Palauta ihon hehku – kolme vinkkiä syksyiseen ihonhoitoon

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Onko iho mennyt syksyn ja alkutalven myötä sekaisin? Vaikuttaako iho herkältä ja reagoiko se helposti? Näkyvätkö syksyn kiireet iholla sameutena? Lue kolme vinkkiäni juuri tähän hetkeen sopivasta ihonhoidosta. Ne auttavat tasapainottamaan ihoa ja niiden avulla iholle palautuu myös kadoksissa ollut hehku.

Syksyn Ihonhoito

Useasti ajatellaan, että talvipakkasten aika on iholle erityisen hankalaa. Tämä onkin totta, mutta urani aikana olen huomannut vuodenaikojen vaihtumisen edestakaisin saahavine lämpötiloineen asettavan vähintään yhtä suuret haasteet monien ihoille.

Syksyinen viima, loppuvuoden kiireet ja nyt vielä tämän vuoden ekstrana kasvomaskit tuovat oman lisämausteensa. Monesti ihoa hoidetaan samoilla tuotteilla kuin kesähelteillä, täysin autopilotilla ja asiaan sen enempää keskittymättä. Ihon olemassaoloon havahdutaan oikeastaan vasta ihmettelemään sen heikentynyttä vointia.

Avainasia kauniiseen ihoon, ympäri vuoden, on saada oma iho tasapainoon. Epäbalanssissa ollessaan iho voi olla esimerkiksi herkkä, pintakuiva, samea, punoittava ja kutiseva tai näppyläinen. Tasapainoinen iho puolestaan tuntuu ja näyttää pehmeältä ja kuulaalta, eikä se reagoi niin helposti ulkoisiin ärsykkeisiin.

Syksy Kuiva Iho

Tässä kolme parasta vinkkiäni tasapainoiseen ja hehkuvaan syysihoon:

1) Vaihda putsari hellävaraisempaan

Juurikin nyt on oikea hetki vaihtaa kasvojen puhdistustuote lempeämpään versioon. Moni valitsee kasvoputsarin sen mukaan, millaisesta koostumuksesta itse pitää. Oikeampi valintakriteeri olisi kuitenkin se, millaisesta koostumuksesta ihosi pitää. Ihosi ei luultavasti valitsisi sitä kaupan runsaimmin vaahtoavaa geeliä, joka sinusta on niin huippukätevä ja nopea käyttää suihkussa.

Olen nähnyt lukuisten ihojen kunnon parantuvan silminnähden, kunhan vain siitä kaikista pesevimmästä putsarista on maltettu luopua. Tämä puhdistusasia korostuu ilmojen viiletessä ja siksi se on erityisen ajankohtaista tällä hetkellä.

Olen kirjoittamassa kokonaista putsareille omistettua tekstiä, mutta tiivistelmänä todettakoon, että aivan erityisesti syksyyn ja talveen useimmille paras valinta on puhdistusmaito tai -voide. Mikäli käytät meikkiä, niin poista meikki ensin puhdistusöljyllä. Olen itse melko kranttu puhdistusöljyjen suhteen, mutta muutama tuote saa minulta täydet pisteet sekä loistavasta meikinpoistotehostaan, että helposta huuhtoutumisesta kasvoilta. En jaksa liinan tai sienen kanssa poistettavia tai huonosti vedellä huuhtoutuvia öljyjä.

Madara Melting Cleansing Oil on koostumukseltaan unelmaisen haalean vaaleanpunaista ja paksua, ei oikeastaan edes varsinaisesti tavallista öljyä. Se kuitenkin sulaa kasvoilla öljymäiseksi ja veden kosketuksesta huuhtoutuu maitomaisena pois. Novexpert Cleansing Oil on pumppupulloon pakattu perinteisempi öljy, joka jättää iholle huomattavan pehmeän tunteen. Jos aivan ehdottomasti pitäisi näistä kahdesta sanoa, niin tämä jälkimmäinen olisi luultavasti lempparini. Molemmat ovat kuitenkin loistavia ja hoitavat hommansa moitteettomasti.

Kun meikki on saatu iholta pois, suurimmalle osalle ihmisistä riittää varsinaiseen ihonpuhdistukseen huolellisesti kasvoille pyöritelty maito. Tämän valinnassa en ole itse yhtä tarkka kuin öljyn kanssa, ja hyviä maitoja on luonnonkosmetiikan sarjat pullollaan. Ylellisen kermainen ja tuoksumaailmaltaan ihanan yrttinen Absolutionin La Crème Douce Démaquillante Puhdistusvoide on varmastikin oma lempparini. Novexpertin Milky Cleanser on puolestaan edullisempi ja miedomman tuoksuinen, erinomainen vaihtoehto sekin.

Puhdistustuotteiden vaihtaminen hellempiin versioihin tekee monesti yllättävänkin suuren eron. Iho tuntuu pehmeämmältä ja huomattavasti vähemmän kuivalta. Myös ihon rasvoittuminen ja sen yleinen ärtyneisyys saattavat vähentyä, kun ihoa suojaavaa hydrolipidikalvoa ei vahingoiteta.

Mikäli ihotyyppisi on kuitenkin rasvainen ja se tukkeutuu helposti, saattaa hellä geeliputsari olla paikallaan. Probioottisen ihonhoidon pioneerisarja Essellä on ihan loistavat puhdistustuotteet. Heidän geelikään ei ole geeliksi erityisen kuivattava. Siinä on ihana piparminttuinen viileys, joka virkistää olon välittömästi. Vaikka raikas minttuputsari kuulostaisi kuinka ihanalta, en suosittele sitä (kuten en mitään geeliä) kuivaihoisille.

Syksy Iho

2) Pakkaa iholle kosteutta ennakoivasti

Lisää ihon kosteuttamista asteittain ja mielummin ennakoivasti, jottei iho ehdi kuivahtaa pinnastaan. Hankalampaa on alkaa paikkailemaan ihon puutteellista kosteutusta talvipakkasilla. Lisää iltarutiiniin toinen kerros kasvovettä ja ota viimeistään nyt kosteuttava seerumi käyttöön.

Taputtele iltaisin puhtaille kasvoille aidosti kosteuttavaa kasvovettä. Hyväksi havaittuja, superkosteuttavia kasvovesiä ovat esimerkiksi Whamisan Deep Rich Toner, Bybin Mega Mist, Patykan Essential Lifting Lotion (oma suosikkini!) sekä Novexpert Hyaluronic Acid Smoothing Mist. Loistava kasvovesi ei ole erityisen halpa ostos, mutta se on ehdottomasti tuote, johon kannustan satsaamaan. Edullisin oikeasti kosteuttavan tuntuinen kasvovesi, mitä voin suositella, on Patykan Soothing Milky Toner. Siinä on suuri pakkauskoko ja hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdillaan.

Vanulaput voit unohtaa kasvovesien kanssa, ne vain hörppäävät turhaan iholle tarkoitetun tuotteen. Käsin taputtelemalla saat todella imeytettyä tuotteen ihoon. Anna kasvoveden kuivua iholle ja lisää toinen kerros samaa tuotetta. Jatka hoitoa sen jälkeen kosteuttavalla seerumilla.

Itse liputan hyaluronihapposeerumeiden puolesta, kun iholle halutaan saada runsas määrä kosteutta. Oma suosikkini on Novexpertin Hyaluronic Acid Booster, joka on samalla silottava, sillä se sisältää oikeasti reilun annoksen hyaluronihappoa useammassa eri molekyylikoossa. Hämmentävän edullinen ja silti tehokas vaihtoehto on Madaran Hydra Firm Concentrate Jelly, jonka koostumus on nimensä mukaisesti trendikäs jelly eli tutisevan paksu geeli.

Levitä seerumia kasvoille aamuin illoin. Laadukas hyaluronihapposeerumi saattaa jättää ihon hieman tahmaisen tuntuiseksi. Mikäli tämä häiritsee, voit kokeilla vähentää laittamaasi määrää tai lisätä seerumin päälle heti perään kasvovoiteen tai -öljyn.

Syksy Ihonhoito

3) Kuorinta ja naamio säännölliseksi – valitse itsellesi naamiopäivä

Ylläpidä ihon heleyttä säännöllisellä kuorinnalla ja naamiolla. Iho pysyy myös vastaanottavaisempana päivittäiselle hoidolle, kun muistat kuoria sitä. Kannustan valitsemaan viikosta yhden hemmottelupäivän, jolloin tehohoitaa ihoa. Tietty päivä viikosta on arjessa helpompi kuin alkaa muistelemaan milloinkas se olikaan kun viimeksi kuorin ihon.

Huomioithan tässä viikkorutiinissa kuitenkin, että kaikkien ihoille kerran viikossa tapahtuva kuorinta ei sovi, vaan se voi olla liikaa. Tällöin voit esimerkiksi naamioida ihon viikoittain, mutta kuoria sen ainoastaan joka toinen kerta. Kuorinnan tarpeeseen vaikuttaa paitsi oma iho, myös käytetyt muut ihonhoitotuotteet. Muistathan tarkastella siis myös kokonaisuutta! Mikäli jossakin päivittäin käyttämässäsi tuotteessa on jo kuorivia ominaisuuksia, ei tämän lisäksi ole välttämättä tarvetta erilliselle kuorinnalle kuin silloin tällöin.

Valitse naamio oman ihon tarpeen mukaan. Kosteuttavaa naamiota suosittelen lähes kaikille ihoille säännölliseen käyttöön. Sen rinnalle voi tarpeen mukaan toki valita lisäksi puhdistavan tai kirkastavan version. Vaikka iho olisikin epäpuhdas, tulisi kosteuttavaa naamiota käyttää, mikäli iho on yhtään taipuvainen kuivahtamaan pinnastaan. Itselläni on helposti tukkeutuva rasvainen iho, joka kuitenkin pintakuivuu helposti. Olen kokenut kosteuttavat sheet maskit parhaaksi tavaksi ehkäistä ja hoitaa kuivuutta omalla kohdallani, sillä ne eivät tuki ihoani samalla tapaa, mitä perinteiset täyteläiset kosteusnaamiot saattavat tehdä. Tämä siis esimerkkinä oman ihon tarpeiden huomioimisesta.

Kuivaihoisille puolestaan vinkkinä korealaisesta kosmetiikasta inspiroituneet sleeping maskit eli yönaamiot, jotka hoivaavat ihoa nimensä mukaisesti yön aikana. Myös lähes kaikki koostumukseltaan ohuehkot kosteuttavat naamiot voi jättää vaikuttamaan iholle yön ajaksi. Yönaamiota voi tarpeen mukaan käyttää yövoiteen tapaan jopa useampana iltana viikossa. Tässä tarkoituksessa toimii loistavasti esimerkiksi Patykan tehokosteuttava, mutta koostumukseltaan ohut Intensive Moisturizing Mask. Tämä on ylivoimaisesti paras kosteuttava naamio, minkä tiedän.

Ihonhoito Syksylla

Ihonhoidon ei tarvitse olla aikaa vievää, mutta säännöllistä sen kyllä tulee olla. Keskity ihoon muutama minuutti totuttua pidempään joka ilta ja ota tavaksi tehohoitaa iho viikoittain. Ihon kuorimiseen ja naamion levittämiseen ei saa edes viittä minuuttia kulumaan.

Kun iho on kosteutettu ja voi hyvin, sen hehku kyllä palautuu. Avuksi voi toki ottaa tuhkimotuotteita, jotka kirkastavat ihoa heti silminnähden. Näitä ei kuitenkaan tulisi käyttää paikkaamaan puuttellista perushoitoa, vaan täydentävinä, ihanina hemmottelutuotteina vaikkapa ennen juhlia.

Mikäli sinulla vain on mahdollisuus mennä kasvohoitoon, nyt on erinomainen hetki siihen. Kosmetologilla käyntiä suositellaan noin neljä kertaa vuodessa, aina vuodenaikojen vaihtuessa. Oikeanlaisella kotihoidolla pääsee jo todella pitkälle, mutta kosmetologi saa taiottua ihosta esiin parhaan version. Ihon hoitaminen itse on tämän jälkeen myös huomattavasti helpompaa.

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Mitä tarkoittaa ihon ennenaikainen ikääntyminen ja kuinka sitä voi ehkäistä?
Viisi yleisintä virhettä ihonhoidossa
Huulipunan valinta – opas onnistuneeseen huulimeikkiin
Luonnonkosmetiikan paras deodorantti