smooth sailing

ranta_beach_summer_flowers1483

Vapautta ja vapaudentunnetta on hankala kuvailla, mutta sen vain tuntee kun se on kotiutunut mielen syvimpiin kerroksiin. Hetkisen minusta tuntui, että se oli pakannut kimpsunsa ja kampsunsa lopullisesti ja ottanut tiketin jonnekin kauas, mutta onneksi olin väärässä. Vapauden tunteminen antaa tietyssä mielessä sellaisen positiivisen irrallisuuden tunteen, joka avaa mahdollisuuden kellua jonninjoutavuuksien äärellä miettimättä velvollisuuksia.

Viimeinen lomaviikko alkoi eilen ja nämä kaksi päivää ovat kohdelleet meitä niin hyvin, että melkein itkettää onnesta. Punottu piknik-kori on pakattu molempina päivinä täyteen ruokaisaa salaattia, mansikoita ja jäätelöä. Sen jälkeen on kahlattu salarannalle nauttimaan keskipäivän kuumuudesta ja nukuttu hiekalla vielä myöhäiset päiväunet auringonsäteiden laskiessa jonnekin horisontin taa.

ranta_beach_summer_flowers1484ranta_beach_summer_flowers1486

Aurinko on piirtänyt iholle rusketusrajat. Rannan hiekkaa on kulkeutunut hiuksiin, korviin, autoon ja kotiin. En muista vuoden 2015 kesästä enää kylmyyttä, sadetta tai surumielisyyttä. Myöhään saapunut intiaanikesä on ehtinyt ladata kaikessa intensiivisyydessään mielen täyteen elinvoimaisen ja onnistuneen kesän aineksia; mansikoita, uimista, pehmeiden hiekanmurusten tuntua varpaiden välissä, lukemattomia villikukkakimppuja, spontaaneja päiväunia suihkun jälkeen, aamiaisia parvekkeella.

Aikaa ajatella vaikkapa niinkin tärkeitä asioita kuin se miten oravat saavat tehtyä säksättävän äänensä tai miksi lämpömittari näyttää aamulla nollaa ja iltapäivällä 23 astetta.

ranta_beach_summer_flowers1487ranta_beach_summer_flowers1488

Lomalle jäädessäni en ollut lainkaan onnellinen, vaan pikemminkin ahdistunut ja henkisesti loppuun kulutettu. Mutta nyt, reilun kolmen viikon nollauksen ja intiaanikesän seurauksena tunnen aitoa, syvää onnellisuutta aina hiusteni juuresta tuonne varpaiden kärkiin asti! Sitä ei rahalla osteta.

Se on sisäistä tyytyväisyyttä tähän hetkeen – aitoihin arvoihini, elämänrytmiini ja ihmisiin ympärilläni. Pronssinen rusketus saattaa haalentua piankin näkymättömiin, mutta aurinkoinen olotila säilynee huolellisella vaalimisella ja hoivaamisella. Sellaisten asioiden tekemisellä, joilla on merkitystä oman itseni ja lähimpieni mielestä. Itsensä kuuntelulla ja rehellisyydellä siitä mitä haluaa tehdä ja kenen kanssa.

Lämpöistä viikkoa kaikille teille! Jos olette jo palanneet työn ääreen, suosittelen aurinkoon säntäämistä välittömästi työajan loputtua <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Kysymyspostauksen vastaukset
Kevät, lyyraviikuna & tyylikäs kukkaruukkulöytö
Akupunktiosta apua migreeniin
Kotimainen Alpa valmistaa laatutuotteita