Viimeisiä remppakaaoksia viedään

Tässäpä yksi ruma kuva muistoksi kaameasta vaatekaapittomuusajasta! Yellow moodin kulisseissa on juuri nyt hyvin sekaista ja vaatekaapittomuus on ollut minulle ehkä yksi suurimmista koetuksista, sillä inhoan sitä, että vaatteet ja tavarat ovat näkyvillä. Muutimme tänne takaisin puolitoista vuotta sitten, mutta vasta nyt meillä on voimavaroja ja rahaa edistää nämä viimeiset asiat valmiiksi. Ennen tämä hävetti minua, mutta ei enää – tällaista se elämä on, kaikkeen ei voi varauta ja on niitä pahempiakin kohtaloita joskus nähty.

(Minua muuten kyllästyttää nykyajan blogien upeat kulissit, joissa kaikilla on kalliit kodit, leikkokukkia joka viikko ja elämä on seesteistä kuin tyyni vesi. Siksipä ajattelin hypätä epämukavuusalueelleni ja päätin, että paras tapa rikkoa typerän siloiteltuja blogikulisseja on näyttää mitä meidän kotona juuri nyt oikeasti tapahtuu. Hattara on ihanaa, mutta yliannostuksena se kääntyy itseään vastaan. Alkaa ällöttää ja tekee mieli vältellä kaikkea makeaa.)

vaatekaappi_diy1483Ostimme kotimme lähes kolme vuotta sitten ”remontoituna” ja tämä ostos on tuonut tullessaan paljon yllätyksiä. Jo ensimmäisen asumiskuukauden jälkeen oli todettava, että nyt on vedätetty nuoria ja kovasti. Kirjoitin talotarinamme teille miltei tasan kaksi vuotta sitten, juuri ennen suurta remonttiamme. Huojentavaa on se, että nyt kaikki on kunnossa ja tiedämme prikuulleen mitä talo on syönyt ja miten se on rakennettu.

Alkuperäinen tarkoituksemme oli ostaa remontoitu koti, jossa on tilaa minun työhuoneelleni ja joka tekisi arjestamme helpompaa – takana kun oli monta homeasuntoa. Tämä koti on näyttänyt mitä on taloudellinen ahdinko, miltä tuntuu odottaa kuukausi toisensa jälkeen ratkaisuja taloriidassa, miltä tuntuu sairastua siinä samalla vakavasti ja mitä on ihmisten pohjaton epärehellisyys. Toisaalta, tämä koti on opettanut tekemään itse, näyttämään että selviämme yhdessä, sietämään keskeneräisyyttä, ymmärtämään ettei stressi paranna tilannetta yhtään ja luottamaan siihen, että asiat järjestyvät. Oppitunteja kaikki, ja ehkä juuri siksi on aika mieletöntä sanoa että viimeisiä viedään.

vaatekaappi_diy1485vaatekaappi_diy1484Eilen käynnistimme remontin viimeisen ison projektin: vaatekaappien rakentamisen. Kävimme ostamassa lomapuhteina monta metriä metalliputkia, vanerilevyjä, rullia, ruuveja ja paksua OSB-levyä. Olisimme ostaneet vaatekaapit valmiina enemmän kuin mielellämme, mutta viistokatto ei mahdollista tällaista vaihtoehtoa. Onhan tässä tekaistu yksi keittiökin, joten mitä yhdestä vaatekaappisysteemistä, heh.

Suunnittelimme mieheni kanssa makuuhuoneemme syvennykseen neljä ulosvedettävää vaatekärryä, jotka näyttävät ulospäin vaneriseinältä. Vaneriteema jatkuu keittiömme laatikoiden pinnassa ja kylpyhuoneen liukuovessamme. Eilen leikkasimme vanerit ja OSB-levyt oikean kokoisiksi hyllyiksi ja hioimme niiden reunat valmiiksi.

Tänään on vuorossa vanerien vahaus ja metalliputkien hitsaaminen, jonka jälkeen edessä on paras osio, kasaaminen! Nyt jos koska tekisi mieli huutaa itselle ne surullisen kuuluisat jaksaa, jaksaa -fraasit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Suuntaa viikonloppuna Konepajan Brunon luonnonkosmetiikkamessuille!
Kirjan kirjoituksen kulisseista
Välikuulumisia keittiöstä
8 tärkeää syytä ottaa Konjac-sieni osaksi ihonhoitorutiineja