HANNAMARI RAHKONEN

Olen Hannamari, Yellow Moodin luotsi, projekteja rakastava nainen ja intohimoinen aamuespresson ystävä. Perustin oman yrityksen vuonna 2011 ollessani 21-vuotias ja teen tällä hetkellä töitä ammattibloggaajana, valokuvaajana ja sisällöntuottajana niin sosiaalisessa mediassa kuin yritysten verkkosivustoilla. Olen myös kirjailija, reseptitaitelija ja ruokastylisti, joka sekoittaa yksinkertaisuutta ja rönsyilevyyttä sopivassa suhteessa.

Asun Rovaniemellä ja jaan hullunkurisen ullakkohuoneistomme mieheni Tuomaksen sekä nimensä veroisen Mittelspitzimme Riemun ja Bostoninterrieri Rullan kanssa. Elämme molemmat freelancer-yrittäjän arkea, koti ja maailma toimistonamme. Tuomas on graafinen suunnittelija ja hän työskentelee rinnallani Yellow Moodissa sisällöntuoton, markkinoinnin sekä yritysyhteistöiden parissa. 

Rakastan uuden ideoimista, rauhallisia aamuja, yhteisiä lounashetkiä, itsenäistä työtä ja pohjoisen valoisia kesäöitä. Katselen maailmaa esteetikon lasien takaa, samalla kauneuden mittareita ja standardeja kyseenalaistaen. Uskon koko sydämestäni siihen, että intohimolla ja itsestä lähtevällä tahdolla rakennetut asiat ovat aina niitä kaikista hedelmällisimpiä – ovathan juuri nämä asiat kuljettaneet luomaan omanlaisen työympäristön alalle, jota ei vielä muutamia vuosia sitten ollut olemassakaan.

Juureni ovat pohjoisessa, jonka luonnosta, ihmisistä sekä elämänrytmistä on helppo ammentaa inspiraatiota ja latautua henkisesti. Toisinaan matka kauas toimii hyvänä kulttuuritankkauksena ja irtiottona, mutta kotiin on aina ihanin palata.

Toivottavasti sinusta tuntuu samalta Yellow Moodin suhteen – olet lämpimästi tervetullut tänne kaikkina aikoina.

TUOMAS RAHKONEN

Minä olen Tuomas.

Kaikenlaista voi tehdä itse; vaikka valokuvakirjan, keittiön, hyvä kahvin ja tämän esittelynkin. Itsestä kirjoittaminen on vaikeaa, mutta koen tämän mielenkiintoisena haasteena. Ystävät tuntevat minut ystävällisenä ihmisenä ja tällä hetkellä tuntuu, etten ole enää ujo, vaikka aiemmin varmasti olin. Toisaalta tämä sama muutos jatkaa suuntaansa.

Yllättäen olen taas nelihenkisessä perheessä. Kolmannen koiran myötä voinee jo sanoa, että on koiraihminen. Nautin siitä, että heti kotimme vieressä on metsä, se on mahtava asia. Meidän kotiamme on päässyt ja pääsee näkemään Yellow Moodissa – aidot materiaalit ja yksinkertaiset ratkaisut ovat lähellä sydäntäni. Toki se mikä näyttää yksinkertaiselta, ei monesti rakenteeltaan sitä ole, ja tuntuu että tämä on jotenkin läsnä kaikessa mitä me Hannamarin kanssa teemme. Ei niin että asiat olisivat monimutkaisia – välttämättä – vaan kaikki on aina vähän omalaatuista.

Graafisen suunnittelijan ja valokuvaajan palveluita minulta on aina kyselty ja ensiksi mainittuun olen kouluttautunut. Taputtelimme juuri uinumaan Super-Pirtelöbaarimme yhtenä mielenkiintoisena työprojektina. Yellow Mood ansaitsee ja saa nyt minunkin aikaani!

Rakastan talvea ja lämpöä. Rullaa ja Riemua. Hannamaria.

Löydät minut Instagramista @tuomasyellowmood

MIKA SAARENPÄÄ

Hiiohoi ja aurinkoisia terveisiä Ruotsin länsirannikolta!

Nimeni on Mika ja olen yksi uudistuneen Yellow Moodin kirjoittajavahvistuksista. Katselen maailmaa biologin silmien läpi, tällä hetkellä täältä Göteborgista. Kuvissani olen aina yhtä jäykkä, sillä käskystä hymyileminen on taito, jota en ikinä oppinut. Akateeminen polkuni on vienyt minua ympäri maailmaa aina Kenian sademetsäkylistä Berliiniin sykkeeseen ja Yhdysvaltojen maissipelloille. Vaikka kaukokaipuu äityykin välillä parantamattoman suureksi, löydän itseni vuosi toisensa jälkeen jostain Pohjoismaasta. Tästä kiitän ja syytän sieluni valitsemaa maisemaa, jonka rakennuspalikoita ovat jäkälät, kalliot, kukkivat kanervakankaat ja merituuli. Ehkä juuri näistä syistä Lapilla ja etenkin Ahvenanmaalla on erityinen paikka rinnassani.

Luonto on elämäni elementeistä tärkein. Sen ympärille olen rakentanut opintoni ja tulen rakentamaan myös tulevaisuuteni. Työkseni olen tutkinut viherrakentamisen ilmastovaikutuksia, kasvattanut kimalaisia, rakentanut hyönteishotelleja paremman mustikkasadon toivossa, istuttanut yrttispiraaleja työuupuneiden kanssa, kuluttanut ministeriön penkkejä sekä kehittänyt interaktiivisia karttapohjia kaupunkien virkistysalueiden tueksi. Vuosittain palaan Ahvenanmaalle rakkaiden opiskelutovereideni kanssa kartoittamaan perhosia ja kasvitauteja. Samalla lataan akkuni täpötäyteen nenän ja posket ahavoittavalla suolaisella viimalla ja vuodenaikojen mukaan kaunistuvilla peltomaisemilla.

Tulee tuskin yllätyksenä, että myös harrastukseni liittyvät luontoon. Kun aika sen vain sallii, pakkaan rinkkani ja lähden pidemmälle vaellukselle. Olen kuitenkin lähiluonnon äänekäs puolestapuhuja ja vahvasti sitä mieltä, että luontoelämyksiä löytyy myös kansallispuistojen ulkopuolelta. Ruoanlaittoa harrastan rennon intohimoisesti, niin trangialla kuin keraamisella liedelläkin. Luonnon lisäksi rakastan kaupunkikulttuuria ja erityisesti pienten paikkakuntien piilotettuja helmiä. Innostun uniikeista kahviloista, ravintoloista ja pubeista sekä nykyään myös itselleni yllätyksellisesti kylpylöistä. Palttiarallaa päivittäin heiluttelen myös kahvakuulaa tai taivun alaspäin katsovaan koiraan.

Mieleltäni olen sekä helposti innostuva ja spontaani että hieman pakkomielteinen. Järjestyksessä oleva koti on mielenrauhani tae. Analyyttisyyteni pistää minut selvittämään syitä ja historioita arkipäiväistenkin asioiden taustalta, ja Wikipedia löytyy ensimmäisenä kirjanmerkkipalkista. Kosmetiikan suhteen olen erityisen tarkka ja purkkien sivut syynään nykyään automaattisesti läpi, sillä ihoni on erityisherkkä. Taidan tosin olla hieman herkkis noin muutenkin. Inspiroidun helposti tarinoista hyvinvointiyritysten takana ja toivon, että joku päivä elämäni on enemmän niiden kaltainen. Hieman arkisempi, mutta sitäkin akuutimpi toiveeni on, että vihdoin löytäisin itselleni sopivan kasvoveden ja -voiteen. Ihan vaan, jotta nämä kuivan huoneilman vuodenajat olisivat edes hieman siedettävämpiä.

Nähdään ja kuullaan pian, juttuideoita on jo enemmän kuin pieneen päähän mahtuu!

Lue Mikan mielenkiintoisia ja ajankohtaisia artikkeleita täältä: Herkän ihon myyttiAyervedan kehotyypit (Vata, Pitta ja Kapha)Yellow Moodin kierrätysopasSuoliston mikrobiomi, 10 keinoa vahvistaa suoliston mikrobiomiaAromaterapeuttiset huonekasvitKaksi miestä ja Abelin unisex-tuoksut ja 10 + 1 vinkkiä oksilla sisustamiseen.

NINA H.

Moikka kaikki Yellow Moodin lukijat!

Olen Nina, 28-vuotias luonnonkosmetiikkaan ja ekologiseen elämäntyyliin ihastunut nuori nainen. Pieneen perheeseeni kuuluu puoliso ja kaksi kissaa, joiden kanssa elän päivittäistä arkeani. Kiinnostukseni kirjoittamiseen on lähtöisin jo kaukaa lapsuudestani ja kouluvuosiltani. Viimeisimpinä alan opintoina ovat radio- ja televisiojournalismin opinnot, joissa syttyi paloni ekologista elämäntapaa ja yhteiskunnallista vaikuttamista kohtaan vielä aikaisempaakin voimakkaammin. Ensimmäiset esitelmäni ala-asteella olen tehnyt Animaliasta ja eläinkokeettomasta kosmetiikasta ja radio-opinnoissa oma lähetykseni keskittyi yhteiskunnallisiin aiheisiin sekä ekologisesti kestävään elämäntapaan. Näin jälkikäteen ajateltuna aivan naurattaa kuinka silloin oma polku on ollut vielä hieman hukassa ja epäselvä. Nyt näen kuinka selvästi kaikki askeleet ovat yksi kerralleen johtaneet tähän pisteeseen jossa nyt olen.

Vapaa-aikani kulutan mieluiten ulkona luonnossa liikkuen tai kotona perheen kanssa. Parasta on kuitenkin lenkkeillä raittiissa ilmassa luonnon keskellä, mahdollisimman kaukana kaikesta hälinästä. Ehdotonta suosikkipuuhaani on myös sohvannurkkaan viltin alle käpertyminen hyvän kirjan kanssa.

Suhtaudun äärimmäisellä intohimolla teen juontiin, villasukkiin, siistiin & organisoituun kalenteriin, tuoreisiin vadelmiin sekä säännölliseen haaveiluun ja taivaanrannan maalailuun. Olen huono keskittymään mikäli ympärilläni on kaaos, joten tästä syystä rakastan myös kauniita esineitä ja sisustamista. Mielestäni on äärimmäisen tärkeää, että hektisen nykyelämäntyylin ja jatkuvan sometulvan vastapainoksi on paikka jossa hiljentyä ja keskittyä. Tärkeänä osana elämääni on tietysti luonnonkosmetiikka sekä ekologisuus, joissa pyrin myös jatkuvasti kehittymään. Täydellinen ei meistä kukaan varmastikaan ole, mutta pyrin omilla valinnoillani tekemään oman osuuteni maapallon hyvinvoinnin puolesta.

Lue Ninan mielenkiintoisia ja ajankohtaisia artikkeleita täältä: Hengähdyshetki arjessa – mistä apua, kun kaikki stressaa, Miten ja miksi markettikosmetiikan kuluttajasta tuli vannoutunut luonnonkosmetiikan kannattaja?, Kolme askelta ekologisempaan kotiin, Ruusuterapiaa Neal’s Yard Remediesin Wild Rose -linjalla