HANNAMARI RAHKONEN

Olen Hannamari, Yellow Moodin luotsi, projekteja rakastava nainen ja intohimoinen aamuespresson ystävä. Perustin oman yrityksen vuonna 2011 ollessani 21-vuotias ja teen tällä hetkellä töitä ammattibloggaajana, valokuvaajana ja sisällöntuottajana niin sosiaalisessa mediassa kuin yritysten verkkosivustoilla. Olen myös kirjailija, reseptitaitelija ja ruokastylisti, joka sekoittaa yksinkertaisuutta ja rönsyilevyyttä sopivassa suhteessa.

Asun Rovaniemellä ja jaan hullunkurisen ullakkohuoneistomme mieheni Tuomaksen sekä nimensä veroisen Mittelspitzimme Riemun kanssa. Elämme molemmat freelancer-yrittäjän arkea, koti ja maailma toimistonamme. Tuomas on graafinen suunnittelija ja hän työskentelee rinnallani Yellow Moodissa sisällöntuoton, markkinoinnin sekä yritysyhteistöiden parissa. 

Rakastan uuden ideoimista, rauhallisia aamuja, yhteisiä lounashetkiä, itsenäistä työtä ja pohjoisen valoisia kesäöitä. Katselen maailmaa esteetikon lasien takaa, samalla kauneuden mittareita ja standardeja kyseenalaistaen. Uskon koko sydämestäni siihen, että intohimolla ja itsestä lähtevällä tahdolla rakennetut asiat ovat aina niitä kaikista hedelmällisimpiä – ovathan juuri nämä asiat kuljettaneet luomaan omanlaisen työympäristön alalle, jota ei vielä muutamia vuosia sitten ollut olemassakaan.

Juureni ovat pohjoisessa, jonka luonnosta, ihmisistä sekä elämänrytmistä on helppo ammentaa inspiraatiota ja latautua henkisesti. Toisinaan matka kauas toimii hyvänä kulttuuritankkauksena ja irtiottona, mutta kotiin on aina ihanin palata.

Toivottavasti sinusta tuntuu samalta Yellow Moodin suhteen – olet lämpimästi tervetullut tänne kaikkina aikoina.

TUOMAS RAHKONEN

Minä olen Tuomas.

Kaikenlaista voi tehdä itse; vaikka valokuvakirjan, keittiön, hyvä kahvin ja tämän esittelynkin. Itsestä kirjoittaminen on vaikeaa, mutta koen tämän mielenkiintoisena haasteena. Ystävät tuntevat minut ystävällisenä ihmisenä ja tällä hetkellä tuntuu, etten ole enää ujo, vaikka aiemmin varmasti olin. Toisaalta tämä sama muutos jatkaa suuntaansa.

Yllättäen olen taas nelihenkisessä perheessä. Kolmannen koiran myötä voinee jo sanoa, että on koiraihminen. Nautin siitä, että heti kotimme vieressä on metsä, se on mahtava asia. Meidän kotiamme on päässyt ja pääsee näkemään Yellow Moodissa – aidot materiaalit ja yksinkertaiset ratkaisut ovat lähellä sydäntäni. Toki se mikä näyttää yksinkertaiselta, ei monesti rakenteeltaan sitä ole, ja tuntuu että tämä on jotenkin läsnä kaikessa mitä me Hannamarin kanssa teemme. Ei niin että asiat olisivat monimutkaisia – välttämättä – vaan kaikki on aina vähän omalaatuista.

Graafisen suunnittelijan ja valokuvaajan palveluita minulta on aina kyselty ja ensiksi mainittuun olen kouluttautunut. Taputtelimme juuri uinumaan Super-Pirtelöbaarimme yhtenä mielenkiintoisena työprojektina. Yellow Mood ansaitsee ja saa nyt minunkin aikaani!

Rakastan talvea ja lämpöä. Riemua ja Hannamaria.

Löydät minut Instagramista @tuomasyellowmood

MIKA SAARENPÄÄ

Hiiohoi ja aurinkoisia terveisiä Ruotsin länsirannikolta!

Nimeni on Mika ja olen yksi uudistuneen Yellow Moodin kirjoittajavahvistuksista. Katselen maailmaa biologin silmien läpi, tällä hetkellä täältä Göteborgista. Kuvissani olen aina yhtä jäykkä, sillä käskystä hymyileminen on taito, jota en ikinä oppinut. Akateeminen polkuni on vienyt minua ympäri maailmaa aina Kenian sademetsäkylistä Berliiniin sykkeeseen ja Yhdysvaltojen maissipelloille. Vaikka kaukokaipuu äityykin välillä parantamattoman suureksi, löydän itseni vuosi toisensa jälkeen jostain Pohjoismaasta. Tästä kiitän ja syytän sieluni valitsemaa maisemaa, jonka rakennuspalikoita ovat jäkälät, kalliot, kukkivat kanervakankaat ja merituuli. Ehkä juuri näistä syistä Lapilla ja etenkin Ahvenanmaalla on erityinen paikka rinnassani.

Luonto on elämäni elementeistä tärkein. Sen ympärille olen rakentanut opintoni ja tulen rakentamaan myös tulevaisuuteni. Työkseni olen tutkinut viherrakentamisen ilmastovaikutuksia, kasvattanut kimalaisia, rakentanut hyönteishotelleja paremman mustikkasadon toivossa, istuttanut yrttispiraaleja työuupuneiden kanssa, kuluttanut ministeriön penkkejä sekä kehittänyt interaktiivisia karttapohjia kaupunkien virkistysalueiden tueksi. Vuosittain palaan Ahvenanmaalle rakkaiden opiskelutovereideni kanssa kartoittamaan perhosia ja kasvitauteja. Samalla lataan akkuni täpötäyteen nenän ja posket ahavoittavalla suolaisella viimalla ja vuodenaikojen mukaan kaunistuvilla peltomaisemilla.

Tulee tuskin yllätyksenä, että myös harrastukseni liittyvät luontoon. Kun aika sen vain sallii, pakkaan rinkkani ja lähden pidemmälle vaellukselle. Olen kuitenkin lähiluonnon äänekäs puolestapuhuja ja vahvasti sitä mieltä, että luontoelämyksiä löytyy myös kansallispuistojen ulkopuolelta. Ruoanlaittoa harrastan rennon intohimoisesti, niin trangialla kuin keraamisella liedelläkin. Luonnon lisäksi rakastan kaupunkikulttuuria ja erityisesti pienten paikkakuntien piilotettuja helmiä. Innostun uniikeista kahviloista, ravintoloista ja pubeista sekä nykyään myös itselleni yllätyksellisesti kylpylöistä. Palttiarallaa päivittäin heiluttelen myös kahvakuulaa tai taivun alaspäin katsovaan koiraan.

Mieleltäni olen sekä helposti innostuva ja spontaani että hieman pakkomielteinen. Järjestyksessä oleva koti on mielenrauhani tae. Analyyttisyyteni pistää minut selvittämään syitä ja historioita arkipäiväistenkin asioiden taustalta, ja Wikipedia löytyy ensimmäisenä kirjanmerkkipalkista. Kosmetiikan suhteen olen erityisen tarkka ja purkkien sivut syynään nykyään automaattisesti läpi, sillä ihoni on erityisherkkä. Taidan tosin olla hieman herkkis noin muutenkin. Inspiroidun helposti tarinoista hyvinvointiyritysten takana ja toivon, että joku päivä elämäni on enemmän niiden kaltainen. Hieman arkisempi, mutta sitäkin akuutimpi toiveeni on, että vihdoin löytäisin itselleni sopivan kasvoveden ja -voiteen. Ihan vaan, jotta nämä kuivan huoneilman vuodenajat olisivat edes hieman siedettävämpiä.

Nähdään ja kuullaan pian, juttuideoita on jo enemmän kuin pieneen päähän mahtuu!

Lue Mikan mielenkiintoisia ja ajankohtaisia artikkeleita täältä: Herkän ihon myyttiAyervedan kehotyypit (Vata, Pitta ja Kapha)Yellow Moodin kierrätysopasSuoliston mikrobiomi, 10 keinoa vahvistaa suoliston mikrobiomiaAromaterapeuttiset huonekasvitKaksi miestä ja Abelin unisex-tuoksut ja 10 + 1 vinkkiä oksilla sisustamiseen.