömälle kuin meikilliselle iholle, ja nauttinut joka sekunnista.
Iho ei jää tippaakaan kiristäväksi putsarin jälkeen, vaan luontainen joustavuus säilyy. Pesusta ärtynyt, punoittava iho on tämän puhdistajan kanssa kaukainen muisto. Tuote siis todella on yhtä hellävarainen kuin sarja antaa ymmärtää. Pumppauksellinen (tai vahvan meikin kanssa pari pumppausta) puhdistustuotetta pyöritellään kuiville kasvoille ja huuhdellaan haalealla tai viileällä vedellä pois. Plussaa helppo- ja nopeakäyttöisestä pumppupullosta! Kokonaisuudessaan i-h-a-n-a putsari, jota ostan takuulla lisää.
Probiotic Mist
Siinä missä rakastuin Sapienicin puhdistustuotteeseen jo ensimmäisellä kerralla, oli minulla huomattavasti vaikeampaa sarjan Probiotic Mistin kanssa. En alkuun hoksannut, ettei suihke yritäkään olla samanlainen kosteuttava kasvovesi, johon olen tottunut ja joka on iholleni välttämättömyys.
Probiotic Mist on nimensä mukaisesti probioottisuihke, jonka tarkoitus on viedä iholle reipas annos probiootteja (10 miljoonaa elävää probioottia millilitraa kohden) suojaamaan ihoa päivän aikana ulkoisilta haittatekijöiltä. Tästä syystä suihketta suositellaankin käytettäväksi juuri aamuisin.
Suihkeessa on käytetty lisäksi prebiootteja, jotka ruokkivat iholle suotuisaa bakteerikantaa. Pakkaus sisältää nestemäisen suihkeen sekä pienen purkillisen probioottijauhetta, joka sekoitetaan nesteen joukkoon juuri ennen ensimmäistä käyttökertaa. Näin varmistetaan, että nuo miljoonat bakteerit ovat eläviä. Ohjeen mukaan (aamuisin) käytettynä, suihke kestää käytössä noin 40 päivän ajan. Pullo kannattaa joka tapauksessa käyttää pois parin kuukauden sisällä, jolloin probiootit ovat vielä aktiivisia. Selitys pienehkölle pullokoolle olikin varsin looginen!
Tuote ei ole Sapienicin rutiinissa välttämättömyys, mutta se on hyvä idea silloin, kun iho tuntuu reaktiiviselta. Lisää se pullollisen kuurina perustuotteiden rinnalle, mikäli ärtynyt ja punoittava iho alkaa etäisestikään vaikuttamaan taas tutulta. Nappaisin sen ehdottomasti mukaan myös silloin, kun tietää altistuvansa erityisen paljon ilmansaasteille.
Öljyt
Kasvoöljyt ovat Sapienicin toinen ihan ehdoton must-have saviputsarin ohella. Öljyjä on siis kahta sorttia, joista kumpainenkin on täysi napakymppi. Luonnonkosmetiikasta on helppo löytää erinomaisia kasvoöljyjä, mutta monet ovat keskenään saman tyylisiä ja massasta on hankalaa erottua. Nämä öljyt ovat toista maata!
Koostumukseltaan kevyempi, Lipids kasvoöljy, sopii parhaiten normaalille ja rasvaiselle ihotyypille sekä sekaiholle. Koostumus on harvinaisen kevyt, mutta samaan aikaan ravitseva – yhdistelmä, johon harva tuote yltää. Öljy tuntuu iholla ohuelta ja silti pehmentävältä. Se liukuu iholla ja imeytymisen voi oikeasti havaita. Se ei siis jää rasvaisellakaan ihotyypillä lillumaan ihon pintaan.
Kevyttä koostumusta ei ole saatu aikaan hajottamalla kokonaisia kasviöljyjä, kuten esimerkiksi kuivaöljyissä. Lipids sisältää ihotalin kaltaista jojobaöljyä, silkkistä skvalaania sekä erittäin mielenkiintoista ximeniaöljyä. Ximeniaöljy sisältää ximenynic-nimistä rasvahappoa, joka aktivoituu altistuessaan UV-säteilylle ja muodostaa iholle suojakalvon. Ximeniaöljy on lisäksi hyvin antioksidanttista, ravitsevaa ja pehmentävää.
Täyteläisempi öljy, Prime Lipids nimeltään, on suunnattu ikääntyvälle iholle. Sarja itse ehdottaa prime-tuotteita noin 35 ikävuodesta eteenpäin. Öljyn kohdalla kannattaa kuitenkin ehdottomasti huomioida oma ihotyyppi, koska nämä kaksi vaihtoehtoa ovat koostumukseltaan aivan päinvastaiset. Prime Lipids on ihanan paksua, jopa sitkasta ja pakottaa minut käyttämään yhtä markkinointitekstien inhokkiani: ”tuote on kuin halaus ihollasi”. Ei voi mitään – tuo lause pitää tässä kohtaa 100 % paikkansa!
Voin vain kuvitella, minkä helpotuksen Prime Lipids tuo kuivalle, karhealle ja kiristävälle iholle. Mikäli ihosi on tällainen, uskon, että rakastut tähän öljyyn! Sen tuhti koostumus on liikaa omalle rasvaiselle ihotyypilleni säännöllisesti käytettynä, mutta olen levittänyt sitä onnellisena iltaisin niin usein kuin olen uskaltanut. Se tuntuu mahtavalta ja iho näyttää superhoidetulta aamulla herätessä.
Prime Lipids koostuu käytännössä pelkästään aiemmin mainitusta ximeniaöljystä, joka onkin ihanteellista juuri kuivalle iholle. Tämän tuotteen kohdalla uniikki ximeniaöljy pääsee erityisesti loistamaan. Prime Lipids on suojaavan ominaisuutensa vuoksi erinomainen päiväkäyttöön, mutta toisaalta taas täyteläisyys tekee siitä myös ihanan iltatuotteen. Etenkin kuivalle iholle Prime Lipids on loistovalinta meikin alle parantamaan meikin levittyvyyttä. Öljy sopii hyvin myös esimerkiksi aikuiselle sekaiholle, sillä runsaan ravitsevista ominaisuuksistaan huolimatta ximeniaöljy ei tuki ihohuokosia.
Seerumit
Seerumeita on niin ikään kaksi erilaista. Molemmissa on ohuehko geelikoostumus, joka imeytyy ihoon nopeasti. En huomannut kosteuttavuudessa juurikaan eroa seerumeiden välillä, ero tulee pitkäaikaisessa käytössä muista raaka-aineista. Pelkäksi Serumiksi nimetty tuote on kaikille sopiva kosteuttava tuote, kun taas Prime Serum sisältää lisänä myös anti-age -vaikutteisia ainesosia.
Kummassakin seerumissa on pohjana aloe veraa sekä kosteuttamassa glyseriiniä ja hyaluronihappoa. Prebiootit ja miljoona lactobacillus-bakteeria millilitraa kohti auttavat huolehtimaan ihon mikrobiomin hyvinvoinnista. Ikääntyvän ihon Prime Serumissa on lisäksi siis ikääntyvälle iholle hyödyllisiä ainesosia, kuten lihaksia rentouttavaa ja sitä kautta juonteita silottavaa parakrassiuutetta ja gamma-aminovoihappoa (GABA) sekä antioksidanttipitoista ja tehokosteuttavaa ylösnousemuskasvin uutetta.
Pidin kummastakin seerumista kovasti, parhaiten ne sopivat tosiaan käytettäväksi yhdessä sarjan jommankumman öljyn kanssa. Laita seerumi suoraan öljyn jälkeen, kuten sarja itse suosittaa tai riko sääntöjä kuin minä ja laita seerumi ennen öljyä. Kiva (ja Sapienicin itsensäkin suosittelema) toinen tapa on myös sekoittaa kämmenellä omalle iholle sopivassa suhteessa seerumia ja öljyä ja levittää tämä seos kerralla kasvoille.
Molemmat seerumit sopivat kaikille ihotyypeille. Hyvin suurella todennäköisyydellä kumpi vaan istahtaa myös herkälle iholle, mutta mikäli ihosi on hyvin herkkä ja helposti reagoiva, kannattaa ottaa varman päälle ja valita pelkistetympi Serum.
Boostia ongelmallisille iholle
Probiotic Mistin ohella toinen ekstratuote Sapiencilla on boosteri. Myös näitä on kaksi erilaista.
Sapienic Boost on täydellinen kuuri, mikäli sinulla on akne, atopia tai herkistynyt, tulehtunut ja/tai punoittava iho. Se on kevyt öljy, jota olisi tarkoitus käyttää vielä varsinaisen kasvoöljyn lisäksi, mutta ainakin omalla ihollani tämä korvaa mainiosti erillisen öljyn tarpeen. Sapienic Boost sisältää sarjan nimikkoainesosaa, sapienic-happoa, joka on ihmisen iholla luontaisesti esiintyvä rasvahappo. Se boostaa ihon kimmoisuutta ja kiinteyttä sekä parantaa kosteustasapainoa.
Kaikista kiinnostavinta kuitenkin on, että se auttaa muokkaamaan ja normalisoimaan epätasapainossa olevaa ihon mikrobiomia. Se on haitallista patogeeneille, mutta toimii ravintona ihon hyville mikrobeille.
Sapienic Boost on sarjan kallein tuote, varsin ymmärrettävästi. Sapienic-happoa saadaan tansanialaisen köynnöskasvin pienistä siemenistä. Yksi siemen sisältää vain noin 6 % öljyä ja valmistusprosessin aikana siemenet poksahtelevat 15 metrin säteellä. Valmistus ei ole siis erityisen helppoa tai edullista… Vaiva kuitenkin kannattaa, sillä sapienic-hapon vaje ihotalissa on linkitetty iho-ongelmiin, kuten akneen ja ekseemaan.
Boostia ei ole tarkoituskaan käyttää jatkuvasti, ennemmin kuurina. Ensin sitä käytetään joka ilta, jonka jälkeen riittää joka toinen ilta pakkauksen loppuun saakka. Kuurin voi toistaa vaikkapa pari kertaa vuodessa.
Toinen tehotuote on nimeltään Probiotic Boost ja se sopii erityisesti ehkäisemään ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä sekä ikääntyvän ihon tehohoidoksi. Probiotic Boost on todellakin nimensä veroinen, sillä se sisältää miljardi elävää probioottia yhtä millilitraa kohden. Boosteri torjuu tehokkaasti ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä aiheuttavia ulkoisia haittatekijöitä sekä tuo iholle joustavuutta ja kiinteyttä.
Koostumus on tässä ainakin näin talvella jännä, kuin kiinteähkö öljy (johtuu varmasti sisältämästään karitevoista). En tiedä olisiko tämä lämpimämmässä huoneilmassa juoksevampaa, mutta joka tapauksessa oikein miellyttävää se kyllä on. Täyteläisyydestään huolimatta se hulahtaa ihoon hyvin ja alun kiiltävän pinnan jälkeen imeytyy himmeäksi. Käyttöohje on tässäkin tismalleen sama kuin Sapienic Boostissa: ensin viikko joka ilta ja sen jälkeen joka toinen ilta pakkaus loppuun.
Tulehduksellisten iho-ongelmien juurisyyt ulottuvat useimmiten ihon pintaa syvemmälle ja kokonaisvaltaista hoitoa tukemaan suosittelen maitohappobakteerilisää myös sisäisesti käytettäväksi. Testaa esimerkiksi Bioteekin BalanticPro.
Mikäli sinulla on ärtynyt ja punoittava iho, lue myös aiheeseen sopiva meikkijuttu: Paras meikkipohja herkälle ja ongelmaiholle.
Hei! Mitkä olisivat hyviä yksinkertaisista raaka-aineista valmistettuja kasvovesiä, joita voisi käyttää näiden rinnalla? Jäi mietityttämään tuo varsinaisen kasvoveden puuttuminen tästä sarjasta. Minulla on tällä hetkellä käytössäni Cattierin misellivesi ja varsinaisena kasvovetenä Flow-kosmetiikan ruusuvesi.
Tuo käyttämäsi ruusuvesi sopii kyllä! Mikäli kaipaat jotakin vielä kosteuttavampaa, hoitonesteen tyyppistä, suosittelen lämmöllä Fiinin Kaura-kamomilla hoitovettä :) Myös Laponien hoitosuihke on simppeli ja sopii hyvin Sapienicien rinnalle!
Kiitos :)
Ehkäpä hankin tuota Laponien hoitosuihketta. Fiinin tuote olisi varmaan hyvä, mutta kamomilla allergisoi minua.