Tuplasuklaa-vadelmakakku
Tuplasuklaa-vadelmakakku on täyteläinen jälkiruoka, jonka voi valmistaa myös ketogeeniseen ruokavalioon sopivana.
Tämä unelman pehmoinen kakku syntyi hyppysissäni eräänä lokakuisena perjantaina. Olimme suuntaamassa ystäviemme luo rentoa iltaa viettämään ja totesin saman minkä niin monesti ennenkin; mitä olisikaan viikonlopun aloitus ilman kakkua? Rentous sekä yksinkertaisuus ovat raakaleivonnan suhteen hyveitä, jos minulta kysytään.
Tämä kakku koostuu kahdesta kerroksesta, jotka valmistuvat vaivattomasti ensikertalaisenkin hyppysissä. Tarvitset kakun valmistamiseen 20 cm irtopohjavuoan, leivinpaperia, blenderin, sauvasekoittimen tai vatkaimen sekä kattilan ja kulhon. Voin taata tämän luomuksen paitsi sulavan suuhun, myös sulattamaan vaativammankin raakakakkujen ystävän sydämen.
Tuplasuklaa-vadelmakakku
6-8 palaa, ketogeeninen ruokavalio
Valkosuklaa-vadelmakerros:
1. Raasta kaakaovoi ja sulata se vesihauteessa juoksevaksi.
2. Avaa kookoskerma (itse käytin Kara-kookoskermaa) ja mittaa kaikki ainekset vadelmia lukuunottamatta kulhoon. Vatkaa vatkaimella tasaiseksi mousseksi.
3. Kaada valkosuklaamousse leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Lisää tässä vaiheessa kokonaiset vadelmat valkosuklaakerroksen päälle ja laita kakku pakastimeen sen ajaksi, että valmistat suklaakerroksen.
Suklaakerros:
1. Raasta kaakaovoi ja sulata se vesihauteessa juoksevaksi.
2. Avaa kookoskerma (itse käytin Kara-kookoskermaa) ja mittaa kaikki ainekset vadelmia lukuunottamatta kulhoon. Vatkaa vatkaimella tasaiseksi mousseksi.
3. Kaada suklaamousse valkosuklaakerroksen päälle ja pamauta kakkuvuokaa muutaman kerran pöytää vasten varovaisesti, jotta saat ilmakuplat pois moussesta.
4. Painele 1 dl vadelmista suklaamoussen alle ja jätä 1 dl vadelmia suklaamoussen pintaan. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa 1-2 tuntia.