Kurkistus kotimme sisustukseen ja vinkki täydellisestä löhöilysohvasta

Kurkistetaan tänään vähän meidän kodin sisustusta ja materiaalivalintoja. Kerron aluksi ajatuksiani sisustuksesta ja miksi suosimme vahvoja värejä, mutta muuten hyvin pelkistettyä tyyliä. Esittelen kotimme muutamia kohokohtia, kuten suuren ja pehmoisen löhöilijän unelmasohvan.

Tervetuloa kurkistamaan meille kotiin tämän pienen sisustuspostauksen muodossa! Esittelin jo aiemmin meidän kylppärin, pääset lukemaan artikkelin tästä. Sama mustavalkoinen teema jatkuu myös avokeittiöön. Muualla onkin sitten enemmän värejä, mutta yleisvaikutelma on silti rauhallinen ja jopa pelkistetty.

Ihailen kyllä muilla runsaita sisustuksia täynnä yksityiskohtia, mutta en pysty asumaan itse sellaisen keskellä. Rakastan rauhaa ja hiljaisuutta, enkä kestä hälyä ja levottomuutta. Mieleni ei pääse rauhoittumaan tavaroiden keskellä vaan koen polveilevan sisustuksen levottomana. Runsas valo, väljä sisustus ja suuret yhtenäiset pinnat ilman tavaroita esillä luovat tarvitsemaani rauhallista fiilistä.

Simppeli sisustus sopiikin mielestäni hyvin moderniin uudiskohteeseen, jollainen kotimme siis on. Ajatuksemme niin materiaali- kuin huonekaluvalintojakin suunnitellessa oli valita selkeitä linjoja, mutta vahvoja värejä. Ainot kuviolliset asiat kotonamme ovat ruokapöydän alla oleva matto sekä taulut, muuten kaikki elementit ovat yksivärisiä.

Olen 100 % tyytyväinen lopputulokseen ja rakastan asua täällä! Sielu lepää ja tunnen oloni todella mukavaksi ja kotoisaksi, sehän se kaikista tärkeintä taitaa kodissa ollakin.

Mustavalkoinen Keittio

Timberwisen leveä tammiparketti

Olin nähnyt Instagramissa upeita kotimaisia Timberwisen lattioita, eikä paluuta ollut. Päädyimme vaaleahkoon, leveälankkuiseen (185 mm) tammiparkettiin, joka on mielettömän kaunis, mutta ei vedä koko huomiota itseensä. Halusin, että lattia on laadukas ja näyttävä, muttei kuitenkaan siis huomiosyöppö. Rima oli meillä lattian suhteen todella korkealla, sillä olemme asuneet aiemmin 1900-luvun alussa rakennetussa talossa, jonka alkuperäistä, hieman narisevaa ja omaa elämäänsä elävää lattiaa rakastin.

Halusin nyt kotiimme lattian, jossa puu saa näyttää puulta, mutta joka sopisi kuitenkin moderniin kotiimme. Mielestäni valinta meni ihan nappiin! Sävy on nimeltään Snöhetta, josta meillä lajitelma select eli vähäoksainen versio. Siinä on sopiva määrä elävyyttä olematta kuitenkaan liian levoton, en pidä kovin oksaisesta ilmeestä. Sävy on kauniin neutraali, ei liian harmaa eikä toisaalta myöskään kellertävä. Emme halunneet rajata lattian valinnalla liikaa muuta sisustusta. Neutraali sävy luo rauhoittavan ilmeen ja näyttää mielestäni tosi tyylikkäältä ja ajattomalta.

Kestävyyttä haimme valitsemalla lattiaan mattalakkauksen ja harjatun viimeistelyn. Kestävältä lattia todella vaikuttaakin, toki useamman vuoden jälkeen näkee vasta sitten tarkemmin. Tällä hetkellä olemme valintaamme kuitenkin kaikin puolin erittäin tyytyväisiä.

Timberwise Tammiparketti

Upean ulkonäön lisäksi valitsimme Timberwisen muutamastakin syystä. Kyseessä on kotimainen toimija ja Timberwisen lattiat valmistetaan Loimaalla. Timberwise on ensimmäinen parketinvalmistaja maailmassa, joka on luopunut kokonaan formaldehydipitoisten liimojen käytöstä tuotteissaan. Se on myös ainoa parketinvalmistaja Suomessa, jonka tuotteilla on Suomen Allergia- ja Astmaliiton Allergiatunnus. Puu on peräisin eurooppalaisista PEFC-sertifioiduista metsistä eivätkä he käytä lattioiden valmistukseen uhanalaisia puulajeja. Voit lukea aiheesta lisää täältä.

Hakolan sohva on löhöilijän unelma

Hakola Sohva

Sohva oli lattian lisäksi toinen kohta, jossa oli helppo ja luonteva valinta tukea kotimaista toimijaa. Olin haaveillut Hakolan sohvasta vuosia ja oli selvää, että panostaisimme siihen uudessa kodissamme. Muuten yksikertainen ja riisuttu sisustuksemme nojaa muutamaan vahvaan elementtiin, joista smaragdinvihreä sohva on ehkäpä se näyttävin. Halusimme mieheni kanssa molemmat värillisen sohvan ja Hakolan malliston vihreä oli meistä juuri täydellinen.

Sohva on malliltaan Lazy Velvetjosta on tarjolla muitakin ihan superkauniita sävyjä. Sohva on virallisesti kolmenistuttava, mutta tähän mahtuu helposti neljäkin. Syvyyttä on myös reippaasti ja sohvalla onkin ihana pötköttää ja ottaa rennosti. Tämä sohva on täydellisen pehmoinen löhösohva, joka ei todellakaan sovi pönöttäjille.

Hankimme sohvan kaveriksi Moon-rahin, jonka väriä pohdiskelimme todella pitkään. Päädyimme lopulta lämpimään tummankeltaiseen sävyyn nimeltä Pihka. Meillä ei ole mitään muuta keltaista kotona ja se onkin oikeastaan juuri se syy, miksi sen valitsimme. Halusimme jonkin elementin, mikä vähän rikkoo harmoniaa ja on vähän ehkä yllättäväkin. Rahi tuo mieleeni auringon ja ilahduttaa kovasti olemassaolollaan. Suuri ja tukeva rahi sopii laskutasoksikin ja sen päällä voi myös istua.

Hakola Moon Rahi

Sohva ja rahi olivat rahallisesti suuret panostukset, mutta jo näin reilun puolen vuoden kokemuksella uskallan sanoa niiden kannattaneen. Musone-kangas on todella helppohoitoinen ja kestävän oloinen. Se on helppo imuroida, eikä se vaikuttaisi keräävän likaa kovinkaan helposti. Siitä on helppo pyyhkiä pois mm. tomaattikastiketta, testattu on… Laadukkuuden todella huomaa ja ainoa harmittava asia on, ettemme panostaneet Hakolaan jo aiemmin.

Tauluilla elävyyttä ja kotoisuutta sisustukseen

Sisustus Taulut

Ensimmäiset kuukaudet seinämme ammottivat tyhjyyttään ja se oli jopa minulle vähän liikaa. Taulut tuovat juuri sopivasti eloa! Mila Ilorian upeat teokset löysivät paikkansa sommitelmana kotimme laajimmalta seinäpinnalta. Ihastuimme Milan kuusiosaiseen taulusarjaan, jonka olimme alunperin ajatelleet sijoittaa yksistään pitkälle olohuoneen seinälle. Milan showroomilla käydessämme huomiomme kiinnitti kuitenkin myös isompi taulu, joka jollain ihmeellisellä tavalla näytti hauskalta pienempien taulujen seurassa. Niissä ei ole oikeastaan yhtään mitään samaa, mutta ehkäpä juuri siksi ne olivat mielestämme kiva kombo.

Pohdin pitkään onko yhdistelmässä liikaa tapahtumaa meille, mutta ne tuovat lopulta juuri sopivan ripauksen lämpöä ja kotoisuutta. Ympärillä on kuitenkin paljon valkoista seinäpintaa, joka rauhoittaa kokonaisuuden.

Mila rohkaisi kokeilemaan miltä näyttäisi, jos kuusiosainen teos sijoitettaisiinkin toisistaan erilleen. Siitä se ajatus sitten lähti ja päädyimme laittamaan kaksi osaa ruokapöydän kaveriksi. Sävymaailma menee täydellisesti yksiin, sillä tauluissa on vähän samoja vaaleanpunaisen sävyjä kuin ruokapöydän tuoleissamme. Kultaista, mitä löytyy meiltä useiden huonekalujen jaloista ja lampuista, maton turkoosia sekä tismalleen samaa vihreää kuin sohvassa. Näyttää kuin taulut olisi vartavasten suunniteltu meille (sekin Milalta onnistuu) tai vastaavasti kuin sisustuksen sävyt olisi haettu taulusarjasta.

Taulut on muuten kiinnitetty ilman ainuttakaan reikää seinässä. Ripustus tehtiin tukevalla teippikiinnityksellä, jonka kestävyyttä ennen asennusta epäilin – turhaan. Siinä ovat ja pysyvät.

Ruokaryhma Sisustus

Kulutetun näköinen ihana matto löytyi Vallilan mallistosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Mustavalkoinen Kylpyhuone
Esittelyssä meidän mustavalkoinen kylpyhuone + muutamia ajatuksia materiaali- ja kalustevalinnoista
Paras Kasvovoide
Paras kasvovoide eri ihotyypeille – 7 x suositusta
Siivousaine
Näillä siivousaineilla siivous ei ole (edelleenkään) juhlaa, mutta sujuu moitteettomasti!
Pihista Ja Panosta
Pihistä ja panosta: seerumit, kasvoöljyt ja kasvovoiteet