Keveämmin askelin

rovaniemi-hannamarirahkonen-visitrovaniemi-beach 3rovaniemi-hannamarirahkonen-visitrovaniemi-beach 1rovaniemi-hannamarirahkonen-visitrovaniemi-beach 2rovaniemi-hannamarirahkonen-visitrovaniemi-beach 4rovaniemi-hannamarirahkonen-visitrovaniemi-beach 5

Rauhoittuminen se on taitolaji.

Se ei onnistu ainakaan tältä naiselta missä tahansa – ei usein edes kotona. Jälkimmäinen johtunee siitä, että täällä majailevat myös työt ja ne kaikki liian tutut seinät ja nurkat. Siksi on tärkeää, että on olemassa paikkoja, joissa saa olla katseilta suojassa ja unohtaa kaupungin hälyn, älylaitteet ja aikataulun. Köllötellä hiekalla tai antautua viileän jokiveden vietäväksi, vetää pitkiä vetoja virran myötäisesti. Eniten rakastan kuitenkin joen omaa maailmaa, jonka pulputuksen kuulee parhaiten kellumalla korvat pinnan alla.

Kun käy ulkopuolisen ihmisen kanssa läpi painavaa unohdettujen muistojen matkalaukkua, tuntuu huojentavalta että on hetkiä, jolloin voi vain kahlata joen poikki turvasaarelle – paikkaan, josta ei moni tiedä. Siellä on helppoa unohtaa vanhat ja uudet murheet, irtaantua normeista. Antaa mielelle hetkeksi lepo niistä asioista, jotka ovat tulleet tietoisuuteen mielen suojamuurien romahtaessa alas. Paljon on vielä mysteerejä jäljellä, mutta joukossa on päivä päivältä aiempaa enemmän konkretiaa.

Joinakin hetkinä tuntuu epäreilulta, näitä asioita en valinnut itse. Mutta ei tämä maailmaloppu ole, pikemminkin alku. Uskon tulevaisuuteen ja etenen kiitollisin mielin kohti suurempaa ymmärrystä. Tämä ajatus kannattelee pinnalla ja auttaa löytämään asioiden valoisat reunukset.

rovaniemi-hannamarirahkonen-visitrovaniemi-beach 6rovaniemi-hannamarirahkonen-visitrovaniemi-beach 7rovaniemi-hannamarirahkonen-visitrovaniemi-beach 8rovaniemi-hannamarirahkonen-visitrovaniemi-beach 9rovaniemi-hannamarirahkonen-visitrovaniemi-beach 10rovaniemi-hannamarirahkonen-visitrovaniemi-beach 11

Vuoden ensimmäinen puolikas on takana, aika on mennyt vauhdilla. Mielessäni kävi pieni pakokauhu ajatellessani aikaa tasan vuosi taaksepäin. Olin millin päässä burn outista – niin monen asian summa. Toisaalta juuri tuo aika ajoi minut tälle muistamisen ja toipumisen tielle. En olisi tuolloin uskonut moiseen, mutta olen kiitollinen siitä että tässä sitä käydään läpi mielen pakettia rohkeina naisina. Täytyy muistuttaa itseään siitä, ettei sekään ole mikään itsestäänselvyys.

Tänä kesänä olen vaatinut itseltäni paljon vähemmän. Aivan kuin olisin antanut itselleni vihdoin luvan olla olemassa ilman jatkuvaa suorittamista. Muutosta on edeltänyt monta oivallusta. Perfektionismi ja suorittaminen ovat mielen suojamekanismeja, jotka antavat turvaa, mutta liiallisissa mittasuhteissa syövät kaiken ilon ja lopulta väsyttävät. On helpottavaa olla tyytyväisempi, keskeneräisempi ja omien rajojeni sisällä avoimempi. Se on oikeaa.

rovaniemi-hannamarirahkonen-visitrovaniemi-beach 12rovaniemi-hannamarirahkonen-visitrovaniemi-beach 13rovaniemi-hannamarirahkonen-visitrovaniemi-beach 14rovaniemi-hannamarirahkonen-visitrovaniemi-beach 16rovaniemi-hannamarirahkonen-visitrovaniemi-beach 17rovaniemi-hannamarirahkonen-visitrovaniemi-beach 15

Lomamme alkaa elokuun alussa, mutta en aio silti hötkyillä heinäkuussa. Pidän juuri sen verran vapaata kuin tunnen tarvitsevani. Viime kesänä pidin ensimmäisen oikean neljän viikon kesäloman ja se oli – kaiken väsymyksen keskelläkin – niin voimaannuttava kokemus, etten tästä traditiosta aio enää luopua. Kirjoitin viime elokuussa aiheeseen liittyvän I’ts not about having time. I’ts about making time -postauksen, joka pätee vieläkin. Se on yksi omista suosikkiteksteistäni ja palaan siihen aina kun tuntuu, ettei aikani riitä tärkeille asioille.

Toivon heinäkuisten päivien kuluvan salapaikassa, joka on vailla vertaa – oma rauhoittumismekkani. Toivottavasti nämä kuvat tarjoavat edes pienen palasen sitä seesteisyyttä, kesäutopiaa ja kauneutta, jota paikka huokuu.

Tuija Rajala

Minun edellinen postaukseni jotenkin sivusi sinun ajatuksiasi. Oletko lukenut, jos et ole käyhän vilkaisemassa.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Jopas sattui, tällaisia ajatuksia taitaa olla nyt liikenteessä :) Omaa elämä on hyvä välillä punnita ja pohtia puolelta jos toiseltakin.

Vastaa
Heidi Mononen

Mekin käytiin pienenä aina soutelemassa milloin missäkin Kemi- tai Ounasjoen saaressa, ne on hienoja paikkoja :) Itselleen pitää aina olla aikaa.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Ollapa oma vene, nuo reissut ovat varmasti olleet sulle ikimuistoisia :)

Vastaa
Tiinatuulia

Voi mikä teksti, kiitos tästä <3 Täällä ollaan tällä tuon hiuskarvan päässä burn outista, ei tällä kertaa omien suorittajataipumusten vaan huonon työilmapiirin vuoksi. Ehkä pääsen viikonloppuna minäkin omaan salapaikkaani punnitsemaan suuria päätöksiä, jotka varmasti ovat edessä. :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Voimia Tiinatuulia tilanteeseesi, huono työilmapiiri on lamaannuttava ja se aiheuttaa suurta stressiä. Itselläni tuo samainen syy oli suurin aiheuttaja burn outin kehittymiseen. Sen olen oppinut, että aina asiat eivät aina valitettavasti ratkea omalla hyvällä käytöksellä, vaan parhain (ja pelottavin) vaihtoehto voi olla riskin ottaminen ja tyhjän päälle hyppääminen. Omaa terveyttään, aikaansa ja itseään ei kannata uhrata muiden vuoksi - olipa työ itsessään kuinka ihanaa tahansa. Jotkut ihmiset vain ovat vaikeita, pilkkaavia ja rumia käytökseltään eivätkä he kykene näkemään sitä, vaikka siitä sanoisi kuinka kauniisti. Loppupeleissä he kärsivät siitä eniten itse, siihen lopputulokseen olen tullut. Viisautta päätöksentekoon <3

Vastaa
Tiia

Jo ennen kuin luin tekstisi viimeisen lauseen kuvistasi tuli mieleen yksi sana: rauha! :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Mission accomplished! <3

Vastaa
Saana

Hei! Ajattelin kommentoida vaikka tämä onkin jo vanhempi postaus, mutta olen palannut lukemaan tätä jo pariin otteeseen. Tutustuin aivan äskettäin blogiisi ja pidän kovasti siitä miten kirjoitat ja tietysti upeista, tunnelmallisista kuvista :) Ruokaohjeitasi täytyy vielä ehdottomasti kokeilla ja pariin luonnonkosmetiikkavinkkiin olenkin jo tarttunut. Mutta erityisesti pidän siitä, kuinka lempeästi ja ymmärtävästi kirjoitat mielen asioista. Omassa elämässäni puhaltaa juuri raskaatkin muutoksen tuulet ja oma tieni asioiden auki purkamiseksi on vasta alussa. Yritänkin nyt kerätä elämääni ihmisiä ja asioita ja luettavaa jotka tukevat sitä lempeyttä itseä kohtaan jota yritän opetella, jotta voisin olla paremmin läsnä myös muille. Tämä blogi on ehdottomasti yksi niistä hyvistä asioista :) Kiitos ja kaikkea hyvää Sinulle!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Hei Saana!

Mielen asiat eivät ole kaikessa monimutkaisuudessaan helppoja ja monesti niistä on helpompi vaieta. Tuntuu siksi erityisen ilahduttavalta lukea, että olet kokenut tekstini juuri kuten kuvailit. Ihmisiä me kaikki olemme ja elämässä puhaltavat toisinaan rankatkin myrskytuulet, joissa meinaa kaatua. Niissä hetkissä moni tavallinen arjen asia punnitaan, myös ne ystävyyssuhteet. Kiitos siis paljon siitä, että varasit aikaa kommentoidaksesi - tuli todella hyvä mieli <3 Toivon sinulle valoisaa kevättä ja kärsivällisyyttä lempeysharjoituksiin - se kun tuntuu olevan elämänmittainen työsarka :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Ruskan sävyttäminä syysiltoina
Green Beauty Awards 2018: Luonnonkosmetiikkameikit
Kun pastellit DIY-keittiöömme muuttivat
Lomalaisen projektit